Alonso Agresif Bir Strateji Planlamıyor

yazar:

kategori:

Fernando Alonso, Renault’nun pazar günkü yarış için kendisine agresif bir strateji planlayacağını düşünmediğini söyledi.

Renault’a döndüğünden beri tepede mücadele edemeyen Alonso, İspanya’da hafif strateji ile sıralamalarda gridin ön çizgisinde yer kapmayı başarmıştı.

Monaco genel olarka performans eşitleyici olarak düşünülse de Alonso hafif bir stratejinin çok büyük avantaj sağlamayacağını söyledi.

Alonso "Cumartesi nasıl bir strateji seçeceğiz bilmiyorum ancak burada yakıtın etkisinin çok az olduğunu düşünüyorum. Bazı pistlerde 10 kg’lık benzin sizi mücadelenin içine ya da en azından ilk 2 çizgiden birisine sokar."

"Burada 0.15 kazanabilirsiniz ve bu yüzden 20-30 kg daha hafif almanız gerekiyor. Bu da diğerlerinden 20 tur daha az gitmenizi gerektiriyor ve bu iyi değil. Her zaman önde olmak için hafif olmak ya da yarışta güveniyorsanız ağır olmak iyi gibi görünse de Monaco’da strateji oyunu daha az olur."

"Sonuç olarak her zaman 2 pit planlıyoruz ve takımlar neredeyse aynı turlarda pite giriyorlar bu yüzden özel bir şey yok." dedi.

Dünkü antrenmanları lider Hamilton’un 1.2 sn arkasında 7. sırada tamamlayan Alonso hafta sonu benzer fark beklediğini söyledi.

Alonso "Hak ettiğimiz pozisyonda olduğumuzu düşünüyorum. Ancak Monaco’ya geldiğinizde farklı olabileceğinizi düşünüyorsunuz çünkü burası özel bir pist ve aracın tamamen farklı bir pistte daha iyi performans göstermesini umuyorsunuz."

"Ancak bunlar umuttu, bugün ise gerçek." dedi.

Hem Alonso hem de Piquet dün aynı yerde kaza yaptılar. Alonso bu kazaya sürücü yardımsız zorlanmalarının değil, R28’in sürüşünün zor olmasının neden olduğunu söyledi.

Alonso "Evet, aracı sürmek zor. Nelson ilk antrenmanlarda 18., 2. de 15. olabildi ve ben de zorlandım. Bazılarına göre daha fazla zorlandık ancak gelişim için yer olduğunu düşünüyorum. Aracı cumartesi biraz daha değiştirmek için bazı fikirlerimiz var."

"Burada sıralamalar çok önemli, yarış o kadar önemli değil. Bu yüzden bu hafta asıl hedef sıralamalar." dedi.


Yorumlar

  1. ferhat korkut avatarı
    ferhat korkut

    doğru tespitlerde bulunmuş alonso monaco da fazla maceraya girmek çok birşey kazandırmıyor pilotlara zaten enteresan birşeyde yapmayacağını söylüyor. Gerçekten R28 sürülmesi zor biraraç alonso üstesinden gelmeyi başarıyor ama piquet için aynı şeyi söyleyemeyeceğim reno da işi zor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir