Petrov: "Mugello F1 Araçları İçin Çok Tehlikeli"

yazar:

kategori:

Rus sürücüye göre oldukça hızlı bir pist olan Mugello’nun F1 araçları için çok tehlikeli. 

Petrov “Buraya gelmemiz gerekmediğini düşünüyorum. Burası yeteri kadar güvenli ve geniş değil.”

“Aracın kontrolünü kaybederseniz duvarlar çok yakın ve lastiklere girebilirsiniz. Burası Formula 1 için değil ve direksiyonu kaybettiğinizde lastik basıncı düştüğünde ya da bu tür bir olay olduğunda büyük bir kaza olur.” dedi.

Ancak görünüşe göre sadece Petrov bu pisti eleştirdi. Bir çok sürücü Mugello ile ilgili güzel yorumlar yaptılar.


Yorumlar

  1. Haklısın arkadaşım.Petrov da haklı bence.Test için riskli yerlerin tercih edilmemesini savunmuş gayette mantıklı.yarışta risk alırsın riskli yerde de sürersin (monaco gb) ama test için gerekli mi? mantıken gereksiz risk almak.Bu pist beyler denilince ister istemez riskleri göze almak zorunda kalıp sürüyorlar.Burası riskli yavaş gidelim desen bu seferde elde edeceğin verilerden ödün verirsin.Ufak bi hata da kimse kaçış alanının olmamasını istemez.Her pilot için bu risk var sadece Petrov değil.Sonuç:Adam mantıklı ve haklı…

  2. aynen pirelli lastikleri muhteşem.

  3. tolgakaranlik avatarı
    tolgakaranlik

    Bitek Şumi lastiklerden yakınırken herkes arkasında, bitek Petrov pistten şikayet edince herkes karşı. Gidin futbol sitelerine yazın hocam, sizin yeriniz değil burası

  4. Söylemek istediğim şey Petrov un tehlikeli derken testleri kastetmiş olmasıydı. Neyse artık bu arada şimdi o sitelere de başlıklarında hata olduğunu yazıyorum 🙂

  5. bence de sorun var denemez ama yok da denemez. çünkü orada test yapılmasının tehlikesinden bahsetmiş. monacoda yarışmak hakkında kimsenin böyle bir şey söyleyeceğini düşünmüyorum. Tabi sadece başlığı okuyup hareket edenler için sorun oluyor. başlık umut'un başta dediği gibi de olabilirdi.

  6. Petrov slams 'unsafe' Mugello Yahoo! Eurosport 20:05

    In the last 4 hours
    Petrov blasts 'unsafe' Mugello Sky Sports 17:52

    In the last 6 hours
    F1: Mugello 'not right' for F1 cars – Petrov Motorsport.com 17:05
    Petrov raises Mugello safety concerns ESPN F1 16:55
    Petrov: Mugello too dangerous Planet-F1.com 16:53
    Petrov: Mugello too dangerous for F1 GPUpdate.net (en) 16:15
    F1 drivers praise Mugello but Petrov says it’s not safe | 2012… F1 Fanatic (Weblog) 16:11

    Petrov: Mugello too unsafe for F1 test Yahoo! Eurosport 16:02
    F1: Petrov: Mugello unsafe for F1 test Autosport.com 15:22

    başlıkları herkes aynı verecek diye bir durum yok. yukarıdakiler ilgili haberlerden çeşitli başlıklar.

    neyse büyütülecek bir durum da yok 🙂

  7. Mugello f1 araçları için tehlikeli ile Mugello F1 testi için tehlikeli arasında ciddi fark var. Buradaki haberlerin kaynağı da çoğunlukla autosport sitesi olduğu için başlığın hatalı olduğunu düşünüyorum. Tabiki bu benim fikrim

  8. sadece tek pilot şikayet ediyorsa büyütecek bir şey yok demektir.

  9. nordschleife de tur atsa kesin burası cehennem der.tıpkı stewart ın green hell dediği gibi

  10. onlarca farklı başlık gösterebilirim bu haberle ilgili ancak buna gerek yok. bunu sorgulamanın da bir manasının olduğunu düşünmüyorum. "sorun var" denemez buna bana göre.

  11. peki araçta denenen yeni parçalar sorun çıkarırsa?

  12. Haber başlığında sorun var orjinali, şu şekilde " Vitaly Petrov claims Mugello is not safe enough for Formula 1 TESTİNG.

    Yani pist TEST için güvenli değil diyor. Petrov aracın kontrolünü kaybederseniz bariyerlere girersiniz demiş. Burada güncellemeler deneniyor ve araçlar dengesiz ya da tutarsız olabilir aracın kontrolünü kaybetmek mümkün kaçış alanları daha geniş yerlerde test yapmak daha doğru olur. Petrov esinlikle haklı

  13. iyide dostum bu aracın freni bir direksiyonu yokmu .gerektiği yerde gerektiği gibi sürsün fren yapsın gazı köklesin.yani tamam test diyorsunuzda testte nasıl davranılması gerekiyorsa öyle davransın araca.birde bunca pilot bu pisti sevmişse sadece petrov tehlikeli görmüşse bu petrovu haklı çıkarmaz.

  14. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    amele petrov'un yapacağı yorum zaten böyle olur.

  15. Dediği kesinlikle doğru. Yarış yapılsa sorun değil, hata yapan cezasını öder ve aracı bir sonraki yarışa yetiştirilebilir. Ancak sınırlı test süresinde, sınırlı parçalarla çalışırken hatayı affedecek bir piste ihtiyaç var. Paul Ricard HTTT bunun için var. Monaco'da test yapmak ne kadar doğru, aynı mesele.

    Alonso da kaza yaptı, diğerlerinden dışarı çıkanlar oldu vs.

  16. Bir pilot güvenli değil diyorsa durup düşünmek lazım araçlar testlerde yarışlarda olduğu gibi stabil çalışmayabiliyor yeni parçalar ayarlar denendiği pistin güvenli olması gerekiyor Petrov Monaco da da yarıştı orası buradan daha güvenli değil sonuçta. Test için yeteri kadar güvenli değil demek istemiş olmalı. Alonso da aracına zarar verdi pisti tam bilmiyorum ama hızlı virajın dışındaki çakıl havuzu yeteri kadar uzun olmayabilir.

  17. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Oynayamiyorum yerim dar diyor.

  18. Eee Petrov, hızlı, dar ve adrenalini yüksek pistlerde yarışmak yer pilotun harcı değil. Modern ancak izole edilmiş pistlerde yarışmaya alıştığından gerçek bir pist gözünü korkutmuş.

  19. adam korkak…

  20. şimdi bu petrova ne yorum yapsakki acaba .hız denildiği zaman milletin aklına f1 gelir bizimkiside kalkmış f1 araçları için fazla hızlı bir pist diyor.hayırdır uçaklarımı yarıştıracaklardı orada.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir