Schumacher Pirelli'yi Eleştirmeye Devam Ediyor

yazar:

kategori:

Mercedes pilotu, Bahreyn GP sonrasında lastiklerden dert yanmış ve sınırları zorlayamadıklarını belirtmişti.

O zamandan bu yana Schumacher’e katılandan çok karşı çıkan oldu ama Alman pilot, tutumunun arkasında duruyor.

CNN’ye konuşan Schumacher: “(Lastiklerin) Çok fazla etkisi olduğunu düşünüyorum. Çünkü o kadar zayıf ve özeller ki, aracınızı ve kendinizi sınırlara taşıyamıyorsunuz.”

“Çiğ yumurta üzerinde sürüyor gibiyiz. Lastikleri hiç zorlamıyorum. Aksi halde aşırıya kaçıyorsunuz ve kaybolup gidiyorsunuz”

Pirelli, gelen eleştiriler ardından “bizden ne isteniyorsa onu yapıyoruz” diyerek kendilerini savunmuştu.

Eleştirilerine rağmen Schumacher, Mercedes’in lastik kullanımı konusunda ortaya koyduğu ilerlemeden memnun olduğunu; Rosberg’in Çin’deki galibiyetinin ardından daha fazla zafere ulaşabileceklerini dile getirdi.

Schumacher: “Çok şükür bir yarış kazandık. O yarışta biraz şansızdık; çünkü şüphesiz 1-2 yapabilirdik. Ama bu durum, büyük bir adım attığımızın göstergesidir. Çünkü geçen sene nerede olduğumuzu göz önüne almak gerekir. O zamanlarda bunu düşünemiyorduk”

“Gümüş Oklar’ın yeni nesline başlarken iki senedir orta seviye başarılar aldık ve sonunda zafer elde etmeyi başardık. Bu sene başka iyi yarışlarımızın olabileceğine inanıyorum: Podyum, belki de podyumun ilk basamağı”


Yorumlar

  1. Tekrar baktımda sualine, yok çözüm yazan ben değilim. Yazacaktım ama ne oldu hatırlamıyorum o an vakit ayıramadım galiba.
    Sektörden olmana ayrıca sevindim bu arada.
    Arada değil yav daha çok takıl 🙂
    Hepimiz Michael cıyız nede olsa. 🙂

  2. Nadiren de olsa takılıyorum. Yoksa hocam geçen günkü problemime çözüm sunan sen miydin 🙂
    Bu nick'i yaklaşık 10 yıldır nette kullanıyorum, ben hariç bunu kullananı görmedim.

  3. cozumpark da felan takılıyor musun?
    Ben de geçen ula ben bu nick'i bir yerden tanıyorum ama diyorum sen misin acep.
    Ayrıca net de senden başka kullanana denk geldin mi 🙂 başka yerlerde de gördüm sanırım.

  4. Schumiyi bu konuda gerçekten takdir ediyorum, herkes kralın çıplak olduğunu bildiği halde kimsenin sesini çıkarmaması da ilginç. Pilotlar bu kadar kötü lastikler yüzünden risk alamıyor alamayınca ne adam gibi zorlayabiliyorlar ne de önündekini geçmeye teşebbüs ediyorlar. Birkaç turda yarış çizgisinin dışı lastik parçalarıyla doluyor, atak yapmak isteyen pilot mecburen o lastik parçalarının bulunduğu alana geçerek önündekini geçmek zorunda. Böyle olunca da ya lastiklerini mahfediyor ya da spin atma tehlikesiyle karşı karşıya kalabiliyor. Böyle bir riski de almak çoğu zaman intihar oluyor.

  5. hangi takım bu lastikleri istiyor.çıkıpta ben memnunum diyen varmı.zaten drs ve kers var atak için bunlar fazlasıyla yeterli.nerde o kanada 2008 de nick heidfeldin galibiyetine mal olan 45 turluk dayanan yumuşak lastikli yarışlar.michelin goodyear ne olur duyun sesimizi ve bizi şu pirelli saçmalığından kurtarın.dahip çıkan yoksa lassa yada petlas bu işe el atabilir.

  6. bunun açılımı nedir salih.bu sitede duyuyorum hep bunu.yoksa bu sadece istanbula özgü bir kelimemi.dibi derken aşağısı yada aşağılığımıdır?

  7. Eleştirmekte haklı. Shumi fren mesafesine herkesden daha sonra basıyor ve bu da daha sert fren demek. Lastikler haliyle dağılıyor. Lastiklerin yarışa bu kadar etken olması doğru değil.Araçlarda o kadar etken var zaten. FİA lastiklere dayanıklılık getirtsin bence.
    O zaman Shumi'yi bir daha görelim.

  8. Senin olaya magazin yönünden baktığın belli 45 tur giden sadece sauberler vardı diğerleri nasıl şimdi gidemiyorsa yine ozamanda gidemiyordu.

  9. vedat özkan avatarı

    Lastikler ve drs gibi saçma sapan uygulamaların pilotajın önüne geçmesi f1 in doğasına aykırı.
    İki yarış önce son turlarda lastikler Raikkonen i madara etti kariyeri boyunca böyle bir duruma ilk defa düstü finli pilot.
    Yetenekli hızlı pilotlar farklılıklarını performans olarak ortaya koyamıyorlar sıkıntı burada.
    Schumacher Mercedes e geldiğinden beri ilk defa doğru düzgün bir araç la yarışma fırsatı buldu ancak o da farklılıklarını ortaya koyabilecek bir platform göremiyor isyanı buna tabi mekanik sorunlardan doğru düzgün bir yarıs bile çıkartamadı o isin ayrı bir tarafı.
    Artık kimse ne Schumi den ne Hamilton dan ne Raikkonen den Alonso liste değişir ki kisiden kisiye göre ki çok önemli değil neticede hızlı piotlardan agresif yarışlar beklenmesin.Yaşasın geçiş özürlü hayatı hızdan yoksun lastik lere yüklenmeden araç kullanan vasat pilotlar devir onların devri!

  10. Yahu neye şikayet ediyorsunuz. Ne güzel pirelli kendisinden isteneni yapıyor. Yok hızlı olan geçecekmiş de bilmem neymiş de. Hızlı olanın geçtiği yarış istiyorsanız karting izleyin. ya da yarışları 15er tur yapalım hızlı olan kazansın.

  11. bridgestone lastikleri kaç tur gidiyordu ve aracın ağırlığı nedir? ve pirelli lastikleri kaç tur gidiyor. aracın ağırlı nedir? lütfen yorumlar tarafsız olsun

  12. Yakup ERCAN avatarı

    nerdesin bridgestone.

  13. Her zaman ayardan fazlası söz konusudur. Ferrari'nin yaşadığı da bir ayar tespit edememe değil ürettiği birbiriyle ilintili donanımları bir arada çalıştıramama, rakiplerine göre limit paket performansı oluşturamama. Mühendisler için ayar en kolayıdır. Ellerinde hızlı, stabil bir paket varsa tabi.
    Farkındaysanız bu sene dahil halen aero buluş, yeniliklerinin konuşuyoruz.
    Katedilecek daha çok yol var limitlerde değiliz.
    Şuan değiştirilen kurallarla birlikte herkes yine alt limiti tutturmaya çalışıyor. Bir de bunu en iyi paketleyip üst limite yaklaşanları çıkacaktır ileri ki senelerde….

  14. Şu anki f1 kısıtlamaların getirdiği sonuçla beraber kaçınılmaz sonu gösteriyor.Araçlar arası farklar inanılmaz az.Vurgu yapılacak noktalar tükendi.Rbr nin müthiş fayda sağladığı ebd sisteminin yokluğu bunun açıkça göstergesi.Motorlar ,lastikler stabil durumda.Aero alanında etki yapacak önemli bir buluş vs kalmadı.Mühendislerin artık yapması gereken yarışlarda en iyi ayarı tutturabilmesi.Bunu en iyi yapan takım-pilot kazanacak.Pirelli lastikleri benim de hoşuma gitmiyor ancak günah keçisi olarak sadece pirelliyi belirlemek yanlış.Pirelli takımlar ne istese onu yapacak.Bundan sonra hamurlar sertleşse de bir şey değişmez.Farkların bu denli az kalması devam edecektir.Dediğim gibi bu sene esas mesele ayar.

  15. Schumacher- avatarı

    Sonsuza kadar Schumi

  16. Schumacher- avatarı

    ''Lastikleri hiç zorlamıyorum''

    Sözün bittiği yer eskiden pilotlar kendi sınırını zorlardı şimdi lastikler yüzünden gelinen hale bakın.

  17. schumiyi yakınıyor diye eleştirenler. Zamanında araçtan bağımsız olarak en iyi lastik kullananlardan olduğunu ve çoğu zaman bu yüzden fark yarattığını biliyorlar mı? Ancak o zamanlarda sınırlama olmadığı için herkes öncelikle en iyi performansı(hız) kriter alarak lastik seçiyordu. Dolayısıyla en hızlı giden aracın lastik kullanımında schumi ve hamilton çogüvcenliği sağlanmış hızın yerik iyilerdi. Ancak özellikle son iyıllarda hız yerine süreklilik ve lastik kriter alındığından f1 şampiyonları lastiği en iyi kullanan araçların en hızlıları yani en yavaşların en hızlıları olarak karşımıza çıkıyor. Bu da sınırları zorlamak isteyen schumi, hamilton v.b leri için dezavantaj hatta sürüş stillerini etkileyen önemli bir unsur. Ayrıca pilotların riskli strateji seçme şanslarıda kalmıyor. Sadece robot görevci görüyorlar.

  18. Kimsenin ağladığı yoktu o zamanlar.Eleştiri sadece yumuşak denen lastiğin 50 tur gitmesinin mantığını sorguluyorlardı.Yani hamurlar arasındaki fark yok gibiydi.Lütfen magazin bilgisi yazar gibi yorum yapmayın.Ayrıca bu haberlerde hep redbull cular dolanıyor anlamış değilim.Belki de pilotları zorlama nedir bilmedikleri ya da milletin sidepoduna çarpmak olarak algıladıkları için olabilir.Ayrıca bir f1 izleyicisi mücadele görmek ister sizin gibi salt taktik ve hanımevladı sürüş değil

  19. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    hep ******** kovalainen'in yüzünden oldu bunlar ;)))

  20. Çiğ yumurta benzetmesini güzel düşünmüş Schumi gerçekten ama bir yandan da Pirelli nasıl isteniyorsa o şekilde lastik üretiyor, Bridgestone gibi taş gibi lastik yapmak daha zor olmasa gerek. Yine de "yürü be Schumi" demek istiyorum 🙂

  21. aynen katılıyorum arkadaşım kimse şu lastiklerin dolu depoyla hızla aşındığını yazmıyor.

  22. Bence Fia trf1'in yaptığı gibi dünya çapında bir anket yapmalı ama şu Mclaren'in geçen sezon sonun da yaptığı gibi değil gerekli tedbirler alınarak taraftarların ne istediği ne beklediği analiz edilmeli. Bizler gerekirse 20-30 tur sağlı sollu saldıran pilotların olduğu pistte kaçanın kovalandığı bir yarış mı yoksa bilgisayar oyunlarında ki gibi tek düğmeye bas uç git tarzındaki yarışları mı istiyoruz? Fia'nın bu şekilde nabız yoklamaya ihtiyacı var bence. Ayrıca şu dolu depo muhabbeti kaldırılsın hem lastikler rahatlayacak bence hemde strateji sayesinde ataklar görebileceğiz. Yeter ki şu dolu depolardan kurtulsunlar…

  23. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Schumi lastikleri elestirmekte hakli.sert pilotlarin lastigi bu degil.ama pirelli de hakli.onlardan isteneni yapiyorlar.ve bu busezon sonuna kadar boyle gidecek.zira dreyi gecerken at degistirilmez.yaris devam devam ederken kural da degismez.lastikler degismeyecegine gore bu kadar yaygaraya da gerek olmamali.bunun arkasinda baska seyler olabilir ama ne oldugunu bende bilmiyormum.umarim kokusu yakinda cikar.

  24. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    aynen hanımefendi gibi kullananlar ön plana çıkıyor!! schumacher hakkında atıp tutanlar hepinizle görüşeceğiz şu araç lastiklere biraz daha iyi davransın hele.

  25. Adamın dibisin Schumi.

  26. Bu kadar acımasız olmayın. Kaç kere her hangi bir konuda yakındığını gördünüz bu adamın? 2 defadır lastikleri eleştiriyor diye "çok şikayet ediyor" mu diyeceğiz?. Bu sezon Nico'nun arkasında olmasına kılıf arayacak adam lastikleri eleştirmez, yaşadığı aptalca! sorunları dile getirir, kendi takımını eleştirir, ki bu adam lastiği takarken hata yapan takan mekanikere yaşadığı hayal kırıklığına rağmen sahip çıktı. İnsaflı olun!

  27. Ne yani vettel hızlı değil miydi ??? Demek istediğini tam anlamadım??? Vettel geçen sene nasıl şampiyon oldu

  28. sercan durgut AMG avatarı
    sercan durgut AMG

    schumacher bence pirelli'yi kullanarak mercedes'i de eleştiriyor ( kızım sana söylüyorum ,gelinim sen anla hesabı ) …

  29. gokhan cinar avatarı

    Bence sene sonu olası senaryolardan biri şu şekilde olabilir; Mercedes F1 den çekilir, Schumi emekli olur,Rosberg Ferrari ye geçer, massa takım bulamaz.
    Schumi bence çok şikayet ediyor.Sebebi ise döndüğünden beri ciddi bir başarı gösterememiş olmasıdır.Bu onun gibi bir efsaneye bile baskı yaratıyor.Bu yüzden Schumi de klasik F1 pilotları gibi suçlu(Pirelli) bulmaya çalışıyor işte olayın özü budur.

  30. Pirellide suç yok
    Pirelli ondan nasıl lastik istiyorsalar öyle tasarlıyor

  31. Tamam pirelliden bu tip lastik istiyorlar anladık peki takım patronları neden birşey söylemiyor yoksa hepsi yaşlı bernie denmi çekiniyor ya! bernie nin kesin bir çıkarı vardır bu işten nede olsa gözü paraya doymuyor Yalaka pilotlar hariç schumacher le beraber eminim tüm dünyadaki F1 fanları bu durumdan şikayetçidir.

  32. Kimse ağlamasın 45 tur giden lastikmi olur diye ağlanıyordu 2010 da şimdi yumurta gibi peynir gibi neyse ne ona göre kullanıyor herkes eşit sonuçta.

  33. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Gerçek Formula 1 Pilotu Lastik koruyup yarış kazanan değil, Hızıyla Yarış kazanandır..Madem lastikler bunun için yapıldı, Vettel geçen senenin yarısında nasıl şampiyonluğunu ilan etti ? Bu kural tamamiyle Hızlı pilotları Zirveden uzaklaştırmak için yapılıyor..

  34. tolga karanlık avatarı
    tolga karanlık

    Geri döndüğü günden beri lastiklere çatıyor. Sanki bitek kendisi Pirelli kullanıyor! Ferrari dönemlerini çok ararsın hoca, geçti o günler artık. Biraz da senin yüzünden böyle bu işler, 2004 yılındaki gibi bir farkın bir daha oluşmaması için gidildi bu değişikliklere. Sen orada, siblinglerin de burada ağlayadursun, Rosberg tek kelime etmeden yükselmeye devam edecek…

  35. tamam bende schumiye hak veriyorum ama diğer taraftan bakıldığında pirelli de haklı adamlardan bu şekilde lastik istiyorlar onlarda dayanıksız lastik üretiyorlar formula 1 e zevk getircez diye yapılan bi saçmalık bence bu. formula 1 lastik yarışına döndü nerde o eski motor gücüne dayalı yarışlar!

  36. McLarenForever  avatarı
    McLarenForever

    aynen bende Shumi gibi usanmadan eleştirmeyi sürdüreceğim.
    gelecek sezonda bu pirelli lastikleriyle devam edilip, pilotların değiştirilmesi düşünülüyormuş, grid şu şekilde olacakmış:
    ali poyrazoğlu,cemil ipekçi, vj bülent,pet shop boys,barbaros şansal,george michael,elton john……….

  37. Yusuf  Hitay avatarı

    "allah nazardan saklasın" deseydi iyiydi.

  38. "Çok şükür bir yarış kazandık." 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir