Raikkonen: "Endişeye Gerek Yok"

yazar:

kategori:

Son iki yarışta da podyuma çıkan Fin pilot, ciddi favoriler arasında geldikleri Monte Carlo caddelerinde ancak 9. olabildi.

Lotus pilotu, kazanan Mark Webber’in 44 saniye gerisindeydi.

Raikkonen: “9.’luk, bugün alabileceğimiz en iyi sonuçtu. İyi bir yerde başlayamadım ve yarış içinde bazı zorluklar yaşadım. Yani en kolay hafta sonu değildi. Ama en azından bir iki puan aldık. Hiçbir şeyden iyidir ama istediğimiz tam olarak bu değildi.”

“Her yerde güçlü olduğumuz gerçeğini tek bir yarış değiştirmez ki zaten hafta sonunun başında burada da öyleydik. Bu pist diğerlerine göre tamamen farklı. Bizim için en iyi olmayan bu hafta sonu hakkında endişe etmemiz gerektiğini de düşünmüyorum”

“Olan bu. Bazen işler beklediğini gibi gitmez. Şimdi daha iyi bir sonuç için Kanada’ya bakmalıyız”

Takım arkadaşı Romain Grosjean ise ilk viraja girilirken yaşadığı kaza sonrasında bir tur bile tamamlayamadan günü bitirdi.

Grosjean: “Kalkışta sıkıntı yaşadım. Görünüşe göre önümdeki Lewis de (Hamilton) en iyi kalkışını yapamadı. Fernando (Alonso) onun yanına çıktı. Bu yüzden ben iki aracın da dışında kaldım ve ne yazık ki Michael (Schumacher) da benim dışımdaydı. Yeteri kadar alan yoktu.”

“Başlarda iyi işaretlerin olduğu bir hafta sonuna bu şekilde son vermek hayal kırıklığı yaratıyor. Ama yarış bu. Şimdi Kanada’ya bakıp geri dönmeye çalışmalıyız”


Yorumlar

  1. Vettel'e orada avantaj kazandıran şey Grosjean'ın kazası. Pisti kesmek değil.

  2. Doğru. Alonso – Grosjean arasında bir temas oldu. Grosjean bu yüzden birden bire Alonso'dan kaçayım derken Schumacher'in üzerine sürdü zaten.

  3. bilader sen nıye herkezin yazdığı yorumun altına tersi bi cevap verıyorsun 🙂 ben diyorumkı avantaj sağladı sen dıyorsun kimseyi gecmedi.avantaj sağlamak ayrı birisini gecmek ayrı.

  4. bencede kesinlikle kaza olurdu orda ve lotusun acilen pit ekibini,pit duvarındaki strateji kazması olan insanlardan kurtulması lazım.raikkonenin lastikler bitmis öndekilerle fark olmus 10 saniye hala izliyorlar.ya pite alacaksın yada bastan belirliyceksin stratejini Q3 de tur atmıycaksın.örnek:vettel

  5. ayrıca raikkonen perezin ayarsız pite girişinde ne kadar usta olduğunu gösterdi . orada çaylak bir pilot olsa perezle mutlaka çarpışırdı . bence raikkonen kötü değildi ama araç ve geç gelen pit için aynı şeyleri söylemeyeceğim …

  6. raikkonen klasında birini kubicayla kıyaslayamazsınız . ancak alonso msc ile karşılatırılabilir bence …

  7. http://img594.imageshack.us/img594/5890/ss3uv.jpg

    1. virajı kesmeden önce Vettel Massa'nın hemen arkasındaydı. Kestikten sonra yine Massa'nın arkasında kaldı. Orada pozisyon kazanmadı.

  8. kimi*nin çok kötü olduğunu düşünmüyorum. normal sürdü bence. aracın gitmediği ortadaydı… stratejide berbat olunca puan alması bile iyi …

  9. bu arada dıkkat edersenız vettele kazadan sonra pit cizgisinden gecip gidiyor kendisine çok büyük avantaj sağlıyor ordan.resimdede gorursenız vettelin önünde raikkonen.

  10. Alonso basin toplantisinda kendisi soyledi Grosjean la sola arka tekerlegimde temas oldu diye

  11. en doğrusu, grosjean'ın startta kaybettiğini kabul edip frene basması olurdu.

  12. Bu resimde araçlar henüz kaza yapmamış durumda. Arkadaki toz bulutu sizi yanıltmasın, Schumacher'in pistin kirli taraftan geçmesinden kaynaklanıyor. Kazadan değil.

    Videoyu biraz ileride kaza anında durdursan göreceksin Grosjean ile Alonso arasında büyük bir boşluk olduğunu.

  13. kimi var ya daha ne olsun

  14. resim cikmadi bir daha gonderiyorum cikmazsa buraadan aca bilirsiniz

    http://i.imgur.com/J7ARX.jpg

  15. gokhan cinar avatarı

    Yok dostum aynı şeyi izledik ve aynı şeyleri söylüyoruz. Rai pite girdiğinde 10 15 sn fark vardı ön grupla ve dediğin gibi rai pite girdikten sonra schumi hızlandı sonradan. Schumi sorun yaşamasa ön gruba yaklaşırdı ama sorun yaşadı. 10 15 saniye için Rai Schumi'nin yarışını mahvetti demen yanlış olmuş,schumi'nin yarışını mahveden teknik arızasıydı 🙂 Zaten Rai ve Shumi yarışın ilk bölümlerinde ön gruptan kopmadılar 20. turda kopmaya başladılar fark o yüzden çok açılmadı 10-15 saniyecik 🙂

  16. Yarıştan sonra sky tv, olayı hem Schumacher, hem Alonso hemde Grosjean'ın onboard kameralarından teker teker gösterdi, tabi normal kameralardan da bir kaç kere izlettiler…

    Alonso iyi start alıyor Hamilton'ın yanına çıkmaya çalışıyor, bunu yaparken de Grosjean'ı hafiften sola itiyor, Grosjean yeterince sola kaçmıyor başta, Grosjean'ın sağ önü, Alonso'nun sol arka lastiğine temas etmesinin ardından Grosjean ters bir hareketle fazla sola açılıyor ve güm… Grosjean atıyorum direksiyon açısını 2 derece yerine 1 derece verse hem Alonso'dan uzaklaşabilirdi hemde Schumacher'e yer bırakabilirdi… Aynaya bakmadan can havliyle sola açılmış fazlasıyla, tecrübesizlik başka bir şey değil, fakat yarış kazası olarak nitelendirilebilir bence ceza gelmez…

  17. Bu da benim gordugum

  18. Üzerine sürdü demiş olmam sizi yanıltmasın, bu kasten yaptı anlamına gelmiyor. Ama kasıt olmasa da üzerine sürmüş oldu işte.

    Bu arada sen mesaj gönderince saniyeler içerisinde altında 1 yazdığını görüyorum. Kendi mesajlarına kendin +1 veriyorsun, değil mi?

  19. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Grosjean niye Schumi'nin üzerine sürsün? Böyle bir şey yapması için kafadan sakat olması lazım. Viraja odaklanmış. Sol aynasına bakmamış. Tecrübe eksikliği.

  20. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Az mı ? Ben farklı bir yarış mı izledim ? Serhan Acar, Raikkonen Arkadakileri tutuyor diyordu..Belli bir noktadan sonra Raikkonen çok yavaşladı.Her tur 1-2 saniye kaybetti..Fark 10-15 saniye oldu..Farkındaysan Raikkonen Çıkınca Schumacher 1.22 li turlardan 1.19 lu turlar atmaya başladı..Raikkonen kötü bir pilot demedim, Lotus Lastikleri parçaladı ve yavaşladı..

  21. Zincirleme reaksiyon aynen dediğin gibi. Ancak ben Grosjean'ın hatalı olduğunu düşünüyorum çünkü Alonso'dan kaçış hamlesini yanındaki araca girecek kadar abarttı. Oysa orada hiç kimseye çarpmadan geçeceği kadar yer vardı.

  22. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Tabi Grosjean'ın aynasından Schumi'yi görmesi gerekirdi. Fazla kaçmış Alonso'dan. Virajı düzgün alıp avantaj sağlamak istemiş ama Schumacher'in yanına geldiğinden haberi yok.

  23. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Massa konusunda haklısınız, ben yanlış hatırladım. Ancak,

    http://www.trf1.net/multimedya/video-galeri/yaris-video/26223-2012-monako-gp-yaris-baslangici.html

    buradaki video'da dikkatle izlerseniz, Grosjean'ın üzerine süren Alonso. Grosjean da haliye Alonso'nun kendisine çarpmaması için kaçıyor. Kaçarken Schumacher de yanına gelmiş olduğu için Schumacher'e çarpıyor.

    İşin özeti bu. Hatalı aramaya gerek yok. Ama zincirleme olayı başlatan Alonso.

  24. Bilerek yapmadı tabi ki. Alonso'dan kaçmaya çalışması da normal. Ama yanındaki araca girecek kadar abartmamalıydı.

  25. arkadaşım iyi güzel diyorsun da adam sanki bilerek schuminin üzerine çıktı eğer kaçmasaydı da alonsoya çarpacaktı belki daha büyük bi kaza olacaktı o hengamede schuminin oraya girdiğini nerden görsün bende diyorum ki suçlu aramak yersiz olan olmuş. grosjeanın bu sefer bi hatası yok.

  26. Alonso'nun onboard kamerasından start anı izlendiğinde şöyle bir yorum yapılabilir belki: Start anında Hamilton bariz bir şekilde yavaş kalmış. Grosjean ve Alonso gaza bastıkları an Hamilton hala durmakta, bu durumda önü kapalı olan Alonso, Hamilton'ı hareket etmesini bekleyene kadar Grosjean, Alonso'nun dibinde bitiveriyor, neredeyse tekerlek tekerleğe konumdalar. Aynı anlarda iki yandan Massa ve Schumacher da geliyor, Grosjean'ın niyeti Alonso'yu geçebilmek tabii ki fakat Alonso, biraz ani bir şekilde ufak bir boşluktan yararlanıp Grosjean'ın önüne kırıyor, Hamilton'ın arkasında kalmaktan kurtulabilmek ve geçmeye çalışmak için ve Alonso'nun bu hareketinden sonra Grosjean duvara doğru sıkışmak zorunda kalıyor ve Schumacher'la temas yaşıyorlar. Burada ki Grosjean'ın hatası ne kadar büyük bilemiyorum, belki Alonso'yla çarpışmamak için duvar tarafına fazla yanaşmış ve bu Schumacher'la teması getirmiş olabilir ya da o tablodan hiç temas yaşamadan hepsi çıkabilir miydi bilemiyoruz tabii ki.

  27. gokhan cinar avatarı

    Burda bir düzeltme yapmak istiyorum Raikonen pite girdiğinde sebastian ile arada 10 saniye civarı vardı.Yani Schumi nin yarışı falan mahvolmadı öndeki grubu yakalama şansı vardı ama bu başka sebeblerden ötürü gerçekleşmedi.Bahsettiğin olayın rai ile alakası yok denecek kadar az yani 🙂

  28. Bazı arkadaşlar Massa Grosjean ile Alonso'nun arasındaydı demiş ama alakası yok. Aksine pistin öbür ucunda seyrediyor.

  29. start için link lütfen

  30. Birkaç saniye ilerisinin fotoğrafı. Göreceğiniz üzere Massa pistin en sağ tarafında, bazı kişilerin iddia ettiği gibi Alonso ile Grosjean arasında değil.

    Zaten sağ tarafta olmasının yanı sıra kaza gerçekleştiğinde Schumacher'in de Grosjean'ın da arkasındaydı.

    Grosjean Schumacher'in üzerine sürdü. Net bir şekilde hatalı.

  31. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Yazdığmı anlamadın sanırım, Monaco'da öndekilerden 2 saniye yavaş süren bir pilot varsa ve onu 30 tur takip edersen zaten yarışın bitmiştir..

  32. Schumacher o boşluğa Grosjean-Alonso temasından önce girmişti zaten. Grosjean Alonso'dan kaçayım derken Schumacher'in üzerine sürmüş oldu.

  33. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Klavyeden yazmak kolay ama Monaco'da start almak öyle kolay değil. Arkadaşın koyduğu resimde sağda Alonso gözüküyor ama Alonso ile Grosjean arasında Massa da var. Schumacher de dışardan sığarım diye girince sıkıştılar. Kimsenin suçu yok bence. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Bir GP startında her şey olabilir. Bu GP Monaco ise ihtimaller daha da yükselir. Tabi Grosjean'ın biraz daha tecrübe kazanması gerek bunu kabul ederim.

    Kimi'ye gelince, ben sıralama turlarında son 10'a kalmasını bile beklemiyordum. İlk antrenmanlardaki sorun tüm hafta sonunu bozdu. Hem piste çıkıp gereken ayarları yapamadı, hem piste alışamadı, direksiyon da istediği gibi değildi. Son anda son 10'a kalmayı başardı ama yarışa bakınca keşke kalmasaydı diyorum. Kalsa da hiç tur atmasaydı keşke. Sert lastiklerle başlayıp daha iyi yerde bitirirdi bana göre.

    Lotus pit duvarı Bahreyn Gp dışında hiç varlık gösteremedi bu sezon. İspanya'da da yanlış strateji uygulandı. Pit-Stop'lar da Ferrari veya Red Bull gibi değil. Ön grupta yarışan bir pilotun varsa temposu hızlı olmak zorundadır. Bu hızla bir süre sonra tam zamanında lastikleri yenilemen gerekir. Lotus bekleyelim yağmur yağar dedi. Bekleye bekleye arkadan baskı da yiyince lastikler bitti, zaten Kimi bazı sorunlar yaşıyor, yeterince hızlı değil. Niye böyle bir şey yaparsın ki. Sen arkalarda mücadele etmiyorsun. Arkada olsan tamam risk alırsın. Ama diğerleri hamlelerini tek tek yaparken Lotus pistte kalmayı tercih etti. Yanlış. Çok yanlış. Zamanında pite girse birkaç puan daha alırdı. Çok büyük zaman kaybetti.

  34. Massa Grosjean'ın da Schumacher'in de arkasındaydı.

  35. şimdi videoyu yeniden izledm alonso varmış evet ama ilk önce alonso groyla nerdeyse temas yaşama noktasına geliyor belkide temas ediyor tam net belli olmyor adam da haliyle kaçıyor, schumi de o boşluğa dalınca çarpıyor bence bu kazada suçlu aramak yersiz..

  36. vardı kardeşim vardı. kasten vyrdu desek o kadar olur yani

  37. thegloaming avatarı

    Raikkonen için yarışın belli bir noktasından sonra Schumacher'dan daha yavaştı, zaman kaybettirdi diyebilirsiniz ama Raikkonen Schumacher'in yarışını bitirdi demek düpedüz saçmalık zira Schumacher'in yarış dışı kalma sebebiyle Raikkonen'in hiçbir alakası yok. Yolunda gitmeyen şeyler için başka birini suçlamak en çirkin suçlamalardan biridir. Üstelik F1 gibi bir spor dalında; eğer arabasında bir sorun varsa ya da herhangi bir nedenden dolayı yavaşsa bile o pilotun yapması gereken iş, yerini korumaya çalışmaktır. Sizin anlayışınıza göre Raikkonen, Schumacher'a savunma yapmayıp yol mu vermeliydi?

  38. kendinizi boş bahaneler kandırmayın videoyu tekrar izle alonso uzaktaydı ama grosjeanın yanında massa vardı adam ikisinin arasında kaldı tek bi santim boş yer yoktu.

  39. Grosjean iki aracın arasında kaldım, yer yoktu demiş ama gerçekte orada yeterli yer var. Baksanıza Alonso adamdan ne kadar uzakta.

    Grosjean Schumacher'in üzerine sürmüş resmen.

  40. Raikkonen yarışın başlarında öndekilerle aynı tempoyu tutturuyordu. Her ne olduysa sonra performans kaybetti.

  41. Gerçekten de endişeye gerek yok Kimi antrenmanlar dan beri sorunluydu zaten tamamen adapte olamadı buraya. Direksiyon sorunları ile boğuştu durdu. Sezon başından bu yarışa kadar direksiyon sistemin de iyileştirmeler yapıldı Kimi de memnundu bu durum dan. Ama bu piste özel direksiyon ve süspansiyon ayarları istiyor hal böyle olunca da Kimi için kabusa döndü. Romain için antrenmanlar ve sıralama turları çok iyi geçti takımın da umudu Romain de ama start ta her şey son buldu sağlık olsun yarış bu yapacak bir şey yok vah tüh demeye gerek yok şimdi önlerine bakmalılar.

    İki pilotun da kalitesine sözüm yok ama bazen E20 nin kokpitin de Kubica olsaydı demiyor değilim.

  42. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Raikkonen'i uzun zamandır bu kadar kötü görmemiştim..Schumacher'in yarışını bitirdi, 20 saniye fark oldu..

  43. hsn_schumifan avatarı
    hsn_schumifan

    Grosjean sen hiç konuşma… ayarın yok olm senin, her zaman her şeyi berbat ediyorsun.

  44. Grosjean nın cevabı Kimi tarzı olmuş biraz 🙂 bana öyle geldi belki de yanılıyorum !

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir