Vettel Kaldığı Yerden

       Dört Yarışta Dört farklı takım, Dört farklı pilot galibiyet aldı..Avustralya’da Button, Malezya’da Alonso, Çin’de Rosberg ve Son olarak Bahreyn’de Sebastian Vettel galibiyeti alan isim oldu..

 

Bahreyn Grand Prix’i Pilotlar Değerlendirme ;

 

Sebastian Vettel

Sıralama Turu Pozisyonu : 1.

Yaptığı pit stoplar : 3

En Hızlı tur : 1.36.379

Yarışta Kazandığı Sıra : –

Yarış Sonucu : 1 

Yarıştan Önce Ne Dedi : Her zaman zordur. Burada yarış uzun ve çok şey olabiliyor. Çok agresifiz ve yarışta daha iyi olmalıyız.

Yarıştan Sonra Ne Dedi : Burada kazandığımız için çok mutluyum. Ne kadar rekabetçi olacağımızdan emin değildik.

 

Kimi Raikkonen


Sıralama Turu Pozisyonu : 11.

Yaptığı pit stoplar : 3

En Hızlı tur : 1.37.116

Yarışta Kazandığı Sıra : 9

Yarış Sonucu : 2 

Yarıştan Önce Ne Dedi :  Son Seans’a rahatlıkla kalabilirdik.Lastik saklamaya değer olacağını düşündük. Neler olacağını göreceğiz..

Yarıştan Sonra Ne Dedi : Elbette kazanmak istedim. Kazansaydım çok daha mutlu olurdum ama yine de takım, kazandıklarımızı hak etti ve umarım daha sık bir şekilde kendimizi bu konuma getiririz.

 

Romain Grosjean


Sıralama Turu Pozisyonu : 7.

Yaptığı pit stoplar : 3

En Hızlı tur : 1.36.928

Yarışta Kazandığı Sıra : 4

Yarış Sonucu : 3 

Yarıştan Önce Ne Dedi :  Geçen hafta Çin’de bu zamanlara kıyasla büyük bir gelişim gösterdik. uzun sürüşlerde kendime güveniyorum. Yarın da en iyi tek turu elde etmek için sıkı bir şekilde zorlayacağım

Yarıştan Sonra Ne Dedi : Şimdiye kadar harika bir duygu. Takımla ve ortaya koyduklarıyla gurur duyuyorum. İyi bir aracımız olduğunu biliyordum ama başta nerede olduğumuzu görünce biraz şaşırmıştık..

 

Mark Webber

 

Sıralama Turu Pozisyonu : 3.

Yaptığı pit stoplar : 3

En Hızlı tur : 1.37.437

Yarışta Kazandığı Sıra : –1

Yarış Sonucu : 4 

Yarıştan Önce Ne Dedi :  Diğerlerine uygun ama bize uygun olmayan bir pistte bu kadar rekabetçi olmamız karşısında çok şaşırdım..

Yarıştan Sonra Ne Dedi : Fena bir başlangıç yapmadık. İlk turda KERS yoktu ve Lewis’e baskı yapmam zordu ancak ardından KERS geri geldi. İlk 2 bölümde Lotus sürücüleri ve Vettel ile arayı koruyamadım ve o andan sonra yerimi korumaya çalıştım..

 

Nice Rosberg

Sıralama Turu Pozisyonu : 5.

Yaptığı pit stoplar : 3

En Hızlı tur : 1.38.080

Yarışta Kazandığı Sıra : 0

Yarış Sonucu : 5 

Yarıştan Önce Ne Dedi :  Genel olarak yarışı esas alarak çalıştık. Yarın iyi bir yarış çıkarabilme adına sıralama tempomuzdan biraz taviz verdik.

Yarıştan Sonra Ne Dedi : Elbette geçen hafta sonundan galibiyet alarak gelince burada işler biraz daha karışık oldu. Ama her şeyi hesaba katarsak lastikler için en zorlu şartlarda 5. olup 10 puan aldık.

 

Paul Di Resta

Sıralama Turu Pozisyonu : 10.

Yaptığı pit stoplar : 2

En Hızlı tur : 1.38.378

Yarışta Kazandığı Sıra : 4

Yarış Sonucu : 6 

Yarıştan Önce Ne Dedi : 

Yarıştan Sonra Ne Dedi : Lastik saklayarak sıralamada kartlarımızı doğru oynadık. Piste çıkıp sıralamada kahraman olabilirdik ama önemli olan bugün ve puanları almanızdır.

 

Fernando Alonso

Sıralama Turu Pozisyonu : 9.

Yaptığı pit stoplar : 3

En Hızlı tur : 1.38.203

Yarışta Kazandığı Sıra : 2

Yarış Sonucu : 7 

Yarıştan Önce Ne Dedi :  İlk 5’in bütün hafta sonu boyunca çok hızlı olduğunu bilerek, ilk 6 en gerçekçi hedef.

Yarıştan Sonra Ne Dedi : “Kazanılan 100 puanın olduğu dört yarışın ardından liderin 8-10 puan gerisinde olmak, tamamıyla akla gelmedik bir şey.

 

Lewis Hamilton

Sıralama Turu Pozisyonu : 2

Yaptığı pit stoplar : 3

En Hızlı tur : 1.37.703

Yarışta Kazandığı Sıra : -6

Yarış Sonucu : 8 

Yarıştan Önce Ne Dedi :  Aracın ve takımın performansından memnunum. Attığımız turlardan da memnunum. Araçtan mümkün olan her şeyi ortaya çıkardım.

Yarıştan Sonra Ne Dedi : Benim için bugünden çıkarılacak çok fazla olumlu şey yok. Tek olumlu tarafı, aldığım 4 puan. Tempom harika değildi. Bütün gün boyunca lastiklerimi korumaktan gerçekten sıkıntı yaşadım.

 

Felipe Massa

Sıralama Turu Pozisyonu : 14

Yaptığı pit stoplar : 3

En Hızlı tur : 1.38.123

Yarışta Kazandığı Sıra : 5

Yarış Sonucu : 9 

Yarıştan Önce Ne Dedi : Mükemmel bir sıra değil ama en azından yarışa bir set yeni yumuşak lastiğim kaldı. Pistin her geçen dakika geliştiği doğru ama S2’de iki set yumuşak lastik kullanmamın S3’e geçmemi sağlayacağını söyleyemem.

Yarıştan Sonra Ne Dedi : Bu zamanda alınan iyi bir sonuç ama 9.’lukla mutlu olmanın Ferrari’nin tarzı olmadığını da biliyoruz. Bunun yanında (Bahreyn’deki) performans sezonun geri kalanı için bana güven verdi.

 

Michael Schumacher

Sıralama Turu Pozisyonu : 22

Yaptığı pit stoplar : 3

En Hızlı tur : 1.38.128

Yarışta Kazandığı Sıra : 11

Yarış Sonucu : 10 

Yarıştan Önce Ne Dedi : Sıralama turlarında Sorun Yaşayan Schumacher: Farklı lastiklerle DRS’siz şekilde bir tur denemenin anlamı yoktu. Şimdi bu noktadan zorlayıp neler başarabileceğimizi göreceğiz.

Yarıştan Sonra Ne Dedi : Lastiklerin bu kadar büyük rol oynamasının gerekip gerekmediğini sorguluyorum. Bunun yanında biraz daha uzun ömürlü olsalar, normal yarış aracını hızında sürebilir ve güvenlik aracı varmış gibi dolaşmazsınız.

 

Sergio Perez

Sıralama Turu Pozisyonu : 8

Yaptığı pit stoplar : 3

En Hızlı tur : 1.38.146

Yarışta Kazandığı Sıra : -3

Yarış Sonucu : 11 

Yarıştan Önce Ne Dedi : Çok şey öğrendik. Arka lastiklerdeki bozulmayı çok iyi derecede idare ettik ki bu konuda herkesin sorunları var. Sıralama konusunda yine de halletmemiz gereken birkaç ayar meselesi var ama yarın için kendime çok güveniyorum..

Yarıştan Sonra Ne Dedi : Çok fazla lastik bozulması yaşadık; pitstoptaki bir sorun da bize çok zamana mal oldu ve Michael’e (Schumacher) bir puan kaptırdık..

 

Pilotların Değerlendirmeleri böyle..Birde Haftanın En’lerine Bakalım ;

 

Haftanın Pilotu : Sebastian Vettel, Kimi Raikkonen

 

 

Haftanın Takımı : Lotus

 

 

Haftanın Hayal Kırıklığı Yaratan Pilotu : Jenson Button

 

 

Haftanın En Kötü Takımı : Mclaren  


 

 

Haftanı En Hızlı Pit Stop’u : Red Bull – Mark Webber ( 21.705 )

 

 

Haftanın En Kötü Pit Ekibi : Birkez Daha Mclaren.

 

 

 

Haftanın enleri böyleydi, Mclaren Pit Ekibini Alkışlamak lazım Hamilton’a sıra kaybettirdikleri için..Şimdi önümüzde 3 Haftalık bir ara var..Önümüzdeki Hafta Salı Günü Mugello Testleri başlıyor, Belkide Ferrari için en sezonun kırılma anı burası olacaktır..Birçok takım büyük güncellemeler yapacaktır,İspanya için tahmin yapmak çok zor, Ferrari iyi güncelleme ile gelirse podyuma çıkabilir..Mclaren, Red Bull, Lotus ve Mercedes Pilotları galibiyet alabilir..Yağmur olursa başka takımlar alabilir..Umarım Sezon böyle devam eder ve Vettel geçen sene olduğu gibi alıp başını gitmez..

 

 

Umarım İspanya’da gönlünüzdeki pilot galibiyeti alır..

 

Michael Schumacher

 

 

 


Yorumlar

  1. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    f1 i bi tek i.rambo bilir zaten biz anlamayız.zaten rambo da 45 yaşında kaç yıldır takip ediyor f1 i.adam haklı dağılın beyler

  2. çok ğüzel olmuş harikasın

  3. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Teşekkür ederim 🙂

  4. xDabdiramboxD avatarı
    xDabdiramboxD

    Eline emeğine sağlık, bence müthiş bir yazı, devamını dilerim ve senin bu tür yazıların çok güzel oluyor 🙂

  5. Büyük pilotu anlattın, anladık ve emir tekrarı yapıyorum: Tam sayamadım ama 2 tane birbirinin badisi-ekürisi çok büyük pilot var galiba(birinin süper lisansı var, diğeri Türkiye'de ikamet ediyor ama ehliyeti var mı ve ya cezai ehliyeti var-yok onu şaapamadık) ve bir sürü başka orta-büyük, büyük ve az-büyük pilot var; ama küçük pilot hakkında malumat alamadık, küçüğü de anlat da yanlış yollara sevk olmayalım, telef oluruz alimallah.. Ayrıca biz pilotları öylesine gönülden tutuyoruz, acaba sen neresinden tutuyorsun, yani elinden ne kadarı gelir onu da şaaparsan tam süper olacak çünkü ufkun bizden farklı olarak büyük yani açık diyeceğim ama açığın büyüğüyle küçüğüyle uğraşmayayım, direk büyük diyeyim dedim.. Anlamamışım değil mi; zaten ben şinav, barfiks, komando, alçak sürünme, ördek yürüyüşü, pentatlon cezalarından kendime karışık yaptım çekiyorum bile.. Bi de ben ettim sen etme!..

  6. Büyük pilot hayatındaki ilk yarışında puan alır. Orta sıralardaki arabası ile galibiyet ve birçok puan alandır. En hızlı araçta 2'de 2 yapabilendir. Genç yaşta büyük ustaların alandır ve kırılmadık rekor bırakmayandır. Büyük pilot bu tür zor zamanlarda hırsından yanlış yapandır ama sonunda gene gülen olandır. F1 bilen herkes şunu iyi bilmeli şampiyonluk için en hızlı araç olması olmazsa olmazdır. Boş keseden sallamayın.Vettele laf eden F1'i bilmiyordur.

  7. yağmur yağsada kıyamet kopsada alonso yada massa bu aracın performansıyla yarış kazanamaz malezyadaki bir şanstı 😀

  8. yamur yagsa bile ferrari guncelleme yapmana bile podyumda olur önemli olan kuru havada hızlarını göstermeleri bide lastikler önemli faktor malesef

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir