Raikkonen Lastik Kumarının Tutmasını Umuyor

yazar:

kategori:

Lotus pilotu, ikinci sıralama seansında yarına daha fazla temiz lastik saklama adına sadece bir tur attı ama elenmekten kurtulamadı.

Yarın 11. cepten kalkış yapacak olan Fin pilot, son seansa kolaylıkla kalabileceğini ifade etti ama lastik saklama seçiminin, yarın karşılığını alacağını düşünüyor.

Raikkonen: “Bir set lastik saklamak için risk aldım ve piste çıkmadık. (Son seansa) rahatlıkla kalabilirdik.”

“Lastik saklamaya değer olacağını düşündük. Neler olacağını göreceğiz.”

Lotus pilotu, Bahreyn’deki yarışta lastikleri idare etmenin zor olacağını belirtti.

Raikkonen: “Çin’e kıyasla burada (lastikleri idare) çok daha zor olacak. Ama herkesin aynı sorunu yaşadığını düşünüyorum.”

“İşte biz de bu yüzden (Son seans) geçmedik. Ama umarım yarın karşılığını alırız”


Yorumlar

  1. bunu tam olarak bilemeyiz prof gibi hesap yapmak lazım:) lazım takımlarda net açıklamıyorlar çoğunlukla strateji gereği.ancak örneğin kimi toplamda sıralamalarda 6 tur atmış vettel 18 hamilton 13 kimi daha az turladığından elindeki lastikler diğerlerinden daha yeni ve onlardan daha geç pite girecek demek oluyor tahminimde hiç kullanmadığı 2 set temiz lastiği var.

  2. lastik saklama hikayeside bu karmaşadan çıkıyor zaten.halbuki her günün sonunda cuma-cumartesi takımların elindeki tüm lastiklerin tamamı toplansa ve her günün başında yeni set lastikler verilse kimse lastik saklayamaz ve herkes yeni lastiklerle yarış ve sıralamaya başlamış olur.karmaşa olmaz kimin lastiği yeni kiminki eski gibi.sıralamalardada herkes lastiği patlayana kadar zorlar sıralamalar eski heyecanına döner.misal cumartesi sıralamadan sonra kimsenin elinde lastik kalmaz hepsi toplanmış olur pazar günü herkese yeni setler dağıtılır.

  3. kimi raikkonen  avatarı
    kimi raikkonen

    izleme firsatim olmadi ama kimi kac set yumusak lastik sakladi?lastik kumarinin tutmasini hedefliyor sonucta

  4. Bir yarış hafta sonu boyunca kullanılmak üzere takımlara 11 takım kuru zemin (6 takım sert 5 takım yumuşak), 4 takım geçiş lastiği, 3 takım da yoğun yağmur lastiği veriliyor.

    O hafta sonunun sert olan hamurlarından 1 takımı, 2. Antrenman öncesinde Pirelli’ye geri veriliyor. 3. Antrenman öncesinde de 1 sert, 1 de yumuşak takım yine Pirelli’ye iade ediliyor.

    Sıralama öncesinde de Pirelli’ye 1 takım sert 1 takım yumuşak hamur daha geri veriliyor. Yani pilotlara sıralama ve yarış için 3 takım sert, 3 takım da yumuşak hamur kalıyor.

    Bazen Pirelli test yapsın diye takımlara 1. veya 2. Antrenmanda kullanılmak üzere 1 takım ya yumuşak ya da sert hamur veriyor. Bu, 11 takım lastiğin haricinde; yani 12. takım.

    Yağmurlu yarışlarda bir değişiklik yok. Sadece yarışta iki kuru zemin lastiği çeşidini de kullanma zorunluluğu kalkıyor

  5. yeri gelmişken sormak istiyorum, takımlara toplam kaç set lastik verliyor, ve yağmurda bu durum nasıl değişiyor ?

  6. kullanılan lastik yarışta da kullanılabiliyor da, aşındığından bir işe yaramıyor. Yumuşak lastiklerin en performanslı kısmı ilk başları. Ya sıralamada yer kazanmak için kullanacaksın, ya da yarışa saklayıp geçişler yapmak için.

    Pirelli World Tyre Endurance Championship presents…

  7. Arkadaslar kullanılan lastik tekrar kullanılamıyor mu, yoksa bir tur fazladan atmamaları saçma geliyor çünkü. Böyle bir kural var sanırım.

  8. Kendi aklına fikrine bakmadan millete laf atanlara da akıl fikir versin.

  9. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    bravu abdurrahman

  10. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    F1 de geldiğimiz noktaya bak ,, artık herşey varsa yoksa lastiklere iyi davranma, lastikleri koruma,, bu mu yani ,, yazıklar olsun böyel F1 e ,, bu duruma getirenlere..

  11. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    sanada akıl fikir versin

  12. yarışta bilmem ama sıralamalarda Romain Grosjean çok iyi.
    İnşallah yarın yarışta podyum yapar

  13. Allah sana da alonzo şansı versin koçum benim.

  14. Şuana kadar ki kumarları gördük 🙂 trafikte yemişim 1 set fazladan lastiği töbe töbe, startta eğer 2,3 kişiyi geçerse yukarılara tırmanabilir, bi kerede şu kumarlar tutsun yahu.

  15. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    raikonen sakladığı bu lastikleri orta grup trafiğinde yer bitirir. Groscanın performansı da arttı.bu arada sıralamada durum 2-2 oldu.

  16. Aaaa olur mu tur atan herkes saf ama Lotus zeki takımdır!!!

  17. Ulan dün dedim yaa dedim farklı strateji denemeyin dedim çıldırtacak bu adamlar beni….
    Lotus kim strateji yapmak kim bu takım Briatore gittikten sonra ne zaman strateji yapabilmiş ki şimdi yapsın yazık be yazık araç sezon başında iyiyken 1-2 podyum alsanız çok mu kötü olur ne biçim takımsınız beee

  18. Çok kötü bir taktik bence. Çünkü kalkışta kalabalığın ortasında kalıcaksın hemde pist tozlu iken. En ufak bir terslikte lastik avantajı kalmayacaktır.

  19. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    lotus risk aldı güya kiminin lastikleri saklayacaklar.al sana lastik tepe tepe kullan.bence kimi sıralamadan sonra dondurmasını bi yesin,sonra o sakladıkları lastikleri götürsün patronu oturtsun lastiklerin üzerine :-)) bak ozaman takımın gözü gönlü açılır bi anda.nasıl fikir?

  20. ''Neler olacağını göreceğiz'' her sıralama turundan sonra bu laf 🙂

  21. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    bugüne kadar lotusun hiç bi stratejisi işe yaramadı bu yarasın 🙁

  22. bilmiyorum ya. doğrumu oldu … bekleyip görelim …

  23. Raikkonen06  avatarı

    İnşallah yarın kalkışta trafie takılmaz yoksa ne lastik nede kumar kalır startda iyi kalkarsa devamıda gelir diye düşünüyorum ama Lotus'un o müthiş stratejilerinden biri olursa hiç umut beklemesin 10.turda pite çağırırlar sonra 30 tur aynı lastikle finishe gitmeye çalıştırırlar.

  24. Tolga Soydan avatarı

    tek turu son dakikalarda atsaydı Q3 kalırdı büyük ihtimal

  25. isimiz gucumuz kumar oldu, hayirlisi bakalim 🙂

  26. sen merak etme lotus seni 10 turda içeri alır sonra 50 tur aynı lastikle devam

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir