Ferrari: "Lastik Değişim Süresinde Sınırdayız"

yazar:

kategori:

Geçen seneyi bu konuda Red Bull, Mercedes ve McLaren’ın gerisinde tamamlayan İtalyan ekip, kış döneminde lastik değişimi üzerine çok sıkı çalıştı; şimdi ise ilk üç yarış sonunda zirvede yer aldı.

Ferrari Pist Operasyonları Sorumlusu Diego Ioverno, jant ve somun tasarımı ile uygulamadaki değişimin sonucu gelen hızlı performansın, mümkün olan sürenin sınırına dayandığını belirtti.

Ioverno: “Antrenmanda, yani yarışa kıyasla daha rahat bir ortamda yeşil ışığa 2,2 saniyede ulaştık.”

“Son yarışta ise 2,6 saniye ile en iyi pitstopumuzu yaptık. Dürüst olmak gerekirse aracın 100 km/sa hızla geldiği, pilotun duruş yerinin farklılık gösterdiği yarış ortamında 2.2 yapmamız zor diye düşünüyorum.”

“Zamanla kazanılan tecrübe ve bazı gelişimleri de hesaba katarsak belki de 2,4-2,5 saniyede yeşil ışığı yakabiliriz ama tekrar söylüyorum: En önemli şey, iyi bir ortalama tutturmak. Çünkü sonuçta bir pitstopun önemi, stratejiyi kim yapıyorsa ona, herhangi bir sürprizi engellemek, geriye düşüp trafiğe takılma riskini ortadan kaldırmak için sabit bir zaman verebilmektir.”

Ioverno, Mercedes’in jantındaki somunun kopyalanmasının yanı sıra Ferrari’nin hava tabancasında ve tekerlek somununda bazı değişiklikler yaptığını belirtti. Şimdi tekerlek somunu, tam olarak yerine geçmesi için standart 6 dönüş değil 3 dönüşe ihtiyaç duyuyor.

Ioverno: “Ayrıntıda; tedarikçimiz ile havalı tabanca üzerine çalıştık. Açıkçası daha güçlü hale getirerek, federasyonun (FIA’nın helyuma koyduğu) sınırlamayı telafi etmeyi amaçladık.”

“Aracın düzeni üzerine çalıştık; riskli, farklı ve stratejik seçimler yaptık. Bu yüzden janta bağlı sabit somun yaptık. Bazı vida hatveleri seçiminde bulunduk ve sıkma hızını uygun seviyeye getirmeyi hedefledik. Işık sisteminde önemli bir elektronik gelişime sahibiz: Ferrari, ışık sistemini kullanana ilk takımdı. Bugün kaldıraçlarda da ışıkları kullanmamızın ardından yine lider konumda olduğumuzu düşünüyorum”

“Kaldıracı kullanan şu anda hava tabancasını tutanın ellerine bakmıyor; sadece köşedeki mekanikerin işleri bitirdiğinde tekerlekli servis arabasında yanan ışıklara bakıyor. Bu yüzden geri kalan: Reaksiyon süresi ve hataları önlemek için gereken tedbirler”

“Açıkça takım süresinden kullanıp kontrollü şartlarda duran bir araç üzerine pilotlarla birlikte çalışma yapıyoruz; aracın duruşunun önemini izah ediyoruz; pitstopa yaklaşırken frenleme, durma konumu ve çıkmanın önemini anlatıyoruz”


Yorumlar

  1. aman nazar değecek..

  2. Ispanya da pole bekliyorum Ferrari den

  3. Ispanya da pole bekliyorum Ferrari den

  4. Vettelthebest avatarı
    Vettelthebest

    tek iyi yaptıkları da bu zaten

  5. Bu sene harika iş çıkarıyorlar,tebrik etmek gerekli helal olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir