Lotus Bahreyn'de Takım Emri Uygulamış…

yazar:

kategori:

Sezona istediği gibi başlangıç yapamayan takım, Bahreyn’de ön plana çıkmayı başarıp yarışı 2 ve 3. sırada tamamlamıştı. Yarış içerisinde bir ara farklı stratejilere sahip Raikkonen ve Grosjean arka arkaya gelmişler ve bir süre sonra Raikkonen takım arkadaşını geçmişti.

Yarıştan sonra Takım Patronu Eric Boullier, takım emri uygulamadıkları için pişman olmadıklarını söylemişti.

Ancak Bahreyn GP’ye ait FOM klibinde Grosjean’ın yarış mühendisinin söylediği sözler bu durumun aksini gösteriyor. Mühendis Grosjean’a “Kimi senden daha hızlı. Onu arkanda tutma.” şeklinde talimat veriyor.

Bu talimat takım emri mi yoksa değil mi? Yorum sizin…

 

2012 Bahreyn GP FOM Klibi

İzle – 2012 Bahreyn GP FOM Klibi

2012 Formula 1 şampiyonasının 4. yarışı olan Bahreyn GP’ye ait FOM’un hazırladığı klibi izlemek için tıklayınız…

 


Yorumlar

  1. daimi ergen tespit edildi…

  2. bır taraftarın ıcı senın kadar fesat olamaz nerde raikkonenle alakalı haber orda sen ve olumsuz yorumların .raikkonen alonsodan daha ıyı pılot sen buraya kıtapta yazsan bu degısmez her halıkarda alonsoya fark atar.

  3. daimi ergen tespit edildi

  4. hani bazı arkadaşlarım lotus Grosjean'i tutuyor diyorlardıya bu onlara…

  5. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Olay bariz takim emridir, yapilmis olmasi ise gayet mantiklidir. Kimi ile Grosjean'in, Kimi'nin gecme olasiligi yuksek iken (stratejisi de farkli iken) bosu bosuna kapisip diger takimlarin ekmegine yag surmesi Lotus takimi icin gereksizdir. Zira Lotus takiminin bu iki podyuma oldukca ihtiyaci vardir.

  6. Sadece bişey belirtmek için yazıyorum, yarış sonunda en hızlı turu atanın çıtayı belirlemedigini rai bize yıllarca gösterdi, ki yarış içerisinde pilotun yükselişi , o an, o periyottaki hızı daha önemlidir , yoksa yarış bittikten sonra sonuçlarda en hızlı turu atmak sadece '' evet o gün hızlı imişsiniz '' dogrudur ama size bi sonuç getirmez, ki bugüne kadar da rai ye getirmedigi gibi..ayrıca şöyle bişey daha var pilotlar en istikrarlı turlarında bile kendi derecelerinde 0.150 – 0.200 gibi + / – turlar atabiliyorlar grojanın totalde raiden sonuç olarak 0.180 gibi hızlı olması o tur esnasında rainin geçecek hızı olmaması anlamına da gelmez,önünüzde yakın takip ettiginiz bi pilot varsa hızınız ister istemez yavaşlar, aynı şey alonso ve massa arasında geçen olay için de geçerli, kaldı ki rai bahrain gp de birçok pilotu geçti bunların çogunuda pist üstünde geçti, bu da demek oluyorki o periyotta performansı çok yüksekti….

  7. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    royal hunt herşeye rağmen sana kü** yada hakaret etmeyecem.ben sabırlı adamım.Arasıra obcektif yorumlar yapabiliyorsun bunun hatırına aynı şiddetle karşılık vermeyecem şimdilik.
    konuya gelirsek ; massa almanyada alonsodan nasıl hızlı oluyorsa burada da grocanın zafer ihtimali aynı orandadır.yıllarca massanın düşük performansı için almanyayı öne sürmediler mi.şimdi keser döndü sap da döndü..Sözlerim sana değil.sen almanyada kimin daha hızlı olduğunu anlayabilmiş iyi bir gözlemcisin ama bazı fandaşların hala aksini iddia etmekteler.yazılarım onlar içindir.
    almanya en hızlı tur listesinde alonso massadan 0,217 daha hızlı.
    bahreyn en hızlı turlar listesinde ise grocan raikonenden 0,188 daha hızlı.

  8. Ama takım ne yaptı .grocanın küçük de olsa zafer ihtimalini emirle yok etti

    yahu sen geri zekalı mısın? hakaret etmiyorum soruyorum. öyle misin hakkaten? kimi tur başına yarım saniye daha hızlı geliyordu takım emri olsa da olmasa da grosjeanı geçecekti. sırf muhalefet olayım birileri beni de taksın havasında yorum yazıyorsun bırak bunları.

  9. bizim dediğimiz sözleri biyerlerimizden uydurmuyoruz vettel in lakabının ağlak bebe olduğunu babam bile biliyor oke 😀

  10. çoğunun az biraz dik durup kamburunu atamayıpta söyleyemediğini söylemişsin bravo.durum aynı yorumundaki gibi.hock 2010 ne yapıyor bu yada çılgınca (tabi massadan bahsediyor)

  11. adamın sorunları var beyler bu apaçık ortada destek almalı bence

  12. kapak mahiyetinde bi yazı tebrikler 😀

  13. bu iyiydi 😀

  14. 5 olur 3 tane de kendi hesabı var

  15. o bir sır değil ki herkes biliyor http://www.trf1.net/author/5553, http://www.trf1.net/author/ampuls/

    2. ve 3. rambo

  16. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    adı sircan mı?.yoksa bilmediğim başka bişey mi var.

  17. çocuk ya yeminle bırakın, mahalledeki kendini bişe sanan çocuklar vardırya hep sivrilmeye calışırlar buda o hesap devamlı saçma gereksiz kışkırtıcı ve kendince doğru ama gerçeklikle alakası olmayan yorumlar atarak sitede ratio derdinde ama şurda bi anket yapılsa sni sitede isteyen sayısı 2 olur biri kendi oyun diğeri kekoooo nun oyu

  18. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    kerem arkadaş sen bu yarışı izlediğinden eminmisin.Nerenden uydurdun raikonenin yumuşak lastikle grocanı geçtiğini.körü körüne sallamasyon fanatizm yapmayın. bak sana tablo verecem orada kimin ne zaman hangi lastiği taktığı yazıyor.bak da öğren.
    lastikler

    http://www.f1fanatic.co.uk/2012/04/22/2012-bahrain-grand-prix-tyre-strategies-pit-stops/

  19. Bir takımdaki her iki pilotunda kendini gösterebilmesi kanıtlayabilmesi adına ve sportmenlik adına f1 de takım emri olmamalı diye düşünüyorum, ama , bir pilotunuzun puanı düşük diğerinin yüksek ise ve kaybedilecek her puan size pahalıya patlayacaksa , takım olarak daha iyi yerlere gelinecekse ozaman takım emri olmalı, f1 bi takım işiyse bu normal bile karşılanmalı, tek kötü tarafı ise alenen yapılması , ve medyanın bu olayın üstüne fazla gidip ortalıgı kışkırtması, takımların buna başka bir çözüm bulması gerektigini düşünüyorum, ve artık bu olayın karıştırılmaması gerektigini düşünüyorum, ferraride yapılan takım emri uygulamaları çok kötüydü , bu tip uygulamaların yapılmaması gerektigini , azöncede söyledigim gibi takımların buna başka bir çözüm bulmaları gerektigini düşünüyorum…

  20. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Grocan ilk defa kazanmaya yaklaşmıştı.Belli mi olur belki de fetel kanadada yaptığı gibi bir anda dışarı taşar ve arkasındaki pilota liderliği kaptırabilirdi.Ama takım ne yaptı .grocanın küçük de olsa zafer ihtimalini emirle yok etti.İşte asıl mesele bundan sona başlıyacak.Grocan eğer bundan sonra bir daha podyuma çıkamazsa bunun sebebi 2012 bahreyn olacak.Yıllarca massaya almanyadan sonra düşüşe geçti diyenler grocanın düşüşüne ne diyecekler.Massanın psikolojisini takım emriyle bozdular diyenler , dua edin de grocan her yarış podyumda olsun.yoksa ben ne yazacağımı iyi biliyom.

    Allah'ın sopası yok diye başlayan söz buraya cuk diye oturuverdi.

  21. arza varken fastest lap yaptı zaten değil mi

  22. çünkü düzlükte redbull en yavaş ama çekiş redbull en hızlı sanırım ama ferrari 2 sindede ortalarda şekerim abdurraahman sana ramboyla ilgili bir sır vereyim mi?

  23. he he nese bu son yorumumdu ben çıkıyom arkamdan kötü kötü konuşulmazsa sevinirim

  24. abdurrahman yukarda yazdığım yazıyı dikkatli oku o vettelen kartikeyana hıyar benzetmesi adlı haberde yaptıklarınızı unutmadım cezanızı çekiyonuz işte da dur bu iyi günleriniz………..Şalu

  25. gerilme bu kadar yasin zamanında yaptıklarınızın cezasını çekiyonuz o yüzden zaten 4 senedir sürünüyonuz kaç tane pilotun hayatını kararttınız zamanında rakip pilotların haberlerinde yemediğiniz halt kalmadı
    demekki neymiş tarih sizin yaptıklarınızı unutmamış ki cezanı çekiyonuz……………Şalu

  26. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    rambu hadi kardeş git kendini başka yerde öv..lewis hamilton niklki kişiyle girdiği ilişki burada bizi ilgilendirmez.git onu hamiltn haberinde anlat.

  27. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    rambu hadi kardeş biraz da fetel haberinde oyna.ortalığa yeterince mıçtın.mokunu çıkarma.

  28. Alaattin o zaman neden düzlükte red bullardan en az 10 km daha hızlısınız

  29. yav sana kaç kere söyleyeceğim ferraride düzlük hızı diye bir şey yok ferrari motorunda var ama takım downforce üretemediği için düzlük hızı olmuyor

  30. alonso arkada geçiş mi yapıyo ne zaman ben hiç hatırlamıyom
    bi düşüneyim harbiden de çıkaramadım
    bu çucukla ilgili hatırladığım en son şey
    2010 abu dabi daki trencilik oyunun
    2011 ingiltere gp deki polliyannacılık vakası
    yaptığı geçilerde aracın düzlükte hızlı olması kers gücüğ bide yaşıda 30 küsür olunca
    vettel onun yaşına geldiğinde bu pistte onu kolay kolay kimse durduramaz………………..Şalu

  31. — Brezilya 2011 :Yarışın lideri Vettel, O sezon hiç galibiyeti olmayan Webbere adeta durarak yol verdi.

    hayatımda bu kadar subjektif bir düşünce görmedim ben yahu şu yorumları yaparken ne içiyonuz
    o yarışta vettelde zaten arıza vardı tur başına webber onda bilmem kaç saniye hızlıydı
    bunun neresi takım emri

  32. alonsonun arkada yaptığı geçişleri izlemeyi vettelin tek başına önde sürmesine tercih ederim çukur

  33. Alaattin alonso hep arkalarda sürünüyor onu izlerken hiç sıkılmıyonuz mu
    bak vettel hep önlerde keyifle izliyoruz onu
    formula 1 izlemek bize güzel gel seni vettelci yapayım………………………Şalu

  34. 1998'den itibaren Mika Hakkinen ile David Coulthard aralarında mütabık kalmış ve ilk virajı kim önde dönerse diğeri onu riske atacak herhangi bir şey yapmayacaktı. Burda dikkat çekmek istediğim nokta: Zorlamak ile riske atmak farklı şeylerdir. Lakin 1999'da Michael Schumacher'in İngiltere'de kazasından sonra ayağındaki kırık veya çatlaklardan dolayı sezonu resmen kapatmasından sonra bu karara David Coulthard pek de uymamış ve Avusturya gibi birkaç pistte Hakkinen' arkadan çarparak gerilere düşmüş ve düşürmüş, sonrasında yarışı toparlayana kadar canları çıkmıştır ki Coulthard'ın bu kazmalığı o sene hem takımlar şampiyonluğuna mal olmuş hem de Hakkinen'in şampiyonluğunun son yarışa sarkmasına sebep olmuştur; öte yandan Eddie Irvine gibi vasıfsız 5inci sınıf bir pilotun şampiyonluğa oynamasına vesile olmuştur koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler misali.

  35. senin yaptıklarını yapıyorum işte şekerim

  36. ben ne yazmışım sen nasıl bi cevap vermişin tamemen alakasız …………………..Şalu

  37. diğer hesabınlada yorum atsana çukurum

  38. Bakınız Efendiler
    tarih 25 mart 2012 siteye bir haber düşer başlık aynen şu şekildedir

    vettelden karthikeyana hıyar benzetmesi

    haber siteyi düştüğü anda dakkası dakkasına antivettelciler ki bunların çoğunluğunu alonso fanları oluşturuyor direk olarak amaç edinmişlerdi haberi baltalamayı amaç edinmişlerdi kasıtlı olarak kışkırtıcı yorumlar attılar çirkin çirkin lakaplar taktılar kişilik haklarına saldırdılar yemedikleri halt kalmadı bendeniz o güne kadar asla alonso haberlerini okumayan yorum atmayan bi insandım
    hep söylemiştim bakın alonsocular aklınızı başınıza alın bu tarz yorumlar yapmayı
    tarih bu yaptıklarınızı unutmaz ilerde cezasını çekersiniz diye didindim durdum
    beni ve uyarılarımı kimseye ciddiye almadı
    ————————————-
    sonrasında pilotum öylesine küçümsendi ki sitemizden
    lewiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis hamiitoooooooooooooooooooon niki arkadaşımız aynen şu ifadeyi kullandı

    Rambo vettel bugün polü alsın bende siteye bi daha yorum atmıcam şahitsiniz arkadaşlar.D

    şeklinde bi ifadede bulunmuştur bi de sonna D işareti koyarak bildiğin dalga geçmiştir
    sonra vettel polü alır arkadaşda siteden ayrılmak zorunda kalır
    ————————————————————
    alonsocular sütten çıkmış ak kaşık değiller burda masum ayağına yatmasınlar zamanında az masumun canını yakmadınız işlediğiniz şuçlarınızn bedelini ödüuosunuz
    demekki neymiş ne ekersen onu biçermişsin
    demekki neymiş bir daha sebastian vettel haberlerine kışkırtıcı yorumlar atılmayacakmış
    eeeeeee biz adamı böyle yaparız işte …………………………….Şalu

  39. isskorpit helal adamsın yorumdaki asalete bak
    malezya yarşında şaibe mi var acaba
    ferrari motorları dayanışmamı yaptı acaba ………………….Şalu

  40. bak ya dinime küfreden müslüman olsa bari
    bak efendi zamanında sen ve yancıların vettel haberlerine kışkırtıcı yorum atmadımı adama yapmadığınız terbiyesizlik kalmadı
    demekki neymiş hiç bir suç cezasız kalmazmış

  41. Yalan söylemeyi meslek edinmiş bunlar.

  42. ne bekliyordunuz durum bundan ibaret malesef.

    bo sporda ancak bu kadar sportmen kalabiliyor adına fair play durumunu yakıştırabilirseniz.

    hiç bir takım ve hiç bir pilot biz şöyleyiz biz böyleyiz edebiyatı yapmasın sakın.

    tencere dibin kara misali..

  43. Dediğim gibi ; Bahaneler…

  44. Mehmet  Mehmetoğlu avatarı
    Mehmet Mehmetoğlu

    Kimi Alonso gibi sürekli telsizden takıma şikayetlerde bulunmadı yada bu çok saçma demedi.

  45. albert einstein avatarı
    albert einstein

    Malum arkadaşa çok yüklenmemek gerek bence bi ara feys profilini koymuşlardı ve o an şükür namazımı kıldım adam bildiğin liseli en iyisi ölü taklidi yapmak.

  46. önünde daha yavaş bir araç varken, daha hızlı tur atma şansın nedir acaba? Bilgisayar oyunlarında Ghost Mode diye şeyler var, hani en iyi turunun hayalet hali, içinden geçebiliyorsunuz falan. Sanırsam gerçek hayatla bunu karıştırıyorsunuz.

    Trulli treni diye bir şey vardı, buradaki insanların %90 ı bilir, peki soruyorum size, Trullinin arkasındaki pilotlar o an Trulliden hızlı mıydı yavaş mıydı? Acaba önündeki yavaş aracı geçememelerinden dolayı atabileceklerinden daha yavaş turlar atıyor olabilirler mi? mantıklı mı geldi, biraz daha vereyim; 2005 san marino, son turlar, kim hızlıydı, Schumacher mi Alonso mu? at gözlükleriyle tur zamanlarına bakarsak oradan buradan görürüz ki Schumacher ve Alonso son turlarda hep aynı turları atmış, neden acaba, Alonso Schumacher'i yavaşlatmadı mı bilmem kaç tur…

    Alonso ile Massa arasındaki hız farkı aşırı fazla değildi, yoksa elbet bir şekilde geçerdi Alonso, düzlük hızları da aynı olunca atak yapma sıkıntısı oldu. Alonso'nun ünlü repliği "this is ridiculuous" Massa yol verdikten sonra değil, Alonso atak yaptıktan sonra Massa'nın sert bir şekilde savunma yapması sonucu verilmiştir. Zaten Alonso o savunmadan sonra tekrar denemedi, malum yarış dışı kalmak 1-2 giderken akıllıca bir iş değildi. Benim o yarışta gözlemlediğim 0.3 saniyelik bir hız farkıydı. Alonso sırf bu hız farkını göstermek için kasti yavaşlayıp farkı 3-4 saniyeye çıkartıyordu ( o arada ben live timingte, araçta sıkıntı mı var, lastiklerde sıkıntı mı var, Massa mı hızlandı diye düşünüyorum tabi) ardından hızlı turları art arda atıp farkı 1 saniyeye indiriyordu.

    tur derecelerinden fazlasını yorumlayabilecek her insan hamdolsun anlar bunu, hamdolsun

  47. bu haberı yapanların amacı ne onu tartısmak gerek. telsız konusması acık takım arkdasın senden 1 sn hızlı uzerıne surecek yarıs dısı bırakcak degılsınya tabıkı yol vereceksın lotus da grosjeanın ılk 3 yarıslık ıcraatlarını goz onune alıp boyle bır uyarıda bulunmus cokmu bu_? bazı takımların piilotlarına yaptırdıgı gıbı aracın bırnı saga cekmedı lotus veya bır aracı fda edıp dıgerının yarısı kazanmasınıda saglamadı.taraflı bır haber oldugnu dusnuyorum takım emrı yoktur burada aksını ıddaa etmek art nıyetlı dusunmektır

  48. katılıyorum sana dostum bir iddaa da bulunurken belgelerle konusmak gerekli herkes nutuk cekmeyi biliyor cok ıyı ızah etmişsin

  49. takım emri olsa da olmasa da sonuçta bu yarışın en hızlı araçları lotuslardı. ayrıca takım aynı hıza sahip iki pilottan birini kayırmış değil. araçların hız durumlarına göre strateji geliştirmiş. hangi pilotun önce pite alınacağı hangisine hangi lastik takılacağına da takım karar veriyor. buna da mı takım emri diyeceğiz. kimi zaten roman'ı geçerdi. drs çalışmayan bölgelerde bile kimi rakip pilotlara geçiş yaptı sonuçta.

  50. Massa Alonso'yla aşağı yukarı aynı turları atıyordu.

    bu dediğinin dışında yorumuna katılıyorum. alonso daha hızlıydı. hatta yetişiyordu, birden yavaşlayıp farkı 2-3 saniye arttırıp tekrar yakalıyordu.

  51. Almanya 2010:Massa kendisinden daha hızlı olan Alonso'ya yol verdi.

    Yalan. Koskoca bir yalan. İşte ispatı:

    Hakikat.

    Resimde Massa'nın Alonso'dan hızlı turları kırmızıyla işaretlenmiştir. Gördüğünüz üzere bir safsatayı daha belgeleriyle çürüttük çok şükür. Şimdi diğerlerine geçelim.

    Şu habere dikkatinizi çekmek istiyorum.

    http://www.metro.co.uk/sport/extra/353920-alonso-vows-to-help-massa-beat-hamilton

    Şimdi Alonso 2008 brezilya yarışı için Massa'ya elinden gelen yardımı yapacağını söylüyor. Yani ortada bir rıza var. Raikkonen-massa durumunda da bu rızayı görüyoruz. Pilotun şampiyonluk şansı kalmadıktan sonra veyahut kendi isteğiyle takım arkadaşına yardım etmesinde bir sakınca yok. Ki Alonso Renault'tayken Massa'ya yardım edeceğini söylemişti, yani takım arkadaşı olma mecburiyeti de yok. Lakin 2010 Almanya yarışında Massa'nın rızası olmadan bu iş yapılmıştır. Bizim karşı olduğumuz nokta budur. Bir pilot rızası olmayan birşeye zorlanmamalıdır. Bu yasak da pilotun hakkını koruma maksadıyla konulmuştur. Gördüğünüz gibi safsataları bu kez belgeleriyle çürüttük. Hamdolsun çürütmeye doymuyoruz.

  52. sende 17 + ile rekor kırıyorsun.napıyorsun reset filanmı atıp rep liyosun.

  53. Takım doğru olanı yaptı.

    alonso fanına göre doğru tabiki.gerçekler kimin malafasında.

  54. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    98 avustralya mika-dav kendi aralarında aldıkları karardır. kendileride bunu açıkladılar. bilmemek değil, öğrenmemek ayıp.
    almanya 2008 birtürlü kabul edilemeyen kovalainen vakası diyelim: bu duruma takım emri diyen zihniyeti biryerlere havale ediyorum artık. Lewis o yarışta herkese bileğinin hakkıyla tokatı çekmiştir. pardon massaya da telsizden Lewise yol ver demişlerdi değil mi :)) hiçbir takım emrinden söz edilemez çünkü o yarışta Lewisi durdurabilecek bir güç pistte yoktu. yahu, Kova 2-3 tur Lewisi yavaşlatıverseydi ne olurdu 😀 yapabilse Massa yapardı!! bırakın artık almanya 2008 saçmalığını. hazımsızlığın bu kadarı sağlığınıza zarar.

  55. her haberde neden ferrari neden alonso konuşuluyor beyler ? zamanında çokmu canınız yandı ? bu laflarınızı bir bir yiyeceğiniz günlerde gelecektir, ozaman beni susturabilene ask olsun…

  56. al birini vur ötekine

  57. DRS geldikten sonra hızlı olan pilot öndekini çok rahat geçebiliyor artık..

  58. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Öncelikle biraz geçmişte yaşanan bazı önemli takım emirlerine bir gözatalım.

    — Jerez 1997: McLaren, David Coulthard'a galibiyet kazanması için Mika Hakkinen'e izin vermesini emretti.
    — Avustralya 1998: McLaren, David Coulthard'a galibiyet kazanması için Mika Hakkinen'e izin vermesini emretti.
    — Belçika 1998: Jordan, Ralf Schumacher'e Damon Hill ile liderlik mücadelesi vermemesini söyledi.
    — Avustralya 2002: Ferrari, Rubens Barrichello'ya Michael Schumacher'in kazanması için yol vermesini söyledi ve BU OLAYDAN SONRA TAKIM EMİRLERİ YASAKLANDI.
    .
    — Brezilya2007: Ferrari, Kimi Raikkonen'in şampiyonluğu için Felipe Massa'nın galibiyet kazanmasına izin vermedi.
    — Almanya 2008: Heikki Kovalainen, takımın hatası nedeniyle sorun yaşayan Lewis Hamilton'un galibiyet için kendisini geçmesine izin verdi.
    — Singapur 2008: Renault, Fernando Alonso'nun galibiyet kazanabilmesi için Nelson Piquet'e SC sokmasını söyledi.
    — Çin 2008: Raikkonen, Massa'nın şampiyonada daha iyi durumda olması için ikinciliği Massa'ya verdi.
    — Almanya 2010:Massa kendisinden daha hızlı olan Alonso'ya yol verdi.
    — İngiltere 2011 :Yarışın son turunda Redbull takımı webbere yerini korumasını vettele atak yapmamasını emretti.
    — Brezilya 2011 :Yarışın lideri Vettel, O sezon hiç galibiyeti olmayan Webbere adeta durarak yol verdi.
    Tabi ki liste sadece bununla sınırlı değil.İrili ufaklı daha nice takım emirleri vardır da bazılarını biz hiç bilmeyiz bile..

    Şimdi bu tabloyu dikkatle incelediğimizde yasaktan önce de sonra da takım emirlerinin tam gaz devam ettiğini görmekteyiz.Öyleyse siz yaptığınızda yasaktı da biz yaptığımızda serbestti muhabbetlerini bir kenara bırakalım.Gördüğümüz gibi yasaktan önce de yasaktan sonra da takım emri Formula nın içindedir.

    Ferrari Almanyada bu işi adeta herkesin gözüne sokarak alenen yapmıştır.Bu işi Redbull gibi gizli saklı dolambaçlı yapmayı bilmediğinden mi yoksa birilerine tepki amaçlı açık mesaj gönderme niyetiyle mi açıkça yaptı bilmiyorum.

    Takım emrine karşı değilim.Yasak olmadığı halde halen insanları enayi yerine koyarak, nasılsa anlamazlar diyerek yapılmasına karşıyım.(Bunu Redbull sıkça yapmıştır).

    Raikkonen Romain'i eninde sonunda geçecekti.Romain'in Vettel'i geçip yarışı kazanamayacağı da aşikardı.Raikkonen bu telsiz konuşması olmasaydı da Romain'i geçecekti ama Vettel'e yaklaşıp atak şansı da olmayacaktı.Romain'i kolayca geçmesi Vettel'e atak yapma şansını doğurdu ama yaptığı hata nedeniyle bu atak sonuçsuz kaldı.Kısaca bu takım emri Raikkonen'e ikincilik için değil zafer için yapılmıştır.İkincilik zaten garanti idi .Bence doğru olan yapıldı.Umarım bundan bir hafta önceki yarışta Çinde yeni yumuşak lastiklerle farklı bir strateji deneyen ve eski sert lastikli Massanın arkasında pitten çıkan Alonsonun durumunu daha iyi anlamışızdır.Alonso yeni yumuşaklarla Massayı zaten geçecekti ama Massayı geçerken harcayacağı lastikleri kimse hesap etmedi.Telsizden Alonsonun farklı bir stratejisi var dediklerinde herkes bilir bilmez eleştirmişti.Lastik o kadar hayatiydi ki geçiş için DRS noktasını beklemek bile büyük kayıptı.

    Almanya hadisesi hakkında bişeyler söyleyeyim.Almanya antrenman ve sıralama turlarının en hızlı 1. ve 2. sektör dereceleri Alonsoya aittir.Sıralamada Vettele sadece binde 2 lik bir farkla kaybetti.Startta ise Vettelin Alonsonun önüne kırıp Onu dışarı atmasıyla Massa liderliğe oturdu.Geçişe müsait olmayan ve DRS olmayan bir yerde Alonso Massanın tehlikeli savunmasıyla karşılaşmış ve blokajda kalmıştır.2010 İstanbula ramak kalmıştı.
    Takım doğru olanı yaptı.

    Son olarak Romain'i tebrik etmek isterim.Massanın Almanyada yaptığı gibi takım arkadaşına karşı sert ve tehlikeli savunma yapmayıp podyumda da somurtmadığı için ve olayı anlayışla karşıladığı için kendisini tebrik ederim.Gülünç kelimesini aptallık olarak değiştiren Raikkonen fanlarını da tebrik ederim.

  59. yeni ergen tespit edildi

  60. Yahu bu takım emri olayının tarihini bilen duyan yok mu? Bak ben anlatayım:

    1- Şimdi gençler bilmez eskiden Schumacher Ferrari ile ortalığın altını üstüne getiriyordu. Sonra bir yarışta aynı Massa Alonso olayı gibi Barrichello önde Schumacher arkadayken Rubens'e Şampiyonluk için Schumacher'e yol ver dendi. Barrichello son tura kadar direndi son düzlükte Schumacher'e yol verdi. Daha sezonun başıydı. Belki 4 veya beşinci yarıştı. Bu büyük tepkiye yol açtı.

    Rubens daha sonra yaptığı açıklamada "Bana son turlarda kontratını düşün geleceğini düşün" dediklerini açıklamıştı. Bu hadiseden sonra takım emri yasaklandı.

    2- 2010 Almanya gp'de Massa önde Alonso arkadaydı. Takım emri senelerdir yasak olmasına rağmen Ferrari Alonso'yu öne geçirdi. Massa Alonso'yla aşağı yukarı aynı turları atıyordu. Üçüncü sıradaki Vettel'den ise daha hızlıydı. Buna rağmen Alonso yasağı dinlemeyerek öne geçirildi.

    3- Bu hadiseden ders alan malum zihniyet, bir daha bu gibi bir sıkıntı yaşanmaması için takım emrini kaldırttı.

    4- Şimdi ise kendilerinin yasakken kullandığı şeyi, başka takımlar yasalken kullandığı için arıza çıkartıyorlar.

    Evet hakikatler ayan beyan ortada. Tabii ki görebilen gözlere. Kalpleri mühürlülere biz birşey yapamayız.

  61. alonso bırakın massayı diğer ferrari motoru kullanan araçları bile takım emrıyle gecıyor. geçemediği zamanda telsizden zır zır ağlıyor 😀

  62. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Futbolla F1 Aynı Mı ? 🙂

  63. 1989 da liverpol 18 mancester 7 şampiyonluğu vardı 23 yılda fark kapandı mancestar öne geçti
    4 senedir ferrari formula 1 takımını pisste ezip geçiyoruz
    kadraomuz şuanda en iyi
    vettel webber neweyy marko horner

  64. KEKO adamım nerelerdesin sen ya gene güzel oturtturdun lafı
    takım arkadaşına karşı sabotaj isteyen pilot alonso

  65. Yunus Emre SAÇIN avatarı
    Yunus Emre SAÇIN

    Sitede çok dansöz var

  66. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    takım emirleri artık serbest, o zaman problem?? işin ilginç tarafı takım emirleri varken McLaren i taraf tutmakla suçlayanların, takım emirleri artık serbet halde olması ile hala aynı şekilde pilotlarını yarıştırdığını görmeleri birazcık vicdanlarını sızlatıyormudur. geçmişte çok iyi hatırlıyorum kağnı gibi araç süren kovalainenin arkasında Lewisin takılmasını isteyen zihniyet, almanyada kin kusmuştu resmen!! oysa bu söylemleri Lewisin o yarışta roket kadar hızlı olduğu gerçeğini asla ve asla değiştiremeyecekti. bu zihniyetteki muhterem zatlar, Lewisin buttonu her geçişinde takım emri, buttonın Lewisi geçişinde ise bileğinin hakkıyla nidaları savurmuşlardır.ne isim ne takım adı veriyorum yarası olan gocunsun.

  67. Takım emirlerin den hoşlanmıyorum ama F1'in Doğasında var takım emirleri Uygulamıyoruz diyen takım yalan söyler. 2008 Japonya dan beri bu ekip yarış galibiyetine aç ve Buna bu kadar yaklaşmışken takım arkadaşının arkasın da zaman kaybetmemek istediler Kimi Romain den gerçekten de hızlıydı her sektör de.Umarım bir daha böyle emir uygulanmaz mecbur kalınmadıkça.

  68. 16 Takımlar Şampiyonluğu

    15 Pilot Şampiyonluğu
    var ferrrarinin…
    yani redbullun ferrariden büyük olması için en az 13 senesi daha var…

  69. Alonso'nun o konuşması ve Ferrari olayı bir fenomendir 🙂 her yerde esprileri ve videoları bulabilirsin 😀

  70. alonzocular başlamış yine kendilerini kurtarma muhabbetine.Sanki kimi ağladı bana yer versin grojan da geçeyim diye.Ağlamaktan takımından kovulan bi adamdan bahsediyoruz.Takım arkadaşına sabotaj yapılmasını isteyen birinden.Kıyaslama yaparken dikkatli olalım.

  71. Tolga Soydan avatarı

    liderlik için olan bi atak değil bu.yarışın orta noktasında strateji için yapılmıs bi durum.

  72. bu arada, alonso-massa takım emri, alonso'nun zorlamasıyla + takım emri yasakken yapıldı, aynı yerde kimi olsaydı geçerdi, telsizden this is ridiculous deyip baskı yapmazdı. kimi-grosjeanda ise, kimi hiçbir talepte bulunmazken, grosjeana takım tarafından söylendi. eleştirdiğimiz (gerçi ben eleştirmemiştim) nokta bu işte.

    this is really ridiculous.

  73. Karşılaştırma yapacağımız olayların aynı sezonda olması bence şart değil. Ama 2010 daki olayla bu olar birbirinden farklı. Zaten ben de bundan bahsediyorum.

  74. Bahaneler.. bırakın bu işleri yahu..

    Aynı emri Ferrari verdiğinde kan kusan arkadaşlardan yine aynı tepkileri beklerdim.

  75. mark maintain the gap

  76. bak dostum, orta takım pilotların telsizlerini dinle ''you are racing with X'' derler, mesela di resta'nın arkasında hamilton geldiğinde, defans yapmakla uğraşmaz, bırakır hamilton geçsin. çünkü eninde sonunda geçilecektir ve hamiltonla kapışmanın manası yoktur. üstüne üstlük defansla zaman kaybedip kendi rakiplerine de geçilir. burdaki mantık da budur.

  77. Katılmamak elde değil yazdıklarına.Bir insan zamanın behrinde takım emri diye herhangi bir geçişi yerden yere vuruyorsa şimdide vurmalı.Vurmazsa adam değildir zaten.Dün a deyip bu gün b diyenler,takım emirlerini sakız gibi ağızlarında çiğneyip hedef tahtasına oturttukları pilotu yerden yere vuranlar,pilotluğuna laf edenler, kendi takımlarının,pilotlarının böyle bir durumla,emirle gündeme geleceklerini hiç tahmin edemediklerinden fırsatı bulduk verip veriştirelim gafletine düşen insanlarıdır.Demek ki ya zamanında savunduğun şeyi sonuna kadar savunacaksın ya da büyük sözler söylemiyeceksin.Takım emrini malzeme yapan insanlar diğer taraftarların her dediğine bahane uydurmayın derken zaman geliyor kendileri aynı bahaneleri uydurmaya başlıyor ne komik,gülünç bir durum.Daha düne kadar başka taraftar için bahane olan şimdi kendileri için savunma malzemesi oluyor.Dünü bu gününü tutmayan insanlar için veciz güzel laflar var da yazmaya gerek yok

  78. defans yapma demek ne demek? tam takım emri değilde, takım emrimsi mi oluyor? bas baya adama geçmesine izin ver denmiş işte 🙂

  79. arkadaşlar burda takım emri bence yok. olsa bile, alonsonun durumu ile karşılaştırma yapalım;

    -alonso massa olayında takım emri yasaktı. şuan yasak değil.
    -kimi, grosjean'ın mücadele edemeyeceği kadar hızlıydı
    -grosjean kimi'yi arkasında tutmaya çalışsaydı, ikisi birden zaman kaybedecekti, üstelik grosjean eninde sonunda geçilecek olmasına rağmen, bir de zaman kaybedip 3. lüğü riske atacaktı.
    -grosjean'a kimiye yer ver denmemiş, sadece yaklaştığı zaman defans yapma denmiş. ''takım emri'' ifadesi ordaki duruma göre çok sert bir ifade. sadece defans yapma denmiş işte. yapsaydı da raikkonen 2. idi, yapmasaydı da.

    kimi gibi şimdiye kadar hiç yapmacık hareketi olmayan, hep doğru konuşan pilot basın toplantısında neden ''takım emri uygulamadık'' dedi demişsiniz. yahu kimi grosjean'ın telsizlerini mi dinleyecek. 2 pilotun mühendisleri ayrı, aldıkları mesajlar ayrı. kimi ne dendiğini nerden bilsin?

  80. o eskidendi ara kapanıyor artık dediğim gibi önceden motor gücü daha önemliydi bide en yetenekli pilotlar ferrarideydi adamlar dominanttı sonra kurallar değişti aerodinami öne geçti
    2009 dan beri red bull ferrariyi açık ara ezip geçmiştir
    o montezemolo ha bire aerodinamiden şikayet edip duruyor neden çünkü mevcut kurallarla şampiyon olamayacaklarını kendide biliyo kendimizi kandırmayalım gerçeklerle yüzleşelim biraz

  81. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Red Bull 2-3 sene şampiyon oldu diye Ferrari'den büyük bir takım olamaz..Formula 1 Tarihine iyi bak..Ferrari'den sonra Mclaren ve Williams gelir.Yıllardır bu sporun içinde Ferrari..Formula Bir'i formula bir yapan Ferrari…

  82. o zaman drs falan yoktu, yoksa zaten Massa'nın şansı da olmayacaktı. Aynı sezonda bile olmayan olayları karşılaştırmayın lütfen.

  83. yaklaşık 2009 monzadan beridri düzenli izliyorum senede 1 yarış bilemedin 2 yarış kaçırmışlığım olur
    önceden de 2001 den beri izlerdim ama ilgimi çekmezdi sende 8 bilemdin 9 yarış anca izlemişliğim var
    bak efendi ferrari bnuları yaparken formula 1 de motor gücü yüzde 90 aerodinami yüzde 10 etki yapardı o yüzden bu dominanttınız
    sonra noldu aerodinami yüzde 90 motor gücü yüzde 10 olunca sizin devriniz sona erdi
    artık red bull devri başladı takım inanılmaz dominant

  84. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    – Scuderia Ferrari –

    16 Takımlar Şampiyonluğu

    15 Pilot Şampiyonluğu

    217 Galibiyet, 205 Pole, 227 En Hızlı Turu

    Olan Bir Takımdan Bahsediyorsun

    10 Senedir F1 İzliyorum Diye Sallıyorsun Max. 3-4 Senedir İzliyorsun 🙂

  85. yavaş aslanım sen kimsinki bana gerizekalı diyosun hakkında bi tazminat davası açarım sürüm sürüm sürndürürüm seni koçum
    al işte diyorum red bull ferrariden daha büyük

  86. Bu takımın saçmalıkları bitmek bilmiyor. Madem takım emri verdiniz, yarıştan sonra "takım emri vermedik" diye açıklama yapmayın. Gözümüzün içine baka baka yalan söylemeyin.

  87. yerelkahraman avatarı
    yerelkahraman

    Ne biçim bi sitesiniz lan siz iyi dinleyin hiç mi ingilizceniz ya da bilginiz yok amk *** gibi haberler yapıyorsunuz bi siktirin gidin yahu

  88. ya size çok gülüyorum konuşamıyorsunuz da geveleyip duruyorsunuz:)

  89. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ha onu yavaşlatma denmiş, ha o senden hızlı denmiş, arada değişen hiç bişey yok. Burda nasıl Kimi zaten geçerdi diyorsak ki o geliş hızını gördüğümde kendimce Romain umarım tıkamaz önünü bile demiştim içimden. Zaten geçeceği belliydi. Ama aynı şey Alonso için de böyleydi, boşuna üste çıkmaya gerek yok. Eğer Alonso daha hızlı olmasydı Massanın süreki fark açması lazımdı, arakda downforce kaybeden biriyle fark açamıyorsan onun önünü tıkıyorsun demektir bu kadar basit.

    2010 sezonu başlamadan evel çoğu kişi Massanın Alonsoyu nasıl ezeceğini konuşup seviniyordu da ondan kendilerine yediremeyip fazlaca dile getirdiler olayı.

    Olay bu, tatrışmaya değmez.

  90. Tifosi6178_  avatarı

    Ya şimdi bırakın burada yok Kimi zaten hızlıydı yok Kimi zaten DRS açacaktı yok Kimi de şu lastik vardı bu lastik vardı. Ya arkadaş burada gerek bütün taraftarlar gerekse bütün takımlar Ferrari'ye yüklenmişti 2010'da ama şimdi Raikkonen'de herkes bir bahane peşinde. 2010'da Alonso'nun da Massa'yı geçeceği belliydi, Massa kopup gidemedi Alonso hep 0.7-1 saniye arkasındaydı uygun boşluk arıyordu. Ferrari'ye karşı herkes bir fanatiklik içerisinde ne yani bu ? Bir şeyi savunacaksanız adam gibi savunun yani öyle yok şu şuyu vardı yok şu şöyleydi deyip polyanacılık yapmayın. Bir tane de F1 izlediğini sana bir zekasız var RBR'ı Ferrari'den büyük tutuyor, McLaren'le filan karıştıtıyor. RBR Sılverstone'de 2 sene üstü üste yaptı yapacağını. Ayrıca gerek bu yarıştaki gerek 2010 Almanya'da ki gerekse diğer emirler tamamen doğrudur. Adı üstünde "takım emri" yani takım için ve sen bu takım için yarışırsın dimi ?

  91. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Fom ne yaptın yahu.biz de raikonenin sözüne inanıp yutmuştuk.Belkide raikonenin bu konuşmadan haberi yoktur. O an için kendi yeteneği ile geçtiğini sanmıştır.ayrıca boullerin Allah bir dediğinden başka bir cümlesine inanmam.
    Herkes bir kere daha anlamıştır ki takım emri F1 in doğasında vardır.İnkar edilemez.benim pilotum yapmaz benim pilotum bulaşmaz gibi laflar bir gün böyle yol su elektrik olarak geri döner gelir.

  92. Tifosi6178_  avatarı

    Sana artık harbiden "geri zekalı" diyorum. Harbi ancak zekası olmayan biri RBR'ın Ferrari'den büyük olduğunu savunabilir !

  93. Tabiki yüzde yüz takım emri ancak kimi yumuşak lastiklerde grosjean ise sert lastiklerde gidiyordu kimi zaten avantajlıydı geçmesi çokda zaman almazdı drs + lastik faktörünüde düsünürsek gereksiz bir müdahale olmuş.

  94. rocco junior avatarı

    Takım emri illa 5.turda yada 10.turda olacak diye bir şey yok veya yarışın sonunda.Ayrıca pozisyonunuz 2.3.sıra olmasıda önem teşkil etmez.Takım emri 2 türlü uygulanabilir.Birisi galibiyete daha yakın olduğu düşünülen pilot için,diğeri şampiyonada daha mühim görülen pilot için.Burda muhtemelen ilk söylediğim gerçekleşiyor.Ası,bsi csi yok açıkça takım emridir.Kıvırmak yada demogoji yapmakla uğraşmasın kimse.Fanatizm ile de alakası yok sonuçta herkesin kendi fikri.Sizin söylediklerinizin hakkında doğrudur diye hüküm yok.Bana göre durum böyledir Ali farklı der Veli farklı der.Kabul eden fanatik etmeyen taraftardır yok böyle bir mantık.Normal zekaya sahip bir insan neyin ne olduğunu rahatça anlayabiliyor.

  95. Normalde bu tür mesajlara cevap yazmam ama hatırlarsan o yarışta Alonso telsizden o malum konuşmalarla takım emri uygulamayı teşvik etmişti. Bu yüzden de o olayda, takımla birlikte Alonso da tepkileri üzerine çekmişti. Eğer burada Kimi de: Ben Grosjean dan daha hızlıyım bu gülüç bir durum deseydi sana hak verirdim. Kaldıki bu takım emri Vetteli geçip yarış kazanmaya yönelik taktik hamleydi. Massa Alonso olayında ki gibi ilk 2 sırada olsaydılar kimiyi desteklememe rağmen ben de tepkimi koyardım

  96.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Takım emrini yasakken bile her takım uygulamıştır. Ama Ferrari'nin verdiği emir daha çok batmıştır!

  97. Takım emri gibi ama durum farklı. İlk 2 sırada giden ve aynı takıma ait pilotlar arasında böyle bir olay olsaydı katıksız takım emriydi. Ama durum farklı. Kimi Grosjean dan hızlı ve Vettel i geçerek yarış kazanabilir. Grosjean ın bunu yapması mümkün değil. Kimi nin , Grosjeanı geçeceğini kendi de dahil herkes biliyor ama zaman kaybetmesi durumunda yarış kazanması çok zor. Takım da Grosjean a Kimiye zaman kaybettirme demiş. Bu takım emri ama tamamen yarış kazanmak için yapılan taktik hamle Ama Grosjean 1. Kimi de 2. olsaydı ve Kimiyi arkanda tutma deseydiler bu bildiğimiz ve en uyuz olduğumuz takım emri olurdu.
    Sanırım geçen yıl Schumi lastikleri kendisinden daha iyi olan doğal olarak ta kendisinden daha hızlı olan Rosberg e YOL VERMİŞ yarışın ardından da Rosberg yeni lastikleriyle benden hızlıydı ve öndeki rakipleri yakalayabilirdi bu yüzden ona yol verdim demişti. Yani ona zaman kaybettirmek istemedi. Bu tür hamleler pilot için değil Takım için yapılır. Bu tür şeyleri yarışı izleyip f1den anlayan herkes bilir ama fanatizmden gözü kararmış taraftarlar gerçeği asla göremez

  98. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    takım emrimi değilmi bunu sormanıza bile gerek yok. ferrarinin almanyada massa ya takım mühendisinin söyledikleri ile buradaki tamamen aynı farkı bir cümle kullanılmadı ama orada o kadar büyüttülerki olayı basın bir yıkım yarattı. bu da aynı söz! bu takım emri olarak lanse edildiyse buda hayli hayli takım emridir! sonra bolluer midir ne pohtur "biz takım emri yapmayız" diyor ya ayar oluyorum adi ş.fzlere!!!!

  99. bence kesinlikle takım emri peki uygulamada haklılar mı haklılar eric şimdi ne diyecek acaba foyası ortaya çıktı bu arada keser döner sap döner gün olur devran döner zamanında alonsoya vahşi hayv.nlar gibi saldırmış kimici dostlarım

  100. hatırlarsan alonsoda öyle oldu 2-3 tur arkasında kaldı

  101. ulan gir o videoya bak massa alonso senden hızlı derlerken alta alonso fastest lap diyor ama sen cahilsin okuman yok yazman yok

  102. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Kırmızı bayrakla durduruldu yarış

  103. bu anıl cem arslan denen lavobali ergeni igrone ediyorum
    2001 den beri bu sporu takip ederim sanırsam kuzeninle sen aynı sınıftansında böyle konuşuyon…………………Şalu

  104. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Moto2 de muhteşem bir yarış var.Marquez,Luthi,Redding ve Pol Espargaro arasında müthiş bir mücadele var ve yağmur geldi.

  105. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Tamam arkadaşım.Bana böyle mahalle ağzıyla konuşmazsan sevinirim.Sen kendini kandırmaya devam et böyle ıvır zıvır bilgilerle.Millet yaka silkti senden.Sana daha fazla prim vermeye gerek yok.Sadece bilgilendirmek istemiştim seni.Neyse,yorumlarını görmezden gelmeye devam edecem.

  106. anıl cem  arslan  avatarı
    anıl cem arslan

    benim 11 yaşında bi kuzenim var o da vettel hayranı ve aynı bu arkadaş gibi konuşuyo çünkü 2 seneden beri f1 i takip ediyo aynı okuldan olma ihtimaliniz yüksek bence.

  107. Ben bunun bir takım emri olduğunu düşünmüyorum.Takım emri olsa Raikkonen Grosjean'ın arkasında 3 tur geçirmezdi.Sonuçta Raikkonen zaman kaybetti.DRSin olduğu Bahreyn gibi bir pistte geçiş zaten müsait.Ayrıca o noktada Raikkonen option Groshean prime lastiklerdeydi.Raikkonenin daha hızlı olması beklenen bir durumdu.
    Mühendisin söylemine gelince savunma modunda olan bir sürüşün lastikleri daha fazla aşındırdığını biliyoruz.Bu sebeplen böyle bir yaklaşımda bulunmuş olabilirler.
    Alonso-Massa olayıylan karşılaştırırsak burada daha farklı bir durum var.Orda değiştirilen pozisyon 1.cilikti ve yarışın sonuydu.Ayrıca Hockenheim pistinin yapısı gereği Bahreyndeki kadar geçiş şansı yok.Massa yol vermeseydi Alonsonun geçme ihtimali oldukça düşüktü.
    Artık zaten strateji farklılığı söz konusu olduğunda takımlar pilotlarının yerlerini değiştirmekten çekinmiyorlar.

  108. yeğenim siz sıfır çekmeye devam edin biz de formula 1 i domine etmeye…………..Şalu

  109. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Redbull u demirbaşlarıyla toptan e-bay de satsan bir Ferrari,Mclaren yada Williams etmez tarih olarak.F1 denince bu üç takımın yeri ayrıdır.Sıfırda çekseler,dominede etseler bu değişmez bir kuraldır.

  110. ha ha ha red bull ferrariden daha büyük bir takım
    2009 dan beridir klasmanda geçiyoruz
    2009 dan beridir daha fazla pol zaferler şampiyonluklar kazandık
    ben ferrariyi rakip olarak bile görmüyorum kaç senedir çuvallıyolar
    seneyede bi halt edemeyecek bunlar

  111. Formula 1 bir takım sporudur. Kim ne derse desin, takımlar milyonlarca lira harcıyor başarı elde edebilmek için. Bir galibiyetin getirdikleri, hem maddi hem manevi olarak inanılmaz, üstelik lotus sauber gibi takımlar için bu çok daha önemli. İşte o yüzden eğer iki pilotta şampiyonluk için yarışmıyorsa bu tarz yol vermeler, yada zorluk çıkartmamalar olmalı.

    izleyiciler tabi ki çekişmeyi, rekabeti görmek isteyecektir, fakat bu takımlar bizi eğlendirmek için orada dönüp duran araçlardan çok daha üst bir düzeydeler. Başarı, maddiyat getiriyor ve en iyi takımdan en kötüsüne kadar hepsinin bu paraya ihtiyacı var 🙂

    o yüzden Go Kimi Go! Lotus mühendisini tebrik ederim, yapması gereken şeyi yapmış.

    ( bu arada aynı olay şampiyonluğa yarışan iki pilot arasında sezonun ortasından sonra olsa açıkçası bende hoş karşılamazdım, fakat bu haberde bahsedilen şeyin bunla alakası yok uzaktan yakından, örnek gerekirse, sezonun bitimine 1 yarış kala Grosjean ve Kimi 10 puan aralıklarda olsalar ve böyle bir söylem gelse ortalığı herkesten önce ben ayağa kaldırırdım, fakat şu durumda öyle bir şey söz konusu bile değil)

  112. Hayır bu bi takım emri deyil.raikkonen zaten çok hızlıydı grojeana sadece onu yavaşlatma denmis.takım emrı olsaydı bunu daha raikkonen yaklasırken yaparlardı.raikkonen 2-3 tur arkasında kaldı grojeanın.

  113. yok artık seninki kesin eziklik psikolojisi .. simdi konuyla redbull ve ferrariyle ne ilgisi var .. biz ingilterede marka yapılanlarıda biliyoruz …

    redbull da bir mclaren degil … herseyi biliyoruz biz rahat ol sen …

  114. Boullier işte. Klasik. Kimi'nin daha iyi bir takıma geçmesi dileğiyle.

  115. tabiki mclaren'deki gibi bir mücadele beklememek lazım. böyle bir mücadeleyi grosjeanın önce haketmesi lazım. bence takım emri değil, sadece kimi çok daha hızlı yetiştiği için, ikisinin de birbiriyle mücadele ederek zaman kaybetmesini önlemek. grosjean arkasında tutabilir miydi? hayır tabiki ama denerken kendi de zaman kaybedecekti, eninde sonunda geçilecekti.

    bence takım emri değil, sadece mantıklı bir karar.

  116. cıx kafan güzel senin .. o yarısı seyretmedin sanırım bariz massa fernandoyu arkasında tutuyordu bu demek değilki ferrrarinin yaptıgı dogru… ama senin dediğin olmadı malesef.. sallamadan bir yorum yap bir kerede …

  117. nede olsa ferrari bir red bull değil fazla bi şey beklememek lazım

  118. ya yapmayın işte sunu ne de olsa gececekti kimi f1 fanlarının aklında sacma sapan düsünceler bırakıyorsunuz bunu yaparak… itici oluyorsunuz…

    nede olsa lotus bir mclaren değil fazla bisey beklememek lazım…

  119. Ferrari 2010 almanya gp sinde polliyannacılık oynamıştır efendiler
    orda massa bariz bi şekilde alonsodan hızlıydı
    ama ferrari ali cengiz oyunu yaptı
    ama burda zaten kimi hızlıydı
    bence burda kusurlu bi davranış yok
    normal karşılamak lazım

  120. evet takım emri ama gereksiz.kimi zaten drs yi açmış geliyor zaten geçecek grosjean ı gereksiz bir konuşma ayrıca takım emirleri 2011 den beri serbest almanya 2010 massa alonso olayında ise takım emirleri yasaktı ! bu nedenle alonso taraftarları ve bazı başka taraftarlar kendilerine bu olaydan ekmek çıkarmaya çalışmasınlar.

  121. Rai faster than you confirm 😀

  122. takım emri artık serbest o yüzden takım emrinin yasak olduğu yıllarla bu olayı karıştırmayın

  123. İyi de ikisi arasında fark var Romain kenara çekmişte ben mi göremiyorum. Evet takım emri var ama ben hala Kimi'yi savunurum çünkü kimse bu aptallık vs. falan demiyor…

  124. Kimi bariz daha hızlıydı. DRS de varken takım emrini bıraktım, kralı gelse Kimi'yi arkasında tutamazdı.

    Ayrıca takım emri vermeyen takım var mı ki pistte? Neyin tartışmasını yapıyorsunuzki ?

  125. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Doğru.

  126. Bariz takım emri.Eğer takım emri değil diyen varsa fanatiklik yapıyordur, massaya da fernando senden daha hızlı demişlerdi o da yol vermişti, burda da raikkonen senden daha hızlı ona zaman kaybettirme yolundan çekil diyorlar kısaca.Hoş şeyler değil ama maalesef formula 1'de ve taktik stratejilerde bunlar var.

  127. Ömer_Massa avatarı

    bence takım gerçekten aptalca söylemlerde bulunmuş.zaten kimi geçecekti.neden böyle emirler verip kendilerini zan altında bırakıyorlar bu herifler.bırakın yarışsınlar.

  128. DTM'ide unutmamak lazım.

  129. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Şu haberin altı karışmadan site yönetiminden bir ricam var.Moto3 ve Moto2 yarışlarını izleyebileceğimiz bir link yokmu acaba?Her iki seridede sıralama turları çok ilginç olmuştu.Bir yardımcı olurlarsa sevinirim.

  130. Ah Fom ah yaptın yapacağını

  131. Hiç etik değil arkadaş bırakın yarışsınlar,sevemedim takım emirlerini tamam takımlar kendilerine göre haklı olabilirler ama biz F1 seyircileri için kötü bir durum…

  132. Şimdi burası çok pis karışacak. 🙂

  133. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    kesinlikle değil neden çünkü taım arkadaşı hızllı ise ondan geçecek tabi farkında iseniz yavaşlama yok böyle birşeyde söz konusu değil kimi basit bir pilot değil

  134. rocco junior avatarı

    Her fırsatta Ferrariye hücüm edenler ve ayıplayanlar için ibret bence.Çünkü bir kısım insanların tutup destekledikleri pilot yada takımın direk başına hem de hemen hemen aynı denecek şekilde gelmiş olması manidar.Henüz sezon başı olmasını ayrıca belirtiyorum.Ben bu durumu ayıplamıyorum çünkü takım emirlerini doğru buluyorum.Kimse bu görüşe katılmak zorunda değildir.Lotus bana göre doğru olanı yapmıştır eğer cidden Kimi'nin daha hızlı olduğunu ve kazanacağına inandılarsa ki datalar önlerinde doğrudur.Benim üzüldüğüm nokta bu takımın yöneticilerinin olayı kapatmaya ve yalana başvurması ve geçmişte pek çok taraftarın 2010 Almanya veya daha eski takım emirlerini yıllarca dillerinden düşürmemesi.Şimdi olaya bakınca umuyorum insanlar artık yorum yaparken,eleştirirken 2 kere düşünürler.İlginç ama ayıplanan her şey bir şekilde dönüp dolaşıp sizi buluyor arkadaşlar bende bunu hayatımda bire bir yaşadım o yüzden artık çok dikkat etmeye çalışıyorum ve inşallah başarılı olurum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir