Bourdais "Yeni Araç İle Deneyime İhtiyacımız Var"

yazar:

kategori:

Sebastien Bourdais’e göre Scuderia Toro Rosso’nun yeni araç ile ilk seansı geçmesi için daha fazla deneyime ihtiyacı var.

Fransız pilot Monaco’da yarın ilk yarışına çıkacak ve sıralamalarda ancak 16. en iyi zamanı yapabildi. Son hızlı turunda biraz Felipe Massa tarafından engellenmesine rağmen Bourdais, sıralamalarda ancak bu kadar iyi olabileceklerini düşündüğünü kabul etti.

Bourdais "İlk hızlı turumda Massa’ya takıldım, 2.sinde daha iyi olacaktı ancak hiç bir şey değişmedi. Aracın  özellikle fren anında lastikleri çok fazla kilitlediğimde ne yaptığını okumakta zorlanıyorum."

"Gerçekte 2. sürüşümde soruna bu neden oldu çünkü tünel çıkışında lastikleri kilitlediğimi biliyordum. Dengeyi bir adım öne kaydırdım ve bu sefer ön tarafı kaybettim."

"Bunun yanında araç için genel bir yorum yaparsam viraj girişlerinde çok geniş hissi veriyor. Bu duruma yeni araç üzerinde deneyimimiz olmaması yardımcı olmadı ve bu sabah neredeyse kuru pistte hiç sürüş yapamadık."

"Monaco’da performansınızı 1.5 sn daha geliştirmelisiniz ve eğer bunu hiç F1 aracı ile yapamamışsanız bu diğer yerlerden daha zor oluyor." dedi.

Takım arkadaşı Sebastian Vettel ise 18. olarak kabus gibi bir sıralama seansı geçirdi Monaco’da.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir