Raikkonen Yarış Tempolarına Güveniyor

yazar:

kategori:

Takım arkadaşının arkasında 5. sırayı elde eden Fin pilot, yarış için daha iyimser bir havada

Raikkonen: “Yarın yarışta işler nasıl gidecek göreceğiz. Araç genelde Cumartesi’ye kıyasla Pazar günü daha iyi oluyor. Bu yüzden yarın da durum aynı olursa, bundan memnun kalacağız.”

“Yarışı birçok küçük şey belirleyecek. Lastikler konunun bir ayağı. Uzun sürüşlerimiz (Cuma günü) ümit vericiydi. Bu yüzden pek de fena görünmüyoruz”

“Umarım iyi bir kalkış yapıp öne çıkabiliriz. İyi bir aracımız olduğunu düşünüyorum; esas olan bu”

Takım arkadaşı Romain Grosjean ise bugünkü antrenmana katılamamasına rağmen sıralamalarda iyi bir sonuç almasına seviniyor.

Grosjean: “Takım adına iyi bir performanstı; özellikle de yakıt basıncı sorunu nedeniyle son antrenman seansına katılamadıktan sonra”

“Dünkü bulduğumuz verilere göre ayarları yaptık ve çok iyi çalıştı. Sabahki sorunun ardından aracı sıralamalar için hazır hale getirmek için herkes iyi bir iş çıkardı.”

“Elde ettiğimizle mutlu olabiliriz. Elbette her zaman daha fazlasını istersiniz ama bugünkü sonuç bu. Biraz daha hızlı olabilirdim ama çok fazla değil.”

“Yarın uzun olacak. Yarış tempomuz fena görünmüyor ama elbette lastik bozulmalarını idare etmemiz gerekecek.”


Yorumlar

  1. açıklamasında küçük hata yaptım demiş, fakat son sektörde romainde yavaş kalıyor ..

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    alonsodan 0.150 0.200 daha hilzli bitirdi turu

    bu kisim kimi yavas bitirdi turu olacakti.pardon.

  3. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    Kimiden herzaman umutluyum.yarin galibiyeti alacaginada inaniyorum.kaza yagmur gibi extrem bir sorun olmazsa tabi.kiminin ve otoritelerin dedigi benim ve bizim gurdugumuz uzere uzun surusler ve lastik kullanimi acisindan lotus cok iyi durumda.yarin startinda onemi buyuk ama lotus yinede yaris icinde gecis yapabilecek kapasitede.

    tek sorun son sektor.bugun Q3te kimi ve alonso ayni anda piste ciktiklarinda ilk sektorde alonso liderden 0.085 daha hizli iken kimi 0280 gibi ikinci sektorde alonso 0200 hizliyken kimi 0.315 hizlidi.tamam kimi aldi galiba dedim ama alonso liderligi aldiginda kimi alonsodan 0.150 0.200 daha hilzli bitirdi turu.hani kimi bir hatami yapti yoksa son sektorde ferrari lotustan yarim saniye hizlimi anliyamadim.

    startta bir kaza extrem bir durum olmazsa lotus duble bile yapabilir.cokmu iyimserim ne.:))

  4. son turlarda patlayan süspansiyonlar, motorlar varken, kimi için hiç bir şey garanti değil, ben bunu öğrendim :)).

  5. Anlamadığım tek tur adamı kimi'nin hala sıralamalarda romainin arkasında kalması.Yarışta önde olması yarı tecrübesinden geliyor ama sezonun ikinci yarısı dengeler değişebilir.Romain de sıralama adamı tipi var gibi.

  6. Anlamadığım tek tur adamı kimi'nin hala sıralamalarda romainin arkasında kalması.Yarışta önde olması yarı tecrübesinden geliyor ama sezonun ikinci yarısı dengeler değişebilir.Romain de sıralama adamı tipi var gibi.

  7. Son sektör yarın Lotus'un başına bela olacak gibi diğerlerinden 0.2-3 sn yavaş kalıyoruz

  8. rai bir ferrari ve alonso taraftarı olmama rağmen en az senide onlar kadar destekliyorum iyi olan kazansın.

  9. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Raikkonen için bence Podyum Garanti..Umarım başına bir şanssızlık gelmez..

  10. Bende 🙂 Umuyorum ki yarışta daha rekabetçi olabilirler ancak son sektör de sorun yaşanması canımı sıktı. Geçen sezon gözümün önüne geliyor da Vettel son viraj da elde ettiği avantaj sayesinde kazanmıştı yarışı yani pistin en hayati virajında sorun yaşamak pek iyi değil aslında…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir