Domenicali Massa'ya Uyarı: "Alonso ile Mücadele Etme, Öğrenmeye Çalış"

yazar:

kategori:

Massa bu sene oldukça zor yarışlar geçiriyor ve henüz hiç puan alamadı. Massa’nın Ferrari’deki geleceğinin çok büyük şüphe altında olduğu bir gerçek ve hatta Brezilyalı sürücünün takımda devam etmemesi bekleniyor.

Domenicali “Felipe çok güçlü bir takım arkadaşıyla karşı karşıya olduğunu kabul etmeli. Bunu yapmazsa zarar görür. Avantaj sağlamadan ziyade açık bir rolü kabuk etmeli. Fernando ile mücadele etmeye değil, ondan öğrenmeye çalışmalı.”

“Alonso ve Scumacher gibi gerçekten yamyam olan takım arkadaşlarıyla bu tür mücadele yok olmanın bir yoludur.”

“Alonso’nun takımın merkezinde bir rolü var ve çok önemli sorunlarla uğraşıyor.” dedi.


Yorumlar

  1. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Söz konusu cümlenin orjinali şu şekilde:

    "He needs to assume a clear role rather than trying to take advantage — you need to learn from Fernando, not challenge him.

    CHALLENGE kelimesi kullanıldığı yere göre farklılıklar gösterebilir.Bence burada "MEYDAN OKUMA" manasında kullanılmıştır.MÜCADELE ETME kelimesi yanlış anlamaya ve kışkırtmaya sebep olmaktadır.

    Bu terim, ceza hukuku ingilizcesinde "jüriyi kabul etmeme ya da jüriye itiraz etme"" gibi manalara gelmektedir.

    challenge; düelloya davet etmek, meydan okumak, boy ölçüşmek, davet etmek (düelloya); kafa tutmak ; hiçe saymak; tartışmak (doğruluğunu); reddetmek (hakim veya jüriyi), itiraz etmek; havlamaya başlamak.gibi anlamlardadır.

    "Mücadele etme " cümlesi o kelimenin tam karşılığı değildir ve buradaki bazı ortam gerici arkadaşların yanlış değerlendireceği türden bir cümledir.

    Massa Çinde 12.sıradan başlayıp önündeki 2 pilotun (Msc-Rai) çekilmesiyle ancak 13. olarak yarışı bitirmiş ve utanmadan bunun sevindirici olduğunu söylemiştir.Tabi bunu sonuca bakarak değil de Alonsonun durumuna göre söylemiştir.Damalı bayrakta Alonso ile arasında sadece 5 saniyenin olması Massa nın kendini bişey zannetmesine neden olmuştur.Kısaca özetlersek Alonsonun 21. olduğu yarışı 22.olarak bitirmek Massa için çok değerlidir.

    Alonso elini taşın altına sokup takımda önemli bir rol alıp sorunlarla uğraşırken Massa'nın Alonso'nun performansına bakarak hareket etmesini patron eleştirmiştir.Alonso araçla uğraşıyor, Massa da Alonso ile uğraşıyor.

    Gelelim Massa ile ilgili olumsuz haberlerin altına klişe yarışları ya da işine gelenleri yazıp duranlara…Daha önce de açıkladım ama rakamsal doğrular kimsenin işine gelmemiş.Şu Almanya sorununa bir daha eğilelim ve şunları idrak edelim.
    1-Massa Almanyadan önce ne ise Almanyadan sonra da odur.Yani değişen bişey olmamıştır.
    2-Alonso Almanyanın bedelini fazlasıyla ödemiştir.

    Almanya öncesi ve sonrası rakamlara bakalım.

    Almanyaya kadar olan 10 yarışta sadece 67 puanı varmış.
    Almanyadan sonraki 8 yarıştada 59 puan

    Almanyaya kadar yarış başına ortalama 6,7 puan alırken
    Almanya sonrası yarış başına ortalaması 7,4 puan almış.

    Demek ki rakamlara bakarsak massa almanya sonrası çöküşe geçmemiş. Yani massa yine aynı massaymış.Ne almanya öncesi ne de sonrası değişen pek bi bişey olmamış.

    Gelelim 2. maddeye.Alonso Almanyanın bedelini çok ağır ödemiştir.Rubensin Spa da intikamından tutun da , Massanın Abu dhabide webberin önünde pitten çıkamaması daha doğrusu çıkmamasına varana kadar bir çok intikama maruz kalmıştır ki etraftaki pilotların ve basının laf salataları da cabasıdır.İnanıyorum ki Alonso halen Massa yüzünden gerçek performansını gösterememektedir.

    Massa'nın pit ekibi Çin yarışında en iyi dereceyi yapmıştır.Bahreynde ise ortalama derecede Alonso dan 0.5 saniye daha çabuk pit zamanına imza atmışlardır.Ama bunları kimse görmez.Varsa yoksa takımın Massayı baltaladığı söylenir durur.
    Kendi kendinize bir sorun bakalım.Massa eğer Mclarende veya Redbullda olsaydı ne olurdu.

  2. Birde senden.Yönetimin takındığı Vettel yorumlarını onaylama sorununada çözüm yok heralde tarafsa taraf sene sonu mutlu sona ulaşırızda yönetimdeki yanlı yorum onaylayanlarada ders olur.

  3. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    bence de bu site daha fazla zarar görmemesi için derhal i.kekodan kurtulması lazım

  4. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    schumacher ve alonso kimi ıstırmış da şimdiye kadar yamyam olmuşlar len :-))))

  5. Mr. Domenicali'nin son zamanlardaki en mantıklı cümlesi bence..

    Alonso Massa' dan daha iyi bir pilot..ve daha daha..

    Bunu herkes gibi takımda biliyor..Ferrarinin domine ettiği yıllar takımın uyguladığı bu strateji çok işe yaramıştı..1. pilot kadar hızlı olamayan 2. pilot ama gridin geri kalanıyla mücadele edecek kadar hızlı olan..yeri geldiğinde hem 1. pilotu kollayacak ve sezon boyunca toplayabileceği maximum puana toplayacak..

    Anlamadığım neden bunun Ferrariye yakışmayacak şekilde medya önünde yapılıyor oluşu..Eğer Massa bu görevi yerine getiremiyorsa biran önce kovarsın gidersin..Eğer bunu yerine getirmeye çalışıyorsada başka en iyi 2. pilot bulana kadar performansına bakarsın..Bu kadar şeffaflık doğru değil..

  6. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    yarışta massa'yada alonso'nun taktiğini uygulasanız massa alonso'yu çok rahat geçerdi.ama alonso'da kurnaz pilot drs bölgesine girdiğinde hemen pite giren kobayashi'nin arkasına geldi.nerdeyse alonso'da drs kullanmak için pit duvarına girecekti.orda o hareketi yapması ne kadar zeki olduğunu gösterir.onu yapmasa massa'dan atağı yiyecekti.

  7. 2 de tokat atsaydın bari

  8. alonsoya bir şey demek için ergenmi olmak gerekiyor.yeterince yaşım var sen merak etme.

  9. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    Yıl olmuş 2012 hala alonsoya ******* diyen ergenler var.

  10. Snowmann Mrt avatarı

    Kendini Massa'nın yerine koy, böyle bir aşağılanmayı, Alonso'nun kuyrukçusu olmayı kabul eder miydin?

  11. Snowmann Mrt avatarı

    İyi gidiyordun ama allah inancı olmayan birinde deyince batırdın.

  12. Snowmann Mrt avatarı

    Bu Ferrari'nin Massa'ya kaçıncı hakareti sayamadım. Siz değil misiniz Massa'yı ikinci plana atan? Massa da en az Alonso kadar tecrübeli bir pilot. Ondan öğrenecek hiçbir şeyi de yok. Umarım Massa Ferrari'den ayrılmadan önce gerekeni yapıp gücünü gösterir.

  13. kalbimiz bir kardeş.sauberde perez ile yer değiştirse bu seferde malezyadaki gibi motor rotaklığından dolayı alonso telsizden direk yol ver diyecektir.williams a gitse en uygun yer olacaktır.ama benim içime düşen kurt acaba schumi bırakırsa inşallah bırakmaz yine massanın geleceği için koltuğunu bırakırmı? valla bana kalsa mercedes e 3.cü pilot olup 2-3 yıl içinde mutlaka koltuğa oturacaktır.işte o zaman balonsoyu madara edecektir cümle aleme.özelliklede fart layan atı Ferrara

  14. bu yazıyı okuduktan sonra tek dilegim massanın başka bi takıma transveri ve o takımda alonsoyu geçmesi olacaktır . her nekadar ferrariyi sevmesemde destegim sana massa. sen daha iyi araçları ve takım arkadaşlarını hakeden bi pilotsun……

  15. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Takim olma isi filan hikaye kardesim.f1de takim makim olmaz.iki pilot herzaman kendi hesabina yarismali.dogrusu budur.takim arkadasligi tek bir yerde gecerli olmali.birinin katti ve tek basarili olma ihtimali takim arkadasina bagliysa bir defaya mahsus olursa olur..
    bu aciklama ile ferrari bilinen niyetini alenen soylemistir.hic tasvip etmiyorum.

    alonso iyi pilot evet.ama neden massanin sirtina bastirarak yukariya cikariliyorki.bu uzun vadede alonsoyada zarar verecektir.bu durumdan alonsonun haberinin olmamasi dusunelemez.alonsonun cikip kendisinin soylemesi lazim."istemiyirum arkadasim massanin bana yardim etmesini.kim hizliysa centilmenlik icinde digerini gecsin "diye.

    massaninxa hatasi var.her nekadar zor olsada bekara kari bosamak gibi gozuksede a taaaa daha almanyada tk emri verildiginde massa tepki koyup hayir demeliydi.ya kovun yada bilerek yer vermevermem veremem benim onurumu kiriyor demeliydi.onur ve seref kariyerdende paradan da onemlidir benim gozumde.

    sahsen bizzat hayatimda onurum serefim hayseyitim icin kendi dogrularimla bahsettigim gibi karalar aldim.ben massayida alonsoyuda sevmem.iki ezeli rakibim oark saygi duyuorum ama artik ferrariye zerre kadar saygim kalmadi.

    biraz lotusa bakin.kimi asin toplantisinda tk emri yoktu diyor.hos artik hosuma gitmesede serbest ya neyse ferrari nin bu aciklamasi beni bile incitti yazik.

  16. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    Açıklamaya bak resmen adamlar Alonso'yu kayırdıklarını açıklamışlar Massa'nın çok iyi olmasının önemi yok 2010 Almanya'da Takım emriyle yer verme geçen hafta Alonso'ya yol ver farklı bir strateji uyguluyor demelerin açıklaması geldi artık hele şükür. Santander resmen takımı rehin almış. Massa sezon sonu ayrılıp eşit statüde yarışacağı takıma geçmeli çünkü Ferrari şampiyonluklar için değil Alonso'nun başarılı olması için yarışıyor. Yazık çok yazık.

  17. lan başlayacam inancınıza kenarımın müslümanı

  18. takım nedir this is team? birden fazla kişinin bulunduğu gruba denir.peki bunların yaptığı nedir,takım denilen şeyi oluşturuyormu.açık açık demişler rubens2 ol diye. bırak alonsoyu schumi ve senna bile için bu kadar ayrımcılık ve haksızlık yapılmaz. en ağırıma gidende takım yetkilisinin istedikleri şey bu ama alonsonun bu konuyla ilgili gıkının çıkmaması çok pislik birşey.yaa insanda hiçmi onur haysiyet olmaz.ben massanın takım arkadaşı olsam ki o şahısı adamdan saymıyorum en ufak bir hak yeme olsa o takımı terkettiğim gibi dava bile açarım.ama allah inancı olmayan birinde merhametten bahsetmek abes olur.

  19. ben massanın yerinde olsam aynaya bak derdim. Dominin bi başarısı var mı ki.. tekme tokat döveceksin bunun gibileri massadan önce onu kovmak gerek

  20. emiko emiko avatarı

    Domenicalli önce git aynaya bak.Kendini tartıya koy daha bir şampiyonluğun bile yok..

  21. Uyarı işe yaramış anlaşılan, Massa bugün oldukça iyi sürdü, kendisini tebrik ederim.

  22. Olay bitmiştir. Açıkça Massa' nın Alonso' ya karşı hiçbir şansı olmadığı günyüzüne çıktı. Ama bunun nedeni Alonso-Massa kıyası değil, Ferrari tutumudur. Alonso' nun getirdiği paracıklar ve büyük sponsoru elini masaya vurmuş. Bu kadar aşağılık bir açıklamaya hiçbir dönem şahit olmamıştım. Ferrari bitmiş. Bu Domenicali denen adam derhal Ferrari' den kovulmalı. Massa' da artık rüyasından uyansın, sezon sonunda kendine adil davranacak bir takımda yer bulmak için çalışmaya başlasın. Ferrari artık onun rüyalarındaki Enzo Ferrari' nin rüyasını sürdüren ferrari değil. Şaklabanlar sürüsü.

  23. Forza Felipe avatarı

    Son 2 yılda yapılanlardan bahsetmiş Domenicali..

  24. Domenicali sen de patronluk öğrenmeye çalış diycem de neredeeeee.Tencere yuvarlanış kapağını bulmuş misali Domenicali alonso ilişkisi.Kocaman bir hüsran yan.Ferrari daha fazla isminin zarar görmemesi için bu ikiliden bşr an önce kurtulmalı.Çünkü zaman kaybılar başka bişey değiller.

  25. birinci pilotlara ferrarinin aşırı yardımcı olması ve işgüzarlık yapması beni de sinirlendiriyor.

    1- Baricello 3 yarış kazanıverse ne olacak, karizma mı çizilecek?
    2- Alonso'nun singapurda Briatorenin işgüzarlığına kurban gittiğini düşünüyorum.
    3- Rosbergin geleceğiyle Schuminin geçmişi arasında mide bulandırıcı bir seçim yapıldığını düşünüyorum.
    4- Alonsonun Hockenheim'da Massayı bence zaten geçecek olmasına rağmen a) "this is funny" demesinin, b) Massanın tehlikeli davranmasının, Ferrarinin gerek yokken yol ver demesinin üçüne de zarar getirdiğine inanıyorum.
    5- Ayrıca Alonsonun Massaya karşı korunması konusunda (pit girişi Olayı gibi ) mütevazi davranması gerektiğini düşünüyorum..
    6- Ferrarinin bu tutumunun Massadan çok ALOnsoya zarar verdiğini düşünüyorum.

  26. Talha Yıldız avatarı
    Talha Yıldız

    evet link atarmısın nerden öğrendin gerçi böyle haberler hep yalan oluyor inşallah bu doğrudur.

  27. Massa eskiden de alonsodan yarım saniyeye kadar yavaştı, şimdi de. O zamandan bu zamana hiç bir şeyin değiştiğini düşünmüyorum. Adamdan daha ne bekliyorlar ki?

    Birkaç aptal taraftarı dizginlemek için yapılmış bir açıklama gibi geliyor.

  28. bir pilota söylenecek en son sözdür, "mücadele etme" demek.
    massa'nın içinde bulunduğu durumun en büyük sorumlu, ferrari'nin bu akıl almaz tutumudur.

    alonso elbette pilotajıyla süper bir pilot.
    ama, aradaki farkın yalnızca pilotajdan kaynaklanmadığının en açık kanıtıdır bu sözler.

    en küçüğünden en büyüğüne, hiç bir takım pilotlarına böyle bir söz söylemez, bu şekilde hissetmelerine bile izin vermez. hiç bir takım bu konularda ferrari kadar aşağılık ve ünlü değildir.

    massa'da azıcık akıl varsa, akıl sağlığı, ruhsal selameti ve kariyeri açısından bir an önce pılını pırtını toplayıp bu takımdan ayrılmalıdır. hem de derhal.

  29. Ömer_Massa avatarı

    Ağzına sağlık massahebest çok iyi konuşmuşsun.ya yemin ederim çok moralim bozuldu şimdi yarıştan bile izlerken zevk alamayacam.hatta alamayacağız.yazık ya.ferrari bu kafayla giderse daha çok bekler şampiyonluğu.adamda moral felan kalmadı.mental olarak sıfır oldu artık adam.ah be felipem ne çekiyorsun bir Allah bir sen biliyorsun.bu kadar seveceğimi hiç bilemezdim massayı 2006 yılında geldiğinde.bir okadar da canım sıkılıyor.bunları hak etmiyor bu adam….

  30. Massa'nın Alonso'dan 1 saniye yavaş olduğuna inanmıyorum.Hockeneim 2010'dan sonra benzer bir olay tekrar yaşanmasın diye Massa'yı pist üzerinde test pilotu olarak kullandıklarını ve yeni parçaları onun üzerinde denediklerini düşünüyorum.

  31. Domenicali çok sert konuşmuş Massa ya artık birşeyler olması gerekiyor sanırım ispanyada böyle giderse baya işler karışacak gibi gözüküyor

  32. Domenicali çok sert konuşmuş Massa ya artık birşeyler olması gerekiyor sanırım ispanyada böyle giderse baya işler karışacak gibi gözüküyor

  33. çok haklısın…

  34. Ve film kopar…

  35. en azından şebelek maymun gibi kıvırtmadan yapılmış dürüst bir açıklama geldi sonunda stefano'dan. 2,5 yıllık bakla sonunda ağızda duramadı, çıktı gitti. iyi de oldu.

    anlaşılan massa, bu rolü kabul etmemeye çalışıyor, çalıştıkça baskı yiyor, yedikçe saçmalıyor, ve bu durum böyle devam edip gidiyor.

    massa'yı bu noktaya getiren olaylar da, steafon efendinin ağzındaki baklanın, ağzının içine 2,5 yıl önce girdiğinin bir kanıtıdır zannımca.
    çin'deki pit girişi, almanya yarışı, ingiltere'de ilk turda alonso'yu geçmek üzere olan massa'nın alonso tarafından lastiğinin patlatılması (hiç kimse hatırlamıyor değil mi), kore'de hamilton'u yavaşlatarak alonso'ya pitten çıkana kadar avantaj sağlatılması için massa'nın yavaşlaması, gayet iyi götürdüğü 2011'in ilk yarışlarında çok ilginç (!) bir şekilde malezya ve türkiye yarışlarında yapılan pit stop hataları, çin'de strateji hatası, puan farkının açılmasının ardından kalan yarışlarda da hava ve pist durumuna göre lastik deneme görevi verilmesi, test pilotu olarak kullanılması…..

    adamı kesip biçip istediği kıvama getirmek için elinden geleni ardına koymayan bir ferrari var ortada. ve bu durum, ferrari'nin çok iyi bildiği, tecrübe ettiği ve iyi anladığı bir iştir.

    hemen bir örnek vereyim, (bu arada bir schumacher taraftarı olduğumun da bilinmesini isterim)

    yeniler bilmez;

    ferrari'de altın çağını yaşayan schumacher pistlerde 0 arıza ile at koştururken, rubens'in başına gelmedik kalmazdı. bin türlü sorunla uğraşacağım derken schumacher alır başını giderdi. schumacher'den hızlı olduğu günlerde de ya strateji hatası yapılır, ya benzini biterdi (!). daha da olmaz ise takım emri ile önü kesilirdi.

    bu senaryo çok tanıdık geldi, değil mi?
    şimdilerde, schumacher taraftarları, schumacher'in başına gelen pit hatalarını, arızaları, yarışta yaşadığı kötü olayları ve (adını ne koyarsanız koyun, daha hızlı bir rosberg) gördükçe sinirleniyorlar, doğal olarak. mercedes'e karşı kinlenip, schumacher'e adil davranılmadığından şikayet ediyorlar (yine doğal olarak).

    ve ne gariptir ki, rubens'in ezdirildiği dönemde takımın başında olan ross, bu kez schumacher av olurken takımın başında.

    rubens'in seneler önce neler hissettiğini az çok hissedebiliyoruz artık.
    etme bulma dünyası.
    yamyamken, ham olursun.
    kimsenin hakkı kimsede kalmaz.

    ferrari müdürünün bu açıklaması, 2.5 senelik gerçek niyetin sonunda resmi olarak ağızdan dökülmesidir. en azından dürüstlüğü için saygı duydum. tarihi bir gündeyiz, "malumun ilanı" geldi sonunda. hiç kıvırtmadan.

    amma, hak da yesen, takla da atsan, pilotajı süper bir pilot da getirsen, di,ğer pilotu şamar oğlanına da çevirsen, olmayınca olmuyor işte. zamanında yediğiniz hurmalar, daha çok karın ağrıtmaya devam ediyor, ve edecek. gelişim gelişim diye şampiyonluk parolasıyla çıktığınız her geçen sene, bir öncekini aratıyor, aratacak.

    sizin ağzınızla söyleyeyim, iki pilotundan birini yamyamlaştırıp diğerinin elini kolunu bağlayıp av yapmak, yaraya merhem olmuyor.
    bir zamanlar yamyam yaptığınız diğer pilot da bugün av konumunda.

    etme bulma dünyası.

  36. Domenicali çok sert konuşmuş Massa ya artık birşeyler olması gerekiyor sanırım ispanyada böyle giderse baya işler karışacak gibi gözüküyor

  37. Kavgada söylenmez bunlar 😀

  38. Kavgada söylenmez bunlar 😀

  39. ya artık gerçek görülsün evet takım arkadaşları arasında fark olur ama bu kadar olmaz.. niye bu adama bu kadar tahammül ediyorlar anlamıyorum. bence onu benzin hortumunu kaçırdıktan sonra göndermeliydiler.

  40. Bu demeçten sonra yarışta en az bir kaza tahminim var massa için.

  41. bencede emekli olunca bos olursa yer takım patronu bile olur alonso

  42. Ömer_Massa avatarı

    inanamıyorum gerçekten tamam alonso gerçekten felipeden geldi geleli çok daha iyi işler yapıyor inkar edilemez bir gerçek ama bu kadarda acımasız olunmaz takım diyorya felipe çok kötü alonsoya oranla ben bu yorumdan şunu anlıyorum felipeye zaten bu sezon başlamadan önce bile denmiştir alonso ile mücadele edemezsin diye.adamda ne yapsın moral sıfır.bir de adamı burada acımasızca eleştiriyorlar.bazı arkadaşlarım diyor hiç böyle büyük bir takım takımlar şampiyonası için diğer pilotunu yok saymaz diye.alın en büyük kanıtı işte.bunu sataşma olarak söylemiyorum arkadaşlar sakın başka yerlere çekmeyin ben herkese saygı duyuyorum bu sitede ve herkesin yorumunu sıkılmadan uzun olsa bile okuyorum.hem bizim için artık yol göründü.seneye inşallah bir takım buluruz.

  43. Lovely_F2008  avatarı

    Heyecan verici bi haber , nerden öğrendin ?

  44. Yusuf  Hitay avatarı

    hayattan soğutur.

  45. MagicAlonso avatarı

    Açık açık söylemişler.barichelloya verilen rolü üstlen diyorlar.Alonso senden açık bir şekilde hızlı ve takımı taşıyan pilot, sende 2. pilot olmayı kabullen ve onu geçmeyi değilde istikrarlı iyi sonuçlar almayı öğren diyor.Alonsoyu geçicem diye yırtınıp daha fazla saçma hatalar yapma risk alma diyorlar.

    Massanın kariyeri açısından aslında gerçekten önemli söylüyor.Yoksa massa bu takımdan ayrılırsa iyi bir takımda çok zor koltuk bulur,çünkü bu şekilde imajı da zedeleniyor ve hiçbir takım istikrarlı olmayan bir pilotu istemez.Massa Alonsonun bu kadar hızlı olacağını ve takımı etrafında toplayacağını düşünmüyordu belki de.

    Bence de massa kendine gelmeli ve mental olarak kendini bu duruma göre hazırlamalı ve üstlendiği görevi yerine getirmeli yoksa hem kendisine hemde ferrariye zarar vermiş olacak.

  46. Ferrari Mugello da araçlarında birşey deneyeceklerki bu deneyecekleri mekanizma güncelleme değil ve çok önemli.Güncellemeler o mekanizmaya göre çok basit birşey ki onlarıda Barselona yarışı antremanlarda deneyecekler.Dananın kuyruğu Mugello da kopacak (Ferrari için)…

  47. Mustafa Sar avatarı

    Zaman acımasızdır… Bir zamanlar Massa'nın etrafında toplanmıştı bizim Ferrari… Hey gidi günler..
    Filibe sana bir şampiyonluk borcumuz var ama.. sende artık toparlanmalısın… Şapkadan tavşan çıkarabilir misin bilmem ama bu gün güçlü olma zamanı..

  48. kral çıplak dedi sonunda..

  49. Massa için artık yol ayrımı sanırım..

  50. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    alonsoya takım bünyesinde çok önemli görevler vermişler ve baya sorunlarla uğraşıyor.alonso emekli olunca bu takımda kalmaya devam edecek gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir