Moss: "Güvenlik Önlemleri F1'in Heyecanını Azalttı"

yazar:

kategori:

Motor sporlarında ölümlerin sıkça yaşandığı 50’lerde yarışan Moss’a göre, atılan adımlar sonucunda artık F1, futboldan tehlikeli bir spor değil.

Moss: “(Tehlike) eski yarışları bugüne kıyasla çok daha heyecanlı kılıyordu. İlgi çeken şey, tehlikeydi. Motor sporları çok tehlikeli bir spordu ve eğer gençseniz, heyecan verici bir şeyleri tecrübe etmek istersiniz.”

“Benim umurumda değildi; risk benim için sorun değildi. Ben sadece yarış otomobilini mümkün olduğunca hızlı bir şekilde sürdüğümü hissetmek istiyordum. Otomobilde olduğumda tek düşündüğüm buydu”

Eski heyecanın azaldığını düşünse de Moss, güvenlik tedbirlerinin arttırılmasına destek veriyor.

Moss: “F1 güvenli bir spor haline geldi. Futbol kadar tehlikeli. Bu muhteşem. Araçlar karbon-fiberden yapılıyor ve inanılmaz kuvvetlere karşı koyuyorlar. Çok fazla ilerleme kaydedildi.”

“Zaman değişti. Mücadelelerde sporcuların ölmesi, bugün kabul edilemez olarak sayılıyor. Savaş sonrası yıllarda bir yarışta birinin ölmesinin kabul edilemez olmaması elbette korkunç bir şey. Bugün artık böyle değil”

Moss, kaybolan heyecanın bir kısmını geri getirme adına kaçış alanlarının kaldırılmasını önerdi.

Moss: “Bugünkü F1, pistin tamamında yan taraflara duvarlar koyarsanız daha heyecanlı hale gelir. Ardından şimdiki pilotların ne kadar iyi olduğunu görebilirsiniz.”


Yorumlar

  1. bence moss'un kastettiği şey singapur gibi pistler.

  2. artık hiç bir sezon 2004 gibi olamayacak.herşeyin zirve yaptığı ve son bulduğu sezon.v10lar ve lastik kuralı olmadan yapılan son yıl. ayrıca sezon içinde 4 farklı galibiyet alan takımlar ferrari-williams renault ve mclaren.f1 i sadece arşivlerdeki yarışlarla hatırlıyor olacağım.2009 sonra'sımı lunapark.

  3. resme bakın efendiler ne manidar ama o zamanlar pistin ortasına bi adam gelir damalı bayrağı o sallardı……….Şalu

  4. tam kaskın olduğu yere 200kph+ hızla giderken bir lastik denk gelirse, ne kask kalır, ne de pilotun kafatası kalır. bunu yapmaları için illa birinin ölmesi gerekmez. bana çok aykırı gelmedi, yeter ki o koyacakları şey saydam olsun, pilotu görebilelim.

  5. Kokpitin üstünün kapanmasıda neymiş savaş uçagı degilki bu

    Pilotlar güzel en kaliteli kasklarını kullanıyorlar 2009'dan sonra tabii ondan öncede kullanıyorlardı Massanın kzasından sonra daha iyi tasarlanmışını kullanıyorlar.
    Bütün iş kaskta

  6. adam doğru konuşmuş nerde o eski araçlar

  7. yarışlar heyecanlı olmasın diye ön rüzgarlıkların yerden yüksekligini 15 cm ye çektiniz, ( araçları yavalşatmak için ) yine aynı sebepten arka rüzgarlıgın genişligini daralttınız ve yükselttiniz, yine aynı sebepten 21000 devir yapan V10 motorları 16-17 bin devir V8 e düşürdünüz ( dahada düşüreceksiniz ) daha heyecanlı yarışlar olsun diye 10 turda eriyen lastikler yaptınız pilotların yolda tutunma kabiliyetini yitirmesine sebep oldunuz , bütün bunları yaparken f1 in görecegi zararı hiç düşünmediniz , pilotların can güvenligini hiç düşünmediniz, şimdi beyefendi diyorki kaçış alanları kalksın yerine duvar olsun, yok duvarların pilotların çarpacagı kısımlarına da kazıklar yapalım daha eylenceli olur…hiçkimse V10 21 bin devir motorların oldugu dönemde güvenligi dahafazla nasıl arttırırız diye düşünmedi , araçların yol tutuşunu dahada arttıralım diye düşünmedi, sürekli kendini geliştiren daha iyi lastikler yapan lastik firmalarını f1 den uzaklaştırdınız şimdi heyecan versin diye işe yaramaz lastikler üretiyorsunuz, f1 e zarar vermek pahasına bunlar yapıldı şimdide güvenlikten bahsediyorsunuz…….

  8. İLLAKİ birilerinin ölmesimi lazım heyecan olması için?Saçmalamış bunak!!Sonra pilot kalmayacak,araçları maymunlar kullanacak.Aslında bu kurallarla yakıt ikmali geri gelse süper olurdu.Kimsenin ölümesi yada bu riskin %90 larda olmasına gerek yok.

  9. Kanada gibi düşün monaco gibi değil.

  10. Bugünkü F1, pistin tamamında yan taraflara duvarlar koyarsanız daha heyecanlı hale gelir. Ardından şimdiki pilotların ne kadar iyi olduğunu görebilirsiniz.

    bunu sıkıcı cadde pistlerinde gayet güzel denedik be ağbi…

  11. Schumacher- avatarı

    Kokpitin üstü kapatılırsa araçların bana göre karizması biter.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir