Sauber: "Çifte DRS Çok Pahalı"

yazar:

kategori:

Hem ön tarafta denge hem de düzlük hızı sağlayan Mercedes’in yeni sistemi, FIA’dan onay almıştı; rakipleri de bu sistemi nasıl kendilerine uyarlayabileceklerini düşünmeye başlamıştı.

Ama üzerine harcanacak paraya ve emeğe layık olup olmadığı düşünülürken genel kanı, daha çok büyük ve paralı takımların bu iş üzerine yoğunlaşacağı yönünde.

Sauber Şef Tasarımcısı Matt Morris, ilk değerlendirmelerinin ardından kaynaklarını normal gelişim programına aktarmaya karar verdiklerini ifade etti.

Morris: “Fabrikada bu konu üzerine bazı çalışmalar yaptık ama şu anda maliyet-performans oranı açısından bizim için gerçekten uygun değil.””

“Maliyet-performans meselesinin ötesinde, ne potansiyelde olduğunu tam olarak bilmek de zor; ayrıca sadece sıralama için gerçek bir yararı oluyor.”

“Sıralama için kesinlikle birkaç ondalık getiriyordur ama bunu elde etmek için, araçta birçok parçanın değişmesi gerekecek. Bu da sorun demek”

Sauber, Perşembe günü C31’de karoser dışından bir hat kullandı ve bunun bir çeşit çifte DRS olduğu öne sürüldü. Ama Morris, bunun sadece aracın arkasındaki aerodinamik gücü ölçme amaçlı olduğunu dile getirdi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir