Alonso: "Gerçekçi Hedef İlk 6 veya 7"

yazar:

kategori:

Bu hafta sonunun zor geçeceğini bilerek Bahreyn’e gelen Fernando Alonso, yarın 9. cepten kalacak.

İspanyol pilot, podyum mücadelesini beklemediğini; gerçekçi hedefinin 6. ve 7. sıra olduğunu belirtti.

Alonso: “İlk 5’in bütün hafta sonu boyunca çok hızlı olduğunu bilerek, ilk 6 en gerçekçi hedef. Ama Ricciardo 6., Grosjean 7 ve Perez 8. Bu yüzden o grupta mücadele edebiliriz. Stratejimiz, bu araçları geçmek üzerine olmalı”

“Michael’in (Schumacher) S1’de elendiğini biliyoruz. Ama elinde çok fazla yeni lastik olacak. Bu yüzden arayı telafi edebilir ki Mercedes, düzlükte oldukça hızlı”

“Kimi (Raikkonen) de iyi bir hafta sonu geçiriyor ve onun da elinde fazlaca yeni lastik var. Bizim hemen arkamızda başlıyor. Bu yüzden güçlü bir rakip olabilir. İlk 6 veya 7 içinde mücadele etmek zor olacak ama hedef bu.”

Ferrari pilotu, sıralamanın son seansında tur atmamasının stratejik olmadığını, ilk iki seansta büyük yumuşak lastiklerini kullandığını dile getirdi.

Alonso: “Saklamadık; artık lastiğimiz kalmamıştı. S1’de bir lastik kullandı; S2’de iki tane. Bu yüzden S3’de kullanılmış bir yumuşak lastikle tur atacaktık”

“Bunu kullanmadık. Çünkü yarışın başında daha fazla tur atıyorsunuz. O lastikler çıkmanın bir anlamı yoktu. Şimdi hangi lastiği yarışta kullanmak istediğimizi düşünmek için birkaç saatimiz var. Yani bu seçim şansımız var. Bakalım”

Takım arkadaşı Felipe Massa da yarınki yarışa lastik saklamayı tercih edenlerden.

Massa: “Mükemmel bir sıra değil ama en azından yarışa bir set yeni yumuşak lastiğim kaldı. Pistin her geçen dakika geliştiği doğru ama S2’de iki set yumuşak lastik kullanmamın S3’e geçmemi sğlayacağını söyleyemem.”

“Çok zor olacaktı ve yarınki yarış için bugünden bir şeyler feda etmeye karar verdik. Burada yeni lastiklere sahip olmanın önemi büyük. Lastik bozulması yüksek olduğunda fark yaratabilir. İyi bir kalkış yapıp sıra kazanmak için stratejimizi kullanacağız Şangay’daki tecrübemizden biliyoruz ki bizim için geçiş, diğerlerine kıyasla daha karmaşık. Yavaş virajlardan çıkışta çekiş eksikliğimiz var ve işte bu yüzden savunma yarışı çıkaracağımızı bekliyorum”


Yorumlar

  1. Öncelikle Einstan değil Einstein.

    Red Bull sene başından beri en iyi 3 araç arasındayken bu performans gecikti bile.Bir de söyle bakalım senin o dahi pilotun en iyi 3.araçla kaç yarış kazandı ? Fernando en iyi 6.araçla (senin deyiminle) yarış kazandığına göre tartışma bitmiştir.

  2. geçen senenin sonuna doğru domink bizm otomobilimiz herkezi şaşırtcak
    woooooooooow olacak demişti bu söze karşılık neweyy bizm otomobilimiz herkezden farklı olacak demişti sene başladı 2 takımda geride kalmıştı ama sonra noldu red bull dahisi
    bana göre 21. yüzyılın alber einstaini devreye girdi ve bizi tekrar ön gruba taşıdı
    ferrarinin böyle bi adamı olmadığı için bu sezon hep bu 6. 7. sıralarda takılacaklar
    davulun sesi uzaktan hoş gelirmiş

  3. harbiden o kartikeyan olayından sonra vettele çok haksızlık yapıldı neler neler dendi kimler tarafından çok iyi aklımda onlara cevap yetiştirecez derken biz suçlu olduk herkez insanca yoru yapsa şu lakp takma işini bıraksa rahtça seviyeli tartışcaz ama nerde huylu huyundan vazgeçer mi

  4. "Mükemmel bir sıra değil ama en azından yarışa bir set yeni yumuşak lastiğim kaldı. Pistin her geçen dakika geliştiği doğru ama S2'de iki set yumuşak lastik kullanmamın S3'e geçmemi sğlayacağını söyleyemem."

    Bir set kullanılmamış lastiğimiz olması güzel.Ama lastik saklamasada daha ileriye gidemeyeceğini söylemeside güzel.Bakalım yarın inşallah istediğimiz gibi bir yarış olur.

  5. al birini vur ötekine.

  6. Ömer_Massa avatarı

    Felipe artık puan alman lazım.biraz daha fazla mücadele etmeyi denesen ama nerde.ömrümüzü tükettin iki yıldır.hadi inşallah yarın iyi bir sonuçla biz Ferrari fanlarını sevindirirsin…

  7. Evet haklısın yüksek ihtimal.

  8. Al bendende okadar…bir alonso fanatiği,bir vettel fanatiği birde hamilton fanatiği olan 3 kişi yorumlarda ve fanatiklikte birbirlerini aratmıyorlar…

  9. yazılan yorumların altında bebelerin kavgası olduğundan dolayı da kaldırılmış olabilir.

  10. Gayet net ve güzel yorumlardı kaldırma açısı diyelim ozaman bizde.

  11. Demekki Vettel pol aldıktan sonraki konuşmalarınız değişmiş. Özellikle geçen sene gördüğüm kadarıyla editörler vettel/rb haberlerini seve seve yapıyorlardı. ters açı.

  12. Yönetimde mesajları onaylayan antivettelci arkadaşları kutluyorum ilk yarış sonucunda kötü dereceler eden takım konumundayken şakır şakır yayınlanan mesajlarımız Vettel pole aldıktan sonra yayınlanmamaya başladı cidden tebrik edilesi bir yönetim alkışlar.

  13. Ferrari yarınki stratejiyi çok ama çok iyi ayarlamalı
    Alonso iyi bir yerde finiş görsün diye ve en önemli puan!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Massa da ilk 10'da olması gerekiypr artık lütfen bu strateji yi iyi ayarlayın gözünüzü seviyim
    Yanlış yapmayın dikkat!!!!!!!!!!!!!!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir