Alonso: "Daha İyisini Yapamazdım"

yazar:

kategori:

Sıralamaların ardından konuşan Alonso, “Güncellemeler sayesinde doğru yönde bir adım daha attık. Artık son seansa çok daha rahat kalabiliyoruz. Son seanstaki performansımız da iyi.”

“Eğer 100 set daha yeni lastiğimiz olsa yine aynı turu atacaktım. Yani daha iyisini yapamazdım.”

“Bizim için ilk dört yarışta ilk içinde olmayı hayal etmek bile imkansızdı. Son seansa kaldığımızda hiç yeni set lastiğimiz olmuyordu. Gelinen noktanın ileriye doğru atılmış bir adım olduğunu söyleyebilirim.”

“Üçüncü sıra şu an olduğumuz duruma göre çok fazla performans gerektiren bir sıra. Ama ben mutluyum, dahası gelecek.” diyor.

Ayrıca Alonso yarınki yarışın Ferrari’nin rakiplerinden puan çalmak adına altın fırsat olduğunu belirtiyor.

“Puanları yarın kazanacağız, bugün değil.”

“Bugün elimizden geleni yaptık ve önceki yarışların aksine daha iyi bir pozisyondan yarışa başlayacağımız için memnunuz. Ama yarın puanlar kazanmaya ihtiyacımız var. Bunlar önemli puanlar olacak çünkü şampiyonada önümüzde olan bazı kişiler sıralamalarda bizim arkamızda yer aldı. Bu nedenle bu avantajı kullanmalı ve onlardan daha fazla puan elde etmeliyiz.”

Alonso’nun takım arkadaşı Felipe Massa ise sıralamaları 17. sırada tamamladı.


Yorumlar

  1. Ferrari F2012B avatarı
    Ferrari F2012B

    züürt tesellisinin babasıdır bu.

    %10 gelişme %90 alonso turu boyle mı olur? %40 ferrari %60 alonso ya verseydın bıraz gercekcı olurdun ;))

  2. KARAŞAHİN avatarı

    ferrari geçen sene sert lastikte sorun yaşıyordu bu sene ise durum farklı burda sert lastiği en iyi kullanan takım ferrari

  3. fantastico el nano

  4. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Montezemelo dedi diye bunu normal bir deyim olarak kabul edemeyiz. Kim derse desin F1'de RBR gerçeği vardır ve takım patronlarının tutumlarını beğenmesem de saygıyı hak ediyorlar.

  5. Yorumun neresinde saygısızlık yapmışım söyler misin? Sen böyle deyince tekrar okudum, bir şey yok?

    Tekrar etmem gerekirse: Ferrari adam gibi araç yaptı da Alonso mu şampiyon olmadı? Öndekiler aynı lastikle uçarken alonso mu yarım gaz gittiğinden tur yedi takım?

  6. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Montezimelo meşrubatçı demeye getırınce bişe olmuyoda bız deyınce neden terbıyesızlık olarak adlediliyo? Ben de senın gbı dusunuyorum f1 hepımıze yeter. yeter ki hazımsız olmayalım

  7. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Arkadaş hadi "diyelim ki" xtrabit sataştı (ki bence bir sataşma da yok.Fikrini belirtmiş). redbull01 nerede sataşmış. Paranoya yapmayın Allah aşkına. Şurda güle eğlene, sorun varsa da sakin sakin konuşa konuşa halledelim. F1 hepimize yeter 😉

  8. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    saygısızlıktan bahsedıyosan xtrabitin yorumlarını oku bence. Terbiyeyi senden öğrenecek degılız. alonso baslıgı altında gelıp satasan sizsiniz. Kimin hazımsız oldugu belli oluyor.

  9. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Eğer Mclaren ile kimyaları uyuşsaydı çok mutlu olurdu, çok mutlu olurdum! Ancak Ferrari ile şu anda Alonso gerçekten mutlu. Bir türlü gerçek anlamda rekabetçi bir araca sahip olamaması sinirlerini bozuyordur elbet ama takım ile bütünleşmek ve bir efsane içerisinde yer almak törpülüyordur diye düşünüyorum. Hele 2. Schumi dönemi yaşanırsa Ferrari'de suda yürür vallahi 🙂

  10. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Meşrubatçı olayındaki düşüncene destek veriyorum, ama 2 saniyesi elinden alınan dersen bizimla deyılsın! 🙂 Çünkü F1'de hep böyle oluyor. Zamanında Renault'nun, Ferrari'nin ve Mclaren'in de saniyeleri elinden alındı. Bu alınmışlıklar üzerine bu kadar güçlü bir RBR ortaya çıktı. Bu alınmışlıklar olmasa RBR yine güçlü olur muydu? Evet! Ama 2010 ve 2011 gibi dominant bir sezon geçirebilir miydi? Hayır!

  11. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan
    nereye girmiş?

    Site yönetimi bu nasıl bir soru?.Bu soruya müsade edeceksen cevabına da etmelisin.

  12. ağzını topla, ağzımı açtırma! sen kendini ne sanıyorsun lan gerizekalı! kapat çeneni defol git bu siteden! gözüm görmesin seni!

  13. Ya gırgırına söyleseler yine sorun olmayacakta hazımsızlıktan öle yapıyorlar.Düşünki bir takım elinden 2 saniyesini alıyorlar ama hala şampiyonluk için savaşıyor,dünyadaki spor organizasyonları için yaptıkları ortada biraz daha saygıyı hakediyorlar…

  14. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Bu soruyu annene sormalısın.Muhattabı odur bence.

  15. Orasını bilemem, adam ferraride sürüne sürüne patlamış olabilir. 🙂 Adamda nasıl bir baht varsa, nasılsa bir kez şampiyon oldu, sonra hayatı karardı. Bir türlü dikiş tutturamadı. Kendisi hep en iyisini yapıyor ama araç veya strateji gümleyince dolaylı olarak o da gümlüyor.

  16. 🙂

    Aslında ben seviyorum meşrubatçı benzetmesini. İşi laf atmak olanların diline dolanmış bir laf olduğundan kullanmıyorum. Gayet masumane, hoş bir laf. Dondurmacı gibi 🙂

  17. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    yatacak yerin yok yatacak :))) Bu sırada Alonso bence Ferrari'ye hayatta laf sokmaz 🙂 Adam Ferrari'de iyice realist oldu. Neyse o aga! modunda! 😀

  18. Dur bide Kimi ci yapayım seni:))
    Bu arada RBR meşrubatçı diyen gerilere söylüyorum adabınızla kimseye sataşmadan yorum yapın RBR demek çokmu zor.Bizler Ferrari yada başka takıma adıyla hitap ediyorsak sizde aynısını yapın terbiyesizleşmenin anlamı yok…

  19. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    yok yok siz desteklemeye devam edin.nasılsa elinizde almanya macerası var.kullan kullan bitmez.

  20. rambo nerelerde bilen var mı arkadaşlar 🙂

  21. Alonso'ya ne dedim ben şimdi? Kime laf soktum, nereye girmiş?

  22. şimdi de meşrubatçı olduk iyi mi 🙂

  23. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    xrabit laf sokma işinde kimse senin eline su dökemez.sıralamadan sonra pilotların hepsi konuşuyor.hamilton kariyerimin en iyi turu diyor.Rozberk yapabileceğimin en iyisi buydu diyor.vettel ilk 5 e giremezdik diyor. alonso daha iyisi olmazdı diyor .vesaire.şimdi bu konuşmaların içinde sadece alonsonun konuşması mı +rep oluyor.senin mantıkla vetelde takıma laf sokmuş oluyor.hamiltonda rozberk te.

  24. Forza Ferrari avatarı
    Forza Ferrari

    Siz kendınıze bakın meşrubatçılar. Vettelınızı de gorduk piste cıkmaya yuregı yetmedi.

  25. Bu arada, hep destekledim ama Massa da bu sefer tüyü dikti. Sorun mu yaşadı? Bilen var mı?

  26. Aman Alonso startta yine liderliğe oturmasın. Sonra mantar oluyor, garip garip istatistikler çıkıyor ortaya: "Yarışın yarısında lider gidip, başına bir iş gelmeden tur yiyen araç"

    Alonso bu daha iyisi olamazdı lafını takıma laf sokmak için söylemiş bence. Kendine +REP durumları, ben elimden geleni yaptım, araç kötü. Haksız da değil.

  27. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    komiklik olsun diye söylemedım herşeyi yalakça anlıyorsan ne yapabilirim !

  28. Buraya her geldiğinde aynı şeyleri söylüyorsun alonso.Allah'tan pol almıyorsun da sıkıntı oluşturmuyor bu sözlerin:)) Ya da bizim quaresma gibi yarış mı seçiyon olm he?

  29. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Komik olduğunu mu zannediyorsun..

  30. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    neresinden tutuyorsun 🙂

  31. tmm senin düşüncene göre, lewis lider but 11 ozaman mclaren yavaş ama lewis hızlı ölemi :D… 1. MCLAREN cok hızlı sıralama için lewis çok iyi. ferraride baya bir gelişim var alonso mukemmel. ( massa ise hızlı turunda en az 5,6 turu gecti çok feci trafiğe yakalandı. fark bu kadar olmazdı.

  32. tabi ya tabi. lewis benzını bıtecek kadar az yakıtla cıksın aracı yolda bıraksın zaten inceleme altındaydı takım yalandan problem var ayağına yatsın. ferrari baya gelişti artk yeni 0 yumusak lastiği takım son seansa saklayabılıyor. massa 17, oldu cunku q2 deki turunda belkide en az 5,6 aracı gecmiştir çok feci trafiğe yakalandı belki ilk 10a kalamazdı ama fark daha az olurdu. alonso buyuk sorun yaşadıgı 2. sektorde bile 0,2 s yavaş kaldı. en yavaş oldugu sektor 3 sektrde gayet iyidi. bu arac gelişti onca parca geldi sırada monaco var. mclaren cok hızlıydı lewis özellikle kazandı. ne yani ferrari kotu alonsomu cok ıyı iş yaptı ozaman lewis cok iyi mclaren iyi deil cünkü but elendı senin düşüncene göre ondan bıraz mantıklı yorum yapın ferrari büyük bir adım attı alonso q1.q2.q2 te düzenlı ilk 5de idi.

  33. Abdurrahman Turan avatarı
    Abdurrahman Turan

    Daha ne yapacan ki kanat mı takacan.Şimdilik bu kadar yeter.Dahası dudak uçuklatır.Yavaş yavaş incitmeden gelecen sessizce gelecen ürkütmeyecen elalemi.

  34. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Mclaren zaten sıralamalarda hızlı bu sene ama yarışlarda çok iyi değil.İlk yarış hariç hiçbirindede yarışta baskın olan taraf değildi.Bu yüzden ben Mclarenin bu sene her yarışta pole için en büyük aday olduğunu düşünüyorum,ama yarış için aynı fikirde değilim.İlaveten Ferrari ve Mclaren'in durumunu değerlendiriken Alonso ve Hamilton'ı baz almalıyız diye düşünüyorum.Her ne kadar Mclaren pilotları arasında puan tablosuna yansımasada bu durum,her ikiside bu sene takım arkadaşlarını siliyorlar şu ana kadar.Hem aero etkinliğin bu kadar baskın olduğu bir pistte bu iki takım öndeyse,diğer yarışlarda daha fazlası gelebilir.Her ne kadar Mclarenin sırlama,Ferrari nin yarış performansı daha iyi olsada Lotus gibi ikisi arasında bir denge kuran takım hem bu yarış için,hemde sezonun genel gidişatı için oldukça büyük bir adaydır diyede düşünüyorum.

  35. rocco junior avatarı

    Button elendi ona bakarsan şimdi neye göre durum iyi yada kötü diyebiliriz ve unutmamak lazım Maldonado da Alonsodan önde.Webber de elendi ve Vettel arkada.Takımlar arasında aslında şu kadar fark var diyemiyoruz kısaca bu konuda değerlendirme yapmak zor.1sn olan fark 5.yarışta 0.595e kadar indi ve bu ivmeyle oranlarsak 5yarış sonra kafa kafaya gelmek demek.Takım iyi bir gelişim yakalmışken bence durum gayet iyi.Asıl kötü olan;en hızlı araca sahip olduğu halde henüz galibiyet alamayan Lewisin durumu bence.Çünkü elinizde en iyi paket varken değerini bilmek lazım.1sn yavaş araçla 10 puan farkla takip ediyor Alonso ve bence gerisi gelecektir.Sezon daha uzun geriye 15 yarış kaldı.Yarın Lewis bence favori ve kazanacaktır ancak Ferrari de Alonso ise yakında dahil olacak gibi görünüyor bu zirve mücadelesine.

  36. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Yazdığın bu yorumla zaten ne kadar gereksiz yorumlar attığın belli oluyor..Ben kendimi niye avutayım ki ? Fernando Alonso'yu tutmuyorum..Michael Schumacher'i Tutuyorum..

  37. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    bence sen kendini avutmak için züürt tesellisi yorumlarını atıyorsun 😀

  38. Alonso bugün çok iyiydi özellikle Evinde olmanında verdiği havayla adeta limitteydi ama Ferrari maalesef bu kadar gibi. Belkide yarışta görücez gerçek hızlarını 0.6 sn fark varsa hala, bu kötü bir durum. Massa'nın 17.olduğunu düşünürsek ve Q1 ve Q2 derecelerinide katarsak Ferrari iyi sinyaller vermedi ama Q3'de 3.oldular yine de 0.6 sn fark var. Ayrıca Williams gerçekten bu kadar geliştimi yoksa cidden çok farklı bir yarış bizimi vekliyor.

  39. rocco junior avatarı

    Kanada ve Monako da daha ziyade fren süspansiyon veya hız kazanmak adına mekanik gelişimler olacaktır.Herkes gibi oraya özel paketleri getireceğiz.Artık araç doğrU yolda ve sorunların %70-80ni çözüldü.Bundan sonra hızla gelişip öndekileri yakalayacağımıza inanıyorum.Araç Son olarak İngiltere ve Valencia dan sonra yada biraz daha erken ciddi pole ve zafer adayı bir araç haline gelecektir diye tahmin ediyorum.İnşallah bunu sıradaki yarıştan itibaren gerçekleştiririz.Yarın için ise galibiyet çok zor ama podyum 2.3.lük şeklinde mümkün.Yağmur yağarsa kazanma şansımız ciddi oranda artar

  40. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Yorumu Gözlerinle okumanı istiyorum..Bu turun oluşması Ferrarinin biraz gelişmesi ve Alonso'nun çok iyi bir tur atmasıdır, Demek istediğim bu..Sırf Yorum olsun diye yorum atmayın lütfen..

  41. daha neyapacaktın pardon ? bu arabadan bukadar olur alonso keyfine bak sen yapacağını yaptın…

  42. 1 sn. kadar geliştiğini düşüniyorum ama 0.6 sn daha gerekecek ileriki yarışlarda daha gelişim olursa bu yıl şampiyonluk gelir inşallah

  43. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    ya kardeşim tamam yorum yapıyorsun ama senin bu dediğin züürt tesellisidir , madem f1 izliyon kabul edeceksin. F1'de sezon içinde gelişemeyen takım geriye düşmeye mahkumdur. Mercedes ve redbull gibi. Yapacakları bişey yok bütçeleri kısıtlı araçlarında gelşiecek alan yok. Ama mclaren ve ferrari aracında birçok gelişecek alan var bundan sonrası artık belli 🙂

  44. ferraride gelişme var bunun kanıtı da hiç kullanılmamış daha fazla set lastiklerinin kalması

  45. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Bence ikiside,çünkü böyle bir pistte pilot istediği kadar iyi tur atsın,araç zayıfsa iyi bir sonuç gelmez.Eğer 6-7 olsaydı buna katılabilirdim,ama Ferrari gelişmiş Alonso ise mükemmel bir tur atmış demek daha mantıklı. (3-17)

  46. rocco junior avatarı

    Bence %50 50 çünkü madem Alonso iyi bir tur attı neden ilk 4 yarışta bu kadar iyi tur atamadı?Açıkça gelişmiş işte takım 🙂

  47. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    alonso emin ol herkes daha iyisini yapamazdı, bugün herkes fena zorladı 🙂

  48. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Barcelona gibi aero etkilnliğin öne çıktığı bir pistte iyi iş yaptı.Dediği gibi daha fazlasını getirebilirse Ferrari,Alonso da mücadelenin içinde olacaktır.Fakat takımlar şampiyonasında durum vahim Ferrari için.Lotus pilotları,Alonso ve Hamilton arasında sıkı bir mücadele bekliyorum.Yağmur yağarsa işler çok karışır.

  49. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ferrari mi gelişti ? Alonso mu İyi bir tur attı ?

    Bence %10 Ferrari gelişti %90 Alonso iyi bir tur attı..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir