Ferrari, Gizlice BMW'nin Pit Stoplarını Kaydetti

yazar:

kategori:

Son ortaya çıkan haber casusluk olarak küçük boyutta ancak yine de dikkat edilmesi gereken bir konu gibi görünüyor.

Son çıkan haberlere göre Ferrari takımı BMW’nin pit stoplarından oldukça etilenmiş ve son test günlerinde BMW’nin pit stoplarını videoya kaydetmiş gizli şekilde.

BMW Sauber’in pit stop zamanlarından yaklaşık 1 sn yavaş kaldığını düşünen Ferrari, test seanslarında BMW’nin pit stoplarını görüntülemesi için Rai ve Sky televizyonları ile anlaştı haberlere göre.

Bild’e konuşan BMW Motor Sporları Patronu Mario Theissen "Eğer Ferrari bizi değerlendiriyorsa bunu iltifat olarak algılarız." dedi.

Ancak düşüncelere göre BMW Sauber’in pit stoplarda daha az kalması yakıt almasıyla alakalı. BMW Sauber F1.08’in rakiplerine oranla daha az yakıt harcadığı tahmin ediliyor.

Habere göre Mclaren’in pit stopları BMW’den yaklaşık 2 sn daha yavaş.

BMW’nin Takım Menajeri Beat Zehnder ise Blick’e yaptığı açıklamada "Hızlı çalışanlarımızdan dolayı çok gururluyuz." dedi.


Yorumlar

  1. Bir herşey ortada iki F1 de bunlar olur. Normal şeyler.

  2. herkesin gördüğü sır değildir olay buna bağlanıyo

  3. casusluk denmez. al eline lokma takımını git bak pit'de ne oluyor die.

  4. Bana ilginç gelen gizlice yapmaları! utanıyorlar galiba 😀

  5. BMW pitlerde en hızlı takım. İspanyada pitte kalma sürelerinde fark atmışlardı. Ayrıca bunun casuslukla bir ilgisi yok. Casusluk diyen arkadaşlar takımların tuttuğu fotoğrafçılardan habersizler sanırım. Bu fotoğrafçılar tüm pistleri takımla gezer işleride diğer otomobillerin yakından yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını çekmek.

    Schumi de podyuma çıktığı zaman rakip arabaları uzun süre incelerdi. Adamı bazen zorla tartıya götürürlerdi. O da casusluk o zaman:P

  6. yok daha neler görende bişey yapmiş zandetcek

  7. Varolan herkesin gördüğü bir veriyi kaydetmişse ne olmuş göz görmüyor mu onu. Gizlice adam sokup bilgi mi çaldılar. O zaman herkes çıkartsın jant kapaklarını. Yasaksa…

  8. güney ateş avatarı

    bmw'nin az yakıt harcaması hava benzin karışımındaki ayarlarından olabilir. bu durum yakıtın verimliliğini etkiler ve performansı arttırır veya azaltır. mclaren ve ferrari bu karışımı performans yönünde ayarlamış olabilir. dolayısıyla fazla benzin harcıyor olabilirler.

  9. ''Casusluk'' ben ancak buna gülerim arkadaslar.:D:D

  10. ahmet okumadın galiba video'ya çekiyorlarmış herkes çekerken gördümü yada biliyorlarmıydı gözler önünde olmuşmuş bu düpedüz hırsızlıkk.

  11. Benzin dolum suresi cok cok kisa olmadigi surece pit calisanlarinin hizi birsey etkilemez. Araclar pit calisanlarini beklemiyor ki, benzin dolumunun bitmesini bekliyorlar.. Birde gozler onunde olan sey nasil casusluk olur ki arkadaslar..

  12. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    ben zaten mclaren hakkında da hic bir sey dememiştim niye gizli yapıyorlar dersen haklısın.

  13. Benimde dikkatimi çekti hızlılar gerçekten.mclaren yavas pit stoplarda.ama mclarende az yakıt harcıyor diye biliyorum .tabi bunlar ile ilgili veri yoktur heralde

  14. kaan kaanhan avatarı

    takımlar birbirlerinin kullandığı parçaları kopya edip kullanıyorlar eskiden beridir bu böyle, videoya çeksen ne olur çekmesen ne olur..haberin bilinmeyen detayları varsa bilemem, çokta önemli gelmedi bana.

  15. acaba BMW LPG mi kullanıyor az yaktığına göre :))))

  16. tolga soydan avatarı

    bu en azından daha masumca 😀

  17. mehmet mclaren yapınca casusluk ferrari yapınca değil öylemi işte size örnek bir f1 taraftarı.

  18. sevgi karaca avatarı

    bunun neresi casusluk canımmm merak etmişler okadar hersey ortada gercektende :)))))

  19. mehmet özmaldal avatarı
    mehmet özmaldal

    bence bu casusluk sayılmaz her sey zaten ortada.

  20. tolga soydan avatarı

    allah allah 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir