Hamilton Bahreyn'deki Rosberg Geçişi Üzerine Webber'e Cevap Verdi

yazar:

kategori:

Sakhir’deki yarış esnasında Hamilton, Rosberg’i geçmek isterken pistin dışına kadar çıkmış ve ancak bu şekilde Alman pilotun önüne geçebilmişti. Konu, komiserler tarafından incelenmiş, kimseye ceza çıkmamıştı. Daha sonraki açıklamalarda ise Rosberg, kendisinin ne Fernando Alonso ne de Lewis Hamilton ile olan mücadelesinde yanlış bir şey yaptığını ifade etmişti.

Olay hakkında Alonso: “Beni pistin dışına itti. Her zaman yer bırakmalısınız; daima yer bırakmalısınız”

Hamilton ile Rosberg mücadelesi için Webber şu şekilde konuşmuştu.

Geçişin geçersiz sayılıp Hamilton’ın, Rosberg’e sırasını geri vermesini bekleyen Webber: “Lewis’in yerini korumasına izin verilmesi şaşırdım”

Daily Mail’e konuşan Hamilton, Avustralyalı pilota cevap verdi.

Hamilton: “Mark muhtemelen burada en çok lafını sakınmayan kişidir. Yani bunu ondan bekliyorum. Ben bir yarışçıyım ve yanlış yaptığımı düşünmüyorum”

“Herkes kendi fikrine sahip olabilir ama bunlar doğru demek değildir ve beni hiçbir şekilde etkilemez. O esnada orada değillerdi. Benim, onun yanında olup olmadığımı kamera açılarından göremezsiniz. Ama ben yanında olduğumu biliyorum.”


Yorumlar

  1. arkadaki araç burnunu sokmuşsa yer bırakacaksın bunu tartışmaya bile gerek yok. Alonsonun burnu soktuğu çok net ama Lewis için helikopter kamerası lazım. Lewis geçen sene kanadada button ı geçerken aynı şekilde burnunu sokmuştu ama button ona yer bırakmadı duvara itti. bahane zaten belli onu aynada görmedim. öndeki pilot çamura yattığı sürece bu tür şeyler olacaktır.

  2. Bende bu konuya uygun bir örnek arıyorum. Yer 2011 viraj Catalunya 3. virajı Vettel, Alonso hatırladıklarım virajın dışına kadar taşıpda dönüyorlardı. McLaren lar hiç çıkıpta dönmedi o virajı o yarış. Yada yanlış olmasın Vettel i son turlar takip ederken bir iki defa taşmışdı yanılmıyorsam Lewis.

    Rosberg olayında ise Lewis çok güzel bir hamle ile geçti. neymiş Monaco olsaymış ne olurmuş. Bunu demeleri bile saçma. F1 pilotları sn lik refleksleri ile yarışıyorlar. duvar olduğunu bilse çıkarmıydı sizce oraya adam. Saçma sapan konular.

    Alonso çıkıp Rosberg e saygı yok diyor eskileri anlatarak. Çocukça.

    İlk izlediğimde Rosberg dışarı attı dedim Alonso yu ama F1 sitesindeki videoyu izleyince gayet müthiş bir savunma yapmış pist çizgisinden gidiyordu vallah.

  3. Webber bi kerede mantıklı bi yorumda bulun artık.Geçiş Monaco tünel çıkışındaki virajda oldu da bütün dünya mı bilmiyor,bi halüsinasyon vakası var gibi:)O virajda direk kesersen dolayısı ile aracın sağından geçmiş oluyorsun zaten yasak çünkü bildiğin kestirmeden adamı geçiyosundur düzlükte ister soldan asfattan geçer ister sağdan topraktan geçer.Bunları hakikaten savunuyor mu yoksa basın mı yanlış intikal ettiriyor komik yani.Böyle mantıksız bi şeyi savunması hayrete uyandırıcı,şaşırtıcı.afallatıcı:)…

  4. pist dışına çıkış eğer şikanı kesersen sıra cezası verilir. düzlükte dışarıya taşan pilot avantaj sağalayamaz, aksine araca zarar verir…ama webber saçmalamak istemiş…

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    düzlükte pist dışına çıkmak ne zaman avantaj sağlamak oldu ? aksine pist dışı her zaman vakit kaybettirir(düzlükte).

    webber'in böyle bir açıklama yapması bile tuhaf.

  6. Hamilton pist dışına çıkarak geçiş yapmış olabilir ama pisti kesmedi. Bu nedenle hatalı olduğunu düşünmüyorum.

    Öte yandan kendisini savunmak için söyledikleri bana çok saçma geldi. Muhabirler onun konuşmasından alakasız bir bölümü kesip koymuş sanki.

  7. sen webber e bakıyosun ham o da hornerdan bişeyler kapmış baktıki frmdasın piskolojik saldırıyor

  8. Üzerinde bu kadar konuşacak ne vardı o geçişte bir türlü anlamadım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir