Hamilton, 2012'de Kazanamaması Karşısında Sakin

yazar:

kategori:

İlk 5 yarışın sıralamalarında sürekli olarak ilk çizgide kazanacak kadar hızlı olan Hamilton, öyle ya da böyle hataların da etkisiyle galibiyet kazanamadı.

Hamilton “Hayal kırıklığı yaşamıyorum, bazen yarışlar böyle olur. Sıralama sonuçlarına bakarsak yarışlarda daha da yukarılarda olmayı isterdik ve olduğumuz yerde kalıp ilerlemek istiyorsak gelişmemiz lazım. Ancak bunu devam ettirmek için sıkı çalışıyoruz.” dedi.

Hamilton’un patronu Martin Whitmarsh ise İngiliz sürücünün bu sene büyük şanssızlıklar yaşadığını kabul ediyor.

Whitmarsh “Bu sene  çok şanssız. Son yarış İspanya bir çok açıdan hayal kırıklığı yarattı ancak Lewis o yarışı geride bırakmalı ve bunu yaptığını düşünüyorum. Ve bu sene başardıklarından dolayı çok güçlü hislere sahip.”

“Kendi hatası olmasa da çok sert bir ceza aldı ve Barselona gibi DRS ile bile geçişin çok zor olduğu pistte sinirlenmek çok kolaydır.”

“Ardından grupta ilerlemek zor olduğu için takım tarafından 2 pit stop yapması istendi ve yarışı çok kontrollü ve lastikler açısından ölçülü bir şekilde tamamladı. 31 tur atarak herkesten daha fazla pistte kaldı.”

“Sıralamaların ardından, ilk sırada olacak hızı ve kapasitesi vardı ve her yarışta ilk çizgide yer aldı. Bu sene onun sürüşü geçen senelerde gördüğümüze göre muhtemelen çok üst seviyede, olgun, kontrollü ve disiplinli.”

“Monaco’da galibiyet, daha fazla galibiyet ve bu seneki şampiyonluk için kendisini en güçlü adaylardan görmek zorunda.” dedi.

Hamilton da 2008’de kazandığı Monaco öncesinde kendisine çok güvendiğini söylüyor.

Hamilton “Bu pistte sürücü fark yaratabilir. Burayı seviyorum. Çok büyük fark olacağına eminim. Daha önce İsviçre’de yaşadığım yeri seviyordum ancak burası farklı bir yer ve burada daha fazla keyif alıyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. hadi ham sana güveniyoruz

  2. James Allen McLarenin sıralamadaki performansını yarışa yansıtamamasının nedeni olarak Mercedes'in rakiplerine oranla çok daha fazla yakıt tükettigini yarışa dgerlerine oranla yüksek yakıt yüküyle başladıgını yazmış.Buttonda bu durum dan oldukça şikayetçiymiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir