Rosberg, Hamilton ve Alonso İle Olanlar İçin: "Güzel Mücadelelerdi"

yazar:

kategori:

Alman pilotun rakipleri ile mücadelesinde hem Alonso hem de Hamilton aynı noktada pist dışına çıkmak zorunda kalmıştı ki bu yer, 3. ve 4. virajlar arasındaki kısa düzlüktü.

O bölümde Rosberg’in savunmasına karşı Hamilton, hamlesini pist dışına taşırıp geçişi tamamlamıştı ama Alonso, geçişi tamamlayamamıştı.

Rosberg: “Lewis ve Fernando ile iki olay yaşandı ve ikisi de kesinlikle güzel mücadeleydi”

“Bu konu için ben bile komiserlere gitmek zorunda kaldım ve tanrıya şükür hareketin sert ama sorunsuz olduğuna karar verdiler; ben de ceza almadım.”

Mercedes pilotu, ilk t urdaki kaybın geri kazanılması için çok iyi bir strateji uyguladıklarını, Sakhir’de 5.’likten ötesinin mümkün olmadığını ifade etti.

Rosberg: “Bazı takımların (lastikleri) diğerlerine göre daha iyi idare ettiklerini gördük. Benim için genel olarak 5.’lik, iyi bir sonuç”

“Bütün ilk tur boyunca işler yolunda gitmedi. Yanlış zamanda yanlış yerdeydim ve şartlardan en iyisini çıkaramadım; 9.’luğa geriledim. Ondan sonra harika bir stratejimiz vardı. O sayede 5.’liğe geri döndüm. Hatta belki de önde başlasaydım da sahip olduğumuz hıza bakınca bizim için mümkün olan en iyi sonuç bu olurdu(5.’lik)”

“Bir haftada 35 puan ve liderden sadece 18 puan uzaktayım; bu da iyi”

Hamilton, Rosberg’i Geçerken Pist Dışına Çıkıyor – 2012 Bahreyn GP

Rosberg Karşısında Alonso Pist Dışına Çıkıyor – 2012 Bahreyn GP


Yorumlar

  1. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    f1 bebesi diyene bak.'' schumacher 5 şampiyonluğu çekiş kontrol ile kazandı'' ha? diğer herkesinde kullandığını bilmiyordun herhalde ne zamandır f1 takip ettiğin belli oluyor.

  2. bakalım F1 bebeleri argümanları olmayınca ne yapıyorlarmış, hem biraz terim de öğrenirler;

    Ad hominem, ya da argumentum ad hominem, kalıplaşmış bir Latince terimdir.
    Bir argümana cevap verirken argümanı eleştirmekten ziyade argümanı yapan kişiye saldırmak olarak tanımlanır; mantıksal bir safsatadır (logical fallacy).
    Önerme yerine, önerme yapan kişi tartışma konusu edilerek iddialara karşı çıkmak suretiyle yapılır.

  3. Dostum eziklerin seviyesine inip kendini üzmene gerek yok. Biz gönül verdiğimiz pilotun neler yapacağını biliyoruz, o zaten kendini kanıtlamış bir insan. hele böyle eziklerle karalanması imkansız:)

  4. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    avrupadaki yarışlar başlasın bi görüşürüz senle. 2010-2011in ilk yarışlarındada böyle sorunlar yarışdışı kalmalar yaşadı schumacher ama ispanya ya gelindiğinde toparlanmaya başladı. şimdi daha iyi bir araç var. herşey yolunda bir gitse schumacher illaki yarış kazanacak görüşecez seninle.

  5. f1ferraridir avatarı

    ewt tek yön değiştirebilir ama her zmn için bir arabanın geçebileceği bir yer bırakılmalıdır. sana tavsiyem at gözlüğünü çıkar ve orada vettelin olduğunu düşünerek tekrar izle bakalım aynı kanıya yine varıcakmısın. ayrıca o pist valencia olsaydı orda ham ve alonso tost olmuştu.

  6. ewt tek yön değiştirme hakkı var ama her zaman için bi boşluk bırakılmalı . o pist valencia olsaydı o zaman ham ve alonso şuan tost olmuşlardı. o zaman bunu yazabilcekmiydin.

  7. vedat özkan avatarı

    Unutmuşum ayrıca pit olayına değinmemek ayıp olur pit ekibinin hatalarından ve pit stratejilerinin sürekli schuminin aleyhine islediği rosbergin ise pit de sıkıntı yaşamadığı bir sezondu 2011 gerçi bu senede schumi pit de gene sıkıntılar yasıyor böylece rosberg 25 puanlık farklar açabiliyor!
    Benim bütün bu yorumların bugünün schumi si içindir elbette kayıpları vardır doğaldır ancak genede rekabetçi olabilecek potansiyel ve kaliteye sahip bir pilot un sürekli bu sekilde engellenmesi hos değil.Genel olarak mesele schumacher hayatı geçişler yapmakla yarışlar kazanmakla geçmiş en iyi olmayan araçlarlada sampiyonluklar yasamış kırılmadık rekor bırakmamış tarihe altın harflerle yazılmış büyük bir sampiyon.Bu yüzden onun yeri ayrı ister devam etsin ister bıraksın farketmez.

  8. vedat özkan avatarı

    2011 de schumi 5 kez yarıs dısı kalmıs rosberg 2 kere rosberg hic mekanik probl.yarıs dısı kalmamıs sıralamalardada sıkıntısı yok bu yönden fakat schumi 5 yarısın 3 ünde mekanik problemden yarıs dısı kalmış hadi yarıs kazalarını saymayalım hatası vardır yoktur.bu yıl rosberg hic bir mekanik probl yasamazken schumi 2 yarısda mekanik problemden yarıs dısı kaldı ayrıca bu ikilinin arasındaki rekabette sıralamarda da schumi geçen sene ve busene sayısız mekanik problemler yasadı yasıyor ayrıca mekanik problemlerden dolayı yarıs dısı kalmasada yarıs icinde geri kaldığı yarıslarda oldu gecen yıl özellikle drs le ilgili biliyorsunuz sürekli problem oluyordu sıralamalarda ve yarısta rosberg de ise sorun yok simdi hangi pilotu koyarsanız koyun bu tabloda nasıl rekabet edebilir.Bir önceki yarısda raikkonen in lastikleri bitti önüne gelen geçti çaresiz kaldı eğer araç da bir problem varsa kim olursanız olun farketmez.Bu sene sezon basında ilk iki yarıs sıramalarda rosbergden daha kuvvetliydi schumacher bir önceki yarısda istisnai bir durum oldu belki ayarlar rosberg herkesden yarım sn hızlıydı bu yarısdada zaten klasik mekanik problemler gene schumi vurdu rosberg takım arkadasının aksine sorunsuz yarıslarla 40 yılda bir diğer takımlarının hepsinin birden basına gelecek pit faciaları ile ciddi puanlar topladı durum budur.taraflı değil teknik analizlerle değerlendirmeler yapalım lütfen.

  9. vedat özkan avatarı

    Güneş balçıkla sıvanmaz arkadasın dedikleri doğru bunlar bahane değil gerçekler bu kadar problem yaşayan biri elbette basarılı olamaz.hiç bir zaman sonuç yoktur sebeb sonuç iliskisi vardır her alanda değerlendirmeler buna göre yapılır.Sadece schumi içinde değil hamilton alonso veya rai farketmez sorunun olduğu yerde basarı olmaz yorumları teknik analizlerle yapmak en doğru yoldur
    Rosberg e bakalım birde Schumi ye yasadıkları mekanik problemleri pitte ki problemleri karsı karsıya getirelim schumi buna rağmen özellikle geçen sene ciddi anlamda rekabetçi oldu.Bu sene de kıyaslamayı arkadas yapmış bak orda sayısız problem var diğerinin aksine el insaf.

  10. halamın bıyıkları olsa amcam olurdu. 3. senesi hala bahaneler aynı. umarım yorumun kaldırılmadan cevabımı okuyabilirsin.

  11. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    evet schumachere iki yarıştır kötü araç verdiler ilkinde vites kutusu arızası en sonuncusunda da drs çalışmadı üzerine yine vites kutusunu iyi görmeyince değişiklik yaptılar herhalde. çaylağın biri arkasına dokundu.sonra bi bijonu takamadılar. ilk 4 yarış böyle sorunlar yaşarsa dışarı belli etmesede morali bozulur değilmi insanın bu da performansına etki eder doğal olarak. sen napardın. maydonoz olmasana herşeye mal insan kıl olmaya başladım sana.

  12. sıktın artık edebsizlik yapma senin de her yorumuna kuyruk acısı kokan yorumlar yapılır burada yazı yazamaz duruma gelirsin biraz saygılı ol.

  13. sıktın artık her taşın altından çıkma insanlar kendi düsüncelerini dile getirmekde özgür her yoruma muhalefet etmek zorundamısın arkadasım kaldıki seni ne ilgilendirir insanların büyük bir gönül bağı var doğal olarak tarihin en büyük pilotuna ona görede yorumlar yapıyorlar doğruda söylemis arkadas rosberg in ceza alması gerekirdi ne var bunda senin her yorumuna insanlar dalga geçer nitelikde yorumnlar yazmaya baslarlarsa zoruna gitmesin.

  14. sana ne…..

  15. evet schumi yapsa şampiyonadan diskalifiye olurdu, schumiye kötü araç veriyorlar aslında o çok iyi. bla bla bla.

  16. Çok bekledim hamilton yada alonso ile temas etmesini ama balı ordada tuttu.
    üstelik pozisyonların yarıştan sonra incelenmesi yazısı beni dahada sinirlendirdi.
    Schumi yapsa dur kalk cezasını yapıştırmışlardı.
    bu çocuğu kim destekliyor bay E mi?

  17. rosberg sonuna kadar haklı tek yön değiştirme hakkı var onuda kullandı geçiş yapmasını bilmiyorlarsa rosberg ne yapsın.

  18. bence rozbergin çizgiye kadar çıkması hata idi , diger aracın tamamını pist dışına çıkarmış oldu, birde şu açıdan bakmak lazım alonso diyorki orda duvar olsaydı şuan burada olmazdım vs. iyide kardeşim sen profesyönelim diyorsun senin arabanda fren yokmu , orda duvar olsa frene basmak zorundasın , aynı şeyi toprağa çıkmamak içinde yapabilirsin ki rozberg seni sıkıştırmaya başladıgında yanında bile deyilsin evet hiza olarak yanındasın ama senin ön tekerleklerin rozbergin arka tekerleklerine bile yeni geliyor, e hal böyleyken alonsodada hata var diye düşünüyorum , adamın seni kapatacagı belli toprağa çıkmanın ne manası var , aynı olayı hamiltona da yaptı rozberg ordada belki hatalıydı ama adam çatır çatır geçti toz toprağı da yutturdu rozberge , işte ona helal olsun derim , çunki hem adamı dışarı çıkarmışsın hemde seni dışardanda olsa geçmiş….ha iyi bişeymi diyeceksiniz , deyil tabiki ama , herkezinde hemfikir oldugu gibi bu yarışta bu geçişleri görmeseydik şuan burda bukadar kişi bu olay için yazı yazmaz ve bu heyecanı yaşamamış olurduk ,, centilmenlik çerçevesinde olacaksa bu geçişler olmalı ama toprağa kadar çıkartılarak deyil rozber efendi …..

  19. kesin schumiye vurur bu piyango….

  20. geride ki pilotların rekabet edebilmesi için bosluk bulmaları gerekiyor öndeki pilot arkadaki avantaj elde ederek yanına girmeye basladığında ona bosluk bırakmalı rekabet sansı vermeli özellikle alonso yanına girmeye baslamıs artık ondan sonra rekabet imkanı tanımalıydı yanına gireni pistin dısana atarak f1 de rekabet duygusunu yasatamazsın.rosberg sorumlulukdan kaçıyor bırak adam girsin tekerlek tekerleğe ver mücadeleni.pilotlar zaman zaman bu tip davranışlar sergiliyorlar ama rosberg sürekli mücadeleden kaçan bir pilot söyle kıran kırana bir mücadelesini görmedik gerekirse temas da yasayabilirsin ama biraz ısırması lazım o agresiflik yok.

  21. rosberg 1 yarıs kazandı buralar benden sorulur der gibi hamilton ı da alonso yu da dışarı attı vasat pilot gitti kasap pilot geldi hadi hayırlı olsun.bu adam birde sampiyon olsa hamilton mı raikkonenmi schumi mi alonso mu onlarda kim der:)

  22. Raikkonen06  avatarı

    Evet pozisyonlar sert olabilir ama işte bu F1'in anlamı bu geçişler bu ataklar bu çıkmalar.Bunlar F1'e heyecan katıyor bence ben izlerken müthiş zevk aldım ama Rosberg'de de böyle bi yarış kazandıktan sonraki havaları fazlasıyla gördüm hemde çok fazlasıyla 1 yarış kazandım diye yükseklerden uçmasına gerek yok Relax…

  23. dandik mercedes ha sesli guldum ferrariden aciz araba mı var bu sene acınacak takım ferraridir, zamanında az ağlamadınız unuttuk sanmayın …

  24. gördüğüm kadarı ile bu tür anlarda kuralın ne olduğunu bilmeyenler var. atak yapmak için burnunu sokmuş olan aracın önüne kıramazsınız.pilotlar yeterli alanı bırakmak zorundalar. bu davranış cezalandırılmıyorsa çifte standart vardır. geçen sezon kanada da Lewis, Jenson a atak yaparken burnunu sokmuştu ama jenson onu duvara yapıştırdı, sözlü savunması basitti, aynada görmedim. yersen.

  25. işte bir insanın gerçek yüzünü görmek istiyorsan parayı bulduktan sonraki haline bakıcaksın, burada da yarış kazandıktan sonraki haline
    rosberg böyle giderse vettel'i mumla aratacaktır eminim

  26. Rosberg, Alonso yu pist dışına atmış ama Lewis i pist dışına atmamış. Lewis kendi çıkmış pist dışına geçmek için. Alonso çıkmak istememiş ve gaz kesmiş gibi. Gördüğüm bu.

    Burda ceza verilirmi bilemem ama Suzuka 2011 de Vettel e vermedilerse burda da Rosberg e vermemeleri normal.

  27. rosberg efendi öyle mücadele olmaz alonso senin aracın ortasına kadar GİRMİŞ sen ne yapıyorsun direk kaldırıma sürüyorsun dandik aracını bunada mücadele diyorsun sen anca komiserleri kandır kanmadılar mercedese acıdılar

  28. Burdaki asıl sorun hakemlerin belli bir standardı yakalayamamış olması,bundan önce böyle durumlarda çok gez cezalar verildi.Bence de doğru olan ceza verilmemesi,bu sporun doğasında bunlar olmalı.

  29. ya bırak bu işleri rosberg efendi ceza yeseydin böyle konusmazdın alman oldugun anlasılıyor zaten kimiye iceman derler o sen onun yanında buzdan beter kalırsın

  30. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    bahreynde komiserlerin kafasına sıcak geçti heralde.rosberg'in yaptığı 2 savunmada yanlış ve ceza almalıydı.

  31. heikki 1088 avatarı

    Bence gayet iyi savunma yaptı. Sıra mücadelesi veriyordu, sert ama kurallara uygundu. Tebrik edilmesi gereken hakemler. Umarım bu standartları geriye kalan yarışlarda da tuttururlar. Bunlar da olmayacaksa ne diye izleyelim ki zaten sporu. Ceza çok ucuz kaçardı.

  32. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Sadece 2 Sezon Puan Olarak Schumi'nin Önünde Bitirdiği İçin Bir Tarafları Kalkmıştı Zaten. Birde Yarış Kazandı İyice Yoldan Çıkar Şimdi.

    Birkaç Sene Önce Rosberg'i Severdim. O Zaman Böyle Değildi.

  33. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Alonso ve Hamilton'ın bu mücadelelerden keyif aldıklarını pek sanmıyorum.

  34. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Adini mucadele koyma bari Nico, sanki tekerlek tekerlege geldin de yerini korudun.

  35. Nurettin  Dovan avatarı
    Nurettin Dovan

    geçen sene monzada vettelin alonsoyu nasıl geçtiğini hatırlayın. rosberg sert mücadele verdi ama alonsoya geçilse sonra geçmek zor olacaktı.

  36. yalnız yanlış anlaşılmasın ama ,lewis ile fernando nunki farklı.birisinde aracının yarısına kadar gelmiş adamı dışarıya atıyor birisinde daha yanına gelmeden arkasında iken yolun o kısını kapatıyor.yani demem oki ;lewisin pozisyonunda rosberge bir ceza çıkmaması doğal.ama alonsonun pozisyonunda kesinlikle ceza almalıydı.en az bir araçlık yer bırakma konusunda alonsonun aracın neredeyse yarısına kadar geldiğini varsayarsak ceza yerinde olurdu.lewisin daha yanına gelmeden o tarafı kapattığını görüyoruz.lewis o tarafta diretmeyecek bu tarafa geçecek artık.umarım açıklayabilmişidir:)

  37. yoo o hep öyleydi özelliklede Alonso anti sempatisi hep takıntılı bir pilot

    reno yıllarında 2008 di sanırım orta sınıfın orta pilotu diye Alonsoyu tiye almaya çalışan demeçleri hep vardı.

  38. Yusuf  Hitay avatarı

    çocuk yarış kazanınca kafası bulanmış.

  39. aklı sıra antipatik olmaya çalışıyor bir yarış kazandıya..

    küçük dağları o yarattı..

  40. şurda topu topu bir yarış kazandın ama ayağın yere basmıyor sarı kafa

    küçük dağları ben yarattım edasında ama seninde hesabın görülür endişe duyma timsah göşyaşlarını herkes bilir sanıyorum

    bilmeyenler için leylek timsahın yumurtasını yerken timsah sadece seyrediyor..

    sonraki bir zaman leylek su içerken timsah dalışa geçiyor ve bitirici hamle..

  41. Tifosi6178_  avatarı

    Bu sporda bu olması lazım zaten benim kızdığım nokta bu değil kızdığım nokta geçen sene İtalya'da bize çok güzel anlar yaşatan Schumi'nin uyarı olması ama Rosberg'e bir şey denmemesi.

  42. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    rakibini bile bile niye dışarı atıyor?bilmiyor mu oranın kum oldugunu?niye diğer tarafa degil de ikisinde de aynı yöne iteledi?bi de çıkıyor "ben bile komiserler tarafından çağırıldım"diyor.yok len seni değil beni çağırdı onlar sen yanlış anlamışın sarı

  43. Sert ama ceza gerektirmeyen bir hareketti bence de. Bu standartları her yarış hakemi tutturamayacak ve benzer bir olaya ceza geleceğini de düşünüyorum. Bakalım piyango o zaman kime vuracak

  44. formula 1'de dünyanın en çok 5. olan adamı =D (bknz.ekşisözlük)

  45. 2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】 avatarı
    2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】

    Şahsen bende Rosberg ile aynı düşüncedeyim.
    Ben böyle anlar için bu sporu takip ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir