Salo: "Raikkonen Bu Sene Şampiyonluğu Kovalayabilir"

yazar:

kategori:

2 senelik ayrılığın ardından Lotus ile geri döndüğü sezonun 4. yarışı Bahreyn GP’de Fin pilot, Sebastian Vettel’in ardından 2. olmuştu.

İlk ve şimdiye kadarki tek şampiyonluğunu 5 sene önce elde eden Raikkonen, şu anda liderin sadece 19 puan gerisinde.

Salo: “En istikrarlı takım Lotus. Şimdiye kadar her pistte hızlı oldular.”

“Bu bağlamda Kimi’nin durumu çok iyi görünüyor. Lotus, gelişim temposunu sürdürebilirse (Raikkonen) şampiyonanın sonuna kadar mücadelenin içinde olabilir.”

Lotus’un gelişim temposu, pilotlarının unvan mücadelesinde büyük önem kazanıyor; Marc Surer de bu noktaya parmak basıyor.

Surer: “Önceki sene de iyi başlamışlardı ama kısa zamanda kayboldular”

“Bu yüzden asıl soru ‘Aracı geliştirip şu an oldukları yerde kalmalarını sağlayacak kaynağa sahipler mi? “

Surer’e göre Raikkonen, F1’den ayrılmadan önceki performansını yineleyebileceğini gösterdi.

Surer: “Daha önce yaptıklarını hâlâ tekrarlayabileceğini herkes gösterdi diye düşünüyorum”

“Schumacher’den çok daha genç ve geçen 10 seneye bakarsanız, muhtemelen F1’de gördüğümüz en iyi yeteneklerden birisi.”

Raikkonen’in iyi bir şekilde geri dönüşü, Surer’in aklında Fin pilotun Lotus’tan ayrılıp büyük takımlardan birine geçmesini fikrini getiriyor; ama hangisine?

Surer: “Bu sene her şey çok dengeli; şampiyonluğu kazanabileceği bir aracı seçmek imkânsız”


Yorumlar

  1. ferrari 2013 aracına yoğunlaşmış 😀

  2. Raikkonen06  avatarı

    Hani bide o kadar eleştirenler vardıya dönüşünde eskisi gibi olamaz diyenler vardı nerdeeee onlar?Kimi onlara cevabını pistte veriyo zaten konuşmayı sevmiyo.Elbette şampiyon olmasını isterim ama bu sadece Kimi'nin yeteneğine bağlı olsaydı garanti derdim ama takımın gelişimi ve aracın hızıda önemli eğer gelişmeyi böyle küçk küçükde olsa devam ettirirlerse çok rahat şampiyonluk mücadelesinde olur diye düşünüyorum.

  3. Mehmet Demir avatarı

    Sorun orda zaten işe yaramayınca da artık 2013 aracının yapımına başlarsınız : ))

  4. Ferrari yılları malum kimi nin 1. senesinde şampiyon oldu 2. senesinde kurrallar yüzünden olaylar olaylar…
    mclaren yıllarında da motor hacmi yüzünden motorlar şimdiki kadar dayanıklı değildi cok daha fazla zorlanıyordu motorlar ve o senelerde de ferrarinin üstünlüğü daha sonrada mercedes motorlarının azizliğine ugradı. ayrıca lotus dediğin sadece adı değişmiş takım. yıllardır varlar formula 1 de…

  5.  Ferrari#%100 avatarı
    Ferrari#%100

    Ferrarinin BARCELONA'da yeni güncellemeleri işe yararsa bırak Lotusu Kimiyi şampiyonada görmek ilk beşte göremeye biliriz Mclarenler bile korksun ALONSO'dan Ferrari'den

  6. bende sizi anlamıyorum kardeşim,yazıda şampiyon olacak demiyorki,şampiyonluk mücadelelesine girebilir diyor,nasıl okuyorsunuz bu yazıları anlamıyorum.

  7. yıllarca kalite takımlarda yarıştı ve adama bi halta yarıyacak araba verilmedi, eğer bu aracı şimdi 2 senelik lotus takımı verirse f1e yıllarını vermiş ferrari ve mclarene yazıklar olsun derim ….

  8. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    İnşallah Şampiyon olur..

  9. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ya arkadaş anlamıyorum, yarışı önde bitiren hemen şampiyon oluyor, mclaren ve ferrari sorunlarını çözerse nereye oluyor bunlar şampiyon. Tamam kimi iyi pilotta, takım o kadar iyi değil malesef. Geçen hafta da gördük çinde neler olduğunu, o zaman kimse neden kimi şamp olabilir diye fırlamamıştı. Alonso da yarış kazandı, neden kimse Alo şampiyon demiyor.

    Millet iyi yerde şaş kaza yarış bitirse şampiyon oluyor rosberg gibi. Her hafta yeni bir şmapiyon, ne güzel.

  10. Enes  Demircioglu avatarı
    Enes Demircioglu

    Ne oldum değil ne olacağım diyeceksin . Raikkonen elbette şampiyon olabilir fakat Lotus gecen seneki gibi gelişme özürlülüğünü tekrarlamazsa

  11. Lotus gelişimini sürdürürse ve lastiklerini bu denli korumayı başarırsa, 19 puan şu sistemde bir hiç biz fanlarınıda umutlandırmıyor değil ama rakiplerde çok güçlü 3 hafta sonra göreceğiz.

  12. forza raikkonen avatarı
    forza raikkonen

    lotus aracı geliştirirse kimi her türlü kovalar şampiyonluğu

  13. oldukça ilginç ama bence olması gerektiği gibi bir sezon.formula 1 de bu olmalıydı,heyecan çekişme belirsizlik,sıkılmıştık artık en iyinin önden başlayıp gitmesi ve sıkıcı sonu belli olan yarışlardan.Salo nun dediği gibi eğer lotus çinde pit stop aralarını iyi ayarlayı raikkoneni 2. sırada bitirtebilseydi şuan şampiyona lideri konumundaydı.Buda gösteriyorki bu senenin ilk maddesi en hızlı, en iyi araç değil istikrar.

  14. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    sampiyonluk sarkisi dusmesin dillerden :DD

  15. lotus hakikaten biraz daha gelisebilirse çok rahat sampiyonluğa oynaya bilirler.kimi'yi tartışmaya zaten gerek yok.nerde o çok konusanlar f1'e döndüğünde eskisi gibi olamaz diyenler.adam evde yatmadı ralli yaptı buda bi motor sporu sonucta.

  16. istikrarı yakalarsa takım raikonende şüphe yok neden olmasın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir