Le Mans Podyumu Rossi'ye Güven Verdi

yazar:

kategori:

Yamaha’dan Ducati’ye geçtikten sonra pist üzerinde eski hünerlerini sergileyemediği için eleştirilen İtalyan sürücü, hâlâ önlerde mücadele verebileceğini ve bu nedenle yağmur altındaki Le Mans yarışının kendisi için harika bir fırsat olduğunu söylüyor.

Rossi, “Son zamanlarda benim hakkımda söylenen çok fazla şey duydum ve açıkçası bunlar beni kızdırıyor. 33 yaşımda olduğumu, yaşlı olduğumu söylüyorlar ama değilim. Formumdayım ve bunu gösterme şansı da buldum zaten.” diyor.

Rossi, Fransa’da Casey Stoner ile olan mücadelesinin sonunda sadece ikincilik için değil, neler yapabileceğini gösterdiği için de çok mutlu olduğunu belirtiyor. İtalyan pilotun burada aldığı ikincilik Ducati ile elde ettiği en iyi yarış sonucu olma özelliğine de sahip.

Özellikle 2007 ve 2008 yıllarından büyük çekişmeye sahne olan mücadeleler yaşadığı Stoner’ı tıpkı eski rakipleri Max Biaggi ve  Sete Gibernau gibi ayrı bir yerde tutan Rossi, onu geride bırakmanın bir zevk olduğunu söylüyor.

“Onu geride bırakmayı başarmak beni belki de podyuma çıkmaktan daha fazla mutlu ediyor. Galiba bu bizim altıncı büyük çekişmemiz. Onu Ezeli rakiplerim Biaggi ve Gibernau gibi ayrı bir yerde tutuyorum. Geçen sezon Jerez’de ona çarpmıştım ama bu sefer daha dikkatliydim.”

Rossi, Le Mans pistinde aldığı ikinciliğe rağmen Ducati’nin henüz istenen düzeyde olmadığı konusunda uyarıyor.

“İkincilik bir zafer değildir. Kuru pistte de ne kadar hızlı olabileceğimizi görmemiz gerekiyor. Sürekli yağmur yağmasını bekliyorsanız, hiçbir işe yaramıyorsunuz demektir.”

“Henüz nedenini anlayamadık ama Ducati ıslak zeminde daha iyi performans sergiliyor.”

 


Yorumlar

  1. kuru zeminde de performans artmalı rossi haklı,inşallah en kısa zamanda o da olur…

  2. Yiğit Top twitterda şöyle yazmış

    Honda'nin lorenzo'nun pesinde oldugu ve lorenzo honda'ya giderse rossi'nin de yamaha'ya dönecegi konusuluyor

    İlk başta senaryo güzeldi : Honda ve Yamaha ile yaşanan şampiyonlukların ardından kendi ülkesinin motoru olan Ducati ile de bir şampiyonluk yaşamak. Ben de ilk duyduğumda çok heyecanlanmış ve Ducati'ye geçmesini istemiştim ama hesaplar tutmadı. Ducati'nin rekabetçi bir motor yapacağına olan inancım kalmadı. Yukarıda bahsettiğim senaryo gerçekleşsin ya da Rossi ilk MotoGp deneyimini yaşadığı Honda'ya gitsin. 2.si beni daha memnun eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir