Bütçe Sınırı 2013'te Kurallara Girebilir

yazar:

kategori:

O zamanlarda takımlarla Mosley arasında politik savaşa neden olan bu konu, yine gündeme geliyor ama bu sefer arkasındaki destek güçlü görünüyor.

FOTA’nın maliyetleri düşürmeye yönelik imzaladığı centilmenlik anlaşmasına atıfta bulunan Auto Motor und Sport: “12 takımın 10’u (bütçe sınırını) destekliyor.”

Bu durumda Red Bull ve Toro Rosso da çoğunluğa uyacak gibi.

Red Bull Takım Patronu Christian Horner: “Şu anda Formula 1’de rekabetçi kalmanın maliyeti çok yüksek. Kimsenin buna itiraz edeceğini sanmıyorum.”

“Tartışma, bunu nasıl başaracağımız üzerinedir.”

Bunun ötesinde Auto Motor und Sport’a göre tam olarak Max Mosley’nin fikrini destekleyen takım sayısı 9. FIA eski başkanı, öncelikle yıllık harcamalar 170 Milyon € ile sınırlandırılmasını, ardından birkaç sene içinde bu rakam 100 Milyon €’ya düşmesini teklif etmişti.


Yorumlar

  1. RB ve Ferrari'nin FOTA'dan ayrılmasının ardından bu konuda bir şey yapmak gerekiyordu zaten.

  2. Lovely_F2008  avatarı

    Zaman gelecek bilgisayarlar , rüzgar tünelleri kapatılacak . Takımlar inecek derelere alacaklar ellerine ölçekli araçlarını sokacaklar suya bakacaklar sürtünmesi nasılmış diye . Takımlar gelişemeyince 20 yarış yapmanın anlamı ne ki ? Araçlar arası farklar aynıyken birden fazla yarış yapmak çok saçma olur .

  3. Git gide araçlarda gelişim duracak GP2 standartlarına HRT Marussia tarzı takımların seviyesine inecek spor.

  4. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    bence sınırsız olmalı nasıl araştırma yapacak bu takımlar. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir