Vettel, Senna Kazasında Schumacher'e Verilen Cezayı Doğru Bulmadı

yazar:

kategori:

Schumacher, önündeki grupla farkın açılmasına engel olma adına önündeki yavaş Senna’yı acilen geçmek istiyordu; hatta bir ara telsizden rakibine geri zekâlı da dedi. Ama geçiş çabaları sonuç vermeyen Alman, ana düzlük sonunda Williams aracına arkadan çarptı. Bunun sonunda komiserler kurulu, Mercedes pilotuna Monako’da çekilmek üzere 5 sıra grid cezası verdi.

Red Bull Takım Patronu Christian Horner: “Bizce Michael’ın o hamlesi bize çok pahalıya patladı.”

Horner, kaza sonrasında araçtan kopan parçaların sadece Vettel’in ön kanadına zarar vermediğini, aynı zamanda sarı bayraklar altında DRS’yi çalıştırmasına neden olduğunu, bu nedenle ceza aldığını ifade etti.

Ama Vettel, vatandaşı Schumacher’e destek verdi.G

Vettel: “O durumlarda elbette pek zamanımız olmuyor. Düzlüklerde (araçlar arasında) çok büyük hız farkları görülebiliyor.”

“Bunun aslında bir yarış kazası olarak sınıflandırılması gerekti diye düşünüyorum. Ne yazık ki böyle bir şey oldu”


Yorumlar

  1. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ayrıca ırkçı olanda belli oluyor. genelleme yapmayın arkadaşlar. almanların hepsi kendiniz üstün görmüyor şu bir grup neo-nazi sempatizanlarının yaptıklarını bütün ulus'a mal etmeyin.

  2. Lovely_F2008  avatarı

    şumi çok dar bi pistte çok frenaja gelmeden önce çizgiye yöneliyodu , sennanın yaptığını herkes gördü , gitti frenaja geldiklerinde adamın önüne atladı . emin ol lewis aynı hızla aynı genişlikteki pistte dıştan gelseydi şumi onun önüne atlamazdı . zaten bu şekilde birkaç defa geçildiğini gördük şuminin . aradaki farkları iyi gözden geçirin arkadaşlar .

  3. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ya arkadaşım schumacher geçemedim diye bilerek mi dümdüz gidip sennaya girdiğini düşünüyorsunuz. komiksiniz harbiden ya imzasını atıyormuş birde pehh.

  4. Almanlar olayın ateşi ile "hıyar" ve "aptal" diyince üstün ırk oluyor ise en ufak bir şeyde bile ana avrat küfreden Türkler ne oluyor acaba?

  5. Bir olay olduğunda bazı hakemler ceza verme eğilimindedir, bazıları da ceza vermeme eğilimindedir. Hakemler farklı olsa Vettel ve Massa ceza almayabilirdi mesela.

    Schumacher'in talihsizliği yaptığı hatanın sert hakemli bir yarışa denk gelmesi.

  6. ''üstün ırk oldukları iddası devam ediyor olsa gerek bu almanların,biri hıyar der,diğeri geri zekalı,sanki herkes bunlara yol vermek zorundaymış gibi,araçları hızlı olmayınca kişilikleri daha net ortaya çıkıyor,şimdi şumi fanları bana kızacak.ama o zaman Şuminin hamiltona yaptığı zavunmada ,hamiltonun dere tepe düz gitmesi gerekirdi, ''

    bu ifadenin altına imzamı atarım

    herkes bunlara yol verecek böyle bir olay yok yalnız burası münihteki çiftliğiniz değil.

  7. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    aracı hızla olmasa önündekine atak yapacak duruma gelemezdi.herkes sinirlenince belli tepkiler verebilir sinirlenir küfürde eder. schumacher şimdi efendi ir gibigörünüyor küfür etti diye hemen kişiliği bozulmuşmu oluyor. herkes kendisine baksın ilk önce şu ırk olayını işin içine karıştırman gereksiz olmuş.

  8. Red Bull Takım Patronu Christian Horner: "Bizce Michael'ın o hamlesi bize çok pahalıya patladı."
    Horner, kaza sonrasında araçtan kopan parçaların sadece Vettel'in ön kanadına zarar vermediğini, aynı zamanda sarı bayraklar altında DRS'yi çalıştırmasına neden olduğunu, bu nedenle ceza aldığını ifade etti.

    10 saniye cezadan dolayı kaybettik Pitte Ön kanat değiştirildi öylede kaybettik sağlık olsun ama 🙂

  9. üstün ırk oldukları iddası devam ediyor olsa gerek bu almanların,biri hıyar der,diğeri geri zekalı,sanki herkes bunlara yol vermek zorundaymış gibi,araçları hızlı olmayınca kişilikleri daha net ortaya çıkıyor,şimdi şumi fanları bana kızacak.ama o zaman Şuminin hamiltona yaptığı zavunmada ,hamiltonun dere tepe düz gitmesi gerekirdi,

  10. Adam bodozlama girdi Senna ya daha ne olsun. Geçen sene Valencia da petrowa da yapmıştı pit çıkışı.

    Yaşlılık galiba. Şaka bir yana gayet mantıklı bir kaza. Bunu bir çok örneği var. Biraz düşünün.

    Üstelik bütün dünyada geçerli bir kural bu. Arkadan çarpan her daim suçludur.

  11. atak yaparken nerdeyse yan yana gelmiş olan pilota bile ceza verdi bu hakemler bu poziyonda çok daha rahat verirler, ne bekliyordunuz. senna aynada görmedim der olur biter. bakınız geçen sene monaco,lewis-pastor düzlük sonu. kimse kimseye yer bırakmayacaksa, araçlara kara şimşek gibi üstünden atlaması için turbo boost düğmesi koysunlar :))

  12. Suçlu şumi olmasına rağmen çok rahatlıkla yarış kazası olarak tanımlanabilecek cinsten bir durumdu Sonuçta kendi başını da yaktı. Ama illa ceza verilecekse, 5 sıra grid cezası verebilecekleri en küçük cezadır.

  13. Şimdi monacoda zaten alabilecekleri en iyi sıra 4-5 olabilir.
    bu durumda 9-10. sıradan başlamak monaco gibi bir pistte daha fazla temas ve sorunla karşılaşma ihtimalini artırıyor maalesef.
    Umarım efsanenin sezonu Monacoda başlarda bu kez talih yüzüne güler.

  14. Yaw zaten bunu kasıtlı yapmış olma ihtimali olmadığına göre tamamen yarış içerisinde değerlendirmek gerekirdi.
    O anlık bir yanılgı ve refleks hareketi bu.
    senna sola doğru manevra yapınca Schumi sol tarafı tamamen kapatacağını düşünüp sağına geçmeye çalıştı.
    osa senna tam sola geçmek yerine sola kırıp frene basında kaza kaçınılmaz oldu.
    özellikle bloke etmek istediği için bunu yaptı zaten.
    Hiç dayısına benzememiş.
    ama neyseki bu sporda bu tür zihniyetler fazla kalıcı olamazlar, heleki zaten yeteneğiniz yoksa soyadınızla biryere kadar kalabilirsiniz. kaç defa gittiği takımlardan kovuldu.

  15. Schumacher- avatarı

    Hakemlerin verdiği kararlar birbirini tutmuyor malesef burada bile şike var aynı hataları yapıpta birine ceza verirken diğerine birşey yok aynı kazayı yapan başka kişi olunca.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir