İstanbul'daki Kamyon Yarışının İlk 2 Ayağı Gerçekleştirildi

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından Renault Trucks sponsorluğunda Spor Toto, Goodyear ve UN Ro-Ro katkıları ile organize edilen Istanbul Truck Racing organizasyonunun ilk gününde nefes kesen mücadeleler yaşandı. 23 ülkeden 76 yabancı ve 129 Türk medya mensubu tarafından takip edilen organizasyonu Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan da yerinde izleyerek TOSFED Başkanı Mümtaz Tahincioğlu’ndan organizasyon hakkında bilgi aldı…

Aynı hafta sonunda, birbirinden bağımsız tam dört yarış şeklinde gerçekleştirilen yarışın ilk gününde 9’ar turluk 2 yarış düzenlendi.  2011 Avrupa Kamyon Yarışları Şampiyonu Alman pilot Jochen Hahn her iki yarışta da birinciliğin sahibi oldu.

Istanbul Truck Racing by Renault Trucks 1.Yarış Sonuçları

1. Jochen HAHN (Almanya)
2. Antonio ALBECETE (İspanya)
3. Markus BOSIGER (İsviçre)

Istanbul Truck Racing by Renault Trucks 2.Yarış Sonuçları
1. Jochen HAHN (Almanya)
2. Adam LACKO (Çek Cumhuriyeti)
3. Antonio ALBECETE (İspanya)

Aynı gün gerçekleştirilen Türkiye Pist Şampiyonası 2.ayak yarışlarında Maxi grupta Levent Kocabıyık, Super grupta Ayhan Germirli ve Grup 1600’de de Egemen Civicioğlu birincilikleri elde ederken, Vizio GT3 Challenge’da da Yücel Özbek birinciliği elde eden isimler oldular.

Sporx


Yorumlar

  1. Gitmeyi çok istemiştim ama yine hafta sonuna iş çıktığı için gidemedim ama yerime 2 kişiyi yollayarak görevimi yerine getirdim sayılır ama yine de vicdanım rahat değil 🙂

  2. Sırf İstanbulPark'ın her metrekaresini gezebilmek, görebilmek için gittik; kardeşlerim bayram yaptı resmen.. Padok-Pit alanı ziyaretleri; garajları, araçları yakından görme, inceleme; pilotlarla, teknisyenlerle kısa(!) sohbet, fotoğraflama ve pisti neredeyse her açıdan görebilme fırsatı v.s. Yani tepe tepe kullandık daha ne olsun.. Biletleri bugün başkalarına kullandırarak uyanıklık yapmış olduk ama olsun, onların bilet olmasa gitmeye hiç niyetleri yoktu 🙂 Bu pist mutlaka tekrar Formula 1 takvimine girmeli, MUTLAKA!

  3. ben gitmeyi düşünüyordum ama miskinlikten vazgeçtim. seslerini merak ediyordum oysa.

  4. Seyirciden fazla görevli var..
    Hayır bari ana tribün hariç diğerlerini kapatın da bekli orda biraz yığılma olur, ne bileyim yarısı dolar belki o tribünün…

  5. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Her yer bomboş, bunlarda seneye gelmez 🙂

  6. yorumlarınızı bekliyoruz 🙂

  7. Büyük ihtimalle bir çeviri hatasına bakıyor olay. Belki en heyecanla, yerinde ilgiyle takip edilen şeklinde olabilir. Ama belki de doğrudur şöyle ki izlenen bahsinden medya, yayın üzerinden avrupa da izlenen olabilir. (Diğer seriler bilginiz üzere tüm dünya rakamları)
    Renault'nun sitesinde daha doğru bilgiler var. Şöyle ki ort. yerinde izleyici sayıları yıllık 500 bin civarında dolanıyor muş. Pist başına 200 bin yakalanmış ki bu ciddi bir rakam.
    Malumunuz F1 pistleri yerinde izleyici olarak 80 bin (tribün) çoğunlukla 150 ila 300 bin arasında (salt tribünlerden bahsetmiyorum) seyirci çeker. Bu rakamı yakalayıp hatta bazen geçebilen bir tek MotoGP var. Kast edilen yerinde izleyiciler ise bazı ort. göre reklam doğru olabilir. Malumunuz global olarak F1, MotoGP, WRC şeklindedir sıralama sonra GT ve Endurance serileri gelir ki aslında bu Truck Racing eskiden beri ilgi çekiyor avrupa da ben yıllar öncesini hatırlıyorum tribünler dolu oluyordu video'lardan da görebilirsiniz zaten.
    Ben yıllardır sıklıkla bakmıyordum en son takip ettiğim zamanlarda Merc Benz'lerde yarışıyordu 🙂
    Renault Truck Racing oyununu da severdim ancak düzgün birşey, sim olmadığından bakmıyorum epeydir bu konuda çıkmış oyunlar var aslında bende eskiden bir Mercedes-Benz Truck Racing oyunu vardı merakla oynardım halen durur rafta.
    Bakalım yakından görüp dokunacağız inşallah.

  8. federasyon da basın bülteninde f1'den sonra avrupanın en çok izlenen yarış serisi dedi diye tüm haberlerde bu söyleniyor. mümkünatı yok bunun

  9. destek yarışları daha güzeldi, yinede ilginç bir tecrübe yaşadım açıkçası 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir