Tost: "Formula 1 Zirvede"

yazar:

kategori:

Eski bir Avusturya Formula Ford Şampiyonu olan Tost, sezonun ilk dört yarışındaki sürprizlerin sporu daha çekici yaptığını söylüyor.

Tost, “Günümüzdeki Formula 1 benim şimdiye kadar tanık olduğum en iyi Formula 1. İlk dört yarışa bakarsanız, dört farklı kazanan olduğunu görüyorsunuz. Damalı bayrağı görene kara yarışı kimin kazanacağını bilemiyorsunuz. Diğerlerinden önde olan bir takım yok. Orta grupta da sıkı bir mücadele var. Konuştuğum herkes Formula 1’in daha önce hiç bu kadar ilginç olmadığını söylüyor.” diyor.

Fomula 1’in pist üzerindeki başarının yanında ticari olarak da başarı sergilediğini belirten Tost, Ecclestone’un sporu dünya çapında yaygınlaştırmak için attığı adımları övüyor.

“Berni sayesinde dünyanın her yerinde yarışabiliyoruz. Yeni pazarlar sponsorlarımız için önem arz ediyor. Avrupa, Formula 1’in anavatanı ve Silverstone, Monza, Nurburgring, Hockenheim, İspanya, Spa ve Monako gibi önemli yarışları göz ardı edemeyiz ama diğer yarışlar farklı kıtalarda olmalı.”

“Rusya’da, Çin’de, Hindistan’da yarışmak da önemli. Aslında Güney Amerika’da, Brezilya’da, Arjantin’de ikişer yarış olabilir mesela. Artık Amerika’ya da gideceğiz, ki oranın sponsorlar için önemi büyük. Japonya ve Orta Doğu’da da yarışıyoruz.”


Yorumlar

  1. Ekonomik yönden bakıldığında hoş gelebilir.İşin içindeki bir adamın bunları söylemesi doğal.Ama taraftar gözüyle bakamıyorlar.Motorsporları zirvesinin bu denli kısıtlanmış teknoloji ile devam etmesi 2000 li yılları izleyen kuşak için zirvede olmaz.Hele daha öncesini izleyenler için asla.

  2. bizde böyle demirdöküm oh be 🙂

  3. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Ben de severdim bu adamı ta ki pilotunun korede başka takım patronu tarafından azarlandığını sinemada film izler gibi izlediğini görene dek.

  4. Franz Tost diyorsa doğrudur. Severim bu adamı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir