Raikkonen Sıralamadan Mutsuz Ayrıldı

yazar:

kategori:

Fin pilot, lastiklerini düzgün çalıştıramamaktan şikâyet etti.

Raikkonen: “Elbette bu seansın ardından çok mutlu değilim. İlk antrenmandan beri olmamız gereken yere göre biraz gerideydim ve araya kapatmaya çalışıyordum. Araç iyi. Bugün en büyük sorun, lastikleri çalıştırmaktı. Onları ısıtmak biraz zorlayıcıydı”

“En iyi turumda biraz daha hızlı olabilirdim ama Swimming Poll bölümünde biraz fazla derine indim. Bir parça hayal kırıklığı yarattı ama her şeyi her zaman bir araya getiremezsiniz.”

“Normal bir yarış pistinde geçişler yaparak sıra kazanabilirsiniz ama Monako’da bu zor. bunun yanında, her şey olabilir. Umarım yarın iyi bir şeyler başarabiliriz.”

Takım arkadaşı Romain Grosjean ise Monako’da pole pozisyona yakın olduğunu ama ikinci sektörde istediğini alamadığını söyledi.

Fransız pilot, Schumacher’in cezasından sonra yarınki yarışa 4. sıradan başlayacak.

Grosjean: “Gridde istediğimiz kadar yüksekte yer alamadık ama bugün mücadeleye çok yakındı. S3’ün ilk bölümünde çok iyi bir tur attım ama sonrasında ikinci set lastiklerimle gelişim kaydedemedim. Üzücü oldu. Çünkü sıralamanın son bölümünde stratejimiz mükemmeldi.”

“Trafik fena değildi ama ikinci sektörde kayıp verdim. Pole pozisyona ulaşabilirdim. 4.’lük tam istediğim yer değil ama yarış uzun”

“Burası Monako. İşler zor olacak. Yine de aracın ağır yakıt yükü ve lastiklerle iyi olduğunu biliyoruz. Neler yapabileceğimizi görelim.”


Yorumlar

  1. RENAULT yoldaş Kimi'nin direksiyonu eski sisteme neden çevrildi?

  2. komik oldukça komik 😀

  3. Bende senle tam tersi kanıdayım ama bununla birlikte görüşlerine saygı duyarım, 2007 yılında şahsi görüşüm Rai çok iyi yarışlar çıkardı ve zorladı hiç bir şekilde bırakmadı ve meyvesini aldı, ama en iyi sezonumu bence değil, 2003-2005 sonra 2007 gelir.

  4. Formula1'in efsane pilotlarından Alain Prost, Rai'ye şaşırdım 2 yıllık aranın ardından müthiş yarışlar çıkarıyor diyor, bazı kişilerde felaket kendini zorlamıyor falan diyor =D adam son 2 yarıştır podyumda, arkadaşa gelince rahat bırakın istediğini tutmakta özgür.

  5. Allah aşkına şöyle yorumları dikkate alıp yorum yapmayın, he deyin geçin evet Alonso geçmişti deyin konu bitsin ergen vari konuşmalara cevap vermeyin. Royal Hunt aldığ arkadaşımızda istediğini tutar destekler o ona kalmıştır saygı duyarım.

  6. bak aynı yere gelmedik güzel kardeşim grosjean formula 1 benzeri bir seride yarışıyordu kimi ise rally de çok farklı neyse uzatmaya gerek yok anlaşamıyoruz

  7. Kimi için hafta Perşembe gününden itibaren iyi başlamadı eski direksiyon sistemine geri dönülmesi değerli zamanları çaldı ama Bunun da yanı sıra Kimi bu hafta sonu arabadan maksimumu elde edemedi antrenmanlara ve sıralamaya baktığımız da Kimi bu sene genel olarak yarış içerisin de daha hızlı Romain ise sıralama turların da.
    Umarım yarın Bahreyn de yaptığını burada da yapar biraz zor ama Monako burası hiç belli olmaz.

  8. Kimi nin eskisi gibi olmadığı aşikar,evet üzerinde bir ürkeklik var bende öyle düşünüyorum.Araca alışmaya çalışıyor olabilir monaco da tam randımanlı antreman yapamamasıda etken olabilir,direksiyon konusu hala kafamı kurcalıyor Kimi mi çok spesifik bir direksiyon istiyor diye düşünmüyorda değilim hani yoksa 6 yarıştır bir direksiyon nasıl hallolmaz anlamadım gitti.
    Bu arada grosjean f1 aracın şuanda Kimi den daha aşina dır.Adam GP2 de geldi sanırım 2 yıldırda orada sürüyor Kimi ise ralliden geldi,bakmayın Kimi yarışta tecrübesini konuşturaraktan Grosjean dan önde şuanda.Royal Hunt senin yazdıklarını anlamakla beraber Kimi ye biraz fazla haksızlık ediyorsun adamdan fazla birşey beklememek lazım.Sezon başlarken herkes birkaç podyum alsak yeter diyordu şuanda yarış galibiyetinden bahseder olduk…
    Her zamanda şunu söylerim Kimi tek şampiyonluğunu Ferrari de almış olsada bence orada adamın yetenekleri demiyecem ama hırsı törpülendi dokusu uyuşmadı takımla..

  9. benım gordugum raikkonen su anda formunun zırvesınde.sıralamalarda grosjenın gerısınde kaldıgı bahreynde lastıklerını korumak ıcın tur atmamıstı.ondan oncekı yarıslarda ıse dıreksıyon sorunu yasıyordu.tek turluk performanslarda gorunen o kı sorun yasıyor.lastık sorunu olabılır konsantrasyon sorunu olabılır vs o yuzden cok da onemsemıyorum.onemlı olan yarıs ıcerısınde gosterdıgı performans.ne kadar ıyı surdugnu tartısmaya gerek yok.grosjeane gelırsek elınden gelenın en ıyısnı yapıyor.yetenegın ve hızın f1 gore daha fazla fark yarattıgı gp2 de sampıyonluk yasamıs bır pılot.ayrıca bana gore ıyı bır ıkılı oldular .raikkonenın yanında guclu bır pılot olması onunda kendısını gelıstırmeye zorlaycaktır.o yuzden lotus gelısmıne devam ettıgı muddetce raikkonenın bzıe muthıs yarıslar ızlettırecegını dusnuyorum.

  10. yanlıs yere gelmıs

  11. schumi:))

  12. yarış dışı olan.

  13. şöyle bişey olsa hep grojen önde götürse mekanik sorun yada kaza yapsa yarış dıı kalsa. raikonende puan olarak önde olsa sizce hangisi iyi pilot. yarış dışı olanmı yoksa rai mi ?

  14. gokhan cinar avatarı

    he he yokmuş anaaa aydınlandım valla ışığı gördüm sevgi içimizdeymiş sağol royal hunt 🙂

  15. sezon ortası oturmuştu araca ve çaylaktı bence yeterince iyi mazeretler bunlar 🙂 baş ederken derken bende baş edememesinden bahsediyordum aslında 😉

  16. onu bunu bırak sonucu söyle hacı rai mi grosjean mı.o kadar gayet açık ve net evet yada hayır başlatma psikolojine

  17. o konuda benden daha açık birini bulamazsın bu sitede. yeter ki raikkonen hızlı olsun, çaylağa yenilmesin. doğruyu söylemekten çekinmem. şuan çekinmediğim gibi.

  18. göreceğiz değil göreceksin.gerçek f1 ci isen.gördüğün nedir açık açık delikanlıca söyleyeceksin o kadar

  19. anlamayınca öyle olur.

    grosjean mı o mu bu mu ilerleyen yarışlarda göreceğiz.

  20. aynı yere geldik. grosjean 2.5 senedir yarışmıyor. yarışmıyor dediğim, 2.5 sene önce 6 yarışa katılmıştı, o zamandan beri yarışmıyor.

  21. hayır çok iyi okudum yazdıklarını da anlamakta güçlük çekiyorum . iki sene ara vermiş bırakın bi kendine gelsin neden hemen eleştiri anlamıyorum. schumi bile verdiği aranın ardından yeni yeni kendine geliyor tabi yaşı da var o ayrı konu.

  22. bunlara genel kültür denir. anlamanı beklemem zaten. anlamak için önce at gözlüğünü çıkarman lazım. çakma yurtdışı yazarı. türkçe karakter neden kullanmıyorsun daha mı entel görünüyorsun böyle?

    senin gibi fan olacağıma F1 izlemem daha iyi. ben senin gibi acınası bahaneler uyduramam pilotumu göklere çıkarmak için kusura bakma.

    içindeki köpürmeyi o koyduğun gülücüklerden anladım. biraz sakin ol tamam?

  23. ve hamilton 230 defa şampiyondu. alonso ile baş ettiği zamanlar demişsin alonsoyla baş edemedi. altında kötü araç olup olmaması önemli değil çünkü bu takım içi rekabet. ikisinde de aynı araç vardı.

  24. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Royal Hunt arkadasim dediklerinde su yonden haklisin siralama performansi acisindan gercekten Romain Grosjean Kimi'den iyi durumda ama yaris performansi acisindan iyi degil Romain kendisini gelistirebilirse demissin Kimi'de elbette bu surecte maksimumu vermeye calisacaktir.Boyle bir sezonda tek yarisa bakarak hele hele siralamalara bakarak kesin bir yargiya varmak dogru olmaz.Kimi su ana kadar iyi gitti eski yillarindaki gibi delikanli caginda degil biraz olgunlasmis o yuzden temkinli surdugune kanaat getiriyorum.

  25. Raikkonen acayip bir pilot. kendisini oldukça severim fakat nerede o mclarendeki Kimi diyenlerden biriyim bende… O kimi Ferrari'de şampiyon olurkende yoktu, aslında benim kimiyi en sönük gördüğüm sezon şampiyon olduğu 2007 sezonuydu, sonra 2008 daha kötüydü tabi o ayrı.

    Öte yandan bu sezon iyi gidiyor Kimi kendisini eleştirmek yersiz, Grosjean eskisinden daha güçlü ve hazır, kendisini Alonso ile baş ettiği zamanlar ile karşılaştırmak saçmalık, o zaman sezon ortası çok kötü bir araca oturmuştu…

    Şu youtube'u aç Alonso vs Raikkonen yaz yazılarına ise ayağa kalktım, başka uzvumla gülüyorum… Formula 1 bu, herkes herkesi geçebilir, sadece altında buna imkan verecek araç olsun yeter. Kimi Raikkonen Alonso'yu geçerken altında Minardi yada Jordan varmış gibi konuşan kişilere hayranlıkla ve tebessümle bakıyorum… Keşke birini piste bir kaç kere geçmekle iyi bir pilot olunsaydı, kobayashi 7 kere dünya şampiyonuydu, kendisi bize heyecanlı geçişler izletmekte bir numara çünkü

  26. Mantıksal safsata, Safsata Kılavuzu, Adam karalama safsatası vs vs okumaktan ugrasmaktan kayis kopmus kardesim senin, bi doktora gorun, bizden sana fayda yok :))

  27. sen o zaman iddiaya gireceksin sezon sonunda kimi mi önde olacak puan olarak grosjean mı yaz.felsefik gibi görünen ama psikolojik nevrotik hatta argoda allengirik yorumların bizi bağlamaz.

  28. bir önceki sıralamada da gerideydi. 0.1-0.2 saniye civarı. hala yazdıklarımı tam okumadığını veya anlamakta problem yaşadığını düşünüyorum.

  29. mümkün olan en iyi şekilde kullanmak ne demek? lastik korumak demek. lastik korumaya çalıştığın hiç bir salise tam performansta gidemezsin. bu ne demek? kimse pistte limitte sürmüyor, çoğu lastik korumaya çalışıyor.

    bak? yokmuş yarış performansı.

  30. arkadaşım diyorsun ki grosjeanda aynı durumda eyvallah tamam ikiside bu sene döndüler f1e ama ortada şöyle bir durum var

    raikkonen iki sene boyunca rallide yarıştı formula 1 den çok farklı hatta bambaşka bi spor peki gorsjean nerde yarıştı? formula 1 aracına uyum sağlaması raikkonene göre mutlaka daha kolay olacaktı ama benim esas savunduğum bu değil şuan raikkonen ve grosjanın alışma evresi bitti.

    haftalardır raikkonen aracının direksiyonundan memnun olmadığını aracından tam verim alamadığını söylüyor ve monacoda perşembe antremanlarına çıkamadı tek çalışma gunü bugün sıralamadan önceki seanstı araçtaki sorun belliki tam olarak raikkonenin istediği gibi çözülmedi.

    sen bence biraz raikkonenin önceki yarışlarını izle pole aldığı turları izle ondan sonra tekrar düşün gorsjeanın raiye yaklaşık 0.4 saniye fark atması normalmi eğer normal diyosan ve bunu kiminin yeteneklerini kaybettiğine bağlarsan benim daha diyecek hiç bişeyim olmaz.

  31. gokhan cinar avatarı

    Artık günümüzde yarış temposu lastikleri doğru kullanarak mümkün olduğunca hızlı gitmek. Genellikle Raikkonen bu sezon bu işi iyi yaptı.

    Yarış temposu dediğimiz şey hiçbir zaman bitmez.Eskiden lastikler daha dayanıklıydı hızlı turlar atıp geç pit stop yapanın yarış temposu iyi olurdu ve önündekini bu sayede de geçebilirdi.Şimdi bu durum lastikleri pistte kaldığın süre içinde mümkün olan en iyi şekilde kullanıp mümkün olan en hızlı turları atmaktır. Bak yarış temposu bitmemiş…

  32. önemli noktalardan biri de lütfen örnek verirken yok kimi mclarendeyken alonsoyu şöyle geçti falan demeyi bırakın. f1'de en önemli şey takım arkadaşınla rekabetindir. nerden bilelim mclaren'in çok daha iyi olmadığını ki 2005'de en hızlı araç oydu.

    şimdi vettel 2010-2011de şampiyon oldu redbull ile, o zaman direk ben başlayayım vettel alonsoyu monza da nasıl geçti en iyi pilot o alonsodan çok daha iyi diyeyim. mantık var mı bunda?

    lütfen biraz mantık. at gözlüklerini çıkarın. en azından at gözlüğü takmadan olayları yorumlamaya çalışanlara saldırmayın.

  33. Su soylediklerini sen mantikli buluyomusun cok merak ediyorum, sirf savunma yapicam diye sallamayin abicim lutfen,. 2005 nere 2012 nere, o zaman ne bu dandik drs ne de abuk subuk lastik farki vardi, gecis oldugu zaman ayaga firliyorduk, simdi benim kilim kipirdamiyor. Ama sen Rai Cin de 1 turda 10 sira kaybederken belli ki heyecan yapmissin 🙂

    Not: Ben bahsettigin turde ki gecislere pek bakmiyorum, 2005 Monza ayni yaris icinde 2 kere gecti Raikkonen Alonso yu, hatirliyorsun degil mi? o gecisleri sayarsak ohoooo. Ha bir de 2006 Brezilya da sampiyonlugu kil payi kaciran Schumi Ferrari si ile o sene surunen Mclaren`li ile Raikkonen`i gecmisti, top list de gosteriliyor hala o gecis nedense hep, sen o gecisi savunursun ama bana degil mi? 🙂

  34. arkadaşlar şunu farkettim, ben kimi'yi eleştirdiğimde burdaki çoğu arkadaş bana argüman sunmak yerine, direk bana, şahsıma saldırıyor. buna ingilizcede logical fallacy denir yani;

    Ad hominem, ya da argumentum ad hominem, kalıplaşmış bir Latince terimdir.
    Bir argümana cevap verirken argümanı eleştirmekten ziyade argümanı yapan kişiye saldırmak olarak tanımlanır; mantıksal bir safsatadır (logical fallacy).
    Türk yazarlardan Alev Alatlı'nın Safsata Kılavuzu'nda "adam karalama safsatası" olarak tanımlanır. Önerme yerine, önerme yapan kişi tartışma konusu edilerek iddialara karşı çıkmak suretiyle yapılır.
    Örnekler
    Tanrı'nın olmadığını mı tartışıyorsun? Sen bir delisin.
    raikkonen'in kötü pilot olduğunu mu düşünüyorsun? bence sen F1den anlamıyorsun
    raikkonen kötü pilot mu? bence sen raikkonen fanı değilsin.

    gibi.

  35. yarış temposu nedir? yarış temposu mu kaldı arkadaşım? normalde 2-3 saniye daha hızlı gidebileceğin pistte lastik korumak için yavaş gidiyorsun. yarış temposu olayı bitti.

  36. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    Neyse Kimi Monako'da daha iyi bir performans bekliyorduk senden ama olmadı. Yarınki yarışa odaklanmak lazım. Uzun bir yarış var önümüzde umarım iyi sonuçlar hanesine bu yarışı da eklersin.

  37. raikkonen ile alonso yazacakmışım… ben söylüyorum bunu zaten mclaren'deki kimi nerde diye.

  38. Gökhan EROĞLU avatarı
    Gökhan EROĞLU

    al birini vur ötekine 🙂

  39. bu sezon grosjean geliştikçe(!) hep beraber 'fıddıracağız' zaten. kimi kendine gelip korkaklığı bir kenara bırakıp mclaren yıllarındaki gibi sürerse, o zaman fıddırmayız.

    lastik ısıtmak gerekiyorsa lastik ısıtırsın, tüm etkenleri birleştirip hızlı pilot olursun. geçen yarıştaki sıralamalarda da geçilmişti hatırlatırım. korkarım ki grosjean yarış performansını biraz arttığı anda kimi'yle fark kapanacak. ve belki de sezonu üstte bitirecek.

  40. düzgün konuş bu bir. ikincisi türkçeyle yaz mesajlarını okumak sinirini bozuyor insanın. türkçe karakter kullan. yurtdışından yazıyorum numarası yapmana gerek yok.

  41. musa musada royal hunt artık gırtlağa geldi rai 0.55 sn fark yemiş grosjeandan bu anormal bir fark saçma saçma konuşma bizleride çıldırtma bir sorun olduğu açık monaco gibi bir pistte normal bir pilot takım arkadaşından bu kadar fark yemez.fıddırıyorum az kaldı.

  42. schumi 43 yaşında arkadaş. bir zahmet yavaş olsun bi parça. araca uyum sağlama konusunu 100 defa açıkladım. grosjean da aynı durumda hatta onun alışması için daha da zaman gerek.

  43. yorumları okuyorum da hiç bi anlam veremiyorum şaşırdım kaldım şoktayım. adam bi sıralamada kötü performans gösterdi die yetenekleri tartışılır noktaya gelmiş ne diyim ki. schumi 2 senedir rezil yarışlar çıkartıyor ama 7 dünya şampiyonluğu var dile kolay. 2 sene eleştirdiniz bugün pole aldı ona ne diyeceksiniz? raikkonenin grosjeana ezilmesi söz konusu bile deil böyle düşünen varsa gitsin puan durumunu tekrar incelesin. ayrıca bunun motor sporu olduğunu pilotun araca uyum sağlamasının aracın performansının değişkenlik gösterebileceğini de aklınızdan çıkarmayın. kiminin yeteneklerinden şüphe duyan varsa gitsin başka pilot desteklesin.

  44. kimi raikkonen avatarı
    kimi raikkonen

    Sıralamada bu heyecanı yaşattılar yarın yarışta cok ilginc seyler olacağını düşünüyorum özellikle SC acısından

  45. Royal Hunt ben senin Raikkonen taraftarı olduğuna inanmıyorum yok ben taraftarıyım diyorsan taraftarlık nedir onu bilmiyorsun. Kafa bulma burdakilerle yok Grojana yenildi falan senin F1den de anladığını düşünmüyorum kusura bakma arkadaşım.

  46. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    haklısın hele ki bir 2005 ingiltere var ki dillere destan.Pitten 81 litre benzin alıp çıkmış Alonsonun , henüz pite girmemiş boş depolu raikkonene geçilmesidir.Eşi benzeri yoktur.Bu sene de aynı böyle şeyler olmuştur.Çinde Son turda 10 kişiye birden geçilme meselesi gibi.

  47. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Raikkonen hakkındaki bazı fikirleri benimkilerle uyuşuyor.Ama Royal hamiltonu çok seviyor ve burada ayrılıyoruz.:)

  48. yarışların çoğunda ama arkasında 2-3 sıra arkasında bitirmiş ferrariye geldi ilk 10 a giremedi adam…

    ayrıca eğer o yıllar da zerre kadar eşitlik olduğuna inanıyorsan cevap vermeme gerek kalmamış gerçekten sen Kimi'yi desteklemiyorsun yada şöyle diyeyim gerçekte Kimi fanı vs değilsin sadece kılık değiştirip başka pilotu öven kişilerden birisin o kadar.

    bi ara alonso-button diye birisi çıkmıştı sonra malumunuz bir tane daha çıktı bir pilotu destekliyor gibi görünüp hepimizi adeta o pilota düşman yapan sıra geldi demekki 3. pilota hayret hiç alonsoya laf yok ilginç.

  49. Royal Hunt, denildiği gibi gerçekten de o avatarı değiştirmelisin, Hamilton mı olur başka biri mi olur senin bileceğin iş ama Raikkonen olmamalı diye düşünüyorum. Pilotlar rakiplerine yenilirler hem de çoğu zaman, bu sayıyı çoktan az miktarına çekenler başarılı olarak adlandırılmaya başlarlar genelde ama herkes yenilir, bu, o araçları insanların kullanmasının getirdiği bir sonuç. Açıkçası sürekli yenen herkese üstünlük kurup, tüm yarışları kazanan bir pilot çok sıkıcı çünkü bu tip sporlar hatta spor kavramının genelinde "rekabet" vardır, olmak zorundadır. Eski lastikler olsaydı, yakıt ikmali olmalı tekrar gibi şeyler konuşuluyor kimi zaman, bunların sebebi de insanların daha çok rekabet izlemek istemesi. Kendi tuttuğu pilot/takım senin tabirinle "yenilmez" olsa diyelim belki 1-2 yarış sevinir, gaza gelir, tatmin olur ama ondan sonra sıkılır, bu bir gerçek. Benim asıl merak ettiğim şu: sürekli Alonso ve Hamilton Kimi'den üstün pilotlar deyip duruyorsun sonra da Kimi fanıyım kanıtlamak zorunda değilim diyorsun. Ama Kimi yenilebilen bir pilot, diğer herkes gibi. Peki nasıl oldu da sen "Kimi Fan'ı" oldun anlatır mısın? Gerçekten merak ediyorum bunu, benim dışımda merak edenler olduğuna da eminim.

  50. Cakma Rai taraftari kardesim, sen bi youtube ac, Raikkonen vs Alonso yaz, cikan videolari bi seyret, seninde bahaneleri bi gorelim 🙂

  51. Gecen gun Nebuchadnezzar beni baska bir arkadasa benzetmisti, bende BU Royal Hunt`i ona benzettim simdi 🙂

  52. gokhan cinar avatarı

    Bende diyorum ki RAI antremanlara çıksaydı daha iyi bir tur atacaktı aracın ayarlarını daha iyi yapacaklardı ve ayrıca antreman sırasında limitlerini daha iyi görücekti yani işin özü sıralamalarda GRO ya yakın yada GRO'nun önünde olacaktı.RAI zaten GRO dan puan olarak önde sen sıralama turlarına bakarak neyi kıyaslıyorsun ki.RAI nin yarış temposu çok iyi daha düne kadar galibiyet bekliyoduk hepimiz sen 1 günde sildin adamı 🙂 Klasik Türk Taraftar İmajı senin ki 🙂

    Birde Alonso-fisi mücadelelerinden örnekler vermişsin öyle kıyaslamaları doğru bulmam ama ona bakarsan RAI; DAVID'i ve Montoya'yı yendi ve ikisi de zamanının iyi pilotlarından.Gerçi bilmiyorum o zamanlar izlermiydin F1?

  53. az önce cevap yazarken şunu yazmışım buraya kopyalıyorum aynen;

    hızlı bir pilot yok lastiği ısıtamadım, yok araç bana göre değildi der mi? hızlı pilot kartingde de hızlıdır, jet-skide de. hiç gördük mü kartingde hızlı olup bir üst seride yavaş olan pilot? bu pilotlar her araçta hızlı oldukları için tırmanıyorlar zaten. öyle olmasa seri seri olmazdı. karting pilotu karting pilotu kalırdı.

    işte tüm o lastik, araç bahanelerine cevap veriyor sanırım bu yorum.

  54. yorumun için teşekkürler dostum. umarım ben kimi'den tamamen ümidimi kesmeden o kendine gelir.

  55. kendine gelip grosjean çaylağına yenilmeyi bıraksın hırslı olsun hızlı olsun, korkarak sürmesin esas jest bana odur 🙂

    baksana raikkonen yenildikçe burda bahane bulmaya çalışan fanları var, onlar için de zor oluyordur.

  56. O zaman gereğinden fazla dobrasın diyelim.. Bence olaylarda seni mutlu edecek detaylar ara, hep en mükemmeli bekleme; ben öyle yapıyorum.. Normal hayatında kendi işini elinden geldiği kadar kusursuz yapmaya çalıştığın belli ama hep her istediğin oluyor mu? Rahat ol diye söylüyorum; sen hepimizden iyi biliyorsun ki Formula 1'de şartların hepsi mükemmel olduğunda bile başarının gelmesi yine biraz şansın da yardımıyla olur ki bu sene özellikle sıralamalarda lastiklerin ne halt yiyeceği ağır bir piyangoya dönmüş ise bu kadar kasmanın gereği kalmamıştır; olay şansı da geçmiştir artık.. Bu arada yorumlarını denk geldikçe okurum ve bazen senin kadar dobra olursam ne olur diye düşünmüyor değilim 🙂

  57. konu dışı ama royal fanı olduğun kimi sana jest yapmış sanki.kaskında james hunt yazıyor.

  58. arkadaşım geçiş senesinde diyorsun da, bunlar bahane işte. kendi kendini kandırıp rahatlıyorsun. grosjean'ın geçiş senesi değil mi? grosjean 5 senedir F1de de ben mi bilmiyorum? adam toplamda 10 yarışa anca çıktı sıralamada dünya şampiyonunu geride bıraktı. bunun başka bahaneye ihtiyacı yok.

  59. crasher burdan devam edelim. yahu o ne demek ya fisichella 2005-2006da yenildi çok büyük bir farkla.

    2005te alonso 6 galibiyet, fisichella 1 galibiyet.
    2006 alonso 7 galibiyet, fisichella 1 galibiyet.

    2005 sezon sonu puanları: alonso 133, fisi 58
    2006 alonso 134, fisi 72 puan.

    gördüğün gibi gayet açık şekilde alonso yine mahfetmiş.

  60. nerde bozmuşum. gördüklerimi tek tek söylüyorum. kimseye fikirlerimi empoze etmeye çalışmıyorum. bana cevap verilince de cevaplıyorum. hızlı bir pilot yok lastiği ısıtamadım, yok araç bana göre değildi der mi? hızlı pilot kartingde de hızlıdır, jet-skide de. hiç gördük mü kartingde hızlı olup bir üst seride yavaş olan pilot? bu pilotlar her araçta hızlı oldukları için tırmanıyorlar zaten. öyle olmasa seri seri olmazdı. karting pilotu karting pilotu kalırdı.

  61. Fisichella da 2009 da geldiğinde niye Kimi'den aman aman fark yedi. 2005 ve 2006 da alonso dan çok fark yemeyen onun 1-2 bilemedin 3-4 sıra gerisinde kalan adam hani 2009 da Ferrari de yarıştığı dönemde ne yapmış tek bir puan almış mı? 2009 da ki Romain'den daha üstün olduğu kesin sonuçta tecrübe o ana kadar ki tüm yarışlara aktif olarak katılma,eline fırsat geçtiğinde ve izin verildiğinde kazanma ama Kimi de onu ezdi şimdi napcaz

  62. Bizde herşeye çare var bitek sana yok 🙂 Bence fanlığı filan bırak, başka işlerle iştigal et çünkü bu iş sana göre değil(iş seni aşmıyor, sen işi aşıyorsun – insan değil makine arıyorsun ki oksijenin yıpratma etkisi de seni hayal kırıklığına uğratır – ne yapacağız bilemiyorum, yok yani öyle birşey), belli.. Şaka bi yana mevzuya iyi başlıyorsun sonra kendini bozuyorsun; harbiden sana hak vermek için sebep arıyorum ama modelinden ötürü muvaffak olamıyorum.. Kızma, konuşuyoruz işte 🙂

  63. gokhan cinar avatarı

    Bence sen hiçbir zaman taraftar olma ne futbolda ne baskette ne formula1'de.Çünkü kimsenin kötü gününde kendisini yalnız bırakan bir destekçiye ihtiyacı olmaz.RAI nin bu sene ki iyi yarışları sonrası tüm taraftarları sevindi.Kötü olduğunda da iyi değildi dedik hatta bende bazen eleştirdim ama asla onun yeteneklerine olan inancım bitmedi.RAI bu sene geçiş senesinde,yeni lastiklerle limitleri bulmakta zorlanıyor. Böyle dar ve hata affetmeyen bir pistte sürerken çekinmesi normal.Antremenlarda doğru düzgün çalışabilseydi inanıyorum ki daha iyi bir sonuç alırdı.Yarın yarışta iyi sonuç alması bekliyorum sonuçta o RAI.Limitleri zorlayabilmesi için araca güvenmesi gerekir bunuda yarış içinde 20. turdan sonra aşacaktır inancındayım….

  64. övebilir çünkü alonso'da çok çok iyi bir pilot. bu zaten normal. önemli olan alonso'nun mclaren taraf tutuyor deyip huysuzluk yapıp ayrıldıktan sonra, hamilton en hızlı pilotlardan biri, belki de en hızlısı veya hamilton griddeki iyi araca sahip olmayıp şampiyon olabilecek tek pilot gibi şeyler söylemesidir.

  65. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Royal Hunt'un bu söylediklerinde anlaşılmayacak bişey yok .

  66. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Sana birşey anlatmıyorum.Neye istersen ona inan.Pilotlar birbirini ezmez,yener.Bunuda böyle bil.

  67. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/19691-hamilton-alonso-benim-prost-um.html#.T8ERSVLcj_k

    Pilotlar birbirini karşılıklı överler.Hamilton'ın Alonso hakkında çok daha kapsamlı düşünceleri için eski f1 racinglere bak derim.

  68. hamilton 2011 gibi 20 sezon geçirip buttona yenilse, ben hamilton ezildi demem. 2011'in nasıl bir sezon olduğunu biliyoruz hami için. bel altı vurmaya çalışıyorsun ama olmadı.

  69. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Ben başka birşey anlatıyorum,sen başka birşey anlatıyorsun.O zaman Ralf 2000 de Button'ı ezdi.Button 2011 de Hamilton'ı ezdi.Hamilton Button'ı eziyor şimdi.Senin mantık böyle işliyor.

  70. mclaren'de şikayetçiydi çünkü hamilton'u sıradan bir çaylak sanıyordu. bu kadar hızlı olabileceğini düşünmüyordu. mclaren'in ayrımcılık yaptığını sanıyordu hami ingiliz diye. sonraki yıllarda zaten hamilton'u en çok öven pilot alonso'ydu. farketti mclaren'in eşit davrandığını, ve hamiltonun gerçekten hızlı olduğunu.

  71. grosjean'ın o araçla tecrübesi yoktu diyorsun 6 yarışta da edinemedi mi tecrübe? edindi. 2 sene geçti o tecrübenin ardından, yine geldi, yine yeni araç gibi, farklı kurallar, bu sefer takım arkadaşının bariz bi üstünlüğü yok.

  72. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    🙂 Pek ikna edebileceğimi sanmıyorum ama denedim.

  73. O zaman Alonso niye sürekli şikayetçiydi Mclaren de. Niye 2010 İngiltere'de getirilen bir güncellemeden sonra Vettel Weber'i geçmeye başladı. İstersen tekrar bi araştır araç pilota göre gelişir mi gelişmez mi?

  74. monaco'da yağmur yağdı o yüzden yarışamadı ha. raikkonen 10 senedir F1'de hatırlatırım. grosjean daha yeni.

    alonso grosjean'ı yendiği zaman demişsin, ne diyeyim? alonso son yarışa kadar ezdi grosjeanı. 2 yıl sonra bidaha geldi grosjean, raikkonen değil ezmek, nerdeyse yenilecek.

    hızlı bir pilotun bahanesi olmaz. hızlı bir pilotun aracı İYİ olduğu sürece kendisi de HER ZAMAN hızlıdır. raikkonen'e bakıyoruz, massa'nın şampiyonluğu kıl payı kaçırdığı araçla 5.liği alıyor ancak. (2008)

  75. işte anlatmaya çalıştığım şeyi dile getirmişsin. tebrik ve teşekkür ederim

    Ayrıca madem yenilmez senin desteklediğin pilot daha önce dediğim gibi rica ediyorum destekleme.

  76. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Farkındamısın bilmiyorum ama bu pilotlar insan.Günündeyse kazanır,değilse kaybeder.Hiçbir pilot sürekli kazanamaz.Ben Alonso&Ferrari taraftarıyım.Ama Raikkonen'ide öyle sıradan bir pilot gibi göstermenede bir anlam veremiyorum.Alonso,Grosjean'ı yendiği zaman Grosjean araca tamamen yabancıydı.Badoer'in yada Fisichella'nın 2009 da q1 de elenmesi gibi.Hem ayrıca Raikkonen puan sıralamasında önde ve 2 yarışta oldukça iddalıydı.Monacoda ilk antreman seansına çıkmadı,ikincisinde yağmur yağdı.Sen neyi anlatıyorsunki bana?Hamilton'ı daha çok seviyorsun Kimi den ama Hamilton da yenildi.(Hem yarış hem sene bazında.)Aynısı Alonso için geçerli.Tüm pilotlar için geçerli.Ne demek istediğini anlamıyorum.

  77. araç ona veya buna göre geliştirildi diye birşey yoktur. 2 pilotun ayrı mühendisi vardır, 2 mühendis de pilotların tercihlerine göre araçlarının ayarlarını yaparlar.

    umalım da bu sene grosjean ''daha da gelişip(!)'' raikkonen'i yenmesin. adamı 1. pilot diye aldılar, çaylağa sıralamalarda geçiliyor.

    dediğim gibi, hızlı olan pilotun bahaneye ihtiyacı yoktur, alonso hangi araç bana uygun değil dedi şimdiye kadar? hamilton ne zaman şu problem oluştu falan dedi? adamlar her araçtan maksimumu çıkarmayı bildiler, hamilton'un daha fazla hatası oldu ama o da zorlarken.

    hamilton pistte zorlarken hata yapıyor, raikkonen ise heyecandan.

  78. abuziddin damdagezer avatarı
    abuziddin damdagezer

    grosjean durumu 4-2 yaptı sezon boyu kimiye üstünlük kurar,kuruyor da.f1 de yarışıyorsan ağlamayacan hata yaptım diye.burda hataya yer yok.yaparsan çaylak ezer geçer.iceman magnumu yememiş demekki :-))))

  79. benim fanı olacağım pilot yenilmez, bahane bulmaz. massaya 2008'de yenildi, 2009'da kazadan öncesine kadar yeniliyordu. şimdi ise alonso'nun mahfettiği bir çaylağa geçilmeye başladı. benim hakkımda ne düşündüğün umrumda değil bu arada. kimi fanıyım. belki de fanıydım demeliyim.

  80. Hadi Allah aşkına bırak o zaman Kimi fanlığını artık başka yerler de de sana yapılan yorumlar yüzünden Kimi'yi garipseyecek insanlar he istersen 2008 yılının ilk yarışlarını bir izle araç kendine uyuyorken ki performansını izle ondan sonra gelen güncellemelerle ne kadar geriye düştüğünü tekrar izle. 2009 da kazadan sonra Luca Badoer'e göre ayar yapacak hali yoktu ve tekrar Kimi'ye yönelen takım bunun karşılığını aldı denebilir markalar klasmanında 1 puanla geride kaldılar ki bunu da Macaristan'dan sonra diğer Ferrari pilotlarının tek bir puan bile alamadığını düşünürsek çokta abes karşılamamak gerekir diye düşünüyorum. Geri gelip şampiyonluk mücadelesine mi girişmeliydi ki şu an aslında herşey sınırda heran oraya çıkabilir yarın olacak bir iki kaza vs. O'nu liderliğe oynatır.

    Massa 2009 da başladı şikayete lastikler lastikler diye.Bence farklı bir çalıştırma şekli var ve bu slick lastiklere uymuyor. Hadi onu geçtim yine nedense Massa'nın üstün olduğu sezonda Kimi'nin lastiklerde sorun yaşaması bana düşündürüyor demekki Massa farklı bir şekilde kullanıyor lastikleri e araçta ona uygun geliştirilince diğer pilot sorunla karşılaşıyor.

    Bak xtrabit racing adam takım pilot vs tutmuyor herkese eleştirisini yapıyor şakasını yapıyor bazen tepki çekse de saygı duyuluyor sende eğer mümkünse onun gibi ol en azından Kimi'yi destekliyorum deme

  81. Cal-Crutchlow avatarı
    Cal-Crutchlow

    Alonso,Raikkonen ve Hamilton birbirine denk pilotlardır.Herbirinin ayrı ayrı avantajı-dezavantajı var.Bir pilotun,diğer bir pilota yenilmesi yada geçilmesi o pilotu kötüleştirmez,dahada güçlenmesini sağlar.Ayrıca bu bir spor.Eğer yeniliyor diye hemen pilotunu kötüleyeceksen,sen taraftar değilsin demektir.Zaten Raikkonen taraftarı olduğuna inanmıyorum.

  82. çabasında değilim. alonso ve hamilton kimi'den üstün. ama bu kadar da kötü olduğunu bilmezdim kimi'nin. kimi için lastikler değiştiyse grosjean da en son 2009da yarıştı, onunda lastikleri değişti, aracı değişti. üstüne üstlük o bir çaylak. daha 1 sezon tamamlayamamış bir pilot. 6 yarışta tecrübe kazandı diyorsun 6 yarışın 6sında da en az 0.300 fark vardı sıralamalarda. yarışlarda desen fark daha da büyüyordu.

    artı massa'nın ne kadar kötü bir pilot olduğunu ancak alonso gelince anlayabildik. raikkonenle yarışırken baya baş başaydılar. 2008de yendi, 2009'da kaza olana kadar öndeydi.

    raikkonen fanlığımı ciddi ciddi sorgulamaya başlıyorum.

  83. kimi çaylağa yenilmiyo öle bişey yok bence çokta iyi gidiyo yarış performansı çok çok üstün kimi hata yapıyo sadece okadar

  84. Allah aşkına sen tutma Kimi'yi sürekli alonsoyu Hamilton'u Kimi'den üstün gösterme çabasındasın gerçekçilik tarafsızlık vs değil bu bildiğin arkadan iş çevirme 2009 dan sonra 2 sene pistlerde bir alt kategori de yarışmış 2011 de şampiyon olmuş bir pilot Romain. 2009 dai o kısa tecrübesi bir çok şey katmıştır ona emin ol.
    Hamilton da gelip ilk yarışlarda alonsoyla hemen hemen denk gitmişti hatta daha iyiydi bile denilebilir… Kimi bambaşka bir seriden geri asıl yerine geldi. Bildiği bir seri olduğu kesin ama değişen o kadar çok şey var ki 2007 alonso hamilton dedin mi hemen herkes kendince haklı olarak değişen lastikleri gösterir ama Kimi bambaşka lastiklerle geri dödü bu Michelin'den Bridgestone'a geçiş değil çok daha farklı bir geçiş hamlesi oldu çünkü arada 2 sene boyunca değişen kendine göre değişen lastikler var. Adam ne demiş "lastikler" bunu bu sezon hemen herkes dile getiriyor.

    Bunu bile bile Grosjean yeniyor vs demek garip…

  85. keşke öyle olsa ama sanmıyorum dostum. bir çaylağa yenilen pilotu tutuyorum resmen. kendimden şüphelenmeye başladım.

  86. sene 2009 gp 2 sezonu müthiş yetenekli pilotlar var hulkenberg petrov grosjean perez maldonado gibi
    derken sezon başlar grosjean o sezon nico hulkenbergle kapıştı hemen hemen eşitlerdi
    di resta şimdi hulkenbergi eziyor siz düşünün grosjeanın ne kadar geliştiğini ama o kadar da büyütmemek lazım daha alacağı çok uzun bir yol var

  87. iceman dönüşü avatarı
    iceman dönüşü

    grosjean eskisi gibi değil bayağı geliştirmiş kendini bence

  88. heyecan yapıyor. lakap iceman olsa da iyi tur atamıyor ilk sektörler iyiyse sonu kötü geliyor ilkler kötüyse sonda biraz düzeltiyor. garip. sıkılmaya başladım bu durumdan.

  89. direksiyon sorunu var mı hala yoksa grosjean'dan yavaş mı kalıyor. grosjeandan yavaş kalıyorsa bu kötü bir durum. 2009'da alonso her sıralama turunda en az ama en az 0.300 takıyordu grosjeana.

  90. Lotus pilotları şikanlar da çok zaman kaybediyor pilotajdan mı? Sanmıyorum araç uygun değil sanırım. Ayrıca Raikonen'nin araç içinde rahat olduğuna da inanmıyorum bir terslik var sanki ya da bir türlü ısınamadı bazı virajlarda hata yapıyor kusursuz tur atamıyor Raikonen. Yarın zevkli bir yarış olur umarım.:)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir