Alonso: "Monaco'da 3. Olarak Hedefimize Ulaştık"

yazar:

kategori:

Alonso, Monaco’da en yakın rakiplerini geride bırakarak elde ettiği puanlarla şampiyonada 76 puanla zirveyi ele geçirdi. Vettel ve Webber 73 puanla 2. sırada yer alıyorlar.

Alonso “Hedefimiz Sebastian ve Lewis’in önünde tamamlamaktı. Onlar şampiyonada bizimleydi ve yarış yarış baktığımızda farklı sürücülere odaklanıyoruz. Sırada, şampiyonada ikinci sırada yer alan Mark olacak.”

“İlginç bir sezon oluyor ve araç sürekli olarak geliştiriliyor. Sürekli olarak her yarışta sürprizler oluyor. Kimin sıralamalarda ya da yarışta ilk sırayı kazanacağını bilemiyorsunuz.” dedi.

Alonso, yarışın başında Romain Grosjean ile olan temasından şanslı bir şekilde kurtulduğunu düşünüyor.

Alonso “Harika bir kalkış yaptım bu yüzden ilk metrelerde Romain ile yan yanaydım ve 3. sırada olan Lewis’i geçiyordum. Çok yaklaştılar ve ben aracı ortaya koydum ve sanırım sol arka tekerlek Romain ile temas yaşadı.”

“O temasla birlikte Romain spin attı ve bizim aracımızda hasar olmadığı için şanslıydık. O spinin ardından sıralar biraz karıştı çünkü Vettel’i 5 ya da 6. sırada gördüm. Bu yüzden bazılarına yardım oldu ve avantaj sağladılar.”

“Startın ardından her şey çok iyiydi. O an aracın hasar almış olabileceğini düşündüm ancak iyi durumdaydım. İyi ve rekabetçi hissettim ancak açıkçası Monaco’da trafiği kontrol etmek zordur.”

“Pitlerde mükemmel zamanla Hamilton’u geçtim. Takım sayesinde daha ön sırada yer aldık.” dedi.


Yorumlar

  1. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Sorma, sirf bu yuzden Almanca kufur ogrenecegim 🙂

  2. Mustafa Düşmez avatarı
    Mustafa Düşmez

    Eğer alonsa hamilton pite girdikten ve önü açıldıktan sonra pite girmeyip 4-5 tur devam etseydi yarışı kazanırdı. Çünkü hamilton pite girdikten sonra 1 ve 2. sektörlerde en hızlı zamanı yaparak geliyordu ki pite girdi. Aksi takdirde sıcak lastiklerle devam etseydi çok daha iyi turlar atacaktı. Pite girip lastik değiştirenlerin hiç biri eski lastikleri ile attıkları tur derecelerini atamadılar.

  3. ben de rtlden izledim. sky linki de arkada açıktı, durdurmuştum. rtl reklama girdikçe sky'ı açıp izledim. o ara gördüm 🙂 yoksa rtlnin reklamlarıyla yarışın yarısı kaçıyor.

  4. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Ben RTL den izledigim icin o ara kacirmisim demek ki.

  5. tam düşündüğüm gibi… Pite 2 tur geç girseler yarışı kazanacaklardı muhtemelen, yarış sırasında soft lastikleri ısıtmanın bu kadar zor olacağını tahmin etmediklerinden böyle bir karar almışlar, risk almayıp Hamilton'ı geçmekle yetinmişler yani… Tabi ki yarıştan sonra durumu bilirken konuşmak kolay ama yinede üzüldüm, kaçtı galibiyet 😀

  6. Ferrari%100 avatarı

    Ferrari yavaş olabilir ama Alonso gibi bir pilotunuz varsa hiç aracı düşünmeyin
    Alonso gibi bir pilot 100 yılda bir kere gelir
    Alonsoyu Caterhama koysan o aracı 10'nuncu sıraya taşır o derece bir yarışçı

  7. Gercekten harika bir pilot

  8. KARAŞAHİN [FERNANDO ALONSO] avatarı
    KARAŞAHİN [FERNANDO ALONSO]

    ALONSO adama karting aracı verseniz bile puan alır çok zeki yetenekli işine sadık yani kısaca mükemmel bir pilot ah bide şu f124(f2012) biraz daha hızlandırsalar

  9. Mehmet Emin BEKTAŞ avatarı
    Mehmet Emin BEKTAŞ

    Aferin adamım, işte böyle yavaş yavaş işler rayına oturuyor, inşallah bu sene senin Ferrari ile şampiyonluğunu göreceğiz

  10. sen benimsin avatarı

    şüphesiz gridin en büyük pilotu! sezon başından beri uyduruk ferrari ile şampiyonada liderlik etmek efsane sürücülere nasip olur. alonsoda bir efsane sürücü! bunu her fırsatta gösteriyor durum ne olursa olsun.

  11. sonradan haklarında işlem yapılmayacağı bilgisi geldi ekrana. o ara RTL reklamdaydı. skyda göründü.

  12. şakamısın arkadaşım birisi caterham'daki kovalainen birisi mclaren'daki hamilton.. yorum yapmadan önce düşünün şöyle bi

  13. evet 2010 örnek. petrov örnek. anladın sen onu 😉

  14. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Yine Çok İyi İş Çıkardı. Rosberg'ide Yakalamıştı Bir Ara Ama Pistin Yapısından Dolayı Geçemedi.

    5'ci Başladığımız Bir Yarışta 3'lük İyi Bir Sonuç

    Kanada'da Kazanırsak Gerisi Daha Rahat Gelir

  15. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Ilk turda ilk viraji kesen pilotlar inceleme altinda diye bilgilendirme cikmisti birkac tur sonra, ama baska bilgilendirme gelmedi daha sonra, ya da ben goremedim.

  16. Alonso 2 dünya şampiyonluğu daha kazanırsa efsane olur…

  17. Hudavendigar avatarı

    bu sene alonso gerçekten inanılmaz.aslında hep inanılmaz.adam her seferinde araçta maximumu yakalıyo.gerçekten alonso nun bu başarısını övmemek elde değil.

  18. vettelın alonsoya rakıp olması ıcın 40 fırın ekmek yemesı lazım

  19. KARAŞAHİN avatarı

    yarışın tekrarını izleyebilecegimiz bir link atarmısınız kaçırdımda

  20. Alonso'nun taktiği klasiktir zaten Oversteer. Bekler bekler zamanı gelince atak yapar. Görevi Hamilton ve Rosberg ile arayı hem çok kapatmamak, hem de çok açmamak ve kontrollü bir yarış devam ettirmekti ve sonuç bunu başardığını da gösteriyor.

  21.   F. A. Diaz Ferrari F2012 avatarı
    F. A. Diaz Ferrari F2012

    Ben de bir gözümle zaman ekranından izledim. Fernando pite girdiği turda, önü açıkken en iyi 1. ve 2. sektör zamanıyla geliyordu. 1 saniyeden fazla hızlıydı. Olsaydı ile olmaz ama hiç temiz tur atamadık. Bugün Ferrari en az kazanan otomobil kadar hızlıydı.

  22. Vettel 1 virajda pisti kesmeden önce Massa'nın hemen arkasındaydı. Kestikten sonra da yeri değişmedi.

    http://img594.imageshack.us/img594/5890/ss3uv.jpg

  23. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    vettel o karışıklıkta şikanı kesip girdi. schuminin ve rainin arkasındaydı nasıl olduda önünde cıktı anlamadım vettelin ceza alması gerekirdi ihmal ettiler o pozisyonu. startı tekrar izlerseniz bana hak verirsiniz

  24. Ferrari için çok fazla pilotun adı geçiyor. Bu aşamada hiçbirinin doğru olduğunu düşünmüyorum.

  25. o değilde Alonso önü açılınca öyle bir pite giriş turu attı ki, pitten çıktığından Lewis'in 3 saniye falan önündeydi… İki tane mor sektörle geldi, çok iyi bir tur geliyordu ki pite girdi, ardından pitlerde Hamilton'ı geçmiş bulunduk 🙂 Aslında pistte biraz daha kalıp Rosberg'i de zorlayabilirdik diye düşünüyorum. Yarışın başlarında Alonso'nun temposunun düşük olması muhtemelen lastikleri saklamasından kaynaklandı… Çünkü pitler yaklaştıkça Alonso öndekilere saniyelerle yaklaşıyordu saliselerle değil…

    Pite girmeden önceki turunda lastiklerin suyunu çıkartarak inanılmaz bir pite giriş turu attı, öyle bir tur daha atsaydı pistte, Rosberg'i de geçebilirdi, belki de lastiklerin sonunu kullandı diye direk pite aldılar bilemiyorum 🙂

  26. Vettel, selefleri Alonso ve Schumacher ve Raikkonen kadar olmasa da, Ferrari'ye geldiğine sevineceğim pilotlardan birisi; tabi ki Kobayashi/DiResta ile birlikte… umarım haber doğrudur

  27. but kovanın arkasında kalır ama alonso kalmaz 2010 örnek. alonso lewisi gecemezdi okadar kolay değil bu pistte.

  28. Antrenman şampiyonu olduğumuzu söyleyenlere de tabi ki cevap oldu bu. Aracın yapısına uymayan bir pistte podyum aldık iyidir tabii ki bu.

  29. hayır işte, bu önemli detayı görmek lazım. tamam 1 sn fark açtı 10 tur boyunca. ama sonra sabitlenmeye, özellikle de alonso ve rosberge ciddi (0.5 civarı) zaman kaybetmeye başladı. o sırada alonso ile fark 17-19 sn idi. Massa ile is 22.5 sn idi ve azalıyordu. sana tavsiyem live timing denen bi meret var Formula1.com'da. üye olup izleyebilirsin. kaba davrandıysam özür…

  30. burak geridönmez avatarı
    burak geridönmez

    alperdunga doğru söylüyor ayrıca yağmur ihtimalinden dolayı geç girdi tam tersi olsaydı zaten mantıksız olurdu. pite girmeden yağmur yağsaydı birinci olarak herkesle lastik değiştirirdi ve 1. sırada yarışı bitirirdi

  31. alper hocam ayıp ediyosun şimdi vettel pite girmeden her tur düzenli olarak farkı açıyodu
    tv den öyle gördüm belki sen haklısındır bilemem

  32. f1ferraridir avatarı

    şunu da unutma biri alonso biri button

  33. f1ferraridir avatarı

    şunu da unutma biri alonso biri button

  34. live timinden bakmadan konuşuyorsun. son 7 turunda vettel arkasındaki 5 pilotun tamamına zaman kaybetmeye başlamıştı çünkü lastikler bitmişti. sen sadece sallamayı bilirsin.

  35. "O temasla birlikte Romain spin attı ve bizim aracımızda hasar olmadığı için şanslıydık. O spinin ardından sıralar biraz karıştı çünkü Vettel'i 5 ya da 6. sırada gördüm. Bu yüzden bazılarına yardım oldu ve avantaj sağladılar."

    efendiler vettel viraja gelmeden massanın arkasında değilmiydi eee gene onun arkasında döndü
    ayrıca yağmur ihtimaline karşı red bull vetteli erken pite almasa ben görecektim o alonsoyu
    ———————————————————————————————————————————-
    adam naptı etti gene hedefine ulaştı ama önemli olan sezon sonu hedefine ulaşmaktır
    genede tebrik ediyorum başka da bi şe demiyorum

  36. Hayırdır ? Alonso Hamilton'u harcadı diye mi bu sinir ?

  37. Black Stallion avatarı
    Black Stallion

    Fernando'yu tebrik ediyorum, yine alinabilecek en iyi sonucu almasini bildi.

  38. burak evmez avatarı

    şunu unutma fark sadece 0.2 sn idi başka hiçbir mücadelede bu kadar az olmadı ayrıca hamilton gibi lastik bitiren pilot yok

  39. nereye geçiyo ya sizde şişirmeyin bu kadar kafanızda alonso'yu adamın asabını bozuyorsunuz. monaco'da kim kimi geçebildi allahını seversen. button bile kovalainen'in arkasında takıldı kaldı.

  40. ewet güzel yarıştı canada da yarış galibiyeti bekliyoruz

  41. Erdi  Akkaya avatarı

    hamilton pite girmeseydi atak yapıp geçicekti zaten 1 tur sonra pitlerde geçti

  42. Tebrikler Ferrari,tebrikler Fernando.Yine yarışta yapabileceğimizin en iyisini yaptık.Bundan daha fazlası ekstra olurdu,bu da bize yetti.Antreman şampiyonu olmadığımızı gösterdiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir