Button, Kovalainen'in Savunmasından Memnun Değil

yazar:

kategori:

Kovalainen, ilk viraj öncesindeki karmaşada kendisini 13. sırada buldu; Button ise Sauber’i ile uçan Kamui Kobayashi’den kaçmak için etraftan dolandı ve Caterham’ın arkasına düştü.

Button, ilk pitstop öncesinde 8 tur daha fazla pistte kaldı ama Kovalainen’i geçmek için yeterli farkı açamadı; yine arkasına düştü.

Daha sonra mücadeleye Ricciardo ve Perez de katılınca rekabet kızıştı ve sonunda Button, lastik patlatıp spin atınca yarış dışı kaldı.

Button: “Heikki çok yavaştı. Ama aracını çok iyi yerleştiriyordu. Eğer aracını doğru yerleştirirsen, geçiş yapamazsın.”

“Sanırım önünden çok aynalarına bakıyordu. Ama bu onun seçimi; benim hayatımı daha zor bir hale getirdi.”

İngiliz pilot, Kovalainen’in sürekli şikanı kestiğini de belirtti.

Button: “(Şikanı kesmesi) ceza verilmeyince hayal kırıklığı yaratıyor. Hepimizi yavaşlatıyor”

“Şikanda dışına çıktığımda yana kayıyor ve sanki ‘Tamam, artık duvarla karşı karşıya kalacağım ve tekerleklerimiz temas ediyor’ durumundaydım”

“12. sıra için mücadele ederken bir denge olmalı. Bunu doğru yaptığını düşünmüyorum. Ama yarış bu”

Kovalainen ile mücadelesinde hayal kırıklığı yaşasa da Button, asıl sorununun dün sıralamalarda geri kalması olduğunu dile getirdi.

Button: “Hepsi kötü sıralama sonucundan ve kalkıştaki şanssızlıktan kaynaklandı. Ama grubun ortasında iseniz, kazalara daha meyillisiniz.”

McLaren pilotu ayrıca yarışının zaten kötü geçtiğini, yarış dışı kalmasının büyük kayıp yaratmadığını ifade etti.

Button: “En azından son 8 turu atmak zorunda kalıp daha da uzun süre başımın ağrımasına izin vermedim. Buna ancak bu şekilde bakılabilir.”


Yorumlar

  1. sen istersen understeer nedir öğren öyle açıklama yap dostum. evet bilgiliyim. herkesi eleştirdiğim için de sevilmem pek. umrumda mı? e hadi açıkla?

  2. ohooo o bu işin yegane piri dir sen çok cahilsin hiç birsey bilmeden konuşup dururken o bu işin bütün mühendisliğini bitirmiş takımlardan gelen teklifleri değerlendiriyor

    Mesela Kimi'yi destekler ama Hamilton Alonso hatta Grosjean herkes ama herkes Kimi'den yeteneklidir. Kimi'yse aslında Hrt de bile yarışmaması gereken yeteneksizlikte bir pilot olmakla beraber bakma işte hemen her takım nedense almak istiyor.

    O öyle biridir dediğim dedik çaldığım düdük 🙂 uğraşma Rambo'yu alt edemedi koca site bu arkadaşı da etmesi imkansız 😉

  3. Bu site de sözü geçen bir kaç kişi var. Onlar bir el atsın şu işe ben anlatamadım siz bir deneyin. Çünkü arkadaş konunun çok ama çok dışında kalmış. Ve daha kötüsü biliyorum diye zannediyor.

  4. Button ile Kovalainen arasındaki mücadele pek ekrana gelmedi ama Kovalainen'in start finish düzlüğünün sonunda dışardan gelen Perez'i, kendinide duvara yapıştırma pahasına yaptığı bir manevra vardı hem cezalıktı hem de çok sinirlendirdi beni..Kovalainen dışardan gelen Perez'e yer açmamak için şikanı dönmedi resmen..bir süre yanyana duvara doğru gittiler..artniyetli ve tamamen Perez'in ön kanadının kırılmasını amaçlayan bir hareketti..

  5. Sana ilk defa katılıyorum.

  6. araç pilota spesifik geliştirilmez çünkü aracı yeni parçaları denerken rüzgar tüneline sokarlar önce. değerler iyiyse araca uyarlayıp piste sürerler. pistte de etkisi iyiyse güncelleme tamamdır.

  7. önden kayma dediğin understeerdir ve hiçbir zaman hiçbir pilot understeer olmasını istemez.

    ayrıntıya girmene gerek yok zaten baştan hatalı gittin mi ne kadar ayrıntıya gidersen git temelden yatarsın.

    araç şuna uymadı diye bir şey yoktur. olamaz. hele hele güncellemeler ona uydu buna uymadı tam bir şehir efsanesidir. araç pilota spesifik şekilde geliştirilmez. mclaren aracı yavaştı, hamilton monaco'da yeteneğini gösterdi. button'da aracın gerçek yerini. olay bu.

  8. Çok doğru demişsin.

  9. Çok yanlış bir teoari seninkisi. Bir aracın sürüş karakteri vardır birde pilotun vardır. Bu ikisi uyumlu olmaz ise yavaş kalınır.

    Button önden kaymayı sever Lewis de sevmez. Button virajı döndükten sonra aracın yere oturmasını yani yoltutuşu yakalamasını bekler gaza yüklenmek için. Lewis de beklemez kendi oturturur ve gaza basar. Daha açıklayıcı ve daha basit anlatamazdım heralde.

    Cidden bu akşam hiç ayrıntıya giresim yok. Yoksa çok derin bir konudur bu. Kusura bakma.

  10. Bu seneki araç Button a uymuyor cidden. Hatta Avrupa güncellemelerinden sonra daha kötü oldu.

    Ama Lewis açısından iyi bir araç. Bana soracak olursanız Lewis sitilinde yani McLaren sitilinde araç olması çok iyi.

    böyle bir açıklama mantıksız. araç buna uymuyor veya şu pilota uymuyor diye bir bahane olamaz. ilk yarışı kazandığında gayet uyuyordu. hem button da söylemedi henüz böyle birşey.

    bu pilotlar zaten her seride, her şartta ve farklı araçlarda yükselerek f1'e geliyorlar. hiç duydun mu karting'de başarılı olup bir üst seride bu araç bana uymadı deyip yavaş kalan pilot? zaten öyle birşey olsaydı karting pilotu karting pilotu kalırdı. seriler üst üste olmazdı.

  11. Kalkış iyi yaptın mı bilemem ama uçan japon üstüne atladığında ben nasıl bir şey olmadığına şaşırdım açıkçası araca.

    Bu arada Velet çok şanşlıydı ilk virajda sen çok şansızdın. Yarışın dönüm noktasıydı bu. Kore 2010 dan beri kullandığın en kötü araç dı heralde Button un. Bu seneki araç Button a uymuyor cidden. Hatta Avrupa güncellemelerinden sonra daha kötü oldu.

    Ama Lewis açısından iyi bir araç. Bana soracak olursanız Lewis sitilinde yani McLaren sitilinde araç olması çok iyi.

    Kova nın yaptığı savunma ceza gerektiridi. Yanılmıyorsam bu sene bir kural koyulmuştu bunla ilgili. Kaçırmaları çok yanlış.

    Kimi, Shumiye savunma yaparken gösterdi nasıl savunma yapılır adam gibi.

    Bu sene yol tutuşun zayıf olan pistlerde Button hızlı olamayacaktır şu şartlarda. Ama kendi şartlara uydurmalı yoksa şampiyon olamaz. Yani Canada da çok zor bir yarış bekliyor Button u. Bakalım görücez.

    Bu arada yarışta aracın hem Lewis in hem Button un berbat bir çekişi vardı.

  12. button'a yeteneksiz falan demişler. hayır. button yeteneksiz değil, hamilton fazla yetenekli.

  13. Biricik button mı ?Geçen sene Hamilton'ı geçerken Size göre Button'dan iyisi yoktu.

  14. Bu sene adamın birkaç yarışı kötü geçti diye bazı Hamilton'cular bir anda Button'ı yeteneksiz ilan ettiler. Peki bu yüzden Button yeteneksizse geçen sene koskoca sezonu kötü geçen Hamilton ne oluyor?

  15. forza mclarens avatarı
    forza mclarens

    pardon monaco =)

  16. forza mclarens avatarı
    forza mclarens

    tamam button sıralamalarda rezaletti..allah aşkına ne bekliyordunuz button zaten dün kaybetti yarışı burası kanada neredeyse tek şeritli pist yarışta kim kimi geçti ki button önündekini geçecek? adam yolu ortalamış sahil turu atıyo üstünden mi atlıycak button?her neyse eleştiri yaparken biraz vicdanlı olalım 2-3 yarış düşüş var diye dünya şampiyonu bir pilotu hele hele bahsettiğiniz heikkiden mclaren koltuğunu söke söke devralmış birini eleştirirken…kötü ve vasat bir pilot mclarende asla yarışamaz yarışsada massa gibi uzun duramaz…….

  17. Bilmiyorum farkında mısınız ama startta Kobayashi Grosjean'ın duran aracına çarpıp sıçrayınca Button ile temas etti.

  18. Yusuf  Hitay avatarı

    yeteneksizsin, hepsi bu.

  19. Adama sorarlar takım arkadaşın podyum kovalarken senin 13. sırada ne işin var diye…

  20. "Sanırım önünden çok aynalarına bakıyordu. Ama bu onun seçimi; benim hayatımı daha zor bir hale getirdi." yoruma gerek yok heikki iyi savundu bugün o ön gruptan ilk pitlerde kopmadı ikinci pitlere doğru ara açıldı tabi biraz sonrada koptu ama heikki bugün agresif ve sertti açıkçası beni memnun etti bu performans.

  21. Caterham F1 Team 😀 biraz karışıklık , aklımda öyle kalmış :))))

  22. İsim değişikliği kafa karıştırıyor.

  23. Kimse kimseyi geçemedi ki Button Kovalainen'i geçsin.

  24. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    CATERHAM demek istedin herhalde 🙂

  25. Tam bir rezalet… Sen nasıl her yarışta tur yiyen takımın pilotunu geçemezsin ??? Altında en iyi araç varken ? Sen daha nasıl o milletin yüzüne bakıp konuşma hakkına sahip olabilirsin…. 65 tur… Mclaren-Lotus.. 2 araç arasındaki fark dudak uçuklatacak şekilde.. Kovalaineni mclarene , Buttonuda Lotusa alsak Kovalainen'in 5 turunu almazdı Buttonu geçmek..

  26. sulonsoo sulonsoo avatarı
    sulonsoo sulonsoo

    adam aslanlar gibi savaştı o araçla helal heikkiye sanada yazık sadece yazık ! massaya diyordunuz caterhamlarla yarışıyor diye alın biricik button'ınız 😀

  27. Adeta savasti helal olsun Heikki'ye=)) Biraz abartti sanki ama cok iyi mucadele etti:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir