Vettel: "Eski Egzoz Düzeni İle Kendimi Daha Rahat Hissettim"

yazar:

kategori:

Çifte dünya şampiyonu, iki uyarlama arasındaki farkı incelemek için bugün eski egzoz düzeniyle çalışırken takım arkadaşı Mark Webber son uyarlamayı denedi.

Vettel: “Bugün burada kendimi biraz daha rahat hissettim; her şey biraz daha bir arada gibi. Göreceğiz. Bir şey söylemek zor. Bu pistte bir kıyasla noktam yok; daha serin. Ama biraz daha rekabetçi görünüyor”

“(Eski egzoz düzeni ile) devam edip etmeyeceğimizi bilmiyorum ama şimdilik çok mutluyum. Verilere bakıp iki aracı karşılaştırmalı ve en iyi paket hangisi görmeliyiz.”

Takım arkadaşı Webber de Cuma günkü çalışmalardan umutlu ayrıldı.

Webber: “Seb’in sahip olduğu aracı bir süredir kullanmıyorum; o da öyle. İlk defa onunla geri dönüyor. Pistin farklı bölümlerinde aracın çalışmalarında farklılıklar var. Bu yüzden gece (Verilerin) üzerinden geçmemiz gerek.”

“Diğerlerinin güçlü ve zayıf yönlerine dikkat etmeliyiz. Genel olarak doğru yönde ilerliyoruz”


Yorumlar

  1. Scuderia Ferrari avatarı
    Scuderia Ferrari

    Horner ve newey Ferrari gelsin vettele zaten gerek yok Alonso var ya 🙂

  2. kadeş objektif yorum yapmaya çalışıyorsun tebrik ederim. Umarım bu bazılarına örnek olur. Hiç bir pilota laf atmıyorsun sadece kendi takımınla ilgileniyorsun… Keşke böyle yorumları görsek ama yorumların %90 ı objektif olmaktan çok uzak

  3. Vettele katılmamak elde değil bende bir fan olarak kendimi rahat hissettim diyebilirim 🙂 Onboard görüntülerin den gayet rahat olduğunu anlayabiliyorum ilk yarışlarda ki sinirli araç sanki durulmuş gibi buda tur derecelerine ve İstikrara yarıyor.Eski egzoz sisteminin denemesi akıllıca bir hamleydi ve şimdi aynı pistte farklı pilotlarla elde edilen iki veri var Motordan elde edilen Performans egzoz gazından elde edilen kazanç bu akşam sıkı bir incelenip ince ayarları bulmada yardımcı olacaktır.

  4. rafaelnadalıhhh avatarı
    rafaelnadalıhhh

    Düzgün konuş abicim

  5. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    Açıkçası 2008'deki araç hiç odun araç değildi.Bourdais motor sorunu yaşamasa ilk yarışta puan alıyordu.2008'deki araç ToroRosso'nun en iyi pakatidir ve bazen küçük takımlar bir yarışta büyük sıçramalar yapabilir.İtalya'ya araç tam uymuştu.2009'da Force İndia'da kuru zeminde yarışı kazanıyordu.2007'nin ikinci yarısında ToroRosso uçmaya başlamıştı.2008'de gayet istikrarlıydılar.2009 senesinde başka takımların diğer küçük takımlara paket hazırlaması yasaklanınca Adrian Newey'in paketini kullanamayınca 2009'da ToroRosso yavaşladı.Lütfen biraz objektiflik yahu 🙁

  6. alışkanlıklar kolay unultumuyor

    yes baby yes

    onlara günlerini göster

  7. Eskiden f1'in yıldızı Schumi idi ve onun sayesinde f1 rating alıyordu bu sebeple onun pistte olması herşeyden önemliydi.

    Ve bu artık Sebastian Vettel için geçerli.

    F1'in yeni zirvesi Sebastian Vettel ve onun pistte yarışması herşeyden önemli. Sızlanan şampiyonlardan, bağıran takımlardan, kendisine küfreden taraftarlardan bile.

    Bu durumu kabul etmek önümüzdeki 10 yıl f1'i izleyebilmeyi kolaylaştıracaktır. aksi sinir sisteminin harabı olacaktır. Dostça tavsiye edilir.

  8. ileride vetteli horneri ve neweyy ferraride görmek isterim geçmişte alman şumi ferrariyi göklere çıkardı
    tifosileri o eski şaşlı günlerine geri döndürecek tek pilot alman vetteldir tabikide bizm ekiple birlkte

  9. Rambo sen neden italya da yaşayan bi vettel taraftarı gibi davranıyosun ki bundan böyle mesajların almanca olsun.En azından bi bağlantı olur.İtalya ile Vettel'in en son bağlantısı ToroRosso'ydu.Forza ve avanti fer gibi italyanca ifadeler mantıksız bence.

  10. forza sebastian vettel forza red bull racing
    sen ki 2008 de odun gibi toro rosso ile harikalar yaratmış bi adamsın bu kung fu sana baya bi iyi gelecek sıralamayı alırsan yarışı alırsın bu pist bizim pistimiz

  11. Mercedes GP avatarı

    yada yoga yapıyor yatmadan önce belki kung fu nun etkiside olabilir.spor yapmaya başladı ya rahatlamaya relax olmaya başladı

  12. feng shui mu oldu 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir