Raikkonen, Ferrari'nin Güçlü Olacağından Emin

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, Ferrari’nin geçen seneki Monaco performansının ardından bu sene F2008 ile gelişim göstereceğine emin olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz sene Ferrari F2007 aracı yavaş virajlarda Mclaren MP4 22’ye ayak uyduramamış ve Mclaren’ler duble yapmıştı.

Ancak Raikkonen bu sene benzer sorunların yaşanacağını düşünmüyor ve yüksek downforce paketi ile bu hafta sonu çok daha güçlü olacaklarını düşünüyor.

Kendi websitesine konuşan Raikkonen "Geçen hafta Paul Richard’ta testler yaptık ve çok iyi geçti."

"Bir kaç yeni şey test ettik ve ayarları geliştirdik. Araç bu tip pistlerde geçen seneye göre daha güçlü. Bunu biliyorum."

"Açıkçası geçen sene Monaco’da zorlandık ancak Ferrari’nin geçen sene zayıf olduğu bir çok alanda gelişim gösterdiğini düşünüyorum."

"Her zaman kazanmak istiyorum ve bu hafta sonu Monaco’ya da bunun için gideceğim. Yarış çok açık olacak."

"Mclaren ve BMW ile birlikte Ferrari’nin çok rekabetçi olacağını düşünüyorum."

"Ancak Monaco’da ilginç sonuçlar olabilir bu yüzden Monaco tüm sene yarıştığımız pistlerden her şeye en açık olanı." dedi.

Raikkonen ayrıca yine sorunsuz bir hafta sonu geçirmek istediğini yineledi.

Raikkonen "Türkiye’de vites kutusu sorunu ile en önemli antrenman seansını kaçırdık."

"Umuyorum bu sefer sorunlar olmadan çalışmalarımızı sürdürürüz."

"Özellikle sıralamalarda herkesin bu kadar yakın olduğu dönemde aracı piste ayarlamanız için iyi bir hafta sonu geçirmeniz çok önemli."

"Sıralamalarda iyi iş çıkarmak her zaman önemli ancak Monaco’da bu öncelik." dedi.


Yorumlar

  1. gökay kara avatarı

    bence onun bu durumu f1 e aykırı. f1 bir şov dnyası ama kimi de böyle yapıyır demekki şovunu:)

  2. Yahu tabi ki hata yapar ve yapiyor zaman zaman, Ben dikkatleri Ferrari pilotlarinin yarisin en kritik anlarinda direksiyonu birakip o hareketleri yapmalarina cekmistim, Belki de Kimi bu yuzden bariyerlere carpmistir dedim, bu yuzden carpmistir demedim 🙂 Kimi`nin sogukluguna gelince size tamamen katiliyorum, istedigi zaman ne guzel sempatik oluyor ama genelde kimseyle ilgilenmiyor ve diger pilotlarla butunlesmiyor, bu huyuna bende gicigim 🙂

  3. Bütün pilotları yerden yere vurmayı bırakıp kimiyi eleştirmeye başladığınız zaman bu yorumlar bitecektir bakın göreceksiniz

  4. Neden hatayı hemen araçta arıyorsunuz? Kimi de insan oda hata yapar =) Başka örneklerde var ama aklıma ilk gelen bu oldu Geçen yıl Avustralya da farkı açmış 1. giderken pist dışına çıkmamışmıydı. Sonra basın toplantısında dikkatim dağıldı demişti.

    Kimiyi severim stilini, sürüşünü ama çok soğuk adam. İnsan biraz sempatik olur 😛

  5. Kimi`yi sevmeyen hatta gicik olan insanlar neden onun haberini okuyup bununlada kalmayip verilen tum yorumlari incelerler bilinmez 🙂

  6. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    evet kimi gecen yıl kesin o yuzden kaza yapmıstır.zaten baska türlü kaza yapması ihtimal dahilinde değildir pek,mutlaka bir arac hatası ya da tasarım yanlıslıgı neden olmsutur gecen yılki,aracı duvara vurma hadisesinde.

  7. ahmet ozkal avatarı

    benim bildiğim motor ayarları war düzlükte farklı ayar dönüşte farklı bi ayara getiriliyor ama %55 ihtimalle yanlış biliyorum:)

  8. onun ne olduğunu bilen var mı?

  9. ewet bende dikkat ettim sıralamalarda felipe yapmıştı sanki bir şeyi kurcalıyor gibi monaco'da yapmak dezavantaj olabilir çünkü en ufak bir hata istemiyor kontra yaparken ferrariler yarış dışı kalabilir.

  10. Tamamda abi direksiyonun uzerine koy bi buton ordan yapsinlar, adam resmen elini direksiyondan cekip assada biseyler karistiriyo 🙂

  11. tolga soydan avatarı

    o düzlüklerde kullanılıyo.daha hızlı gitmesi için herhalde.2006 schumidede görmüştüm kimi ve felipe de yapıyo.

  12. Ferrari`de ilginc bisey var, pilotlar duzluklere ya da virajli bolume geldiklerinde direksiyonun altinda bisey kapatip aciyor, Bu pilot icin ekstra bir hareket, cunku baska hic bir takimda boyle bisey gormedim, ve bu hareket ya viraj girislerinde ya da cikislarinda yapiliyor, yani pilotun en odaklanmasi gereken ve direksiyonu en iyi hissetmesi gereken yerde. Pilot sag elini direksiyondan cekip bu hareketi yaptigi icin bence bu dezavantaj, ne kadar avantaj sagliyor bilmiyoruz ama Monaco`da bu harketi yapacak pek zamanlari olmayacak, Belkide gecen yil Rai bu yuzden bariyerlere dokunup sag suspansiyonunu kirdi.. Bu sistemi kullanmaya devam ederlerse Monaco pilotlari cok cok zorlayacak..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir