Formula 1 Medyası Hamilton'un Cezasını Ağır Buluyor

yazar:

kategori:

Hamilton, sıralamaların 3. seansının sonunda yeteri yakıtı kalmadığı için FIA tarafından cezalandırıldı ve gridin son sırasına atıldı.

Sun gazetesi Mclaren ve Lewis Hamilton’a verilen 24 sıra grid cezasının gaddar bir ceza olduğunu söyledi.

Sam Michael bunun büyük bir ceza olduğunu söylerken hakemler cezanın tamamiyle Mclaren’in hatası sonucunda verildiğini belirttiler.

Telegraph’ta yazan Tom Cary bu cezanın dikkatleri üzerine çektiğini söylerken Mclaren’in hatasının da çok büyük olduğunu söyledi. Bunun yanında Cary, Hamilton ile anlaşmayı henüz yenilemeyen takımın hatalar silsilesinin devam ettiğini söyledi.

Daily Mail “Hamilton sinirden köpürüyordur.” deren Times, Mclaren’in hata kataloğuna bir hata daha eklendiğini söyledi.

Mirror’dan Byron “Mclaren’ler sevimli insanlar ancak kendilerini bu duruma nasıl sokuyorlar?” dedi.

Brezilya’dan Livio Oricchio “Mclaren’den Hamilton’un şampiyonluğuna mâl olabilecek bir büyük hata daha.” dedi.

La Stampa ise Mclaren’in bu hatasının harakiri tarzı olduğunu söylerken Auto Motor und Sport “Geçen seneden beri Mclaren’in 13 nolu hatası oldu.” dedi.

Padoktaki görüşler ise Hamilton’a verilen cezanın çok ağır olduğu şeklinde. 

Mirror’dan Harsh “Gridin arkasına mı? Çok, çok ağır.” dedi.

Ian Parkes “Gaddarca bir ceza. 3. seans zamanını silmek yeterli olurdu.” dedi.

Martin Brundle “3. seans zamanı silinmeliydi ve bu onu 6. sıraya koyardı.” dedi. 

Auto Motor und Sport, Hamilton’un puan kazanması halinde şanslı olacağını düşünüyor.

David Tremayne “Formula 1’in gaddar dünyasına hoş geldiniz.”

“Sky yorumcusu David Croft ise “İyi bir kural tüm olaylarda bu olayda olduğu gibi aynı cezayı vermektir. Çok az yakın tolere edilemez. Ağır görünebiir ancak Lewis polü çok az farkla alsaydı o zaman ağır olur muydu?” dedi.

El Mundo’da yapılan bir ankette ise katılanların % 76’sı cezanın adil olduğunu söylediler.

 


Yorumlar

  1. Bu mesajı tahsin emre efe'ye yanıt olarak yazmak istemiştim ama öyle gitmemiş.

  2. Hakemlerin açıklamasında bu konuda hiçbir şey demiyor ama tahminimce antrenman derecelerine bakarak yeterince hızlı olduğuna karar verip yarışmasına izin vermişlerdir. En azından daha mantıklı bir açıklama göremiyorum.

  3. Hiçbir şey anlamamışsın. Hamilton'un yakıtı kontrol edildi tabi ki, öyle olmasa yarışa son sıradan dahi başlayamazdı.

  4. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Şimdi dikkat ettim de, hakemlerin kararına göre dereceler silindi diyor ama bunu hangi maddeye göre yapmışlar ki? Dereceleri silerlerse Hamilton %107 dışında kalır, yarışa katılamaz. Önce yarıştan men edip sonra da yarışmasına mı izin verdiler? E zaten diskalifiye kurallarına göre hareket edip, diskalifiyeyi de kendileri bozmuş, nasıl bir saçmalık bu?

  5. Onur kısaca şunu diyebiliriz. Hamilton'ın kullandığı yakıtın yasal olup olmadığı kontrol edilemediği için tüm seanslardaki zamanları iptal edildi ve son sıraya atıldı. Ama düşününce bu çok ağır. Q1'i geçince yakıt kontrol edilmiyor keza Q2'den Q3'e geçilincede seans atlayan sürücülerin yakıtları kontrol edilmiyor. Örneğin Hamilton Q1 ve Q2'de yasal olmayan bir yakıt kullansa bu farkedilemez öyle değil mi? Çünkü kontrol edilmiyor. Martin Brundle'ın dediği gibi sadece Q3 derecesi silinmeliydi. Bu gerçekten çok ama çok ağrı bir ceza ama bu McLaren'in yağtığı hatayı gölgelemez.

  6. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Zaten böyle bir ceza yok, ancak görece daha iyi açıkladığı içi bunu yazdım. Verilen ceza resmi dereceleri silmedi, sadece verilen ceza üzerinden gridde sıra gerileme cezası verildi. Verilen ceza en son sıraya atılmayı içeriyor, 24 sıra değil, 30 araç olsaydı, 30 sıra geri gidecekti yani.

  7. Sun'ın 24 sıra grid cezası tabiri de tam olarak doğru değil zira bu belgede öyle bir şeyden bahsedilmiyor. Zaten bildiğim kadarıyla böyle bir ceza opsiyonu da yok. Hamilton'un sıralama seansını geçersiz saymışlar özetle.

  8. Hakemlerin ceza açıklaması belgesinde de "diskalifiye" kelimesi geçmiyordu zaten.

    http://i48.tinypic.com/2q3ss4g.jpg

  9. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Yakıtı tamamen temizleyemiyorlar depodan, zaten 1 lt yakıt istenmesinin sebebi de bu, depoda kalan artık maddeyi farkedebilecekleri kadar yakıt alınıyor, kimyasal incelemenin ardından böyle bir şey varsa yine de ortaya çıkacaktır. Bu iş biraz CSI gibi oluyor 🙂

  10. bak bu yorumları düzenleyen arkadaş benim kafamı bozma 10 üyelikle gelir her habere turkiyef1.com'un linklerini atarım. yorum hakkımı elimden ne alıyorsun küfür mü etmişim birine mi saldırmışım bana adam gibi neden göster.

    yarına kadar açılmazsa yorumları turkiyef1 linklerine boğacağım yettiniz artık.

  11. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Dün akşam diğer haberde kuralı açıklamıştım ama bir arkadaş bir soru sorunca emin olamadım. Ama haklıymışım, zaten Sun gazetesi de aynen vermiş, işte başlık;

    LEWIS HAMILTON was last night hit with a whopping 24-place grid penalty after an astonishing cock-up by his McLaren team.

    Yani ortada bir diskalifiye durumu yok, bu sadece bazı haber ajanslarının yanlış duyurması, teknik açıdan "diskalifiye" farklı bir durum. Burada 24 sıra geriye yollamışlar aracı.

    Eğer Hamilton o araçla geri dönseydi araçta yeterli yakıt kalmayacaktı ve işte o zaman diskalifiye edilecekti, şimdi hakemlerin Hamilton'ın yarışmasına izin verip vermeyeceğini konuşacaktık, hayırlısı olmuş diyelim.

  12. Bir şeyi merak ediyorum.bir pilot son seansında kurallara aykırı yakıt ile tur atarsa, ardından bu yakıtı araçtan çekip kurallara uygun yakıtla bir tur daha atınca test için araçtan alınan yakıt da kurallara uygun olacak. Kurallar bu şekilde hile yapılmasını nasıl engelliyor?

  13. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    O yıllarda %107 yoktu, resmi olarak bir derece elde etmese bile, yarış öncesi kurallara uygun yakıtın varsa yarışa son sıradan başlayabilirdin, artık süresi olmayan eleniyor, orada bir fark var

  14. Ya tüm yakıtı bitirip yarış dışı kalacaklardı.. yada bir kenara park edip incelenmesi için bir miktar (artık kaç litreyse) yakıt bırakacaklardı .. Yakıt koymayı unuttuklarına göre en mantıklı tercihi yaptılar.

    Kural ağır mı ?? evet ağır ama McLaren'in bu hataya düşeceklerini bilemezdi elbet sevgili İngiliz medyası

  15. Sıralamada avantaj sağladığı kadar yarıştada avantaj sağlar az yakıtla başlamak benim gözümde ikiside aynı şey açıkçası FIA çok dengesiz bazı konularda.

  16. Yarışta durum farklı. bu kural sadece ve sadece güvenlik amaçlı yapılmış durumda.

    Yarışta finish çizgisini geçince herkes için yarış bittiği için yavaşlamak veya durmak sorun olmaz. Ancak sıralama seansında durmak demek arkadan hızlı turunda gelen aracı tehlikeye atmak demek. Yakıt ağırlığı da az veya çok kesinlikle bir etki yarattığı için takımlar bu yolda kalmaları göze alacaktır, böyle bir kural olmasa.

    bir nevi race fixing olduğu için ağır ceza gelmesi doğal.

  17. Yarış bittikten sonra kenara çekenlere hiç ceza verildiğini görmedik bugüne kadar onlara kural farklı işliyor herhalde? Geçen yarışta vettel rosberg fln araçlarını hep kenara çekmişti yarış biter bitmez.

  18. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Ceza ağır.Bunda hem fikiriz.Ama yinede haberin içeriğindeki durum bu.Bence yazık oldu Hamilton'a.

  19. Kimse ceza adil demiyor, royalhunt, kural katı, ama uygulanışı doğru.

  20. Hızlı olma adına ;ortalama devri arttıran sistemi sık ve fazla kullanırsan ekstra benzin yersin ve bu harcanan benzin miktarı diğer turlara göre daha fazla sarfiyat içerir.Normal bir turun benzinini doldurup plus bir tur atarsan benzinin biter sende ne bunu insanların anlayamaması için açıklayamazsın. Bİr sıradır McLaren den hızlı benzin tükeniyor nameleri yükselirken yapabilecekleri illegal bir çalışmanın tutuşma sinyallerimidir? McLaren sistemini yakalatmamak adına bu cezayı almış olmasın?

  21. ceza ağır mı değil mi? ağır. ceza normal diyenler kim? alonso fanları.

    basit sanırım burdaki mantığı anlamak. ceza ağır, ingilizler ceza ağır diyor. ceza ağır, ispanyollar ceza normal diyor.

  22. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Hangi takım hatırlamıyorum ama yakıtları kurallara uygun olmadığı için gridin sonuna yollanmışlardı.Eğer kafadan atmıyorsam 2004 yılında Sauber diye düşünüyorum.Yani sıralamada grid sonuna atıyorlar,yarışta ihraç.Bu olay biraz daha farklı gerçi ama,direk yarışa çıkmasına engel olmuyorlar.

  23. <*Mercedes*> avatarı

    Artık bunu unutturalım ve yarışa odaklanalım ne olacak bakalım görelim ve bir daha böyle bir hata olmasın umarım YARIŞA 2>3 saat kaldı

  24. scuderiaferrarimarlboro  avatarı
    scuderiaferrarimarlboro

    alonso rahat kazansın diye bu kadar ağır bi ceza verdi ispanyollar

  25. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    BENCE mclaren bir kumar oynamak istedi bunuda beceremedı ve son sıraya mal oldu

  26. Yusuf  Hitay avatarı

    benzin örneği alamadıysan, yarışa dahil etme arkadaşım. ne diye son sıradan dahi olsa yarışa alıyorsun aracı.

  27. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Karşı çıkanların %99 ununda İngiliz olması ne kadarda objektif değilmi?

  28. İspanyollardan ne beklenirki.Kurara göre ceza doğru ama ağırlığı konusunda bende katılıyorum attığı turu silseler kimse birşey demezdi sanırım.neyse takımda akıllanır artık bundan sonra daha dikkatli olur…

  29. bu kural şu anda böyle ama fia değitirebilir yani hafifletebilir.bence ağır değişmeli q3 zamanının silinmesi yada 10 sıra cezası makul olabilir.ayrıca yarış biter bitmezde aracını start düzlüğüne çekip seyircilerin önünden geçmeyen bir anlamda onlara saygısızlık edenlerede ceza gelmeli fia bunuda düşünecektir muhtemelen.

  30. el mundo, ispanyol

    75% adil ceza.

    evet.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir