"Force India Ekranda Bilerek Az Gösterilmedi"

yazar:

kategori:

Silverstone kökenli takım, Paul di Resta’nın ilk 10’da yer almasına rağmen sıralamalarda S1 ve S2’de çok sınırlı sürede ekrana geldi.

Takımdan bir üye, bunun Cuma günü öğleden sonra piste çıkmamalarına karşılık yapıldığını öne sürdü ki Di Resta, son seansta derece elde etmemişti ama piste giriş-çıkış turlarını atmasına rağmen görüntülenmemişti

İskoç pilot da neler yaşandığı konusunda yapılan açıklamaların farkında olduğunu ama basın önünde herhangi ilave bir şey söylemeyeceğini ifade etti.

Di Resta: “Twitter’da bazı şeyler gördüm ama ben aracımda sürüş yapıyordum. Bu yüzden aracımı gördüm”

Şirketi FOM’un canlı yayınları verdiği Bernie Ecclestone, Force India’nın bilerek göz ardı edildiğini kabul etmedi.

Bay E, taraftarların sadece öndeki takımlarla ilgilendiğini dile getirdi.

Ecclestone: “Biri 9. veya 11. ise kimse onunla ilgilenmez.”

“Elemanlarımızla konuştum. Daha çok, 10. olan değil de kimin pole alacağı üzerine yoğunlaştılar”


Yorumlar

  1. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bizde Yedik 🙂

  2. eskisi gibi home-ofis takılsam çok güzel olur da, mevcut haliyle zor. Farketmişsinizdir, ara ara yorum atacak vaktim oluyor ama oturup makale yazacak veya çeviri yapacak zamanı ve kafayı bulamıyorum. Aklımda bir makale var, sadece çevirisi yapılacak, sizin köşeniz bölümüne yazmak istiyorum ama neredeyse 1 aydır başlayamadım 🙂

  3. isterseniz sizi aramıza alalım 🙂

  4. ben de buradan yazayım. bıkmadan usanmadan bu çalışmayı sürdürdüğün için teşekkür ederim abi. eline sağlık. dışarıdan bu tür hataların yapılması çok basit görünebilir ancak sıralamalardan sonra yapılan işin boyutuna bakınca (tek başına) bir kez daha takdir ettim seni.

  5. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Çokta takılmamak lazım böyle şeylere.Ne çok seviyorsunuz eleştirmeyi.Sanki Force İndianın çıkmadığını bilmiyormusunuz?

  6. Arkadaşın bahsettiği oydu zaten. Değişiklikler hemen olmuyor; sistemsel bir şey.

  7. Sağolsun arkadaşlar bazen uyarıyorlar; biz de düzeltiyoruz. Açıkçası uzun cümlelerden dert yanılacak diye tahmin ediyordum ama beklediğim olmadı; iyi ki. Uygun dille söylenen her eleştiriye açığız 🙂 Okunsun, anlaşılsın ve keyif alınsın diye yazıyoruz bu haberleri.

    İlave: Hataların yorum değil de "iletişim" seçeneğinden bize ulaştırılması daha iyi olur düşüncesindeyim. Yorumlar içinde kirliliğe gerek yok 😉

  8. Her paragrafta tek bir cümle var ve hepsi di'li geçmiş zaman ile bitiyor. Böyle peşpeşe okuyunca sanki maddelerden oluşan bir kronolojiyi okuyormuşuz gibi oluyor. sondaki etti, attı kafiyelerine takılınca da okuduğunu anlayamıyorsun.

    Benim de çok dikkatimi çekti, ama ses etmedim. Gerçekten haberi baştan sona okudum ve anlamadım, "neyse, takım böyle bir şey yok demiş geçmiş işte" deyip sekmeyi kapattım.

    Benim de önceden yazarlık tecrübem olduğundan iyi bilirim. Kendi yazdığın/çevirdiğin yazıyı sonradan okuyamıyorsun, okusan da göz kelimeleri takır takır atladığından imla, anlatım bozukluğu gibi hataları kendin farkedemiyorsun. Mutlaka o haberi bir başkası okumalı ve öyle yayına almalı.

    Bu arada, bütün makaleler kötü, hata dolu demiyorum. Arada bu haber gibi çok bariz olanlar çıkıyor, gerisi tek harf imla hataları. Genelde bu imla hataları da 3 haberde 1 tane orantısında sanki.

    İsterseniz, yayınladığınız bir haberde bir imla hatası bulunması durumunda altına sorunun nerede olduğunu yazayım, ama düzeltildikten sonra o yorumumun kaldırılması şartıyla.

  9. Cuma günü ikinci antrenmana çıkmaları nedeniyle. çıkmamaları nedeniyle olacak sanırım

  10. Ayrıntı verirseniz sevinirim

    Not: Sadece ilk paragraftaki devrik cümleyi normal hale getirerek değiştirdim. O hali bence daha uygundu; çünkü bazen devrik cümle ile vurgu daha iyi yakalanabiliyor. İstek üzerine değiştirmiş gibi oldu bu durum

  11. Ayrıntı alabilir miyim?

    Not: Sadece ilk paragraftaki devrik cümleyi normal hale getirerek değiştirdim. O hali bence daha uygundu; çünkü bazen devrik cümle ile vurgu daha iyi yakalanabiliyor. İstek üzerine değiştirmiş gibi oldu bu durum

  12. raikkönen_fan avatarı
    raikkönen_fan

    trf1'in çeviri, imlâ, harf hataları, düzen gibi konulara verdiği özen ve dikkat giderek azalıyor. son haftalarda çok görüyordum böyle hataları ama söylemek istemiyordum. bi haberi yayınlamadan önce kendiniz okuyup kontrol edin lütfen. yüzlerce belki de binlerce insan okuyor bu haberleri. kendiniz bu şekilde yayınlamaktan nasıl rahat olabiliyorsunuz bilmiyorum ama okuyucuların da olacağını düşünmüyorsunuzdur umarım. bu konulara çok daha dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

  13. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Burdan benim 3 senedir Ferrari veya Alonso için söylediklerimde doğruluk payı olduğu anlaşılıyor. 2 gün boyunca toplam 4 saatlik antermanlarda 4 kere göremiyoruz Alonsoyu tam 1 tur boyunca. HRT Ferrariden çok görünüyor. 10 takım pitte, sadece ferrari ve virgin pistte iken, virgn i (t.glock) u göstermeyi tercih ediyor FOM.

    2007 den beri durum bu. Sebebi de malum. Az kinci değil bu ingilizler.

  14. Bu nasıl bir çeviridir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir