Vettel: "Kendimize Güvenimiz Geçen Seneki Kadar Değil"

yazar:

kategori:

Alman pilot, geçen hafta sonu Sakhir’de kendisi adına sezonun ilk sıralama birinciliğini aldı ve ardından damalı bayrağı en önde geçerek ilk galibiyetini elde etti.

Bu sezon 4. yarışta 4. farklı galip olan Vettel: “Her şeyden önce, eskiden açık ara en hızlı araca sahip olduğumuz, güzel bir ‘masal’. Evet, güçlü bir aracımız vardı ama bazen en hızlı araç olmadan da güçlü hafta sonları çıkarıyorduk. Bu sene başlangıçta daha iyi bir yerde olmak isterdik ama yine de iyi yarışlar çıkardık”

“(Grid) yakın ve alışık olduğumuz kadar kendimize güvenmiyoruz. Yani sıralamada küçük şeyler büyük fark yaratabiliyor; yarışa da büyük etkisi olabiliyor. Cumartesi hızlı olmanız, Pazar günü yarışı kolaylaştırıyor.”

Bu sezon takım arkadaşı Mark Webber ile daha yakın performanslar göstermeleri konusunda Vettel, Avustralyalı pilotun yeni araca daha iyi uyum sağlamış olabileceğini dile getirdi.

Vettel: “Daha 4 yarış oldu. Olduğumuz yerden memnun değilim ama araçta büyük potansiyel olduğunu düşünüyorum. Farklı şeyler deneyip sizin için en iyi neyin olduğunu görmek için kendinize zaman vermelisiniz. Belki de Mark biraz daha az sıkıntı yaşıyor; bilmiyorum. Ama aracın durumu hakkında konuşuyoruz; çoğu şeyde de aynı fikirdeyiz”


Yorumlar

  1. ne kadar gereksiz bir yorum senin pilot alonso 2008-2009 yavaş araçla yarıştı şampiyon mu oldu
    2010 da ise araç gene yavaştı 3. en hızlıydı o sene tamamen bala şampiyonluğa oynadı
    o yıl ne kadar dayanıklılık arızası varsa hep vetteli buldu ayrıca vettel ve hami takım arkadaşlarına karşıda mücadele etti alonso yalnızdı
    bu sene hemen hemen mc larenle eşit hızdayız hamilton sıfır çekerken vettel ilk galibiyeti bileğinin hakkıyla aldı

  2. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Daha az mücadeleci bir araçla birşeyler yapamayacağını sen de çok iyi biliyorsun

  3. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    noldu len vetel façanı aşağı almışlar gibi konuşuyon?hadi yiyorsa geçen seneki gibi Q3 de bi tur at sonra arabadan in.erkeksen yaparsın

  4. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    sirhat papağan gibi aynı şeyleri söyleyip durma i.keko da aynı şeyleri yazıyor.formula 1 mclaren ve ferrari sayesinde izlenir bunu unutma.2 senedir ağlak yüzünden çok taraftar kaybetti.zorlama işte sevilmiyor

  5. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    En Hızlı Araç Olmayınca Böyle Oluyor 🙂

  6. Eskiden f1'in yıldızı Schumi idi ve onun sayesinde f1 rating alıyordu bu sebeple onun pistte olması herşeyden önemliydi.

    Ve bu artık Sebastian Vettel için geçerli.

    F1'in yeni zirvesi Sebastian Vettel ve onun pistte yarışması herşeyden önemli. Sızlanan şampiyonlardan, bağıran takımlardan, kendisine küfreden taraftarlardan bile.

    Bu durumu kabul etmek önümüzdeki 10 yıl f1'i izleyebilmeyi kolaylaştıracaktır. aksi sinir sisteminin harabı olacaktır. Dostça tavsiye edilir.

  7. sebastian vettel inanılmaz özelliklere sahip formula 1 tarihihinin gelmiş geçmiş en büyük pilotu olma yolunda ileriliyor ey efendiler istatistiklere göre 25 yaşın altında olup da bu kadar çok galibiyeti polü podyumu şampiyonluğu puanı olan yaşayan yada rahmetli olan başka bir pilot yok
    vettel açık ara birinci bu hep böyle gider mi bilemem
    ama şurası kesin ki o kendi neslinin en başarılı pilotu olacak

  8. çunki lotusun neler yapabilecegini bilmiyorsunuz ve mercedesin , mclareni gördünüz onlar iyiydi onları kendinize rakip olarak ta gördünüz ,ferrariden üstün oldugunuzuda biliyorsunuz, ama diğerlerinden emin degilsiniz ve tedbirlisiniz, bu sene okadar rahat olamıyacaksınız, yeterki lotus iyi güncellemeler yapabilsin …. çunki artık rai ve schumi var….

  9. Araç geçen senekine oranla nekadar yavaşlatılmış olsada diğer araçlarla fark yok hatta güncellemelerle daha bile iyi olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir