Takımlar: "Medya Bahreyn GP'yi Politik Malzeme Yaptı"

yazar:

kategori:

Geçen hafta basının büyük bölümünde Bahreyn GP ile ilgili endişeler yer alırken hafta sonunda yarış pek de sıkıntısız bir şekilde geride kaldı. Takım patronları, ülkedeki durumun farklı lanse edildiğini düşünüyorlar.

Eric Boullier “Bunu söylememeliydim ancak medya yapması gereken şeyi benim için yapmadı. Bir çok konu var ve ülkeler onları çözmek zorundadır. Ancak her ülkede, İngiltere, Fransa ve diğer Avrupa ülkelerinde bile sorunlar vardır ve oradaki durumu aşırı gibi gösterme kesinlikle yanlıştı.”

“F1 bir spor ve spor olarak görülmeli. Bahreyn’in bu etkinliği yapması çok önemliydi. Senenin en büyük etkinliği buydu ve F1 politik malzeme olarak görülmemeli.” dedi.

Potansiyel sponsorların bu yarışın ardından uzaklaşma ihtimalleri karşısında Boullier “Bu onların kararıdır ancak politikayı sporla karıştırmak asla iyi değildir.”

“Padokta yeteri kadar var. Dışarıdaki politikayı içeriye getirmeye gerek yok ve medya bunu yaptı. Medya dışarıdaki politikayı padoğa taşıdı ve bu iyi bir şey değil.” dedi.

Christian Horner “Zor bir durum çünkü ülkenin bir çok yerinde F1’e çok fazla ilgi vardı. Formula 1’in politik tartışmalara sürüklenmesi doğru değil. Ve yarışılması politik, yarışılmaması politik değil gibi görüldü.”

“Biz buraya işimizi yapmak için geldik ve yaptık. Bu yüzden bunu başardığımızı söylediğim için mutluyum.” dedi.

Force India’dan Bob Fernley “Aslında çok şaşırdım çünkü bizim yaşadığımız bazı sorunlara ve eleştirilere bakmaksızın Bernie ve Jean Todt çok öngörülü olarak ön plana çıktılar. F1’in yapılmasını sağladılar.”

“Bahreynli yetkililer için kendilerini dünyanın medyasına karşı koydular. Bu açık olmak değildir de nedir?” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ula ne sporu takımların her yaptığı politik savaş değil sanki.
    Önce bir odanızı temizleyin sonra yalancı, yönlendirici basına kızın.
    Sahi kaçıncı şikayet olmuştu….

  2. Boullier enteresan adammış; "Padokta yeteri kadar var. Dışarıdaki politikayı içeriye getirmeye gerek yok'' demesi ne kadar zor bir adam olduğunu gösteriyor; böyleleri F1'e lazım..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir