Schumacher Podyum Umdu; Hayal Kırıklığı İle Ayrıldı

yazar:

kategori:

Alman pilot, İspanya GP’den aldığı ceza nedeniyle yarışa 6. başladı. Podyum için de adaylar arasında olmasına rağmen önce kalkışta Grosjean ile temas yaşadı; daha sonra Raikkonen’in arkasında zaman kaybetti ve ön grupla farkı her tur kapattığı son bölümlerde yakıt basıncı sorunu nedeniyle yarışı tamamlayamadı.

Schumacher: “Ne söyleyebilirim ki? Yarışın bu şekilde son bulması üzüntü verici.”

“Yakıt basıncı sorunu, baştaki kaza ile ilgili değildi. Ama hayal kırıklığını ikiye katladı. Çünkü gizliden gizliye bugün podyuma çıkmayı umuyordum.”

“Artık bu hafta sonundan olumlu tarafları moral yapıp Kanada’ya yanımda götüreceğim. Pist bize uygun olmalı. Umarım orada normal ve temiz bir yarış çıkarırım”

Takım Patronu Ross Brawn ise Schumacher’in araçtaki sorunlar nedeniyle birçok defa yarış dışı kalmasına bir dur demeleri gerektiğini kabul etti.

Brawn: “İlk viraja doğru aracına çarptılar ki bu ona sıralara mal oldu. Ama yarışın sonlarında yakıt basıncı sorunu başlayana kadar çok hızlıydı. Devam etmeye çalıştık ama çok fazla zaman kaybediyordu ve puan alanının dışına düştü. Büyük hayal kırıklığı. Çünkü bu hafta sonu harika bir performansı vardı. Yine de değerli puanlar alacaktı. Kanada’dan başlamak üzere onun için sorunları ortada kaldırmalıyız”

Mercedes Motor Sporları Sorumlusu Norbert Haug da 7 dünya şampiyonu pilotun bu hafta sonu ne kadar hızlı olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Haug: “Michael bu hafta sonu, yarışlar kazanacak hıza sahip olduğunu kesinlikle gösterdi. Ama pole pozisyon derecesini elde ettiği dün gibi zamanı tekrar gelecek.”


Yorumlar

  1. emredeicide avatarı

    gün geçmiyor ki yurdumuzdan bir einsteincık daha çıkmasın

  2. Malesef farklı düşünüyoruz.Bu yazının tamamı tamda o kelime için yazılmıştır.Çünkü Schumi'nin 2. kariyer döneminde "Ondan bir halt olmaz diye düşünenler sanki MGP'nin iyi bir araç veriyormuş'da Schumi performansını eleştirenler, provake edenler EFSANE'nin pilotajının tamda sanki başka örneği varmış gibi 43 yaşında hala bazı rekorlara imza attığını görmeyip bel altından vuranlar içindir bu yazı.
    Roseberg'e (Özellikle böyle yazıyorum Rosberg'in nasıl yazıldığını biliyorum) verilen araç ile MSC'nin aracı 5 yarışta aynımıydı.Bir Pilotu sevmeye bilirsiniz, yada herhangi bir takımı ama bunu o kişinin fanlarını üzecek şekilde yapmak ve bundan (gerçi nasıl yada neyinden keyif alıyolarsa) keyif alıp insanları tahrik etmek doğrumudur.Şu sitede sürekli yorumlar yazan arkadaşların %90'nının Şu cümleri yazdığını biliyorum "Futbol takımı tutar gibi fanatik F1'den anlamayan" diye devam eden cümleleri malesef kendileri ile çelişmekten başka bir şey değildir.Yine biliyorumki aynı arkadaşlar kendileri aynı şeyi bir başkasına yapmaktadırlar.Fikir beyan etmek yorum yapmak ile bunları yaparken içerisine serpiştirilmiş son derece yakışıksız yada bilinçsiz laflar F1 dünyası içerisinde BEN'den iyi kimse bilmez mantığı ile hareket edenler işte tamda burda bu seferde "BEN deniz" Schumi'yi 98'li yıllardan beri izlemeye çalışan Schumi taraftarı "BEN" özellikle diyorumki Schumi'den bir HALT olmaz. 🙂 anlayana tabiki 🙂

  3. Schumi geçileceğini anlasın asla yine de yol vermez.. Motorunu patlatır ki çok rastlanmadik bir durum ama asla yol vermez. Birinci olacağı ihtimalini düşenen 2.lik ile yetinmeyen pilottan da yol vermesini bekleyemezsiniz değil mi :))

  4. Haberlerde, Schumacher'in yolu çevirmenlerin deyimi ile "kamyon gibi" kapattığına çok şahit olmuşsunuzdur. Altındaki araç en iyisi değilse bile, en ideal çizgide durur ve son ana kadar savaşır..

    2006 Macaristan yarışında arada uçurum gibi fark olunca Alonso yağmurlu bir havada Schumi'yi virajda geçmişti.. O an CNN Turk' kanalında spikerimiz "Burada bu atağı yapmak, Michael Schumacher'e yapmak büyük cesaret ister ama aradaki hiz farki açıkça belli oluyor.. Lastiklerinden olsa gerek.." diye Alonso'nun geçişini anlatıyordu..

    Schumi'nin yaptığı geçişleri ya da savunmaları anlatmaya da gerek yok aslinda. Has F1 sürücüsü zaten böyle olmalıdır. :))

  5. bihalt olmaz kelimesi Schumi için yakışmıyor onun için dedim adamın 7 şampiyonluğu var bişey başarmak için geldiğini sanmıyorum tamamen MGP nin reklam stratejisi.

  6. Sen hala 2006 diyince Schumi`nin gecisi gelir aklima diyorsan zaten yanlis yerdesin, bi tarafta sampiyonluga oynayan Ferrari, diger tarafta surunen Mclaren, buna gecis bile demem kusura bakma. 2005 Suzuka`da Kimi`nin Schumi`yi gecisi neyse 2006 Brezilya O dur..

  7. vedat özkan avatarı

    Schumi bu sene 6 yarışta 1 yarış hata yapmış bu gayet normal bir durum herkes hata yapıyor ancak işin aslı şu
    Schumacher in bu kadar geride kalmasının ve sadece 2 puan toplamasının nedeni onun 6 yarısda 1 yarıs hata yapması değildir.Mgp takımı 6 yarışın 5 inde Schumacher i yolda bırakan bir araç verdi sorun burada.şöyle bir hesap da yapabiliriz rosberg gibi problemsiz bir araç kullansaydı schumi yaptığı hatadan dolayı yarıs dışı kaldığı yarışı çıkalım (ki daha başarılı bir psikoloji ile belki o kazayada karısmayacaktı neyse) hatta bu hafta ki yarısa da 6.sıradan basladığınıda gözönüne alalım normal şartlarda schumi şu ana kadar topladığı puanlarla çoktan mgp nin kontratını önünde bulurdu demekki bunu istemeyenler var.6 da 5 görülmemiş bir durum bunu şansla kötü kaderle büyü gibi saçmalıklarla kimse izah edemez.

  8. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Roseberg adında bir pilotumu yok.

  9. Doğru söylüyorsun yazım hatası yapmışım sonradan okuyunca daha başka yerlerdede yaptığımı fark ettim bunun için teşekkürler.
    Bence sen ne anlatmak istediğimi ya iyi anlayamadın yada fikirlerimiz uyuşmuyor.Sonuçta her ne şekilde düşünüyorsanda tabiki sanada ve senin gibi düşününlerede ihtiyaç var ama senin istemenle bu sporu takip etmeyi bırakmayı düşünmüyorum. 🙂

  10. 2011 monzada Mclarenden tur başına 1 sn yavaş araçla hamilton gibi bir pilotu 30 küsür tur arkasında tutan adamla kusura bakma kiminin 2006daki savunmasını yan yana koymam bile.2006 dedigin zaman Schumacherin geçisi gelir akıllara 2011 monza dediğin zamanda Schuminin savunması 😉 Ben raikkonenin akıllarda kalacak bir savunmasını hiç hatırlamıorum malesef

  11. Shumi değil Schumi diye yazılıyor senin gibi taraftara ve senin gibi düşünenlere bence gerek yok zaten.Aldığı pol yapabildiklerinin göstergesini pistteki çoğu sürücünün nerdeyse iki katı daha fazla yaşamış biri bu dünyada veletlerle kıyaslama yapıyorsan bırak izleme bu sporu.

  12. başlık eksik olmuş schumi podyum bekliyordu mgp istemedi !

  13. 2006 da Ferrari aracinin sampiyonluga oynadigini ve Mclaren aracinin surundugunu de iyi hatirlamak lazim arkadaslar, Schumi`nin Kimi`yi o gecisi toplist lerde gosterilir nedense, iki arac arasinda o kadar hiz farki varken ve gecise uygun bir pistteyken takdir edilmesi gereken kisi Schumi degil savunmasiyla Kimi olmalidir..

  14. Evet Kimiyi geçmek Schumiyi geçmekten daha zordur.(bkz 2006 İnterlagos) (bkz 2011 Monza)

  15. Teşekkür ederim. Amacım izan'ı mizahi bir biçimde hizaya sokmaktı.:) ve umarım birbirimizi kırmadan incitmeden'de yorumlarımızda bunu yapabiliriz.

  16. Tam çerçevelik bi yazı olmuş fakat zaten bunu seslendiğin adamlarda biliyor.Her kişi cibilliyetini ortaya koyar.Kurttan kuzu doğmaz derler ya bi nevi öyle kurttan kuzulukta bekleyemezsin onun cibilliyeti neyse onu yapar.Siyaha- beyaz,Beyaza-siyah diyen birini gördüğün zaman bil ki yapacak bi şey yok.Heykel traş gibi olayı işlerine geldiği gibi şekillendirip ortaya koyarlar ama bi okadar da işlerine gelince doğruyu-yanlışı ayırt edecek akla sahiplerdir….

  17. Önemli Değil 😀

  18. Roseberg'in antipatikliği Ben demesinden kaynalanıyo özünde iyi çocuktur. Ayrıca ekleme için teşekkürler 🙂

  19. montoyanın bir sözü vardı schuminin altındaki araba bende olsaydı ben de efsane olurdum. burda şunu belirtmek gerekir.schumi gerçekten iyi bir pilottur ancak şampiyon olduğu yıllarda aracına bakarsak her yönden kusursuz bir araçtı. yol tutuşu, hızlanması, top speedi, her pistte açık ara diğer araçlardan üstündü bir de barriciellonun yardımlarınıda hatırlatmak gerekir. o yıllarda formda olabilirdi schumi ama iki senedir görüyoruz ki rekabetçi olmayan bir araçla başarı gösteremedi. ayrıca kimi nin 2006 da iyi olmaması hem dayanıkllılık hem de hız açsından aracın kötü olmasıydı.yani bu pilotlar en hızlı pilotlar eşit araçla fark en fazla 0,100 sn olur. önemli olan aracın hem hızlı hem de dayanklı olmasıdır bunlara sahip olan pilot şampiyonluğu alır…

  20. Süper olmuş ellerine sağlık…
    MSC Anti fanlarına iyi bir cevap yazmışsın,
    Yanlız bir şeyi unutmuşsun 😀
    MSC artık eski MSC değil
    Son olarak :
    MSC MGP mühendisleriyle çok hararetli çalışmaları sonucunda,
    Rosberg e atıfta bulunarak:
    Bak bu çocuk 1. hiç olmadı, onu sevindirelim
    Ben önemli değilim zaten önlerde olmak istemiyorum,
    Bu yüzden araçta bi sıkıntı çıkarılması için teknikerlere talimat vermiş 😀

  21. Tüh be adamın bana çarpmasını sağladım ama benim arabaya bir şey olmadı neyse devam edeyimde ilerde nasıl olsa bir şeyler yaparım.Derken işte o an benzin hortumundaki basınç düşmesi ve yine OUT.MGP’nin yine bir suçu yok Allah’tan.:)

    Arkadaşlar biraz uzun oldu ama kusurma bakmayın.Shumi’nin artık eskisi gibi olmadığını açıklamak istedim biz Shumi fanlarına.Vaz geçmeliyiz artık bundan bihalt olmaz artık. 

    Saygılarımla.

    Not: Artık anlamak istemeyenler herhalde anlamışlardır.Ben ve benim gibi düşünen Shumi fanlarını.

  22. Yapmayın Arkadaşlar Shumi'den geçti artık.Yaşlandı bitti.Bakın size örnekleriyle anlatayım.:)

    1. yarış Avustralya Albert Park yarışa çok iyi başlıyor.Ama ilerleyen turlarda 15. viraja geldiğinde aracını yaşlatıp müsait bir yerde daha önceden garajdan arakladığı 5 cm'lik vidayı vites kutusunun içine atıp bozulmasını sağlıyor.Bu sayede OUT oluyor.Bu arada Rosebergin aracında bir şey yok.(Roseberg BEN'im aracım daha iyi demeyi ihmal etmiyor tabiki 🙂 ) görüldüğü üzere MGP'nin burda ne suçu var değilmi? 🙂

    2. yarışta Sepang'de Grosjean'ın mahsustan çarpması için yavaşlıyor (Grosjean'a da yazık etti) ve tabiki beklenen son tamda Shumi'nin planladığı gibi gerilere düşüyor.Pist kuruyor ve herkes lastik değiştirirken Shumi yine inatla lastiklerini geç değiştiriyor hatta ona telsizden gel değiştirelim diye ısrarla söylemelerine rağmen. Bakınız bundada MGP'nin hiç suçu yok. 🙂

    3. yarışta Çin pit stop'ta mekanikerlerden sağ arka tekeri takmakla görevli olan kişiye yarıştan önce rüşvet veriyor ve hatanın ona maledilmemesi içinde iyi bir rol kesmesini istiyor.Sonuç OUT.MGP nin yine suçu yok.

    4. yarış yine Shumi DRS'sini bozarak Q1'de elenmesini sağlıyor. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi vites kutusunuda beğenmedi ve değiştirerek 5 sıra daha geriliyor.Bu olanlardan MGP'nin yine hiç bir hatası bulunmamaktadır.:) Ama yarışta ne hikmetse sanırım 7 şampiyonluğunun hürmetine bazı pilotlar önlere geçmesine müsade ettiler ve 10. sırada ilk puanının almasını sağladılar.:)

    5. yarış İspanya Roseberg'in aracında lastik problemini aşmayı başaran MGP Shumi'ninde üstün gayretleri ile hala onun aracında bu soruna yanıt bulamıyor.Aslında sebebi Shumi.:)Q3 de tur atmadan 9. başlıyor efsane.Yarışta ise ilk pitstop'unun ardından Senna'nın arkasında piste çıkan Shumi viraja çok yaklaşmışken bir sağ bir sol yapıp geçişini engellemek isteyen Senna'ya (Amca'sınıda sevmezdi zaten ) arkadan (bazı arkadaşlarında dediği gibi) Bodoslama giydiriyor ve yine OUT.Bu sefer üstüne üstünlükte 5 sıra grid cezasıda alarak.

    6. yarış Monaco Neredeyse herkesin üzerinde birleştiği pilotajın ve prestijin pisti Monaco.Burda efsane bari pole pozisyonunu alayımda MGP'yi biraz keyiflendireyim nasıl olsa 1. olsamda 6. başlayacağım için sorun yok diyor yakın çevresindekilere.Ve yarış saygı değer Lotus pilotu Grosjean fazla yer kaybetmemek için verdiği start savaşında zurnanın zart dediği yerde bitmekle ünlenen bizim efsaneye geriden çarpıyor olabilir yarış kazası tam bu sırada telsizden Shuminin sesi

  23. Sen Kimi yi MSC den üstün mü tutuyosun,
    Sen demekki hiç yarış seyretmiyorsun,
    Yada farklı şekilde seyrediyosun
    Sadece görmek istediğin şeyleri görüyorsun,
    Geçmişe dönük bi bak ister o zaman farkı görürsün,
    Bana kalsa Grosjen de ceza almalıydı,
    Aynı durumda MSC o teması yapsaydı adamı yerin dibine sokardınız,
    Sizin içinizdeki MSC anti sempatizanı tavırlarınızı anlamıyorum,
    Ne kuyruk acısıymış ki hala geçmemiş.
    Son olarak da şunu söylemek lazım sana,
    Asıl sen futbol kafasıyla bakıyorsun yarışlara,
    Sana kalsa MSC nin karşı tarafın ceza sahası içinde yaptığı her hareket
    penaltılık bir hareket, topa değil adama direk yapılan hareket
    Öle Değil Mi ?????
    Kimi hiç bir zaman MSC gibi olmıyacak, olamayacak bunu kafana sok
    MSC F1 in Efsanesi bunu anla artık……………….

  24. Sen Kimi yi MSC den üstün mü tutuyosun,
    Sen demekki hiç yarış seyretmiyorsun,
    Yada farklı şekilde seyrediyosun
    Sadece görmek istediğin şeyleri görüyorsun,
    Geçmişe dönük bi bak ister o zaman farkı görürsün,
    Bana kalsa Grosjen de ceza almalıydı,
    Aynı durumda MSC o teması yapsaydı adamı yerin dibine sokardınız,
    Sizin içinizdeki MSC anti sempatizanı tavırlarınızı anlamıyorum,
    Ne kuyruk acısıymış ki hala geçmemiş.
    Son olarak da şunu söylemek lazım sana,
    Asıl sen futbol kafasıyla bakıyorsun yarışlara,
    Sana kalsa MSC nin karşı tarafın ceza sahası içinde yaptığı her hareket
    penaltılık bir hareket, topa değil adama direk yapılan hareket
    Öle Değil Mi ?????
    Kimi hiç bir zaman MSC gibi olmıyacak, olamayacak bunu kafana sok
    MSC F1 in Efsanesi bunu anla artık……………….

  25. Sevgili gorkem kardesim bu albert denen arkadas ile hiç bos yere tartısma.
    belliki kendisi sadece yarısı seyredip yada seyretmeyip sonuclara göre yorum yapıyor.
    Ayrıca sana katılıyorum 42 yasındaki bir adama geçilme korkusu var içlerinde.
    Ama hiç merak etme cok yakında yarıs kazandıgında herkezin içini soguk bir hava ve korku saracak.İceman harıc o hep soguk 🙂

  26. o ifademde bir sorun göremiyorum. şumi bir şekilde geçileceğini anladığında kendi bile yol verebilen bir pilottur. dha önce bunu çokça yaşadık. kiminin çok daha farklı bir savunma anlayışı var. ikisi de işini iyi yapıyor elbet, ona bir şey demiyorum ki.

  27. Soner Küpücü avatarı
    Soner Küpücü

    Hangi pilot için olursa olsun performans ölçümleri bir ya da birkaç yarışa göre yapılamaz ki…
    Her pistte kullandığı ideal yarış çizgisini her turunda tutturabilmesinden tutun da o gün ne yediğine kadar her ayrıntı performansda belirleyici olabiliyor. Bir pilotun Tabac virajında hapşırdığını bir düşünsenize…

    Ayrıca MAcaristan için şunu söylemeliyim; bildiğiniz gibi bu pist duvarları olmayan Monaco olarak da adlandırılıyor. Geçiş yapmak pek mümkün değil. 2006 yarışının bir ıslak bir kuru zemininde ise Ferrari takımı De La Rosa'ya karşı bundan dolayı risk almıştı. Michael'in intermediate lastikleri aşınıyordu ama Ferrari'nin önemli bir motor gücü avantajı vardı. Michael de bu kozla kumara girdi. Virajlarda geçişin mümkün olmadığı bu pistte Ferrari düzlüklerde aşınmış intermediateleri ile de olsa arayı açıyordu. Bu sayede Michael Pedro'yu yanlış hatırlamıyorsam 7-8 tur arkasında tutabilmişti.

    Brezilya yarışını doğru hatırladığımdan emin değilim şu an ama Kimi'nin kendisini pit duvarına yapıştırmasına rağmen geçişi yapmıştı diye hatırlıyorum. Galiba bir önceki turda da O kimi'yi pit duvarına sıkıştırmıştı. Zevkli mücadelelerdi. Tabi bu pistte yaklaşmak ve atak yapmak nispeten daha olası…

  28. xtrabit racing (Cadillac XTS),

    "Bazı şumi taraftarlarının bakış açılarını biraz değiştirmeleri gerekiyor."demişsin ve bir kaç cümle sonra "kimiyi geçmek şumiyi geçmekten daha zordur" ifadesini kullanmışsın.

    Bu ne tezattır böyle. Schumi taraftarlarına bakış açılarının değiştirmesinin gerekli olduğunu söylemek kolaydır, önce bunu biz sizde de görmeliyiz. Ne yazık ki göremiyoruz.

    Ben bu sayfada yazılanlara inanamiyorum doğrusu, Dünya adamın önünde saygı ile eğilirken TRF1'de adam dünkü çocuktan beter oldu.. Schumi'nin Türkçesi olsa da şu yazılanları okusa ne yapar çok merak ediyorum.

    Gelelim Schumi'yi geçmek Kimi'yi geçmekten daha kolaydır ifadesine; güldüm açıkçası.

    Schumi ile Kimi'nin gerçek performanslarını sergiledikleri 2006 yılına bakmanız yeterli.. 2006 Brezilya Yarışını ve yarışın son 3 turunu size hatırlatırım. Schumi Raikkonen'ni nasıl geçmiş.

    Savunma yarışı isterseniz de; 2006 Maceristan Yarışını tekrar izlemenizi tavsiye ederim. Yağmur sonrası bitmiş lastikler ile (aracın arka kamerasından bakildiğinda lastik değil jantlar görünüyordu) arkasindaki dehşet hızlı, kuru zemin lastikleri ile gelen Mc-Laren Pilotu De la Rosa'yı kaç tur nasıl tuttu. Savunma nedir ya da ne değildir görülmesi açısından şiddetle tavsiye ederim.

    Saygılarımla.

  29. Şumi polü almamışmıydı? Neden 6. başladı? Peki bu cezanın sebebi neydi? Vites kutusu mu? Bariz kendi hatası.

    Bazı şumi taraftarlarının bakış açılarını biraz değiştirmeleri gerekiyor. Futbol taraftarı kafasıyla bakmamak gerek. Tamam adam hala eskisi gibi hızlı, bunda şüphe yok. Ama senna kazası gibi hiç olmayacak hatalar yaptı durdu geldiği andan beri.

    Bu yarışta da Grosjean ve Raikkonen'e sallayanları hiç anlamıyorum. Hadi grosjean kazmalık yaptı diyelim, kendi kaybetti. Zaten sıradan bir yarış kazasıydı bu. Ceza filan da gelmedi gördüğünüz üzere. Raikkonen'e sallayanlara akıl fikir gerek zaten. Kenara çekip yol mu verecekti iceman? kimiyi geçmek şumiyi geçmekten daha zordur. Button da kovalaineni geçemedi. bunların sebebi monaco pistinin karakteriydi. Laga lugaya gerek yok.

    Şumi ispanyada sennayı biçmemiş olsaydı iyi bir yerde o yarışı bitirebilirdi. bu yarışta da ceza almayacağı için polden kalkıp paşa paşa yarışı kazanırdı.

    Gelelim arızalara. Sürekli aynı adamda arıza çıkması kocaman bir soru işareti. Belki şumi biraz fazla zorluyordur, şanzımanlar ondan gümlüyordur desek (bkz hamilton) gerisine diyecek laf yok. Onu MGP ile görüşmeniz gerek 🙂

    Şumi ceza almayıp polden başlasaydı ve yarışın sonuna doğru bu yakıt şeysi arızasından kalsaydı işte o zaman kıyamet kopardı, şimdi biraz üstü örtüldü, o kadar.

  30. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Suminin şu f1 deki farkını yeteneklerini anlayamanların ciddi algılama sorunu vardır arkadaş,kasten i.p.n.elik olsun diyemi yazıyorsunuz,biz şansızlıklardan çıldırıyoruz,üzüntüden ne yapıcagımızı bilmiyoruz,sizde gelmiş burda saçma sapan yok sumiden geçti,yok sumi zaten ferrariyle 1. pilot olup hep şampiyon oldu,yok tracın control şampıyonlugu,hep boyle balta balta yorumlar,doğru babanda ferrarıyle 7 kere şamp. olurdu demi,çıldırmayın adamı doğru düzgün objektif yorum yapın adam 7 kere ŞAMPİYON 7 ve 43 yaşında hala çok hızlı,yine yarışlarda kazanıcak alayınız görüceksiniz!!!!!!!!!!!
    EFSANELER BELLİ AYRTON SENNA,MİCHAEL SCHUMACHER…..Bu iki efsanenin arasına katılırsa da FERNANDO ALONSO katılır 2+2=4 ahada bukadar..

  31. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Sumiden geçti diyen f1 den gram anlamayan,gitsin istanbul parka gelen kamyon yarışlarını izlesin!!!!!!!

  32. EFSANE_SUMI_AYRTON ... avatarı
    EFSANE_SUMI_AYRTON …

    Sumi biz biliyoruz senin ne kadar hızlı olduğunu montreal de hiç bir sorun olmucak,o pol senin olucak ve hayatta vermezsın ondan sonra biliyorum,ya 1 tane 1. lık alsak varya mahvedicez ortalıgı fakat bu nasıl bir gudubetliktir,cenabetlıktir anlamadım gitti arkadas,hep bir sorun hepppp..Ya lutfen harbi gusul abdesti falan alsın aramızdaki cenabetler arkadaslar ya…

  33. bugün 3 olay seni mahveti be MSC'im
    1. si Grosjen
    2. si Raikonen
    3. MGP

    Bi insan bu kadarmı şanssız olur, bu kadarmı bahtsız olur arkadaş,
    Ama inadına MSC arkadaş, inadına Efsane, Her zaman yanındayız
    Şanssızlıkların da olsa, seni engelleyenlerde olsa,
    Altına doğru düzgün saat gibi çalışan araç vermeselerde,
    Sen her zaman bir efsaneydin hala da efsane olarak devam ediyorsun,

    EFSANELER ÖLMEZ SADECE ŞEKİL DEĞİŞTİRİR

    I Love YOU Michael Schumacher

  34. Sana tek bir şey söyliyeceğim;
    Yorum yazarken bile içindeki MSC korkusunu görüyorum 😀
    Başka bir sözüm yok, anlayan anladı…

  35. Ferrari%100 avatarı

    HRT lerde bile böyle sorunlar olmuyor artık

    Mercedes kasıtlı yapıyor bunu Schumachere gibime geliyor
    Massa gibi iyi bir yarış çıkarman gerekiyor KANADADA

  36. Türkiye'den Shumi'ye sadece NAZAR BONCUĞU gönderiyorum, bir iki de dua biliyorum.Kanada'ki yarış için okuyacağım. Allah düt dütümüzü kazadan beladan ve sakar pilotlardan korusun.Amin

  37. mustafa ula avatarı

    albert einstein houg ile aynı şeyleri düşünen birisine benziyor, cevap vermeye gerek yok.

  38. hasan ünler avatarı

    geçen yarış schumi virajı içerden alacaktı acemi senna yön değiştirince kaza oldu 6 yarışta 4 kere mekanik sorun oluyorsa takım kasıtlı yapıyor demektir raikkonenin mclaren yıllarındada böyleydi hep sorunlar vardı

  39. senin gibi bir iki kişi daha var burda
    şumi ye laf söyleyerek milleti sinir ederk isim yapan
    sen kimsin şumi ye laf söylemek kim
    haddine mi düşmüş git kimin taraftarıysan orda yaz
    formuladan ne kadar anlıyorsun da eleştiri yapmaya kalkıyorsun
    2 sene seyrettin diye prof mu oldun

  40. Ferrari (FAster) avatarı
    Ferrari (FAster)

    Bir İnsan Bu Kadar Mı Şanssız Olur 🙁

  41. Schumacher- avatarı

    Schumiden geçti diyen arkadaş dün polü ben mi aldım ?

  42. Schumacher- avatarı

    Mercedes'in başarı tablosu…

    Ah Schumi takım seni kullandı şimdi harcıyor çok üzülüyorum gerçekten aşırı derecede.
    Dün çığlıklarla sevindim bugün evladım ölmüş gibi üzüldüm.

  43. vedat özkan avatarı

    yarışları nerenle derim ayıp olur
    rosberg hiç sorun yazamazken schumi bu sezon kaç tane mekanik problem le yarış dışı kaldı?
    ne ye ne kadar hakim sin ki yorum yapıyorsun?
    4 yarış takım dan kaynaklanan sorunlarla birsey yapamadı
    hadi birinde kendi hatası ki herkes hata yapıyor
    ee bu durumda hangi pilot ne yapabilir sizin altınızdaki araç sürekli arıza veriyorsa yolda kalıyorsa koşarakmı puan alacaksınız?
    ayrıca tüm bunlara rağmen sezonun ilk iki yarısı sıralama performansı ve monaco da ki performansıyla rosberg in önündeydi yani 3e3 durumdalar performans olarak ama yarısda altınızda sizi yolda bırakmayacak bir araç olursa puan alırsınız yolda kalan araçlara puan verilmiyor.

  44. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    çünkü 6 yarıştır takım doğru düzgün bir araç vermedi o yüzden suçlamış olabilirmiyiz? 6 yarış sana neler olduğunu saymayacağım 50 kere yazıldı buraya kendin araştır neler olmuş. senna temasında bütün hata schumacherde değildi.

  45. albert einstein avatarı
    albert einstein

    Geçen yarış sennaya arkadan daldı buda takımın suçuydu dimi? takım daha ne yapsın her yarış üstüne koyarak ilerliyor sen eğer polü alacak hıza sahipsen bunları yarışada yansıtıcaksın hadi bi yarış cidden şansız olabilirsin ve takım suçludur anlarım ama 6 yarıştır takıma sallayıp duruyorsunuz biraz pilotunuzda suç arayın.

  46. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    kasten mi yazıyorsunuz bilmiyorum ama

    "Çok fazla şey söylendi ve yazıldı ancak takım olarak bu sene onun için 5 yarışın 3'ünde yapmamız gereken işi yapamadığımızı unutmamalıyız.

    brawn bile bunları söyledi. adamı hasta etmeyin!

  47. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    aynı fikirdeyim. albert einstein zımbırtısı sende çek git burdan, ortalığı karıştırıp kendini tatmin etme buralarda hasta etme bizi.

  48. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz
    mercedes her geçen gün gelişiyo ama schumi aksine geri gidiyor

    geri gitmesinin sebebi ne? kendi hatalarımı kendi performansı mı? öyleyse nasıl pol kazandı? hey allahım yaa. sende beyin denen birşey varmı?

  49. Allahın dahisi madem herkez aynı aracı kullanıyor niye herkez aynı anda şampiyon olamıyor o zaman 🙂

  50. albert einstein avatarı
    albert einstein

    Yahu nick e taktınız sizde nick in ne önemi var alemsiniz valla.rosberg te aynı aracı kullanıyo paşam schumi geri döndüğünden beri ne verdi takıma geçen sene bi polü bile yok bu sene ise sadece 2 puanı var bide şansızlık deyip duruyonuz bu sene hamiltonun başına gelenler başka hangi pilotun başına geldi geçen yarışın neresi şansızlık adama arkadan daldı işte.her neyse mercedes her geçen gün gelişiyo ama schumi aksine geri gidiyor bu sene sonu bi veda daha bekliyor sizleri.

  51. Yahu nick e taktınız sizde nick in ne önemi var alemsiniz valla.rosberg te aynı aracı kullanıyo paşam schumi geri döndüğünden beri ne verdi takıma geçen sene bi polü bile yok bu sene ise sadece 2 puanı var bide şansızlık deyip duruyonuz bu sene hamiltonun başına gelenler başka hangi pilotun başına geldi geçen yarışın neresi şansızlık adama arkadan daldı işte.her neyse mercedes her geçen gün gelişiyo ama schumi aksine geri gidiyor bu sene sonu bi veda daha bekliyor sizleri.

  52. Komiksin arkadaşım Schumiden geçti demek F1 in en iyi pistinde en zorlu pistinde adam polü alıyorya insaf arkadaş insaf !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Hani geçse yaşlı olsa o olsa bu olsa gerilerden yukarı çıkmasa anlarımda geçen sene en çok geçiş yapan pilot Schumi bu mudur gerilemek adamdan iş geçmek!!!!!!!!!!!

    Adam Mercedes gibi bir hurdayı Monaco gibi aracın ebesini okuyan bir pistte sıfır hata ile pole taşıyor dahası ne olsun.

    Artı sıralamanın son bölümünde adam viraj girişinde tek eli ile direksiyonu tutarken diğer eliyle aracı ayarlıyorki hani her babayiğidin yapacağı iş değil.

    İsmini resmini koymuşsun da arkadaş az suyuna çekseydin be 🙂

  53. Görkem Yılmaz avatarı
    Görkem Yılmaz

    ''her yarış'' hiç düşünmeden yazmışın onun için senin gibilere cevap vermiyorum bu son. ilk iki yarışa bak bakalım kim kimin önünde gidiyormuş. 3. yarıştan itibaren çin'de rosberg'in arkasında ama lastiği doğru düzgün takılsa o yarışın sonucu bile belli olmazdı.

  54. İroni için değil. Başka bir vasfının eksikliğini belli etmemeye çalışıyor.

  55. Tabi artık Rosbergle arası açıldı.Rosberg'e yardımcı olman lazım diyeceksiniz adama.Rosberg'i şampiyonluga oynatıp Schumiye yardımcı rolü vereceksiniz.Bu yarıştan sonra sorunlar ortadan kalkacak adım gibi eminim

  56. Schumi her yarış dışı kaldığında aklıma bu sahne geliyor yeter artık ne halt yiyorsanız yiyin ama şu adamın aracını sorunsuz yapın be

  57. utku güneş avatarı

    arkadaslar schumi bugun pistin en hizlilarindandi . sorun yasamadan once webberden tur basina yarim saniye aliyordu. webber de yavaslamamisti rosberg ten hizliydi. sanssizliklar birakmiyor pesimizi .

  58. lütfen nickini değiştirir misin. yok o nickle ironi yapıyorsan ironinin de bir sınırı olur-olmalıdır.

  59. albert einstein avatarı
    albert einstein

    Dün o kadar dedik hayal kurmayın diye ama dinletemedik.schumi den geçti artık bu işler her yarış rosbergin gerisinde takım doğru olanı yapıyo schumi en fazla 1 sene daha yarışır ama rosberg bu sezon şampiyonluğun gizli favorisi bence.

  60. Her yarışı farklı bir pilot kazanmaya devam edecekse Schumacher de eninde sonunda bi galibiyet alacaktır.

  61. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Ben üzülmüyorum, Önümüzde Mercedes'e çok uyan bir pist var, Schumacherden galibiyet bekliyorum..Tüm paramı yatıracağım Efsaneye.

  62. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    aynen bariz utanmaya başladılar, çünkü artık bahaneleride yok iyice göze batmaya başladılar. İstemeselerde dur diyecekler artık araç sorunlarına.

  63. SORU: Schumacher ne zaman sorunsuz bir yarış geçirecek?
    A) 1 yarış sonra
    B) 3 yarış sonra
    C) 5 yarış sonra
    D) 10 yarış sonra
    E) Hiçbir zaman

  64. artık mgp bile utanmaya başladı…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir