Massa: "Ferrari Hâlâ Arkamda, Kazadan Önceki Massa Olmadığımı Düşünmüyorum"

yazar:

kategori:

Brezilyalı sürücü bu sene 5 yarışta sadece 2 puan kazandı ve bunun yanında yarışlarda çok zayıf kaldığı için büyük baskı altına girdi.

Massa “Tüm takımın arkamda olduğunu hissediyorum. Açıkçası sonuçlardan mutlu değiller ve aynı şekilde ben de mutlu değilim. Hepimiz bu durumu tersine çevirmeyi istiyoruz. Bu mümkün ve tabi ki istediğim şey bu. Ve takımın yardımıyla bunu başarabileceğimi biliyorum.” dedi.

Massa 2009 Macaristan’daki büyük kazasının ardından hiç yarış kazanamadı ve bu onun eskisi kadar iyi olmadığı görüşlerini ortaya çıkardı.

Eskisi kadar hızlı olmadığı konusunda şüphesinin olup olmadığının sorulması üzerine Massa “Bunu kendime 45 bin defa sordum ve değişiklik olmadığını düşünüyorum ve neden olmayayım?”

“3 sene içerisinde çok fazla, 11 kere kazanınca soru açık oluyor. Bunu sadece kendime sormadım aynı zamanda cevabı da aradım. Çok fazla soru sordum ve bir çok tıbbi kontrollere girdim.”

“Danıştığım tüm doktorlar o yayın etkisinin olmadığına dair ellerini kalplerine koyarak yemin etmeye hazırdı.”

“Ben de o hafta sonundan öncesine göre farklı bir şey hissetmiyorum. Mesela o kazadan önceki gibi galibiyet kazanmak istemiyor olsaydım ya da aynı cesaretim olmasaydı o zaman yarış startlarında muhtemelen hâlâ en iyilerden birisi olduğumu ve geçişlerde yerimi koruma için mücadele etmemi nasıl açıklayabiliriz?” dedi. 

Massa, F2012’den maksimumu çıkarma konusunda zorlandığını kabul ediyor.

Massa “Kesinlikle sürüşü zor bir araç ve iyi bir denge bulmak zor. Bir çok kez kendimi araç içerisinde mücadele ederken buluyorum ve o koşullarda orada ya da burada zaman kaybetmek kolay oluyor. Belki sürüş stilimde daha fazla zorlanıyorumdur çünkü daha rahat bir sürüş yolu bulamıyorum.”

“Henüz yeterli aerodinamik downforce bulamadığımız bilinen bir konu ve yavaş virajlardan çıkışta çekiş eksikliği var. Bu da en büyük sorun olabilir.”

“İspanya’da önemli bir gelişme kaydettik ve Fernando’nun yarıştaki performansından bu görülüyor ancak ben de önüm açıkken iyi performansa sahiptim. Ve sezon başından beri sorun yaşadığımız bir diğer alan olan maksimum hızda da biraz gelişme kaydettik.” dedi.


Yorumlar

  1. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    arkadaş piyangodan mı çıkıyonuz anlamadım ki hey allam ya ne tipler var 🙂

  2. Aga bu arkadas ben degilim, olsam soylerim biliyosun.

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ahmet Allah aşkına bu nickini aldığından beri kaç tane raikkonen haberine yazdın?.Maşallah Alonso haberlerinden hiç çıkamıyorsun.Bir de gelmiş nerde rai fanı varsa saldırıyorsunuz diyorsun.Bak bakalım Rai haberlerine kaç Alonso fanı rai haberine yazmış ve provake etmiş.Kendiniz bile kendi pilotunuzun haberlerine rağbet etmiyorsunuz.
    Raikkonende bizi korkutan ne varmış inan şimdi merak ettim.Nesinden korkmalıyız ki?.Bizler Rai nin f1 e geri dönmesini sizlerden daha çok istedik.Korksaydık ister miydik.Hem sizlerin Alonso haberlerinden çıkıp kendi pilotunuzla ilgilenmenizi düşündük hem de 6 şampiyonlu bir gridin güzelliğini düşündük.Ama ne yazık kı ilk düşüncemiz fos çıktı.

  4. korkumla yüzleşmeme gerek kalmıyor, biri gitse diğer geliyor, korkuyla yaşar oldum. Korktuğum şey Raikkonen değil, olaylara sizin gibi bakan insanların ülkemizde çok olması. Sonra neden Formula 1 gelmiyor kamyonlar geliyor vs. vs.

    Kamyonlarda gelmez yakında. içime dert olan o, artık topluca kına yakma merasimi düzenler, bir taraflarımıza kına yakarız.

  5. bırıncısı ben ahmet kara degılım yanlıslıkla yazdın herhalde.ikincisi nerede raikkonen fanlarını gorsenız saldıyorsunuz bır seyler ıcınıze dert olmus sanırım.olmasıda gayet normal anlıyorum sızı.istatıstıklerde sızın ezelı ve ebedı sampıyonunuz onde olmasına ragmen raikkonende sızı rahatsız eden korkutan bır sey var.korkularınızla yuzlesın ve herkese acıklayın olsun bıtsın.

  6. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Ahmet Kara arkadaşım halen aklınız 2008 sezonunda kalmış ve her türlü, raikkoneni geçmiş olan massanın neden Alonsoyu geçemediğini hazmedememişsin.2008 yılında Massa şampiyonluğa koşarken raikkonenin hüsranla sonuçlanan her yarışından sonra "Dominik acilen bu takımdan gitmeli"" naraları hep siz rai taraftarlarından yükseliyordu.

    Massanın yıpranması ile bizlerin eline bişey geçmez.Bilakis sizler bu durumdan faydalanıp nemalanmaktasınız.Ben şahsen massanın bu takımdan gitmesini sizlerin küçük emrah modunda massayı savunup Ferrari ve Alonsoya sallamanızdan bıktığımdan ötürü istemekteyim.Her massa haberinin altında yaptığınız dram edebiyatlarından sıkıldım.

    2010 yılında da bazı mclarenci arkadaşlarım kendi takım ve pilotlarını bi kenara atıp Alonsoya karşı massayı desteklemeye başlamışlardı.Sonra 2011 yılında hamilton ve massa birbirine girince ve hele hele ard arda gelen singapur ve suzuka olaylarından sonra massanın ne ezikliğini bıraktılar ne de karekterini.Tıpkı sizlerin 2008 yılında yaptığı gibi.Hiç unutmam 2008 çin sonrası bazı rai fanları massaya karşı hamiltonu desteklemeye bile başlamışlardı.

    Massa da bu takımın bir parçasıdır.Alonso gibi bu takımın bir hizmetkarıdır.Ben Alonsonun kazanamadığı her yarışı massanın kazanmasını isterim.Alonsoda sonra kazanmasını istediğim ikinci kişidir.Bu demek değildir ki Massayı eleştirmeyelim.Örneğin Çin 2012 nin en kısa pit zamanları massaya ait.O pit ekibindeki herkesin ellerine sağlık.Maranelloda 7 24 çalışan mühendislerin de ellerine sağlık.Hepsine sonsuz teşekkürler.Ama bunu Massa nın da söylemesi gerekir.Bunu yapmanın en iyi yolu güzel sonuçlar ve iyi puanlarla olur.
    Örneğin malezyada alınan zafer ve şampiyona liderliği Çin'e kadar takıma extra bir moral vermedi mi?İşte aynı şekilde Massanın da çalışanlara bir moral vermesi gerekiyor.Adamlar çinde massanın pitlerini rekor sürede yapıyorlar ama massa 13. oluyor.Şimdi bu durum o mekanikerlerin "" yahu biz lastiği bi taraflarımızı yırtıp 3 saniyede de taksak massa puan alamıyor hiç kasmadan 6 saniyede de taksak puan alamıyor"" diye düşünmesine sebeb olmaz mı?.

  7. Aslında araya girmemem lazım ama tutamadım kendimi.. Kontraendikeye bağlarsın dedim ki 'seni seviyorum'a bağlamışsın; yani müthiş!.. delfino-Royal Hunt-AvantiFerAvanti: Müthiş bir seri olmuş!

  8. Oldu o zaman biz kalkalım.

  9. bu kabus sürecek desenize

  10. ha diyosunki alonso kagıt üstünde massadan üstün gözüküyo ama bana göre massa alonsodan iyi öylemi ? dostum bundan böyle yorum yapmada keyfimiz kaçmasın ve sitede ortam gerilmesin

  11. bence perspektif mekanizmanın doğrusal yöneliminden ekstraordine edilmiş tabakayı senkronize edersek maksimize optimasyonu indike edebiliriz.

  12. içindeki Alonso düşmanlığını burada Ferrarinin kurumsal yönetimini sözümona eleştirerek veya tam tersi içindeki Ferrari düşmanlığını Massaya objektif davranılmadığı gibi bir fiksiyon üzerinden perdelemeye çalışan sevgili arkadaşlar..

    Alonsonun yetenekleri ve neden takıma liderlik ettiği gibi konuları tartışmak, F1'e sizin perspektifinizden (var mı?) bakmayı gerektirir ki benim için imkansız:) Ferrarinin konuya ilişkin bakış açısı, şuanki sürücüler klasmanı itibariyle yeterli:)

    Bu haber başlığı altında dile getireceğim tek nokta, takım için varını yoğunu ortaya dökecek kadar kalbiyle sürdüğüne inandığım Massanın, bu birlikteliğin sürdürülemeyeceğine karar verildiği an çok üzeleceğim olduğudur..

  13. hayır çok iyi değil, yeterli değil yani. Fakat iyice itin … sokmaya gerekte yok adamı. Takım arkadaşı mevcut durumda F1'in en formda pilotlarından biri. Çifte dünya şampiyonu olan Alonso senelerce yetersiz araçlarla bile iyi performanslar çıkartmakla ün yapmış bir pilot. Bu konuda taraftarı olduğum pilotu övmeden geçemeyeceğim açıkçası, hak ediyor çünkü. İşte bu yüzden Massa'nın işi çok zor, yanında aracın kötü yanlarını kapatamayacak bir pilot olsaydı kendisi bu kadar kötü durumda kalmayacaktı. Adamın takım arkadaşı aynı araçla nasıl becerdiyse şampiyonada lider, ister istemez hayattan soğuyordur adam.

    Ve kesinlikle inanıyorum ki, araç dengeli ve iyi bir araç olunca, Massa böyle bir fark yemeyecek, Alonso'yu geçer mi bilmiyorum ama, en azından böyle rezil bir duruma düşmeyeceği kesin. Ayrıca Massa'nın yerine şuan Senna'yı mezarından kaldırıp getirsen bile başarılı olacağını düşünmüyorum, sezon içi testlerin olmadığı zamanlarda sorunları olan bir araca sezon ortası yeni pilot oturtmanın olumsuz sonuçlarını 2009 yılında Ferrari fazla fazla gördü zaten. Mevcut durumda Massa'dan iyi iş çıkartamayacağı kesin yerine oturacak birinin. 2013'te ise bu gidişle takımda barınamaz, F1'de sonuçta önemlidir, Massa'nın da artık sonuca ulaşması şart

  14. tifoalo HRT avatarı

    biz dedigin ergen ordusu herhalde

  15. Massa'nın Ferrari'den gitmesi 2 taraf içinde hayırlı olur kanatindeyim.Massa orta seviyeli hedefleri fazla olmayan bir takımda daha iyi olabilir.Şu anda görünen Ferrari deki baskıyı kaldıramıyor,psikolojik olarakta ezildi zaten takım arkadaşına karşı bu saatten sonra fazla birşey beklememek lazım.

  16. sıtede yorum yapanları ıkıye ayırıyorum kralcılar ve halkcılar.kralcıların basında alonso taraftarları gelıyor en azından buyuk cogunlugu.massaya karsı bır yıpratma polıtkasıdır alıp basını gıtmekte..sadece bununla kalınsa massaya karsı gorelı ustunlugunu efsanelestırme cabasımı dersınız dıger sampıyonlara karsı saldırgan tutumlar mı dersınız ne ararsan var yorumlarında.ıstatıstıksel olarak alonso ustun gozukebılır ama sadece gozukebılır buna bızı ınandıramazlar sadece alonso taraftarlarını ınandırabılırler.

  17. espoir(Al10so)  avatarı
    espoir(Al10so)

    Massa: takim bana destek oluyor/ takim bana guveniyor/ takim bana tum imkanlari sunuyor/ performansimi yukseltmeliyim vs. vs.
    Ferrari: massaya destegimiz tam/ massaya guveniyoruz/ massa performansini yukseltmeli/ Iyi arac vermek icin calisiyoruz vs. vs..
    X kisiler: biz onlari onlardan daha iyi taniyan, psikanaliz bile yapabilen, kapilari kapilar ardini yalamis yutmuslar olarak hede hede hodo hodo…

    Garson! Bi bardak o kafadan alayim lutfen!…

  18. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Massa'nın Ferrari takımından gönderilmesini istiyorum.Sebebi ise hem medyanın hem de internetteki F1 sitelerinde yorum niteliğini kaybetmiş yazı yazanların Massa'nın bu durumundan faydalanarak Ferrari ve Alonsoya türlü türlü hakaret etmeleridir.Artık Massa gitse de biz de bu tiplerden kurtulsak.

    Bu konu burada 3521 defa gündeme getirildi.Massa bu performansıyla başka takımda ne kadar süre ile barınabilirdi?.Cevabı bulunamadı.
    Şase değişti sonuç alınamadı.Pirelli yumuşadı yine sonuç yok.Araç güncellendi yine sonuç yok.Araç eskiye nazaran lastik ısıtabiliyor ve yine sonuç yok.

    Griddeki tüm pilotların yarışmaktan onur duyacağı F1 in en köklü takımında Massa'nın halen yarışırıyor olması kendisi için bir çeşit ceza mıdır? Ya da kişiliksizleştirme midir?Belki de bu bir lütuftur kimbilir.
    Eminim gridde ve hatta grid dışında Massa'nın koltuğuna göz dikmiş ve boşalmasını bekleyen pilotlar vardır.Tıpkı kedigilleri konu alan belgesel filmlerindeki gibi Massa başarısız olsa da onun yerine ben geçsem diye bekleyenlerin olduğu gibi , Massa başarısız olsa da Ferrari ve Alonsoya sallasak diye bekleyenler de var.Eee dünya fırsat ve menfaat dünyası.

  19. rocco junior avatarı

    Massa takımdan kovulmayacak arkadaşlar.Takımın içinden birinden bilgi alıyorum sık sık.Onun üzerindeki baskı hakkında bir kaç cümle sarf etti.Araç gerçekten kazanana kadar veya sık sık podyum alabilecek bir araç olana kadar onu kovmayacaklarını belirtti.O noktadan sonra eğer halen Felipe bu performansı gösteriyorsa o zaman gidecek.Muhtemelen sezon sonu kontratı bitince gönderecekler gibi geliyor bana.

    Bu bilgiyi veren sağlam kaynaktır tüm kaynaklarım gibi.Ferrari ve Fiat ailesi ile yakın bir kişiden…

  20. 2 Gün Sonra

    " Ferrari Massa İle Yollarını Ayırdı "

  21. Ferrari%100 avatarı

    2013'te de MASSA yine FERRARI'de olacak
    Bir gün DOMENIKALI diyecek MASSAYLA 2013te de devam ediyoruz(yani sene sonuna doğru)
    Ondan sonra ner zamanki gibi yorumlar üstüste gelecek(=Hiç şaşırmayın=)

  22. Ferrari'de haşaa peygamber sabrı varmış gerçekten.

  23. Yazdıkların bazı kendini bilmez mclaren taraftarlarının bir taraflarından uydurmaları olduğu için olabilir mi ?

  24. ROCKY BALBOA avatarı

    ne hamilton ne alonso ne ferrari ne mc laren
    inadına sebastian vettel inadına red bull racing
    inadına sebastian vettel inadına red bull racing

  25. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Cezadan Önce İyiydi Ama O Cezayı Alma Sebebide Kendisi 🙂

  26. bu sene massanın sonuç alamamasında bir çok şey etkili. şanssızlık da bunlardan birisi. yarış içerisinde alonsoya yakın dereceler elde ediyor ama öyle ya da böyle yaşanan şanssızlıklar sonucunda damalı bayrağı istemediği yerde görüyor. e doğal olarak sonuç insanın gözüne batıyor. bu seneki yarışlarda en ufak hatanın ya da cezanın telafisini etme fırsatı olmuyor. grid çok yakın olduğu için en ufak bir şanssızlıkta bir kaç sıra kaybediyorsun ve toplama şansı pek kalmıyor

  27. Ömer_Massa avatarı

    Gerçekten ceza olayı olmadan önce 6. idi.ve gerçekten iyi yarışıyordu.ama şu da var alonso gerçekten varını yokunu koyuyor.massa da o yok işte.sorun bu yoksa nedne eleştirilsin…

  28. Lovely_F2008  avatarı

    Ben de Massa'yı olumsuz anlamda çok eleştirenlerdenim , ama İspanya'da performansı iyiydi bence de . Nedense ayar bulamıyor bu sıralar bu adam . Bir ara son viraj çıkışında araçüstü görüntü verdiler , araç resmen berbattı , denge falan yoktu , arkası kopup duruyodu . Alonso'nun aracı öyle değildi ama daha rahat çıkıyodu o virajdan . Bu dengesizliğe rağmen rakipleriyle iyi mücadele etti .

  29. Millet sadece yarış sonucuna baktığı için cezadan önceki performansının da kıymeti kalmıyor.

  30. ceza alana kadar mclarenler ile yarışıyordu. o kadarda kötü değildi yani

  31. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Bence Massa'nın Bu spordan ayrılması için, Başka bir takımda'da bu performansı sürdürmesi lazım..Bence Ferrari'den Saubere veya başka bir takımda bu kadar kötü performans sergilemez..Ferrari'den gittiği gün Psikolojik olarak daha güçlü olacaktır..En yakın zamanda Umarım başka takıma geçer..

  32. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Sürekli Laf Felipe.

    Birde İcraat Görsek. 🙂

  33. Erdi  Akkaya avatarı

    haklısın ama demek istediğim massa'da eğer kendine değer vermeyi bırakırsa sağlığını bile kaybedebilir.kişilik bozuklukları psikolojik problemler falan ortaya çıkar belki.o yüzden daha fazla yıpranmadan ya ferrari'yi yada f1'i bırakmalı.

  34. 2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】 avatarı
    2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】

    kişiliksizleştirme olacaktı.

  35. 2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】 avatarı
    2012: A McLaren Odyssey 【spa2000】

    Massa'ya takım arkadaşına kıyasla çok geride kaldığı 1127 defa soruldu ve cevap beklendi.

    Bunlardan kaçında
    Takımın diaza karşı olan köleliğinden ve kendisinin defalarca cezalandırılmasından, takım içinde itibarsızlaştırılmasından, bilinçli yapılan kişisizleştirilmelerden ve nicelerinden bahis etti mi?

    Cevap?

  36. Ferrari%100 avatarı

    Artık performansını bul Massa yani eski günlere bir dönüş yap
    Starların muhteşem ama sonrası gelmiyor
    Biraz rekabetçi ol geçişlere odaklan kaybettigin yer rakiplerini çok zor geçiyorsun
    Takıma iyi puanlar getir bak gör 2013'te yerin nasıl bu Takımda hazır

  37. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Ne kişilik problemi hocam, bunlar yılda tirlyonlar kazanan adamlar, bizim gibi asgari ücretlemi çalışıyorlar da kişiliği bozulsun.. Şimdi bırakıyorum dese Tr de gelir 1000 tane daire satın alır en lüksünden.

    Dolayısı ile demek istediğim bunların prof sporcular olduğudur. Takımlan ne üzerine anlaşıldı ise onu uygularlar. Tekım ezileceksin diyorsa ezilir, kazanacan diyorsa kazanır. Takım için ordadırlar. Herşey baştan menejerler aracılığı ile açıklığa kavuşturulur. Eğer dediğin gibi bir durum olsa zaten fes eder gider sözleşmeyi, neden gitmiyor. O zaman zaten kişiliksiz bir tip, ondan böyle ezik olmayı kabul ediyor mu diyeceğiz.????

  38. Erdi  Akkaya avatarı

    ben koyu bir kimi fanıyım.ama 2008'deki o son yarışta kalbim durucaktı sanki heyecandan.massa'yıda severdim.ama takımının onu bitirmesine izin veriyor.böyle bir olay ilk önce kişiliğini etkiler takımı onu 2.planda tuttuğu açık.f1'i geçtim artık inşaallah massa'da kişilik problemleri ile ilgili sorunlar çıkmaz.

  39. 2008 yılında deliler gibi desteklediğim hatta yiğenimle Massa'ya sözler yazıp tezahurat yapıyorduk 🙂 bir pilotun bu hali valla beni çok üzüyor

  40. Schumacher Nerde Ben Orda avatarı
    Schumacher Nerde Ben Orda

    Artık böyle bir haber duymak istiyorum Massa Formula1'den çekiliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir