Monaco'da 2. Ant. – Hamilton Çıtayı Yükseltti

yazar:

kategori:

Formula 1 2008 sezonunun Monaco’da yapılacak olan 6. yarışı için çalışmalar bugün 2. serbest antrenman seansı ile devam etti.

2. serbest antrenmanları Mclaren Mercedes pilotu Lewis Hamilton lider tamamladı. 23 yaşındaki İngiliz pilot 1.15.140’lık derecesi ile en hızlı tur zamanını elde ederken bugünün de en hızlı derecesini elde etti.

Williams’tan Nico Rosberg’in 2. olarak dikkatleri üzerine çektiği 2. antrenmanlarda Ferrari pilotları Kimi Raikkonen ve Felipe Massa 3. ve 4. sırada yer aldılar. Ferrari pilotlarını Kovalainen ve Kubica takip ettiler. Kubica 2. serbest antrenmanlarda genel olarak frenlerinden şikayet etti.

Günü 7. sırada tamamlayan Fernando Alonso 2. antrenmanlarda kaza yaptı. Yaklaşık 1 saatlik bölümde önemli kaza yaşanmadı ancak seansın bitmesine yaklaşık 25 dk kala Alonso ilk virajda aracın arkasının kontrolünü kaybetti ve sol arka tarafı duvara vurdu.

Kaza ile Alonso arka kanadını kaybetti ve sol arka lastiği patladı. Piste düşen parçalar nedeniyle kısa süreli kırmızı bayraklar sallandı.

Alonso’dan önce ise benzer şekilde takım arkadaşı Nelson Piquet kaza yaptı ve arka kanadına hasar verdi.

Honda pilotları Jenson Button ve Rubens Barrichello günü 8. ve 10. sırada tamamlayarak hafta sonuna nispeten daha iyi başlangıç yaptılar. Onların arasında ise Williams pilotu Kazuki Nakajima yer aldı. Nakajima takım arkadaşına göre oldukça geride kaldı.

Heidfeld, 2. antrenmanlarda da pek iyi iş çıkaramadı ve 11. hızlı zamanı elde etti. Onu Glock, Webber, Coulthard takip ettiler.

Yeni araç STR3 ile ilk kez yarış hafta sonunda piste çıkan Toro Rosso pilotları ise ancak en hızlı 18 ve 20. zamanları yapabildiler.

1 L. Hamilton McLaren 1:15.140 40
2 N. Rosberg Williams 1:15.533 39
3 K. Räikkönen Ferrari 1:15.572 42
4 F. Massa Ferrari 1:15.869 37
5 H. Kovalainen McLaren 1:15.881 39
6 R. Kubica BMW 1:16.296 34
7 F. Alonso Renault 1:16.310 27
8 J. Button Honda 1:16.351 45
9 K. Nakajima Williams 1:16.372 40
10 R. Barrichello Honda 1:16.418 32
11 N. Heidfeld BMW 1:16.426 44
12 T. Glock Toyota 1:16.688 46
13 M. Webber Red Bull 1:17.094 39
14 D. Coulthard Red Bull 1:17.131 39
15 N. Piquet jr. Renault 1:17.246 35
16 G. Fisichella Force India F1 1:17.251 33
17 J. Trulli Toyota 1:17.379 28
18 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:17.581 38
19 A. Sutil Force India F1 1:18.176 31
20 S. Vettel Scuderia Toro Rosso 1:18.225 38

Monaco GP Fotoğrafları

Monaco GP Videoları


Yorumlar

  1. 99% yagmurrrrrr var =)) ben bildiyim ve güvendiyim 2 siteye baktim …yagmur hemde sagnak..ve her actigim sitede yagmur göstriyor pazar günü.. gerci bütün fransa haftasonu yagmurlu 🙂

  2. tolga soydan avatarı

    kovalainenin performansı o kadar da iyi değil.geçen sene fisico 4. olmuştu o sonlardaydı fakat kendini geliştirdi ve mclarende.zorlanabilir.

  3. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Çok büyük bir aksilik olmaz ise Hamilton ve Kovalainen ilk üçte bitirecek yarışı bence..

  4. bu ghost mode u yapalım yaw bu yarışta cnn olarak 😀

  5. fatih kürkü arkadaşım insan dediğiniz kişinin ismi yazıyor yazılarını yazarken dikkatli kelimeleri kullan

  6. ahhh fisico nerdesnn yavvv nelsonada degılde sende olcaktı o araç ilk 5 i zorlrdınız alonsoyla monacoda ahhh ne demısler gelen gıdenı aratırmıss:(

  7. kaan kaanhan arkadasım neden unutmayım bu lafı anlamadım onu bir açıkla bakalım??

  8. padokman arkadasim aynen katiliyorum, ben siddetle Sato`yu Renault`a istiyorum 🙂 Yanlis anlasilmasin ben bir Rai taraftariyim ama Alonso-Sato bence Renault`da reytingleri acayip yukseltir 🙂

  9. gökay kara avatarı

    ctesiye ne kaldı şurda boşuna klavyenizi yormayın. ctesi-pazar bunları tartışırız. bunları şimdiden bilmeye çalışmak falcılıktan başka bişey değildir. her zaman bir favori vardır ama her zaman favoriler kazanamaz. koşullara ayak uydurmak lazım. favori macca ise ferrari,bmw, reno vs. onu geçmeye çalışacak tüm olay bu. yapılan yenilikler takımda gizli ve ancak pazar günü dünya bundan haberdar oluyor. umarım seyir zevki yüksek, olağandışı bir yarış olur. ii olan kazansın favori olan değil…

  10. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    Ferrari, F2008'de yavaş viraj sorununu giderdi ama kerb performansı belli değil.

  11. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    balon senle ilgili degil.senden önce yazı yazan bir insana ait.ben de zaten iyi olmayacak demedim kanada için,ama orada farkı kapatma şansı monacoya oranla daha yuksek dedim,düzlükler nedeniyle.neyse yav monaco yarısı gelmeden kanadayı konusuyoruz bizim de işimiz gücümüz yok he:DDama hep bi adım ilerisini düşünüyor işte insan.

  12. kaan kaanhan avatarı

    "Ferrari F2007 nin eksikliklerini F2008 de yok etti" bu sözünü unutma adaşım.

  13. Tamam da fatih arkadasım geçen yıl ile bu yıl bir degil Ferrari F2007 nin eksikliklerini F2008 de yok etti.illa geçen yıl kanadada ne olduysa bu yılda aynısı olacak diye bir sey de yok.F2008 kanadada iyi performans gösterecektir bence.Bu balon olayı nerden çıktı onu anlamadım arkadasım?

  14. Surasi kesin ki Mclaren burada cok iyi ve tecrubeli, Ferrari yavas pistler icin gelisim gostermis ama rekabet edecek kadarmi cumartesi gorucez..

  15. bu nelson ve glock beni hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor,tamam arçları iyi olmayabilir ama hiç umutışığı yok bu arkadaşlarda,insan sutili veya vetteli izleyince daha çok heyecanlanıyor canım…sato bile aguriyle daha iyi işler yapıyordu yarışa asılıyordu…

  16. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    umutbg,yorumlarında biraz bilgi eksikliği var.ben genel olarak mclaren,ferrarinin önünde demedim kanada için söyledim bunu.gecen yılki kanadayı hatırlarsan eger ne demek istedigimi anlarsın.o farkın kapanabileceginden bahsettim sadece.cunku orda da motor gücünün yanında kerblerden iyi ucmak gerekiyor ve bu işi en iyi yapan da mclarendi gecen yıl.bkz.kanada,monza:DD bir de boyle seviyesi düşük balon malon muhabbetine gerek yok,beni bilen bilir yarıslar konusunda iddai acıklamalar yapmayacak kadar f1 i bilirim,ama konu monaco ve her yıl burda neler yaptıgımız bellidir.

  17. tolga soydan avatarı

    söylediğine kendin bile inanmıyosundur eminim.sağlam yapsınlarmış =)

  18. evet 8 tane aracın yarışı bitirmesi normal araçlarını sağlam yapsınlar onlarda..

  19. tolga soydan avatarı

    bide emir kipiyle konuşmazsan iyi olur.

  20. tolga soydan avatarı

    8 tane aracın yarışı bitirmesi normalmi.kimi 16.baslamış felipe ilk virajda spin attı.bunlar pilotların hatası olabilr fakat anormal bi yarıştı.

  21. umut ferrari süper yumuşaklarda sorun yaşıyor ve kanada'da da o lastikler kullanılacak. eger devam ederse bu sorun monaco'da orada da sorun yaşanabilir.

  22. Avustralya'da 1-2 yapmayı hak etmiştik ama gel görki pilot hatası yapılmasa bile bir yerden bişi çıkıyor ve engelliyor Güvenlik aracı kuralı yüzünden yarışımız berbat olmuştu..

  23. normal yarıştı ne yani kendi pilotlarınızın hataları olduğu için normal yarış olmuyor mu???Normal yarış nedir yani onu açıkla ilk önce?

  24. tolga soydan avatarı

    avustralya normal bi yarış olsaydı daha değişik olabilrdi.

  25. zaten şuana kadar kazandığını yarışları geçen senede kazanmıştınız Malezya hariç ama bizde Avustralyayı kazanmamıştık kazandık..Hatırlatırım..

  26. Fatih kursu arkadasım Mclaren Ferrarinin önünde mi ki kanadada Ferrari Mclarene yaklaşsın.Sende kendi agızınla söylüyorsun buradan çok farklı kanada.Monakoda önde olabilirsiniz ama diger pistlerde ferrari önde oldu bunuda unutma geri kalan 5 yarışta.

  27. kaan kaanhan avatarı

    bir zamanlar yanlış hatırlamıyorsam fransa GP siydi, sıralama turlarında iki aracı kıyas etmek için Ghost mode şeklinde göstermişlerdi bir daha böyle bir uygulamaya rastlamadım, çok hoşuma gitmişti (bazı araba yarışı oyunlarında vadır hatırlarsanız colin mcrea rally de vardı onun gibi)

  28. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Öyle bizde böyle önde oldukmu kimse bize elleşemez keyfimiz gıcır gibi bi aksilik olmazsa pazar 16:30 dan sonra öyle olacak

  29. mc laren ci arkaşdaşlar çok havalandınız unutmayın hızlı şişen balon patlar

  30. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    bu yarısı herhangi bir mclaren pilotunun kazanmaması için,bütün herkesin pitini yapıp,sadece mclarenlerin pit yapmadıgı bir anda olusacak bir kazaya bağlı olarak içeriye girecek olan guvenlik aracı sayesinde olur.baska türlüsü hayal olur.belki sert virajlarda ferrariye yaklastıgımız kadar onlar da bize yaklasmıstır ama sadece yaklasmıstır hepsi bu.kanada ise burdan cok farklı,belki orda motorda yaptıkları modifikasyonlarla ferrari eşitliği sağlayabilir.umarım hakedilerek kazanılır,güvenlik aracı ile ya da şansla değil.hee bu arada,monaco da gercek pilotlar ortaya çıkar evet bu çok doğru:DD

  31. teşekkür ederim gökay. işte bunu art niyetle anlamak istemeyenler esas problem.

  32. gökay kara avatarı

    tek bir kazayla ya da ufak bir hatayla beceriksiz demek ancak içimizdeki egoyu tatmin etmeye yeter. ne massa ne trulli ne alonso beceriksiz. daha hafta sonu uzun ve bakalım kaç kişi daha kaza yapacak. burası monaco normal bir pist değil. hertürlü hataya yer var

  33. çok verimli bir antrenman günü oldu. felipe bugün 62 tur atmış. mclaren benim tahminime göre ne olursa olsun monaco'da daha hızlı olacağını düşünüyorum. bu adamlar monaco ile özdeşleşmişler. ancak ferrarinin de geçen yıla göre ileri hamle yaptığı kesin. bu arada bugün pistte kaza yapanları görüp te içinden ''massa değilmiş'' diye üzülenlere de geçmiş olsun diyorum. trulli-heidfeld-alonso. üçü de tc'siz tecrübesi bulunan, hatta biri 2 dünya şampiyonu pilotlar. buyrun kime monaco beceriksizi diyecekseniz siz karar verin anti-massacılar. zevkle okuyacağım yazılarınızı.

  34. ogun savaş avatarı

    Ben en çok kimleri merak ediyorum biliyormusunuz istanbuldaki yarıştan sonra bazı ferrarici arkadaşlar atıp tutmaya başlamışlardı.Yok ferrari Monaco yu rahat alır araba kısaldı mclaren uzadı vb.. şeyler yazıpda çok iddalı konuşup ferrari double yapıcak diyenleri hahahaha 😀
    Cumartesi öğleden snra sizlerle bi daha görüşelim 😀

  35. gökay kara avatarı

    çok ilginç bi yorum saygı duyarım ama pilot sana göre önemli değil ben de pilot tutuyorum. bu herkesin kendi tercihi. hem alonso nun altında reno varken de kazandı bi tek macca yapmıyo ii araç. gör bak buhafta sonu belki de ferrari kazanır. hem ben ferrarinin şumi die bas bas bağırdığını hiç sanmıyorum çünkü durum ortada.

  36. Olabilir hamilton çok mu gerideydi sanki 🙂 Alonso Hangi aracı kullandı sen onu soyle. ben pilot tutman önemli olan takımdır bence. Kimi bile gitti. Gitti gideli adını anmıyorum. Ferrari hala Sumi diye bas bas bağırıyo.

  37. Genel olarak Ferrari çeyrek saniye kadar önde fakat Monaco'da McLaren biraz daha iyi gibi göründü. Tabiki F1 hiç belli olmaz çıkar Olivier Panis kazanır :)) (96)

  38. gökay kara avatarı

    geçen sene gümüş kaskın içinde fernando alonso vardı ama. istesende tartışma çıkmaz.

  39. Beni yanlış anlamayın arkadaşlar. Tartışma yaratmak gibi bir niyetimde yok bilesiniz. Rakiplerimize saygılıyım. Sadece Max' e gıcığım var.

  40. Geçen yıl bi beş tur daha olsaydı 2. olan massaya bile tur bindiriyorduk unutmadınız değilmi. İnşallah bu yıl da öyle olur. Özellikle bu pistte iyi olmamız beni çok mutlu ediyor. MONACO KRALI McLAREN

  41. gökay kara avatarı

    reno kaza hakkını doldurmuş. alonso belki çarpmasa daha da geliştirebilirdi. ama been hala ümitliyim. ferrari de kolay kolay vazgeçmez. limitlerde sürseler bile.

  42. Massa Dan Ne İstiyorlar Bende Anlamadım

  43. FERRARI sever arkadaşlar siz kabullenmeseniz de Mclaren size yaklaştı arkadaş. Türkiye de bunu gördün. Eğer heiki nin lastiği patlamasaydı bunu daha iyi görürdünüz. siz hala kendinizi kaf dağında görün. Mclaren en dandik zamanında bile bu pistte sizden hızlıdır. Bunu sizin o Dömelikali anlayacak.

  44. burak terzi avatarı

    İnsallah Hondanın yarıs performansı da iyi
    olur.
    Nispeten bekrediğimden iyi göründü gerci bu yarıs monta carlo 😛

  45. geçen sene antremanlardada bariz bir üstünlüğümüz yoktu ama yarışta ve sıralamalarda fark ortaya çıktı..

  46. Bu yarış ortada geçicek öle mclarenin bariz bir sekilde üstünlügü felan yok.İyi bir çekişme olacak.

  47. geçen sene Lewis antremanlarda çok az tur atmasına rağmen sıralamalarda uçmuştu bence McLaren 1.14 ün altına bile inebilir Q2 de..

  48. İlk antrenman sonunda da söylediğim gibi. Ferrari ler çok zorluyorlar ama yine de Mclaren e yetişemiyorlar. Çok limite dayanıyor araçları yol kenar bariyerlerini yalıyor. Yine de iyi bir derece gelmiyor. Hamilton un ve Mclaren in hızlanacağını söylemiştim. Heiki de çok hızlı, bakmayın şu anki yerine.

  49. Ha ha ha tahminim tutmayacak gibi. Sevineyim mi üzüleyim mi karar veremedim McLaren 2. antremanı aldığına göre biraz sevinmem lazım.

  50. kaan kaanhan avatarı

    elbette yarışı kim kazanır bilinmez ancak Monacoda avantaj mclaren da olcağını sölemiştik, tam tersini iddia eden arkadaşlar sanırım yanıldıklarını görmüşlerdir.

  51. göstergeler geçen seneki ile çok benzerlik gösteriyor. sektörlerde ayrı ayrı turlarda olsada Ferrari M ile aynı zaman dilimine inemiyor bereberinde tur zamanı yakın olmuyor. FM o şikandaki işareti kırdıktan orayı çok daha içeriden dönmeye başlayıp çok ufak kazançlar sağlamısa rağmen M lere yaklaşamadılar. Bu farklar yarışta tur tur oluşursa geçen 2007 nin bir benzerini izleriz. Anlaşılan Ferrari mekanik tutuş gereken pistlere yine uyamamış. M ler piste çıktıktan sonra ilk zaman turlarında en iyi sektörlerle geliyor. Ferrariler net belli oluyor araçlar limitte giderken bile onlara yaklaşamıyorlar. Bari en azından 3. ve 4. alma çabasında olsalar. Tabi çok olağan dışı şartlar olursa kimler yukarılarda olur bilinemez ama 2007 kanada da o kadar arbedeye rapmen LH 1. olduysa burada da olur.

  52. Geçen yıl da McLaren Monaco-Kanada-USA üçlemesini rahat kazanmıştı. Bu yıl da aynı kombinasyon gerçekleşirse sezonun 2. bölümü çok heyecanlı olabilir geçen yıl pistteki çekişme skandal ve FİA nın gölgesinde kalmıştı. Tabi bu 3 yarışı McLaren'in kazanacağı kesin değil, varsayım.

  53. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bridgestone her yarışa iki tip lastik getiriyor (kuru hava) bunda hemfikirmiyiz ,bu yarış için orta yumuşak ve çok yumuşak lastikler geldi veya bir derece serti yanlış değilsem yumuşak lastikler ana lastik (genelde boyasız olanlar) çok yumuşak olanlar opsiyon lastiği (genelde kalın beyaz çizgiyle boyalı olanlar) umarım anlatabilmişimdir

  54. sorun değil 🙂 bu arada o kırmızı parçayı massa kopardı. resimlerde de var

  55. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    bu yarıs bence cok iyi olacak aracların kayması pilotların kılpayı kurtarması müthiş!

  56. ok ok ok ok bana dememişsin,msj kirliliği için üzgünüm…

  57. abdullah senin dediğinide ben anlamadım eğer bana söylediysen ben kimi dedim..

  58. yani massa'nın kaza yapması farz yerine mi geçiyor anlamadım. illaki kaza mı yapması lazım adamın? sürdü ve gayette iyiydi, raikkonenin gerisinde kalmadı pek..

    bana göre ilk virajda ve son virajda çok kaza olabilir. araçlar özellikle bu bölümde çok kayıyorlar. birde tünel girişinde

  59. Williamsıda göz ardı etmemek gerek Rosberg çok iyi bir derece yaptı sanırım Q2 simülasyonuydu ama gayet hızlıydılar..BMW ise kapalı kutu yine her zamanki gibi güçlerini saklıyorlar sanırım..Renault'da ilk virajda kayma problemi var 2 pilotta arkadan kayma yaşadı ve bariyerlere çarptı ilginç..Zevkli bir haftasonu bizi bekliyor McLarenlerin duble yapması dileğiyle..Avustralyada SC yüzünden gitti dublemiz umarım bu hafta böyle bir şanssızlıkla karşılaşmayız

  60. o kırmızı uyarıcı kırmızı kuka mı desem artık onu kimi kopardı sanırım geçen sene kaza yaptığı yerde orayı hiç sevmiyor adam,lewisin hızı çok iyiydi,heikide yarış turları atmış olabilir,tek turlarda lewisten daha hızlı,reno lar ilginç geldi yumuşak lastiğe geçince aynı yerde aynı şekilde kazaya kurban gittiler,yarış için tedbir almaları lazım….

  61. alonso nasıl kaza yapmış acaba. ???

  62. kaan kaanhan avatarı

    iyi derece, yanlış hatırlamıyorsam geçen yılın en iyi derecesinden aşşa yukarı 0.3 daha iyi.

  63. Bu massayla sizin alıp alıp veremediğiniz ne acabaa.bu adam ne yaptı sizeee..

  64. McLaren yavaş yavaş farkına hissetirmeye başladı…Kovalainen yarış performansı üzerinde çalıştı fakat Hamilton daha hızlı Koviden son sektörde Kovi 17.9 la geçen senenin bile en iyi son sektörünü geçti aynı şekilde Hamilton'da geçen seneki en iyi Q2 derecesi 0.3 sn geliştirdi..

  65. onur aybars avatarı

    Benim anlamadığım Massa nasıl çarpmadı 🙂 Alonso dahi çarpmış…

  66. şener kardeş opsiyon lastikleri nasıl oluyorr

  67. tc yok çok normal. daha fazla kaza olması çok muhtemel.

  68. geçmiş olsun hepsine olmasa daha iyiydi ama insanlık hali iştee

  69. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Renaultların arka kanadı kaybetmeleri opsiyon lastikleri oldu ve bu lastiklerle renault arkadan kayma yaşayacak gibide görünüyor

  70. Trulli çarpmış, Alonso çarpmış, Piquet çarpmış çarpan çarpana. İlginç geldi bana. Neyse geçmiş olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir