Ferrari Agresif Çalışma Temposuna Devam Etmeli

yazar:

kategori:

Ferrari’nin son güncellemeler sayesinde doğru yolda olduğunu düşünen takımın teknik şefi Pat Fry, yine de rakiplerine karşı pozisyon kaybetmemek için yapmaları gereken çok iş olduğunu söylüyor.

“Barselona’da yeni parçaların büyük kısmının beklendiği gibi çalıştığını düşünüyorum. Şu anda olması gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını kontrol ettiğimiz bazı parçalar var ancak tüm parçaların performansımıza katkı yaptığını söyleyebilirim. Sadece bazılarının katkısı daha az oldu.”

“Bu nedenle, hazırladığımız güncellemelerden herkes memnun görünüyor. Ancak yine de daha önümüzde uzun bir yol var. Aynı seviyede çalışmaya devam etmeliyiz.”

Fry, Monako’da antrenmanlarda mümkün olduğunca fazla pistte kalarak karşılaştırma yapacaklarını ve getirdikleri bazı güncellemelerle iyi bir hafta sonu geçirmek istediklerini söylüyor.

“Monako’da önemli olan daha fazla yere basma kuvveti ve daha az motor gücü. Sadece istikrarlı bir araca ve daha fazla yere basma gücüne ihtiyacınız oluyor. Orada da otomobile biraz daha fazla yere basma kuvveti kazandıracak bazı küçük güncellemeler olacak. Ama orada ilginç olan tüm otomobilleri lastiklerini nasıl kullandığı olacak.”

“Antrenmanlardan itibaren gelişime başlamak için tur zamanlarını izlemek gerekiyor. Pist üzerinde ne kadar fazla kalırsanız, pilotunuz pisti ve otomobili öğrenmesi de o kadar kolay oluyor. Bu nedenle, temiz ve sorunsuz bir antrenman günü geçirmeniz ve pilotunuzun piste alışması gerekiyor.”

Ferrari’nin önümüzdeki yarışlarda daha fazla güncellemeye sahip olacağını söyleyen Fry, Kanada’da yeni aerodinamik parçaların ve yeni bir egzoz tasarımının olacağını belirtiyor.

“Kanada için farklı bir arka ve ön kanat paketimiz var. Egzoz sitemi üzerine de çalışıyoruz. Test edeceğimiz farklı versiyonları olacak.”

Fry, Monako için tahmin yapmanın zor olduğunu çünkü Pirelli  lastiklerinin hava şartlarından fazla etkilendiğini söylüyor.

“Çok değişken.Pist sıcaklığındaki küçük değişiklikler lastik üzerinde büyük performans farkları yaratıyor. Sanırım bunu en fazla Çin’de görmüştük.”

Fry, ayrıca lastiklerin çabuk aşınmasının yarışta lastiklerini iyi koruyan pilotlara fayda sağladığını, lastiklerin pilotların sürüş tarzlarından fazla etkilendiğini söylüyor.

“Normal bir üç  pit stopluk yarışta, eğer arka lastiklerini çok çok dikkatli kullanırsan, belki bunu iki pit stopa düşürebilirsin. Lastiklere sert davranamazsın çünkü çabucak aşınıyorlar. Eğer zorlarsan onlara hasar verirsin. Ayrıca trafikte kaldığınız zaman lastiklerinizi önünüz boşken olduğundan daha iyi koruyabiliyorsunuz.”

 


Yorumlar

  1. Gokberk Onem avatarı

    çekişin oldukça önem taşıdığı bi piste gidiyoruz. ferrari biraz zorlanabilir ama alonso'nun bu pistte hep hızlı olduğunu hesaba katarsak galibiyete oynayabiliriz. küçük güncellemelerin katkı yapmasını umuyorum. lotus galibiyetin en büyük adayı bence ayrıca hamilton da sezonun acısını burada çıkaracaktır bir türlü istediğini alamadı bu sefer sonuna kadar zorlar. red bull ve mercedesin galibiyet mücadelesinden uzak kalacağını ama vettelin çabasıyla podyum görebileceğini düşünüyorum. inşallah heyecanlı bir yarış izleriz. gönlüm alonsodan yana

  2. McLaren büyük güncellemeler yerine yavaş ve önemli güncellemeler yapar. Bütün parçaları aynı anda değil 2-3 yarış içinde araca monte ederler. Araç bir anda değil yavaş yavaş hızlanır sezon ortasında. Bunu 2010 ve 2011'de gördük sadece 2009 yılında çok büyük güncellemeler yaptılar ki buda gerekliydi. Şuan da araç iyi durumda ve yine söylüyorum McLaren hala tam anlamıyla sorunsuz bir yarış hafta sonunu geçiremedi. Dedigin gibi McLaren'inde güncellemeleri olacak sezon ortasında. McLaren'in avantajı iyi bir pakete sahip olması.

  3. Tifosi6178_  avatarı

    Bu sene geçen senenin tam tersi aracımız. Çekiş ve Top speed zayıf olduğumuz konular. Aero açısından ise iyi bir araca sahibiz.

  4. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Monaco GP çekişe önem veren bir pist olduğundan dolayı Ferrari burada az da olsa zorlanma ihtimali var,ancak ispanyadaki güncellemeler bu durumu zayıflatmış durumda, şu anda Lotus en iyi çekişe sahip araç, Monacoda Kaza piyangosuna katılmazlarsa podyum mucadelesi verebileceklerine ınanıyorum, Kimi yine hızlı olacak Alonso ise farklı Lastik strateji uygulayarak podyumda olmaya bakıcak, en hızlı araç Lotus ile Mclarenden bekliyorum Yine lastiklerin ön planda olan bir yarış bizleri bekliyor. Heyecan Dolu bir yarış dileğiyle.

  5. fernando alonso avatarı
    fernando alonso

    monacoda bilindiği üzere en önde yer almak heleki bu sene çok çok önemli. ferrari iyi bir paket hazırlarsa önde başlatabilirse alonsoyu galibiyet kaçınılmaz zaten. bunu her zaman akıllarından çıkarmamaları lazım.

  6. Ferrari%100 avatarı

    Kanada da güzel güncellemeler olacak anlaşınal (geç olsun güç)
    Nasıl olsa ALONSO iyi puanlar getirir yine Monacodanda

  7. sadece Monaco için konuşmak gerekirse, Fry'ın açıklamalarından Lotus çıkıyor gibi..şimdilik istikrarlı lastik kullanımı konusundaki bulmacayı en iyi onlar çözmüş görünüyor..

  8. haklı olabilirsin gerçekten bakalım neler olcak

  9. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    valla benim bildiğim ferrari mekanik açıdan güçlü ama aero açıdan zayıf. Birde aracın arka tarafı nedeniyle çekiştede sorun yaşıyorlar, egzoz yapısını değiştirince biraz düzeldi çekişi.

  10. ve monacoda ferrari zorlanacaktır. çekiş ve mekanık isteyen bir pist suanda ferrarinin en zayıf oldugu noktalar bunlar.

  11. aver tube tamamen kanada da aractan cıkarılmıcak parca parca bu arac o egzosa gore tasarlandı cunku o kadar kolay olamaz

  12. ferrari tamamen acertubeden kurtuluyor. ARAC YONTULUYOR YANİ sürtünme azalıyor ve barcelonada egzosla ilgili atılan daha ilk adım gerisi gelecek 2 . adım kanada sonrası valencia ve ıngıltere

  13. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    ferrari de sürekli büyük güncellemeler yapıyo, biz bir burun değiştirdik lewis iyi gözükürken button saçmaladı. İnşallah bizde de büyük bir güncelleme hazırlığı vardır. Bu sene gelişim çok önemli olacak araçlar birbirine çok yakın. Sezon ortasında en iyi gelişen takımız, ferrari önceki güncelleme gibi 0,6-0,7 sn. civarında güncelleme getirirse çok güçlenirler. Bizimde atak yapmamız lazım değişen burun ile birlikte araçtaki yeni gelişim alanlarını değerlendirirsek iyi sonuçlar alırız. Ferrari de egzoz,sidepod,ddrs ile ilgili yeni arka kanat ve önkanat alanlarından oluşan büyük güncellemeden söz ediliyo. Bizim egzoz tasarımını deneyeceklerini düşünüyorum. En çok merak ettiğim sezon içi gelişimde lotus ve redbull ne kadar öne çıkacak. Şuanda en iyi güncelleme yapan ferrari oldu ve hızını alamadılar kanada için büyük bitane daha geliyomuş. Mclaren'de de kapsamlı bir paket olduğu söyleniyor fren kanalları,vites kutusu,side pod,arka kanat parçalarını içeren en kısa zamanda yetişir umarım. Sıralamalarda iyiyiz ddrs olmasada olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir