Scheckter: "Gilles Villeneuve Motor Sporları Tarihinin En Hızlı Pilotuydu"

yazar:

kategori:

Jacques Villeneuve’ün, babasının 1979’da kullandığı Ferrari 312 T4 ile sürüş gerçekleştirdiği etkinlikte Fernando Alonso ve Felipe MAssa da hazır bulundu.

Ferrari Başkanı Luca di Montezemolo: “Gilles, kamuoyunun istediklerini onlara verirdi. Şampiyonlukla ilgilenmezdi; her bir yarışa ayrı bakardı”

“Hatırlıyorum da Enzo Ferrari bana, büyük bir mizaca sahip, Kanada’da kar aracıyla yarışan yetenekli bir genç bulduğunu söylemişti. McLaren ile ön-sözleşmesi vardı ama Ferrari, takıma taze bir soluk getirmek istiyordu. (Gilles) sıra dışı bir pilot ve insandı.”

1979’da takım arkadaşı Jody Scheckter’in arkasında sezonu 2. tamamlayan Villeneuve, 1982 Zolder’deki Belçika GP’de geçirdiği kaza sonrası hayatını yitirmişti.

Jacques Villeneuve: “Şampiyonluk peşinde değildi; politik de değildi. Araca, sürekli olarak en hızlı turları elde etmek için binerdi. Tek meselesi yarıştı.”

“Sürmek ve yarışmak için büyük bir tutkusu vardı ki onu bu şekilde hatırlarsınız.”

“Tutkusunu yaşadı. Hiçbir zaman yalan söylemedi; göründüğü gibiydi.”

“Araca bindiğinde herkes bilirdi ki, onların hayal etmesini sağlayabilirdi. Araçtan mümkün olan ne varsa alabilirdi. Bir yarışta sonuncu olursa, zirveye dönmek için mücadele ederdi; asla pes etmezdi.”

Scheckter, 1979’daki takım arkadaşını “motor sporları tarihinin en hızlı pilotu” ve “tanıdığı en zeki adam ” olarak netiledi.”

Scheckter: “Ama o gitti. Yaptıklarının, başardıklarının anısı, her zaman baki kalacak”


Yorumlar

  1. Rica ederim:):)

  2. mehmet ceviz avatarı

    2010 monza yarışı öncesi erbatur ile dilaranın yaptığı programda 60 yaşlarındaki bir ferrari fanına şöyle bir soru sormuşlardı! favori pilotunuz kim?cevap kısa ve netti.gılles öldükten sonra sadece takımımı destekledim.

  3. calcifer arkadaş..

    son paragrafın amadan sonraki kısmını izninle alıyorum..gerçekle ideal arasındaki o ince çizgide gezinmişsin adeta..çok hoş..

    gerektiği zaman gerektiği yerde kullanmak üzere:)

  4. Mehmet Demir avatarı

    İyi de Gilles Villeneuve yi Mclaren kovdu Marlboronun isteği üzerine.

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    şumi mercedes'e geçince resimlerini kaldıran takım değil mi ? himmm.

  6. Hiçbir zaman anlayamam kimin kimden daha hızlı olup olmadığını kesin yargılayanları. Her sporda olduğu gibi F1'e de gelmiş uç şahıslar vardır. Mesela kimse Jim Clark'ın Niki Lauda'nın Stirling Moss'un Jackie Stewart'ın Gilles Villeneuve'nin Alain Prost'un Michael Schumacher'in Ayrton Senna'nın Juan Manuel Fangio'nun diğerlerinden açık ara önde pir pilot olduğunu, karşılaştırılamayacağını bunun sözünün dahi geçemeyeceğini, yada daha 'hızlı' bir pilot olduğunu söyleyemez. Söylerse de geçerliliği olmaz.

  7. Hatırlama kavramlarının ve bunu kamuoyuyla paylaşmanın ne kadar farklı olduğunu sen söylüyorsun ben değil!!!Ferrari farkını burada belli ediyor.
    Ama hiç hatırlamıyor demekle hata etmişim özür dilerim.

  8. tam 12'den:))

  9. "motor sporları tarihinin en hızlı pilotu" ve "tanıdığı en zeki adam " olarak netiledi."

    Tarihin tanıdığı en zeki pilot kesinlikle Prost'tur tam bir politikacı tam bir iş adamı yarışçılık ruhu olmayan biriydi işine gelmediğinde heryolu yapan beyin fırtınasına sahip biriydi.Bana görede en hızlı pilot Villeneuve kesinlikle değil Senna dururken adını anmaya gerek bile duymam tuhu şad olsun üstadın.

    Prost-Alonso,Senna,Vettel

  10. McLaren, sandığının aksine, sürücülerini unutmaz.

    McLaren'in sitesinde en büyük 50 sürücüsü anılıyor. Listeye her hafta bir sürücü ekleniyor. Listeyi hazırlayan da boru değil, Alan Henry. Şu an 8. sıraya ulaştı. Bundan 3 ay önce de McLaren'le sadece 1 yarışa çıkmış olan Gilles Villeneuve 21. sıradan listeye alındı.

  11. Sanki mclaren gilles'i ferrari'nin andığı ya da hatırladığı gibi yadedecekti de!!.Mclaren asla şampiyon olmamış bir pilotunu hatırlamaz hatta nadir olarak pilotlarını hatırlar o da yakın zamandakileri.Ferrari'yi diğer takımlardan ayıran en önemli özellik kendilerine bir değer kattığını düşündükleri pilotlarını ya da çalışanlarını aradan kaç yıl geçerse geçsin unutmamasıdır ve tüm çalışanlar olarak bir aile oldukları hissini onlara yaşatmak ister(yaz kış etkinlikleri).
    Metinde

    Jacques Villeneuve: "Şampiyonluk peşinde değildi; politik de değildi. Araca, sürekli olarak en hızlı turları elde etmek için binerdi. Tek meselesi yarıştı."

    demiş,sen hala şampiyon olmadığı için yanlış takımı seçmiş diyorsun adamın hayali ya da emeli değil zaten şampiyonluk.Gilles teki bir tutku ve o tutkuyu zamanında ferrari'nin verdiğini,verebileceğini görmüş ki mclaren ile ön protokulü çöpe atmış.İşte asıl zorunuza giden bu olmalı ki zaten alman schumacher bile gitmedi mclaren'e.
    Diyeceğim o ki mclaren,pilotları sadece iyi bir arabası olduğunda cezbedebilir o da her zaman değil,ama ferrari zaten turkunun,ihtişamın,koskoca bir tarihin ve bir renge imzasını vurmuş bir takım olarak formula 1'in kendisidir ve öylede kalacaktır.

  12. 2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】 avatarı
    2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】

    McLaren takım patronu Ron Dennis, McLaren'in beş-altı sene önce Michael Schumacher ile anlaşma ihtimalinin olduğunu fakat olumsuz yönde karar verildiğini söyledi.

    "Öyle bir fırsatımız vardı ama kullanmadık" diyen Ron Dennis, " O zaman böyle bir karar verdik ama şirket için iyi bir karar olmadı." dedi. ……

    —————————————-
    mevzu 2000 yılı için geçerli. (tabii anlaşmak istemeyenin Schumi olduğu da bir iddia.)

    demek istediğim McLaren'de yarışma şansı bulamamış olan "diğer büyük pilotlarda" az daha bu şerefe nail olacaklarmış.
    ————————————

    Jacques Villeneuve: "Şampiyonluk peşinde değildi; politik de değildi. Araca, sürekli olarak en hızlı turları elde etmek için binerdi. Tek meselesi yarıştı."

    şu üstteki yorumu okuyunca tamamıyla yanlış bir takım seçtiği aleni.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir