Rosberg, BMW'leri Geride Bırakmak İstiyor

yazar:

kategori:

Nico Rosberg, bugünkü performanslarının ardından cumartesi günü sıralamalarda iyi olacaklarından emin olduğunu  ve BMW’leri geride bırakmak için uğraşacağını söyledi.

Alman pilot 2. seansta sadece Lewis Hamilton tarafından geçildi ve bu performans onu sıralamalar için iyimser hale getirdi.

Sıralama için güçlü mü olacaklarının sorulması üzerine Rosberg "Kesinlikle." cevabını verdi.

Rosberg şöyle devam etti: "İkincilik mücadelesi olmayacak ve Ferrari ve Mclaren’i mağlup etmek çok zor olacak ancak BMW’yi geride bırakabiliriz. Bu mükemmel olur."

"Öncelikle tekrar burada sürmek çok hoş çünkü burası gerçekten eğlenceli bir pist. Bu hafta sonu için sabırsızlanıyordum çünkü iyi aracımız olduğunu düşünüyordum ve gerçekten doğru setup ile gelmiş gibi görünüyoruz."

"Tüm gün iyi gittim ve araç içerisinde rahattım. Aynı zamanda sürekli zorlayabildim. İyi bir sıralama ve yarış için bunu sürdürmeyi umut ediyorum."

"Bugün bir kaç serup üzerinde çalıştık. Seansı setupın en iyi olduğu zamanda tamamlamadık ancak nereden gitmemiz gerektiğini biliyoruz ve hala göstermediğimiz gücümüz var. Bu yüzden genel görünüşten dolayı oldukça mutluyum." dedi.

Kazukia Nakajima bugün takım arkadaşının performansına ayak uyduramadı ancak yine de hâlâ gelişim için zamanlarının olduğunu düşünüyor.


Yorumlar

  1. Bende aynı dusunuyorum bmw nin setup ayarı zor .en buyuk sorunuda denge.Ama nasıl massa türkiyede favoriyse mclarende monacoda iyi ve favori

  2. Ben burada BMW nin McLaren le başabaş bir mücadele göstereceğini düşünüyorum. Şu ana kadarki yarışlarda beni haklı çıkarıyor. McLaren Monaco da başarılı olabilir ama F1 çok hızlı değişen bir spor. Geçen yıl burada hızlıydık bu yılda böyle olacak diye birşey sözkonusu değil.

    BMW nin en büyük dezavantajı otomobilinin radikal bi tasarım olması ve takımın doğru ayarları çok zor bulabilmesi. Oysa Ferrari ve McLaren geçen yılki otomobillerinin gelişmiş versiyonlarını kullanıyorlar. Bu yüzden ayarları daha rahat bulabiliyorlar.

  3. :))) 1 antremanı 1 bitirdigimiz için cok havalıyız :S .araçları bana anlatma istersen mclarende kerb konusunda başarılı takımdır(ölçülebiliyor mu) bunun bi önemi yok aslında çünkü monacoda bmw nin en büyük sorunu denge olucak.mclarene yaklasamamıs bir aracın sonu duvarda bitebilir.Neden kabul edemiyorsunuz mclaren burda İYİ.bizim hava atma niyetimiz yok ama birileri hiçbir dayanakları yokken monacoda mclarenden daha iyi olacaklarını söyluyor.Peki neden diye soruyoruz? dingil kısalmıs:) peki kac cm? (o da bilmiyor).Arkadaslar bmw de kubica tehlikelidir ancak dogru setup ve lastiklerle! ferrari dede kimi tehlikelidir yum. lastikte sorun yasanmazsa! Monacoda araç pistle süper uyumlu değilse pilot hiçbirşeydir.limitlerde giderken duvara sıfır mesafede aracın kaymasını pilot engelleyemez.Sonucta mclaren burada iyi şansızlılar dışındada iddialıyız

  4. mc laren sen kardeş bmw'nin yarış kazanabileceği en iyi pistlerden biri monaco 2008 sezonunda virajlarda ve körplerde en iyi takım BMW f1 offical siteden bakabilirsiniz monaco'da körpler çok önemli hem bir antremanı lider bitirdiniz diye havalara girmeyin. yarını ve pazar gününü bekleyin bu sene ferrarileri ve BMW leri yabana atamazsınız.

  5. sinan  bilir avatarı

    bu sene BMW nin kazanabileceği yarış yoksa mclareninde daha şanslı olacağını düşünmüyorum.

  6. sen önce alonso weber turulliyi geç de ondan sonra bmw yi düşün işte alonsoyla rosberg arasındaki fark herkes alonsoya patavatsız dıyor ama asıl patavatsız rosbergtir alonso ya orta gurubun en yavası dedı alonso orta gurubun en hızlısı oldu geçen yarıs Q3 e bile kalamadınız nasıl bmw yı geccksınız monacoda bmw yi zorlayabılecek weberle alonso var belkı turullıde ama gerısı hıkaye

  7. Yavaş geride bırak. BMW nin de amma çok düşmenı varmış ya. Herkesin ağzında BMW BMW. Bu kadar devamlı gelişim kimse gösteremiyor tabii ki. Seneye şampiyonuz.

  8. sezonda bmw nin kazanabileceği bir yarış yok.rakipleri kaza yapmadıkca tabi.Sadece kubica yeteneğiyle birşeyler yapabilir.

  9. Sezonun ilk yarışından beri Cuma antrenmanlarında BMW yavaş kalıyor zaten. Rosberg konuşmak için biraz acele etmiş bence. Ayrıca bu pist BMW nin yarış kazanabileceğimiz dediği bir pist.

  10. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Yahu çocuğa neden kızıyorsunuz anlamadım temennisini dile getirmiş bu da mı suç yanlışlıkla iddalı olmak dahi yanlış anladığım kadarıyla o zaman daha mclaren olabilmesi için bmw nin bi 38 yıl daha lazım bizde öylemi diyelim

  11. gökay kara avatarı

    ohaa diorum artık bu nico da ii ki bi podyuma çıktı.bi kere ant 2. oluo hemen havalara girmiş. ne bu ateri oyunu mu.adamlar arı gibi çalışıo. bence antipatik olmaya gerek yok herkes pistte konuşsun.

  12. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    Çabuk havaya girmiş olma nico daha bmw leri geride bırakacak performansta olduğu zannetmiyorum wilyıms ların

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir