Hamilton Ailesinin Desteği İle Şimdi Daha Olgun

yazar:

kategori:

Bu sene daha olgun tavırlar sergileyen İngiliz pilot, henüz galibiyet almamasına rağmen şampiyonada lider ama zafer elde edememesine üzülmüyor; çünkü istikrarın önemini biliyor. Bunun için de etrafında doğru insanları bulundurmaya çalıyor.

Başlarda babası Anthony Hamilton’ın idaresinde olan McLaren pilotu, daha sonra yolları ayırma kararı almıştı. Geçen hafta sonu Çin’de ise ikili, bu sefer baba-oğul olarak mutlu göründüler.

Çin GP sonrasında basına konuşan Lewis Hamilton: “Bu sene her şeyin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Takım daha iyi; araç daha iyi ve ben çok daha iyiyim. Burada babam yanımdaydı, biliyorsunuz. Rol de olmadı; gerçekti. Şimdi iyi bir bağa sahibiz.”

“Annemle işler harika; kız arkadaşımla da. Bu yüzden her şey harika. Bu da sanırım benim performansıma yansıyor.”

Force India’da Paul di Resta’nın menajerliğini yapan Anthony Hamilton, Avrupa sezonu öncesinde yarışlara katılma niyetinde değildi ama oğlundan gelen bir telefon, her şeyi değiştirdi.

Lewis Hamilton: “O burada; bu da iyi bir şey. Bizim için işlerin hallolması zaman aldı ve şimdi halloldu.”

2008 şampiyonu, geçen sene hem pist üzerinde hem de pist dışında tartışmalarla dolu bir sezon geçirdi. Bunlardan pist içinde yaşananların en göze batanı Felipe Massa ise olan temaslarıydı. Bu sefer Çin GP’de ikili yan yana gelince temiz bir mücadele yaşandı.

McLaren Takım Patronu Martin Whitmarsh: “Kaşınılmaz şekilde daha olgun olduğunu düşünüyorum. Geçen seneden bu yana ben bile büyüdüm diye düşünüyorum.”

“Dersler çıkardı ve uzun yolda sabrı öğrendi.”

McLaren pilotu, ilk iki yarışta ilk cebi elde etti ama üç yarış sonunda henüz galibiyet elde edemedi. Buna rağmen Hamilton, daha dengeli bir tavır sergiliyor.

Whitmarsh: “İşler onun istediği gibi gitmedi. Bundan hayal kırıklığına uğramak çok kolay ve bunu görebildiğinizi düşünüyorum.”

“Ama… Podyumda vs onun vücut dilini görünce, bu durumda çok dengeli. Bu sezonun, şampiyonluğu kazanmak için her zaman yarış kazanmasına gerek olmadığını fark etti”


Yorumlar

  1. Ferrari Scuderia avatarı
    Ferrari Scuderia

    Ve bu sayede ilk puanlama sırada..

  2. admin bak millet vettel haberine ağlak bebe diye yorum atınca bi şe demezsin biz mamilton deyince yayınlama

  3. swoox28@hotmail.com avatarı
    swoox28@hotmail.com

    aslında Alonso, Hailton ve Rai çekişmesi daha heyecanverici olurdu. diğerleri çok da sarmıyor. bir de lastik aşınması olmasa…

  4. valla o fisichellayı son turda geçtiği günden beri o kadar uzun süre olmuş ki ben kiminin geçiş yapabilen pilot olduğunu unuttum. 2006dan beri o agresif kimi yok malesef.

  5. 2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】 avatarı
    2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】

    velet halinde bile bir kazanan. 🙂

  6. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Kesinlikle bu sezon davranis olarak olumlu yonde cok farkli, umarim bunu korur, ben de belki sempati bile kazanirim kendisine karsi 🙂 Surusune zaten lafim yok, o ayri mevzu, ama tabii aptalca hatalar yapmadigi surece 🙂

  7. su yorumlarımıda yayınlayın artık gına geldı !!!!!!

  8. hızlıdır ama gecıs yapamaz sakamı yapıyorsun sen adam catır catır gecıs yapıyor aracları degıssınler bakalım kım daha fazla gecıs yapıyor ogrenırız her halıkarda mclaren su anda lotustan 0.4 sn daha hızlı ayrıca ben kımının bır pılota atak yaparken hıc sorun yasadıgnı gormedım istisna macarıstan olaılır de la rosa ya carptıgı yarıs baska hatırlamıyorum en azından hamılton gıbı gecemeyınce uzerıne surmuyor

  9. bunlar hala klan olarak yasıyor. f1 de o evreyı atlatamayan ıkı pılot var bırı massa bırı hamılton ıkısıde cırkef ıkısıde gözü götürmeyen tipler.bırnın ıpı cekıldı yolcu hamılton uda ıns seneye hrt de goruruz mclaren kapı dısarı edecek az kaldı

  10. Bu yıl ailesiyle ve kız arkadaşıyla herseyin yolunda gitmesi Lewis için artı bir motivasyon kaynagı olacagı aşikar ve önemlisi İstikrar kafasına dank etti sonunda bu da zaten şampiyonluk yolundaki en büyük artısı olacak Lewisin.

  11. bende kimici olarak hamilton için söylediklerine katılıyorum ama son cümlene katılmıyorum kimi de bi eksiklik olduğunu düşünmüyorum eksiklik varsa lotusda var kiminin mclaren yıllarını bi hatırla geçişlerini gör ondan sonra eminim aynı şeyi söylemezsin

  12. allah için ben alonsocuyum ama bu kara oğlan olmassa yarışlar izlenilmez …………hiç sevmem haaaaa.

  13. elvan dalton avatarı

    Baba işte dayanamamış asi evladının yanına gelmiş. Evlat demiş, atsan atılmaz satsan satılmaz.

  14. 2011 zaten vettel saçmalığı sayesinde tüm pilotlar için kayıp bir yıldı. o yılda istikrarı öğrenmesi hamilton için iyi oldu. yarış temposunun geride olduğunu sanmıyorum, 5 sıra ceza alıp buttondan 1 sıra geride bitirdi. button pistte 5-6sn sorun yaşadı ama yaşamasaydı da 2. olacaktı, rosbergi geçecek hızı yoktu.

    favorim kimi olmasına rağmen bu aralar sürüşüyle, f1'e kattığı heyecanla en çok desteklediğim ve sevdiğim pilotlardan biri. sanırım pistte diğer sürücüler aynalarında o sarı kaskı gördüğünde bile korkuyorlardır 🙂 tam bir geçiş makinesi

    raikkonen'de eksik ne varsa bu çocukta var, hızlıdır ama geçiş yapamaz, öndeki aracı tüm yarış takip eder. ama hamilton her zaman daha ileriyi düşünür.

  15. İstikrar olarak gayet iyi .Ama daha da iyi olması lazım.Sırlamada Jesnon un önünde ama yarış temposı onun gerisinde.Yarış temposunu arttırmalı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir