Volkswagen Formula 1 İddialarına Karşı Çıkıyor

yazar:

kategori:

Üç yıl önce 2014 sezonunun ardından spora giriş yapmak için başvurduğu öğrenilen Alman otomobil üreticisinin bu kararı almasında uygulanacak motor değişikliklerinin etkili olduğu düşünülüyordu.

Şirketin yeni Motor Sporları Müdürü Jost Capito, yaptığı açıklamada, bu konunun gündemlerinde olmadığını ve tüm gayretlerinin gelecek sene Polo R ile yarışacakları Dünya Ralli Şampiyonası üzerine odaklandığını söylüyor.

Gelecekte Formula 1’e girip girmeyecekleri sorulduğunda Capito, “Kesinlikle hayır. Şu anda bunu düşünmüyoruz bile çünkü WRC’ye odaklandık. Bizim temel motor sporları programımız bunun zerine kurulu. Yönetim kurulu da konuyla yakından ilgili” diyor.

VW şu anda WRC’de tecrübe kazanmak adına S2000 Skoda ile yarışıyor ve gelecek sezondan itibaren tam zamanlı olarak kendi aracıyla yarışlara katılacak.


Yorumlar

  1. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Kaç senedir zaten girdik girecez diye her sene en az bir defa ortaya bişey atıyorlar, her seferinde de yalanlanıyor. Daha çok madara oluyorlar böyle farkında değiller.

  2. Babaların ve cesur yüreklilerin arenasında bunlar gibi pısırıklara yer yok,burası F1 buradan daha yukarıda başka yer yok.

  3. Bunlar girsin diye Formula 1`in motor kurallarinda devrim yapildi ama yine giremedi korkaklar, VW mi? aman aman, baska kapiya..

  4. F1 yürek işidir Audinin modellerini çakıp çakıp yol arabası yapmaya benzemez.

  5. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Ne Tırsak Çıktınız Be

    Karizma Çizilecek Diye Korkuyorlar. Gerçi Karizmalarıda Yok Ama 🙂

  6. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    VW group oldukça büyük ve güçlü, pek çok şey yapabilirler. Alt markaları vasıtasıyla F1'e dolaylı yatırım yaparlarsa başarılı olabilirler.

    Takım kurmaktan bahsetmiyorum, otomotiv devlerinin takımlarına olan tavrım zaten olumsuz ne yazık ki. Ama F1 motoru üretmeye, vites kutusu vs gibi ekipmanlar üretmeye başlarlarsa bu onlar için hem karlı, hem de marka gelişimi açısından yararlı olabilir. Ford'un F1 tecrübesi elbette ki tartışılmaz ama biraz da dürüst olursak rakiplerine göre zayıf kalıyor. VW Group, Audi, Porsche gibi bir marka ile motor ve ekipmanların gelişimi için çalışmaya başlasa en kötü 2 yıl içinde motor tedariğine başlar.

    Motor ve ekipman diyorum, çünkü yeni gelecek turbo motorlar konusunda diğer üreticilerin şimdiye kadar ki tecrübeleri de bir nevi çöpe atılmış olacak, sıfırdan başlayacaklar. Böylece bir fırsat doğar, ayrıca turbo motorlar konusunda VW Group altındaki bazı markaların çok iyi tecrübeleri var, vites kutularını da biliyoruz, PDK'yı bilmeyen yok zaten. Kim bilir, belki Mercedes ve Renault'ya kafa bile tutmaya başlarsa güzel olmaz mı, Audi – Mercedes – Renault motor savaşları

  7. 1.6 motor için yalvardıktan sonra gelmemeleri zaten yeterince sinir bozucu. Gelip mantar olmalarını zevkle izlemek istiyorum.

  8. Mercedese yapılan su haksızlıklar zincirinden sonra girmek istemeleri abes olurdu bence. Formula 1 -u an bu tür markalar için hiçbir şekilde çekici bir platform değil. Motor gelişimi yasak bir kere güçlü veya güçsüz bir motor üret onla devam et. Iyi de bunun çekiciliği nerde ama WRC de lası bir başarı eminim onlara en az Formula 1 deki kadar tanıtım sağlayacaktır. Şu an Formula 1 e gelip geri kalmak mı yoksa WRC de başa güreşmek mi? Bence bu kurallar devam ettiği sürece yeni takımlar zor gelir bu spora…

  9. en iyisi bu,biz daha iyisini yapıncaya kadar = tırsaklar=WW

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir