Pat Fry: "Gelişim Var Ama F2012 Bu Piste Uygun Değil"

yazar:

kategori:

Malezya’da alınan galibiyetle birlikte Fernando Alonso, şampiyonada lider konumda yer alıyor ama Ferrari, kuru zeminde şimdiye kadar sıkıntılar yaşadı.

Yaşanan sorunların ardından Maranello kökenli takım, gelişim programını biraz öne çekti ve bazı parçaları Çin’de denemeye başladı ama Fry, yine de sıralamanın son seansında üst cepleri hedeflemediklerini ifade etti.

Fry: “F2012 için buraya bazı güncellemeler getirdik. Performans açısından ilk iki yarışa kıyasla gelişim teşkil etmesi gerekiyor.”

“İlk üç saatlik antrenmanların ardından ilk değerlendirmemiz olumlu. Ama bu öğleden sonra ve gece, ayrıntılı bir inceleme yapmamız için önümüzde uzun saatlerimiz var. Öte yandan bu pistin karakterinin aracımıza Malezya’ya kıyasla daha az uygun olduğunu da reddedemeyiz.”

“Bu iki etkeni göz önüne aldığımızda griddeki konumumuz açısından yeni bir şey beklemiyorum. Şu anda gerçekçi beklentimiz, 7. ile 12.’lik arasında bir yer; aslında Sepang’da da öyleydi.”

“Bununla birlikte (Takımların birbirine) çok yakın olduğunu da unutmamalıyız. Bu yüzden küçük bir hata, mükemmelin altında bir tur gibi en küçük şeyler sizi yukarı ve aşağıya taşıyabilir.”

Ferrari taraftarlarından sabır bekleyen Fry, her alanda zorlamaya devam edeceklerini belirtti.

Fry: “Bir Ferrari’nin ne zaman sıralama birinciliği için mücadele edeceğini soranlara tek cevabım, durumu geliştirmek için basacağımız bir sihirli düğme yok”

“Özellikle uzun vadede olmak üzere kısa vadede de sonuçlar almamız adına, çalışma yöntemlerimizi unutmadan, bugünkü Formula 1’de belirleyici etken olan aerodinamiden başlayarak  birçok alanda zorlamamız gerek”

Cuma günü Alonso 10. Massa ise 17. sırada kaldı. Felipe Massa, Marussia’dan Timo Glock’un kazası olmasaydı takım arkadaşına daha yakın bir derece elde edebileceğini söyledi.

Massa: “Yumuşak lastiklerle ilk çıkışımda ilk virajda Glock pistten çıktı ve tekrar pite girmem gerekti. Bu da, o set lastiklerden azamisini alamayıp derecemi önemli ölçüde geliştiremememi sağladı”

“Tabloda görünenden çok daha hızlı olacaktı. Bu benim biraz canımı sıktı. Çünkü yumuşak lastikleri olması gereken gibi kullanamadım”


Yorumlar

  1. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    ne çektiysen glock tan cekti massa

  2. Ferrari'yi eskiden beri pek sevmem. Diğer takımların arasında politikasıyla, entrikasıyla hep sırıtan bir takımdır. Ancak bu sene takımı epey takdir etmeye başladım.

    2010 ve 2011'in suçlusu muhafazakar tasarımdır dendi, taraftarları tarafından sayfalarca eleştirildi. Adamlar da teknik kadroyu ona göre yönlendirip agresif, yeni bir araç işine girdiler. Herkes RB gibi şanslı değil ki, araçlar yenilenince en hızlısı olarak kendisi ortaya çıksın.

    Adamlar agresif tasarım yaptılar, gerek egzoz bölümünde olsun, gerek burun olsun, gerek sidepodlar olsun, her yerinde farklı bir araç ortaya çıkardılar. Süspansiyonlar da değişti. Ferrari gibi rüzgar tünelini daha yeni yeni oturtmuş bir takım için gayet güzel yerdeler bence.

    Şimdi taraftarlarına yine yaranamıyorlar. Alın size agresif tasarım işte. Agresif tasarım yavaş olacak diye bir şey yok. Göze alınıp bir riske girildi, ve sonucun ne olacağı hala belli değil. Yarın Ferrari çıkıp "bu araç ölü doğdu, çöpe atıp baştan yapacağız" da diyebilir. Çok desteklenmesi gereken, göz yumulacak bir açıklama olur halen. Belki de yakında aracı çözüp büyük farka oynayacaklar.

    Araç her ne kadar önden gözüme pek güzel görünmese de, yeni bir girişim olduğu için seviyorum, ferrariyi de bu mücadelesinde sonuna kadar destekliyorum.

    Özetle, Domenicali bu sene çok iyi bir iş çıkardı, artık gelişim zamanıdır.

  3. albert einstein avatarı
    albert einstein

    Galibiyet ve şampiyonluk istiyen bi takım massa ve alonsoyla yola çıkmaz.

  4. Ferrariciyim 1 avatarı
    Ferrariciyim 1

    F.Massa dedigi gibi Glok kaza sının yüzünden güzel bir tur atamadıysa güzel bir tur atabileydi demekki 10 sırada olabilirdi
    Sırlamalarda Q3 kalma ihtimali var demektir
    Yürü be Massa kim tutar seni……(…,..
    AMA ASIL BÜYÜK YÜKSELME BARSELONA DA OLACAK (rakipler korksun!!!!!!!!!!!)

  5. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Bence bu adam ferrari fanlarıyla dalga geçiyo bu pistte uymazsa kapatın kepenkleri gidin.

  6. Hay ağzına sağlık, Geçen bir yorumda ben ,EBD kalkınca ferrarini diğer takımlara nazaran daha avantajlı olması derekirdi,çünkü EBD yi Redbul ve mc laren gibi etkin kulanamıyordu diye yazdım,
    Bir türlü anlaşamadık burdaki arkadaşlarla,
    araç sıfırdan yapılıyor ki haklılar ama hiç mi referans almadılar o racı diye insan düşünmeden edemiyor

  7. elvan dalton avatarı

    Sanırım f2012'ye uyan tek pist yağmurlu sapang.

  8. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    aynen dostum geçen sene silverstone'da egzoz gazı ile ilgili yasak gelmişti.kimse o eksoz gazı avantajını kullanamayınca o hafta sonu ferrari muhteşemdi özellikle alonso hem sert lastikde hemde yumuşakda en hızlı turları elde etti adam.geçen seneki arabadan farklı olarak bu sene sadece eksoz gazı avantajını kullanmasalar her yarış çok rahat podyum ve galibiyet mücadelesi verebilirlerdi diye düşünüyorum.agresif araba üretcez üretcez dediler gördük nası araç ürettiklerini

  9. Mercedes GP avatarı

    Ferrariyi uyuz ettiler gerçektende eskiden Ferrari deyince üfff aman allahım ne araba ne takım derdik şimdi yok araç bu piste uygun oraya uygun değil gibi gibi laflar üretmeye başladılar ne iş anlayamadım bu sene Ferrari'yi..F150 th nin evrimi niteliğinde bir araç yapsalardı bu sene daha iyi olurdu en azından bu kadar terlemeye gerek kalmazdı ki adamlar üzerindeki baskı hat safada bu sene kesin birilerinin kellesi uçacak takımda inşallah araya vermezler bu seneyi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir