Kobayashi: "Podyum Şansını Dünden Kaçırdım"

yazar:

kategori:

Dün son seansa kalacak dereceyi elde etmesine rağmen Japon pilotun aracı ikinci seansın sonunda pistte durmuştu; dolayısıyla S3’te piste çıkamadı.

Lewis Hamilton’ın ceza alarak gridin geriye düşmesi ile birlikte Kobayashi, bugün 9. sıradan yarışa başladı ama Sauber pilotuna göre daha yükseklerden başlasaydı podyuma çıkabilirdi.

Kobayashi: “Takım gerçekten harika bir iş çıkardı. Aracımızdaki güncellemeler çok iyi çalıştı. Yarıştaki tempo, geçen seneye kıyasla büyük bir gelişimdi. Dünkü sıralamalarda şanssız olmasaydım inanıyorum ki bugün podyuma çıkabilirdim. 9. başlıyorsanız 5. bitirmekten memnun olabilirsiniz ama aracın potansiyeli daha fazla.”

Japon pilot, trafikle boğuşmanın da temposunu maskelediğini düşünüyor.

Kobayahi: “Trafikteydim ve geçiş kolay değildi. DRS yardımı ile de düzlüklerde bunu yapamadım; çünkü yeteri kadar yakın değildim. Bu yüzden risk alıp geçişleri virajlarda yapmam gerekiyordu. Son bölümde lastiklerime çok zarar verdim. Rekabet şu anda çok yakın. Grubun önünde yer almak istiyorsanız hafta sonunda her şeyi doğru yapmalısınız. Pastor’un (Maldonado) yaptığı da bu. En son 5. olduğum yarış geçen sene Monako idi. Oraya yakın zamanda dönmeyi dört gözle bekliyorum”


Yorumlar

  1. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Dün Çok İyiydi.

    Button'ı Geçişi Muhteşemdi 🙂

  2. bütün pilotlar böyle olsa ne güzel olurdu dimi 🙂

  3. Tolga Soydan avatarı

    delibaş adam 🙂

  4. ah ah gözü kara dedinizde neredesin be montoya ne geçiş ustası bir pilottu tam bir çılgın.

  5. Yani Buttona atak nasıl yapılır onu gösterdi. Katılıyorum Lewis ile harika ikili olurlar ikisi de gözü kara pilotlar.

  6. Aynen Hakan buttona atagı mükemmeldi tabi o an buttona çok sinirlendim ama olsun koba'nın hakkını yiyemem. Bir gün McLarende görmek isterim kendisini Lewis'le müthiş ikili olurlar 🙂

  7. Helal olsun adama Pist üzerinde geçişleri ili heyecan verici bir pilot. Tamam şimdi kaza yaptı diyorum ama milimlik ara ile atak yapıyor Alkışı hak ediyor kesinlikle.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir