Ecclestone: "Mercedes'in Spordan Ayrılacağını Sanmam"

yazar:

kategori:

Mercedes yetkililerinin sene sonunda spordan ayrılıp ayrılmayacaklarını konusunda bir oylama yapacakları konuşulsa da Ecclestone, “Mercedes’in ayrılığı konusunda şüpheliyim.” diyor.

Ecclestone, “Şu anda üzgünler çünkü kendilerine Ferrari’ye davranıldığı gibi davranılmadığını düşünüyorlar. Bizim açıklamamız ortada, Mercedes’e de aynı şekilde yaklaşıyoruz ancak asıl sorun da bu.  Tüm bu takımların ticari ayrıcalıkları sporda yer aldıkları süreyle ilişkili. Ne yazık ki Mercedes sadece birkaç yıldır bizim aramızda.” diye devam ediyor.
 
Ecclestone, Mercedes’in McLaren’ı tamamen satın almayarak ek gelirler konusunda bir fırsatı kaçırdığını düşünüyor.

Mercedes 1999 yılında McLaren takımının %40 hissesine sahip olmuştu ileriki yıllarda takımın çoğunluk hissesine sahip olacağını düşünülüyordu.

“Birkaç yıl önce McLaren’ı  satın alabilirlerdi. Eğer bunu yapmış olsalardı, şu anda bu durumda olmazlardı. Aslında biz bunu yapmalarını umuyorduk.”

Ancak takım 2009 yılında kendi takımını kurarak McLaren’daki hisselerini de pay ortaklarından Ron Dennis, Mumtalakat ve Saudi TAG Grup’a devretti.

Toyoya’nın ve BMW’nin spordan ayrılığı hatırlatılan Ecclestone, “Eğer bana bu büyük şirketlerin spordan ayrılacağını ayrılmalarından birkaç hafta önce gelip söyleseydiniz, ‘Ayrılacaklarını düşünmüyorum’ derdim. Ama işte ne oldu? Gazeteyi açtık ve gittiklerini öğrendik.” diyor.

Öte yandan Mercedes sporda kalmayı düşündüklerini belirtmiş, Nick Fry, “Bizim düşüncemiz apaçık ortadadır. Mercedes-Benz Formula 1’de devam etmeyi istiyor.” diye konuşmuştu.

Ayrıca takım bu haftanın başında IWC isimli saat firmasıyla önümüzdeki sezon için bir sponsorluk anlaşması da imzaladı.

 


Yorumlar

  1. Önemli derecede maddi fark, sporun gelecek kararlarına önemli etki, danışman ve karar alma mercilerine direk/fasılalı katılım. Bunların dışındakiler söylenti. Bizlere malum olabilecek şeyler değil.

  2. Michael'ın resmi bir sitesi yok daha doğrusu kendisinin direk ilgilendiği, manager'lik şirketi bakıyor oda dikkatten kaçıyor.
    Net'den şahsi mail'ini bulman lazım onu da bulabilirsen tabi.

  3. Detayları kimse bilmiyor zaten. Tek bilinen ayrıcalık yapıldığı. Sezon sonunda dağıtılan gelirlerden ek bir pay daha aldıkları ve sporun yönetimine birer temsilci ile dahil edilecekleri düşünülüyor.

  4. Muhalefet amaçlı değil, bilgi amaçlı soruyorum arkadaşlar. Şu anda Ferrari veya diğer eski takımların ne gibi ayrıcalıkları var?

  5. Teşekkürler. bu siteyi biliyorum ama resmi kendi sitesimi emin değildim.
    Ancak sanırım fun larının fikirlerini ve duygularını yazacağı bir forum kısmı yok?

  6. Şu anda üzgünler çünkü kendilerine Ferrari’ye davranıldığı gibi davranılmadığını düşünüyorlar. Bizim açıklamamız ortada, Mercedes’e de aynı şekilde yaklaşıyoruz ancak asıl sorun da bu. Tüm bu takımların ticari ayrıcalıkları sporda yer aldıkları süreyle ilişkili. Ne yazık ki Mercedes sadece birkaç yıldır bizim aramızda.

    Bu kadar basit.

  7. Arkadaşlar konu dışı;
    Schuminin resmi web sitesini bilen varmı?
    Bir fan ı olarak bazı şeyler yazmak istiyorum. buna imkan varmı?
    acaba varsa resmi sitesinin adresini verebilecek varmı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir