Red Bull, Teknik Tartışmanın Odağında

yazar:

kategori:

Mclaren, Ferrari ve Mercedes takımlarının Red Bull RB8’in zeminin arka bölümünde yer alan delikten memnun olmadığı tahmin ediliyor.

Henüz takımlar resmi olarak bu konuyu gündeme getirmemiş olsalar da, bu tür bir girişimin olabileceği ciddi söylentiler arasında.

Teknik kuralların 3.12.5 maddesine göre aracın zemininde belli yerler haricinde delik olmasına izin verilmeyeceği söyleniyor ve bahsi geçen deliğin kural dışında olduğu savunuluyor.

Red Bull konu hakkında yorum yapmadı ancak takım içerisinden üst düzey bir isim, tasarımın FIA’dan onay aldığını söyledi. Gündeme gelen bu tasarım, Red Bull’un bu sene ilk yarışını kazandığı Bahreyn’den beri araçta bulunuyor.

Monaco yarışından önce protesto yapılsaydı takım bu deliği modifiye etmek zorunda kalacaktı ve yarışa en arka sıradan başlayacaktı. Ancak bu olmadı ve yarışı kazanan Red Bull sürücüsü Mark Webber oldu.

Red Bull bu tasarımla lastikler ve difüzör arasında daha yüksek enerjili hava akışı olmasını amaçladı. Böylece arka bölümde daha fazla yere basma gücü üretiliyor.


Yorumlar

  1. Ferrari%100 avatarı

    RedBull zaten ondan yarış kazanıyor demekki hep hille eeeeee o zaman her takım kafasına göre delik açsın zemine hem yasak hem onlar kulnıyor nasıl olur bu

  2. sen benimsin avatarı

    al sana yapay difüzör. adam her yoldan giriyor. takımlar aptal baştan itiraz etsenize!

  3. F_Alonso Diaz avatarı
    F_Alonso Diaz

    Aslında bu redbull aracının yarış kazanamak yada geri düşmemek için difüzörü beslemekten başka bir çaresi olmadığını gösterir. Çaresizlik kötü bişey.. Varsa yoksa oraylan uğraşıyorlar.

  4. sinan onlar fia ya bizi şikayet ede dursun biz 3. şampiyonluğumuza doğru ilerleyelim adımızı tarihe altın harflerle yazdıralım………Şalu

  5. bizi mc laren durdurumadı bizi ferrari durduramadı bizi mercedes durduramadı bizi lotus durduramadı
    FIA nın yasaklamaları mı durduracak

  6. mclarenci mp4  avatarı
    mclarenci mp4

    zemin arja tarafı.

  7. Okadar yasağa rağmen durmadımı 🙂 Çabalayın bakalım sadece isimle büyük olunmuyormuş öğrenin artık.

  8. rocco junior avatarı

    Takımlar bu itirazı önceden yapmalıydı.Bahreyn den beri araçta ve kimse gık çıkartmıyorsa hatalı davranıştır.Halen kural dışı bir şey varsa haklarını arayabilirler.Eğer yok ise kendileri bunu uygulamalı.Ben anlamıyorum o kadar protesto tehtidinde bulunan Red Bulla karşı bu kadar sesiz kalmalarını.Hem de gridin ağır abileri bunlar.

  9. Red Bull konu hakkında yorum yapmadı ancak takım içerisinden üst düzey bir isim, tasarımın FIA'dan onay aldığını söyledi. Gündeme gelen bu tasarım, Red Bull'un bu sene ilk yarışını kazandığı Bahreyn'den beri araçta bulunuyor.
    Monaco yarışından önce protesto yapılsaydı takım bu deliği modifiye etmek zorunda kalacaktı ve yarışa en arka sıradan başlayacaktı. Ancak bu olmadı ve yarışı kazanan Red Bull sürücüsü Mark Webber oldu.

    Her şeyi açıklıyor sanırım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir