Ferrari F2012B'yi Mugello'ya Yetiştiremiyor

yazar:

kategori:

Brezilyalı gazateci Livio Orrichio’nun haberine göre takımın yeni ‘B’ versiyon aracı henüz hazır değil.

Ferrari’nin sorunlu başlayan sezonunun ardından İspanya’dan itibaren ‘B’ versiyon aracını kullanarak sorunları bir nebze olsun azaltmak istediği düşünülüyordu.

Teknik patron Pat Fry, bu sezon takımın kullandığı yenilikçi pullrod sistemine işaret ederek  Ferrari tasarımcılarının mevcut ön süspansiyona bağlı kalacaklarını söylüyor. 

Öte yandan, yeni versiyon otomobilin Mugello’ya yetişmesi durumunda Ferrari’nin yeni bir burun, sidepod ve kanatlara sahip olsa da şasi değişikliğine gitmeyeceği tahmin ediliyor.


Yorumlar

  1. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Ulas uğraşma dostum görülen köy kılavuz istemez diye bir söz vardır,bunların gözleri başka yere bakıyor herhalde olanları göremiyorlar anca böle taşlama yaparlar,sizler ferrariyi eleştirebilirsiniz ancak takımın bu seneki teknik yapısı geçen seneye oranla değişti tamamen farklı bir araç söz konusu,istediklerini alamadılar takımda aşırı baskı var Luca bunlari alarm gecirdi bosuna gecirmedi adama söz verdielr bu sene samp icin araç yukselmezse o zaman sezon sonunda bazı kisiler gonderilirü,ama sunu unutma Ferrari nin ALONSO gibi bir piltoa sahip olduğu için dua etmesi lazım çünkü araçtan maximum çıkartan 0 hatayla baskıyı yükselten bir pilottur.Alonso olmasa ferrarideki baskı bu kadar olmazdı Luca nın ekibi alonsoya hızlı bir araç versin bak gör ne vettel tanır ne Lewisi parçalar izleri kalır!

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    @xrabit harbi konuştun…
    Sana katılıyorum dostum,bu takım çok ağır hareket ediyor schumi döneminden beri kalan ferrari tutkunuyum ama ,takım ne hale geldi ınanılması güç gerçekten ya arkadaş bu tır değil, uçak değil ,yat değil , Mgemi değil bu kadar zamanı nerede harcadınız merak ediyorum, mclaren örnek alın biraz ya artık bu kadarına kimse dayanamaz kimseeeeeeeeee mclaren aracı kısa sürede yenilmez yaptı sizler sezon oncesi beceriksiz olmayıpla kalmayip, araci gelistirmek icin acele etmiyorsunuz bunlarin basina alonso gibi baskıyı yutturan bir patron lazım çok ağır hareket ediyorsunuz çokkkkkk fabrikada bunlar ne yapıyor merak ediyorum nasıl yetişmes arkadas sanki 50 tane f1 araci uretip yurt disina siparis edicekler harbi inanılması güç ya.

  3. Ömer ERSAVAŞ avatarı
    Ömer ERSAVAŞ

    Haydi hayırlısı..Şahlanan atı görelım artık : ))

  4. Redbulla votka katıp kafayı çektiğini biliyorduk da kopyala yapıştır ergeni olduğunu bilmiyorduk. Daha kendi düşünceleri olmayan bir tiple muhattap olmaya bile değmez. Bundan sonra lafımızı sokup sokup geçelim, onun verdiği hiçbir cevaba veya savunmaya veya yazıya tek kelime yazmayalım ve o bizimkileri okuyup okuyup çıldırdıkça biz tek kelime etmeden gülüp geçelim. Bir müddet sonra kendiliğinden ya büyüyüp adam olacaktır ya da yok olup gidecektir.

  5. Şans demeyelim istikrar diyelim gridteki diğer takımlara kıyasla büyük takım olmayabilir ama zaten çokta büyük takım yok gridte ben bir takıma büyük dersem her koşula her kurala her yeniliğe uyan takıma büyük takım derim.Redbull bir Mclaren bir Ferrari yada bir Williams'ın adına şuan sahip olmayabilir ama bu saydığım üç takım arasında adını koruyan Mclaren den başkası değil bence neden derseniz bu adamlar her yenilik kural değişikliğinden sonra bir şekilde zirveye yakın durabiliyor Williams'ın adını en son 2010 Brazilya GP deki pole den başka en yakın nerede duydunuz ? yada Ferrari şans faktörü olmadan nezaman adını ön plana çıkardı 2009 sonrasında? Büyük takım her koşula ayak uyduran takımdır Redbull Racing bukadar başarı elde ettikten sonra hiçbiryere çekilecek takım değildir böyle umudu olanlar varsa üzgünüm onlar için.

  6. abdurrahman hatırlarsan eskiden alonso haberlerine dokunmazdım sizgelip vettel haberlerini baltalrdınız size dil döktük olm bu tarz yorumlar atmayın dedik ama anlatamadık aynısını senin pilota yapınca hemen üste çıktın nese harbiden bu sondu yaklaşık bi 10 gün ara veriyorum herkezi iyi akşamlar……………Şalu

  7. McLaren'de güncellemeleri Mugello'da değil Barcelona'da kullanacak. Aslında bu testi daha şimdiden değilde sezon ortasında yapsalar daha iyi ve faydalı olur kanısındayım ( Haziran-Temmuz yada Ağustos gibi)

  8. Red Bull biraz şans ve yeterli tecrübe ve yatırımla iyi bir yere geldi ve yakın zamanda da aşağılarda sürüneceğe benzemiyor. Ancak büyük takım olabilmesi için biraz daha var gibi. Daha doğru düzgün "oturaklı" taraftar kitleleri yok.

    Düşünüyorum da, Adrian Newey olmasaydı RB şu an nasıl olurdu diye. Bu tür başarıları tek kişiye bağlamak ne kadar doğrudur tartışılır ama Adrian Newey'in tecrübesi tartışılamaz.

    Başarı bir çok faktörün sonucunda geliyor tabi orası ayrı. Yoksa Mclaren'deyken hemen hemen her sene en iyi araç Newey'in tasarladıklarıydı ve Senna, Hakkinen, Raikkonen gibi zamanlarının tartışmasız en iyi pilot kadrosuna sahiptiler. Sonuç: Çoğu yarışta Mercedes/Ilmor motoru veya kimisinde de araç dayanıklılığı yüzünden sıkıntı çektiler.

  9. son yarışta alonso ve fry söylemişti zaten güncellemeleri barcelonaya götürücez mugello da sezon öncesi çalıştıramadığımız bazı şeyleri denicez diye

  10. Red bull yoksa büyük takım olmaya doğru emin adımlarla ilerliyor mu ne :D:D

  11. eskiden 2006ya kadar tuttuğum takımdı tabi schumiden dolayı.ama schumi için kimiyi alonso için kimiyi seçtiler.en sonunda massayı harcıyorlar.neymiş efendim onun takımın merkezinde büyük bir konumu var diye.bende diyorumki massaya yapılandan dolayı alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.daha beter olun.hrtler bile sizi geçer inşallah.

  12. Bu haber doğruysa şu sonucu çıkartırım: Test isteriz diye bas bas bağıran, sağa sola tehditler savuran ferrari, sezon içi planlı teste güncellemelerini yetiştiremeyecek kadar beceriksiz bir takım. Red Bull'un sezon öncesi testlerde bile çabucak aracı değiştirebildiğini hatırlayın.

  13. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    fernando ulas ferrari'nin Yazdıklarına İmzamı Atarım.

    Alonso Aracın Yapabileceğinin Ötesinde Sürüyor. Max'ın Üstünde Performans Gösteriyor. Ama Aynı Şey Takım İçin Geçerli Değil.

  14. Gerçekten yetiştiremiyorlarsa ayvayı yediler. Bu test Ferrari'nin geri dönüş yapmak için son şansı.

  15. Teste yetiştirmesede olur ama ISPANYA mutlaka yetiştirmesi lazım
    Yetişmezse Alonso dayanamaz

  16. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Sayın arkadaşlar bu rambo denen şahısa cevap vermeyin…Tek amacı provakatörlük ve ortalık karıştırmaktır.
    Bunu ispatlayacağım.Burada saldıracak söz ve cümle bulamadığı için ya da bilgi dağarcığı yetmediği için bu sitede eskiden yayınlanmış alonso haberlerini yeniden okumaktadır.Orada alonsoya yapılan saldırıları kopyalayıp buralarda kullanmaktadır.YAzdığı yorumun biri herkül diğeri ise mclaren88 isimli şahıslara aittir.Yazdıklarının harfi harfine aynısını "alonso kötü imajı için ingiliz basınını suçladı" isimli haberde bulabilirsiniz.
    Bu derece gözü dönmüş birinin fetel haberlerine saldırmayın diye ağlaması da ilginç.Başkalarının sözlerini bu haberde kullanmaktadır.Acizlik böyle bir şey işte.

  17. Ferrari bu test sırasında çalıştıramadığı ana sistemi deneyecek ve hangi sistemi nasıl çalıştıracaksa ki o sisteme göre hesaplanmış olan güncellemeler üzerinde çalışıp İspanya ya yetiştirmeye çalışacaklar.Tek kademede bu standardı sağlayamıyacaklar.

  18. ALonso, o zamanı takımın aracının mücadelesine eklediğini söylediğinde o takımın sahipleri eklesinde görelim demediler.Size ne oluyor… adamın evsafı var yada yok iken McLaren ile kanlı bıçaklıyken bu konu hakkında bir takım açıklaması varmı?

  19. 1. ferrari alonsoya iyi bir arac verdide mi şampıyon olamadı.????
    2. alonso araçtan fazlasını cıkarıyor shumi de 5 sene bekledi şampıyon olmak için ferraride.
    3. bu takımda yeri en sağlam adan FERNANDO ALONSO .dur. SON 2 sezondur başardıkları araca rağmen ortada.
    4. eğer bi takım tek pilotun un üzerine odaklanıyorsa o pilotun kaydırıldığında deil o pilot a ne kadar güvendikler, performans ve yetenek olarak çok iyi oldugundan dır.

  20. seneye alonso ciddi bir baskı altında olacaktır. şu ana kadar kendisine pek ses çıkartılmadı. aksine ne yaparsa yapsın ağamsın paşamsın muamelelerine taabi tutuldu. ama seneye yine böyle olursa ki yüksek ihtimal ferrari şumi dönemindeki gibi rahat olmayacak seneyede redbull mclaren belki mercedes çok iyi pilotlar ve araçlarla ferrariyi rahat bırakmayacaklar…
    kimi üç yıl ferrariye hizmet verdi. iki markalar bir pilotlar şampiyonluğu vererek aldığı parayı haketti..üçüncü yılında massanın kazası ile takım gelişimi durdurdu. zaten sıradışı bir kural değişikliği söz konusu olan bir senede hiç potada olmayan bir takım şampiyon oldu ki bu en büyük delilidir o senenin…garabetik bir sene oldu 2009 büyük takımlar için…adım gibi eminim kimi nin yollanması kendisininde dediği gibi performansıyla alakası yok…alonso bir şumi dönemi yaşatırmı düşüncesi ile takıma getirildi ve tek pilot a ağırlık verildi…sonuç başarısızlıkla sonuçlandı…gelecek sene ferrari şampiyon olamazsa ferraride bence çok şeyler değicek…hayırlısı…

  21. habere adam akıllı yorum yapın…

  22. helalll helallllllll döktürmeye devammm……….Şalu

  23. inş, tek temennimiz galibiyet alacak bi araç sunmaları.

  24. Alosno 2007 deki sürüş stiline dönsün bence kafadan yarım sn hızlanır araç.O zaman öyleymiş.

  25. ve ispanya gp den itibaren bizim için şampıyona yenıden başlayabılır demiş. F2012 TEK SORUNU o egzos un calısmamasıydı :((( bütün arac ona göre tasarlanmıstı umarım yarın çalıştırırız.

  26. ve alonso acıklamasında güncellemeler yetişecek demiş. ama şu bir ?????? sauber egzosu mu yoksa bizim duyduğumuz kendı egzosumuzu getirılcek. umarım kendı egzosumuzdur.

  27. DreamOfWinD  avatarı

    Cidden hazır değilse bu sezonu da çöpe atarız bence.

  28. b şasi denilen hikaye. sezon öncesi kullandığımız egzos un guncellenmıs hali.yeni diffizör yeni zemin güncellemiş sidepodlar sürtünmeyı azaltmak için. güncellenmiş ön ve arka kanatlar ama bunların hepsi yarın olmıcak. dediği gibi getiri 0,8. 0,9s. beklenıyor ama evdeki hesap çarşıya uymuyor bazen. ferrari 2009 sezonunda kimi için ispanya gpsine yeni bir şasi hazırlamıstı daha hafif, takım bence yetiştirir. yada öle bişi varsa en gec barcelona antremanlarında.

  29. uydurma haber olabilir, yarın görücez doğrumu yalanmı..

  30. Gerçekten yetiştiremiyorlarsa çok fena sıçtılar. Bu test Ferrari'nin geri dönüş yapmak için son şansı.

  31. bu gazeteciyi ilk defa duyuyorum,avrupa sitelerinde aracın tamamı il ehazır olacağı söyleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir