Brawn: "Rosberg Orta Sektörde İnanılmazdı"

yazar:

kategori:

Bu sene Mercedes, W03 ile önemli bir adım attı ama sıralamalardaki performanslarını yarışa taşımayı şu ana kadar başaramadı.

Dolayısıyla Şangay’da Nico Rosberg’in aldığı sıralama birinciliğine, Lewis Hamilton’ın cezası yüzünden yarınki yarışa ilk iki başlayacak olmalarına rağmen Pazar günü alacakları sonuç üzerinde bazı soru işaretleri var.

BBC’ye konuşan Ross Brawn: “Bu büyük bir başarı ama yarın da yarışta her şeyi bir araya getirmemiz gerektiğini de unutmuyoruz”

Brawn, bugünkü performansından sonra Rosberg’in büyük bir övgüyü hak ettiğini de ekledi.

Brawn: “Nico sıra dışı bir tur attı. Bu konuda ilk iki yarışa harika değildi ama bugün, bunu yapabildiğini gördük. Orta sektörde inanılmaz bir iş çıkardı.”

Ayrıca Brawn’a göre Mercedes, daha da hızlı gidebilirdi.

Brawn: “Herhangi bir tehdit altında olmadığımızı görünce dizginleri çektik. Çünkü Lewis ceza alacaktı. Bir set lastik saklamak istedik.”


Yorumlar

  1. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    yarınki yarışta çuvallayacaksınız her iddaasına da girerim! drs alanı kısıtlı dolayısıyla sistem işe yaramaz, lastik probleminiz üst düzeyde bu yüzden ferrari bile birinci olur ama mercedes yarışı kazanamaz podyuma çıkarlar ama. beni şok eden button ın performansı oldu. her ne kadar geri den de başlasa benim bu yarıştaki favorim button dır. fakat malezya gibi süprize açık olacak bu yarış. burada ferrari için bir parantez açmak istiyorum. bütün takımlar neredeyse aynı performansta mclaren bile alıp başını gidemiyor. ferrari önceki yıllar gibi daha muhafazakar bir tasarım yapsa araçta o bile ferrari için yeterli olacaktı. çünkü alonso faktörü onları eşit olan yada yakın olan araçlar arasında bir adım öne taşıyacaktı. buda ferrarinin sezonu şampiyonlukla bitirmesini büyük ölçüde sağlayacaktı. ama işte herşey önceden bilinemez bu ferrari yönetimi ilede bir cacık oollmazzz!!

  2. Q3 de en son tamamlamadığı turunda acaba Schumi yeni lastikmi taktı yoksa 3. lüğü getiren turdaki lastiklerimi vardı?
    Eğer yeni seti kullandırdılarsa yazık olmuş. yarış sonucuna etki edecek bu durum.

  3. evet mgp kesinlikle hızlı araçda potansiyel var tahminim avrupa da maksimum yarıs performanslarını ortaya koyabilecekleri yönünde ama bu yarısda mclaren ler bence favori bana göre yarıs performansında en hızlı araç su anda mclaren hamilton ın agresif stili hızlı aracıyla hata yapmazsa onu favori yapabilir.rosberg konusunda ise zaten sıralamalarda hızlı olduğunu biliyoruz ancak q3 de bu kadar hızlı olması bence sıralama ayarı yapmış olmasından kaynaklanıyor geçen 2 yarıştır geride kaldı şartlar da uygun böyle bir yükselise ihtiyacı vardı diye düsünüyorum.teorim tutarsa rosberg çok çok gerilere düser bakalım:)

  4. Mercedes GP avatarı

    o zaman dediğine göre pol kılpayı gitti mercedes'ten yani yinede çok çok hızlılar

  5. bence rosberg sıralama ayarı yaptı kariyerinde pol kazanmak için araç sıralamalarda zaten hızlı pist uygun hamilton ceza alacak sartlar ilk defa bu kadar uygunken geçmisde yaptığı gibi yüzde yüz sıralama ayarı yaptı bence q1 q 2 antrenmanlar tüm dereceler ortada bu fark mümkün değil mclarenden yarım sn hızlı olabileceğini de düsünmüyorum açıkçası istediği kadar kusursuz tur atsın bu fark normal değil schumi de hemen pesinden tur attı ki bu sene sıralamalarda ya kafa kafaya turluyorlar ya da schumi önde oluyor yarım sn mümkün değil ayrıca geçen iki yarıs sıralamalarda yarım sn civarı fark yediği mclaren lardan yarım sn daha iyi olması yani yaklasık1sn kazanması da pek mümkün değil bence schumi nin turu daha makul duruyor daha gerçekci yarın görüceğiz.

  6. İlk 7 araç yarış performansı açısından tersten dizilmiş gibi. Yarışta her şey olabilir, herkes kazanabilir.

    Yarın çok keyifli bir yarış izleyeceğiz.

  7. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    sıralama tekrarı için link verebilecek varmı ?

  8. Schumi şimdi 2.sırada mı başlayacak Lewis'in yerinden ?

  9. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Yarın bence karışık olacak, Mercedes Ya Parlayacak yada patlayacak..

  10. Mercedes GP avatarı

    bencede doğru söylüyorsun ama button bu hafta biraz yavaştı.bu arada yarın ilk 3 te kesinlikle bir Mclaren olacaktır.Lewis bence fazla zorlamadı 5 sıra geri düşecek diye.yarın Rosberg ve Schumacher'den inanılmaz bir performans bekliyorum.bu moralle deli gibi zorlucaklardır

  11. Yusuf  Hitay avatarı

    button'ı kimsenin rakip görmemesi ne acı.

  12. Mercedes GP avatarı

    Daha hızlıya gerek yoktu bazıları çıldırmış olmalı bu sonucu görünce yarın önemli puanlar almamız lazım takım için en azından bu sene şampiyonada 3.lüğü alırsak iş biter.zaten durumu buna çevirmeye çalışıyor takım zaten

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir