Boullier Raikkonen'in Lotus'ta Rahat Olduğunu Düşünüyor

yazar:

kategori:

 

Raikkonen spora dönmeye karar verdiğinde birçok kişi Fin pilotun motivasyon ve adanmışlık eksikliği yaşayacağını düşünmüştü. Raikkonen ise beş yarışın ardından bu şüpheleri boşa çıkarmış görünüyor.

Boullier, Raikkonen’in tamamen yarışlara odaklanması için Fin pilotun çok da hoşlanmadığı ekstra medya ve reklam çalışmalarını azalttıklarını söylüyor.

“Bana kalırsa çok iyi uyum sağlıyor. Enstone’da bir takım ruhu var. Her takımın kendi kültürü ve kişiliği vardır ama biz diğer takımlarla karşılaştırılamayız. Politikaları işimizden uzak tutarak pilotlarımıza ihtiyacı olanı vermeye çalışıyoruz.”

“Kimi’nin halkal ilişkiler çalışmalarından hoşlanmadığını biliyoruz. O zaman neden onu böyle işlerle boğalım ki? Elbette onun istekleri ve sponsorlarımızın ricaları arasında denge kurmak zorundayız ancak onun bu konudaki yaklaşımını önemsediğimizi ve bu tarz sorumluluklarını en aza indirmeye çalıştığımızı biliyor. Hepsi bu. O bir yarışçı, kazanmak için yarışıyor ve geri kalanını çok da önemsemiyor!” 

“Kimi vahşi bir hayvan gibi onun gitmek istediği yöne doğru koşmasına izin vermeniz gerekiyor. Ona ne yapması gerektiğini söyleyemeyiz çünkü kendisi bir profesyonel ve bizim ondan istediğimiz pist üzerindeki sonuçlar. Onun hedefi de bu. Ama bazen bazı sorumluluklar oluyor. Kişiliği taraftarların onu çekici bulmasına neden oluyor. Çok ünlü birisi. Çok fazla taraftarı olduğu bir gerçek.”

 


Yorumlar

  1. amin.

  2. Zaten hepsini kullansa diğer pilotların işi çok zor olurdu…

  3. bu takımda iş var barcelona testlerinden beri böyle düşünüyordum beni yanıltmadılar.eski günlerdeki raikkoneni izlemek istiyorum o güne kadar hiç bir takım ve pilot taraftarı olmayıp.ilk kez pilot taraftarı olduğum o yıllardaki gibi.lotus bu konuda kimi ye yardımcı olabilecek bir takım.inş. kimi nin şansıda tersine dönmüştür ve şanssız yarışlar geçirmez millenyumun en bahtsız pilotu.

  4. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    evet benimde şimdi haberim oldu.

  5. saol güzel haber. ayrıca resmi olduğu belli, ice1racing falan kiminin facebookdaki sponsorları da beğenmiş sayfayı.

  6. bencede neden? ben bu adama duacıyım kimi yi tekrar bize izleme fırsatı verdiği için helal olsun Boulliere

  7. işte batılı bir insanın samimi açıklamaları…
    bu laf bize dense vay bana hayvan dedi diye kavga çıkarırız. nabza göre şerbet vermişler. kimi de gayret ediyor. fakat şu bir gerçek ki pitlerdeki zaman kaybı ve stratejiler konusunda gerçekten takım çok geride…özellikle lastikler zamanında değişmiyor. pitte çok zaman kaybediliyor. ve bir kaç seferde yanlış strateji ile hem sıralamalarda hemde yarışta çok avantaj kaybedildi. bunlar azalırsa kimi bu sene şampiyon olur inancındayım. hafife alınmayacak kadar ciddi bir olasılık…
    samimane ciddi dua ediyorum bu çocuk başarılı olsun diye…

  8. Burak Kiremit avatarı
    Burak Kiremit

    orjinal facebook'u yok hala olsaydı sitesinden duyururdu

  9. şahsen kendisini açtığını zannetmiyoru.hayranlarından birisi açmıştır sayfa olarak

  10. ''Kimi vahşi bir hayvan gibi onun gitmek istediği yöne doğru koşmasına izin vermeniz gerekiyor''

    aynen öyle. şunu yapıcaz, bunu hedefliyoruz dersen yapmaz. al sür dersen gider yarışı kazanır. son derece değişik bi karakter. onu farklı yapan da bu.

    ve bana göre griddeki potansiyelini en az kullanan pilot raikkonen.

  11. Bu arada kimi sonunda dayanamayıp facebook'a girmiş ve kendine bir fan sayfası açmış:
    http://www.facebook.com/Iceman.kimiraikkonen

  12. Boullier, Raikkonen’in tamamen yarışlara odaklanması için Fin pilotun çok da hoşlanmadığı ekstra medya ve reklam çalışmalarını azalttıklarını söylüyor.

    Kimi baskın çıkmış yine 🙂

    Adam işini hobi olarak yapıyor. Üstüne para veriyorlar, o kadar. Zaten dondurma ve kola şirketten olunca masraf filan da kalmıyor 🙂 Ne diye gidip orada burada ürün tanıtımı yapmak istesin ki?

  13. "O bir yarışçı, kazanmak için yarışıyor ve geri kalanını çok da önemsemiyor!"

    kimiyi tek kelimeyle anlat deseler söylenecek tek söz bu olsa gerek

  14. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Raikkonen Harika bir pilot..Ama şuan göstediği performanstan daha iyisini gösterebilecek kapasitede..Kısacası daha Gerçek Raikkonen'i göremedik..

    Ben Raikkonen'in Lotus'da yarışmasını istemiyorum..Boullier gibi bir adam olduğu sürecede istemem.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir