Rosberg: "Yarışta Rekabetçi Olmamız Birkaç Haftamızı Alacaktır"

yazar:

kategori:

Güçlü sıralama performanslarına rağmen Mercedes pilotları, ilk iki yarışta lastik sorunları yaşadılar ve Alman takımın Çin’de de benzer sorunlarla karşılaşması bekleniyor.

Rosberg: “Bu pistte büyük sorun, lastikler; özellikle de ön lastikler. Çok kolay bir şekilde mahvoluyorlar. Bu yüzden dikkatli olmanız, yardımcı olarak ayarları bulmanız gerek.”

“Bu kolay değil. Çünkü yarışta hâlâ sıkıntılar yaşıyoruz; sıralamada ise çok iyiyiz. Gelişim sağlamak için çok sıkı bir şekilde çalışacağız ama bu, zaman alacak.”

“Buraya gelip de hemen yarış kazanmayı bekleyemeyiz; birkaç hafta alacaktır.”

Takım Patronu Ross Brawn ise Mercedes’in şu anda yarış performansını geliştirmeye odaklandığını belirtti.

Brawn: “Düşük yakıtla olan sürüşlerimiz iyi görünüyor. Önceliğimiz, yarış performansı ve lastikleri anlama üzerine. Böylece Pazar günü (lastikleri) mümkün olan en iyi şekilde kullanabiliriz”


Yorumlar

  1. birkaç yılalacak:(((

  2. albert einstein avatarı
    albert einstein

    Rosberg çok yeteneklisin seni severim ama bu lastikler olduğu sürece yarış kazanmanız cidden çok zor.

  3. Mercedes GP avatarı

    Hee ya Çin Mercedes'in en güçlü olduğu pistlerden biri eğer yarışta yine cortlarsak bu sene defteri kapatın.bide yarış ve sıralama kuru zeminde geçecek yağmur beklentisi cumartesi %0 pazar % 4- %5

  4. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    5.yıllarını görürlerse iyidir bir yandan da çekilme haberleri dolaşıyor ortalıkta belki seneye bir şans daha şampiyonluk savaşı verdiler verdiler. veremediler BMW gibi gidecekler.

  5. Mercedes sağlam zaten bir sıkıntısı yokki 🙂

    Esas mesele lastikleri doğru kullanmakta buda araç ayarları ile olan bir durum.

    Bizim millete bir efsanedir dolanıyor efendim mercedes yarış içerisinde temposu çok düşük DRS+F-Kanal sayesinde kısa turlarda iyiler lakin bu argüman külliyen yalan desem yeridir.

    Mercedes yarışlarda da hızlı lakin lastiği kullanabilicek optimum ayarları bulamıyorlar bir türlü sorun orda bu mercedes sıralamalardaki performansı yarışta gösterse bu sene Mercedes ile Mclaren arasında geçer Redbull,Ferrari,Lotusta onları izler.

    Mercedes avrupa serisinde toparlanıcaktır.Daha yeni katılan ekip çalışmaya başlamadı muhtemelen aracın içeriğini çözmeye çalışıyorlar(mühendislik açısından).Avrupaya kadarda çözüp güncellemelerle o seride rekabetçi olmak istiyorlar.Ben bunu daha öncede yazdım Mercedes ten avrupa gp ye kadar bir şey beklemeyin esas orda yeni ekip aracla ilgili değişimlere başlayacak diye.Buralarda hangi sorunlar var bunları tespit ediyorlar.

    Kolay değil 3.yılları şu an ve geldikleri aşamada bence gayet iyi biz Mercedes ve Schumi olduğundan hemen galibiyetler poller bekliyoruz lakin bu takım 5.senesini bile doldurmadı ve 3.senesinde sıralamalarda gayet iyi işler çıkarıyorlar.Tek eksikleri bunu yarış performansına aktarlamaları buda iyi ayarlamalar ile olur.

    İşin özeti Mercedesin aracı sağlam ve hızlı tek sorunları uzun turlardaki performans kaybı bunu telafi edicekler o kadar bunuda çeşitli güncelleme ve parçalarla beraber yapıcaklar zaman geçtikçe.

  6. "Önceliğimiz, yarış performansı ve lastikleri anlama üzerine. Böylece Pazar günü (lastikleri) mümkün olan en iyi şekilde kullanabiliriz"

    :))) 3 yıldır anlayamadınız:)))))

  7. Yusuf  Hitay avatarı

    bu yıl mercedes'in şampiyonluk adına bir şansı yok, daha testlerden belliydi böyle olacağı. ilk yarış haftasonunda cumartesi günü pek sevinmiştik mercedes çok sağlam diye ama hayal kırıklığına dönüştü sonradan.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir